reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

. Czasami zdarza się nawet, że więcej zje niż później mogę zeskrobać z zaawansowanego systemu ochronnego (patrz śliniak + stary podkoszulek mojego męża).

hahaha, no ja rozwazam zakup płaszcza do karmienia :-) Gaja co drugą łyzeczke mówi bwwwwwww :-D

Jagoda - przypomniało mi się jak wracałam pociągiem z Bieldska \Białej w towarzystwi znajpmych z USA. Lecimy spóżnieni, a tu schody, chyba za 40. A z boku tych schodów - przerdzewiałe, obrzygane, ohydne schody kiedyś-ruchome. No i znajoma stanęła na pierwszym z tych schodków i stoi. Odwracam się i mówię, żeby się spieszyłą, bo pociąg ucieknie, a ona na to, e zaraz ruszy, bo na pewno tylko się fotokomórka zacięła :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

reklama
Dziubasek:) Jeremi wczoraj i dziś zajadał się właśnie mieszanką jabłko + słodka marchewka bobowity:) Dzisiaj wciągnął 1/3 słoika! A chwilami pyszczek tak chętnie otwierał, że już myślę co by Mu teraz dać nowego:tak::tak:!!
Iza, płaszczyk kupiłam:) W Ikei 2szt za 15,9. Na pewno się przyda, bo Jeremiego bardzo interesuje miseczka i łyżeczka. W miseczce już się unurzał kilka razy.
A znajoma zdeterminowała była, żeby z tych schodów skorzystać.. :-D Ja jak wracałm jeden jedyny raz pociągiem do domu to o mało się na takich schodach nie zabiłam:wściekła/y: Poślizgnęłam się i walnęłam kręgosłupem o krawędź. Brrr, już się w myślach z Jeremim żegnałam..
Czy może na czwartek macie jakieś zwierzyńcowe plany?

Loseik wyjechal.. choc dopiero popoludniu.. a miajl jechac znacznie wczesniej..
Lena dzis zaczyna przygode ze sztucznym mlekiem... 60ml wypila z kubeczka... z butli 5ml.....- mialam nadzieje,ze moze jednak znow ja polubi :-) Cyc oczywiscie tez musial byc :-)

ASIA przepraszam!!!!!!!! Nie wiedzialam,ze tata Leny wyjedzie dopiero po 15tej!!! Jutro moge podejsc w okolice Simply (czy jak to teraz sie tam pisze).. PEPERKA jak dobrze pamietam ma jutro egzamin?? Odezwe sie do Was o 10tej.

DZIUBASEK a ten kapek to niekapek tak?? :-)

Iza to mysi być niezłe BWWWW skoro myślisz o płaszczu dla siebie :)))
btw podrzuć kiedyś zdjęcie GAji jak pije z tej literatki....ciekawa jestem hehe

MAlina musi być coś własnie w tym jabłku z marchewką bo Olaf jest zachwycony! DZiś jeszcze to podaję, a jutro chcę zupkę marchewka z ziemniakiem. Znajoma powiedziała, że jak mu nie będzie smakowała to żebym spróbowała dodać mu do tego trochę ulubionego dania (marchewka+jabłko) to może wtedy pójdzie.

Co do zwierzyńca, to ja jutro będę w okolicach niezmiennie więc jak dacie radę to czekam na info :)

Schodów w pociągach nienawidzę i zawsze mam czarne myśli jak stąpam po nich!

Stopi ten kapek to kapek :))) Lekarka nasza nagadała mi o niekapkach....

a herbatek Olafowi już nie podaję, przeczytałam skład - sam cukier!!! rozcienczam mu soczki owocowe. Co Wy podajecie do picia?

A! i zastanawiam się nad szczepionką na pneumokoki? Szczepicie teraz czy po 1 urodzinach?

Peperka, Stopi! Dzięki za spacerek :-)
A wczoraj to szczerze mówiąc niebardzo mi się chciało iść gdzieś dalej. ;-)

Fajnie Wam z tymi pierwszymi daniami i Bwwww i płaszczami :-D Ciekawam fotek i filmików z posiłków :tak:

Dziubasek - co Ci lekarka nagadała o nie-kapkach? A do picia - ja chłopcom dawałam soczki bobovity czy gerbera, rozcieńczone z wodą. Herbatki rzeczywiście mocno dosładzane są...

Zwierzyniec jutro... - kuszące tylko ja chyba musze się z rodzicami moimi spotkać w Otwocku. ale jakbym się rano umówiła z nimi to ok 12 mogłabym zoo nawiedzić.

reklama
Hej

Dziubasek - ja w ogóle na pneumokoki nie szczepie, nawet nie rozwazalam.
Teraz czeka mnie MMRII - dosc kontrowersyjna ogolnie rzezcz biorac. A dzisiaj bylam na wizycie i lekarka wspominala o szczepionce na ospe. Ale tez nie zamierzam dawac :-D

Pogoda zrobila sie taka piekna ze powaznie rozwazam jutro albo piatek na wypad do zoo. Tylko jak ja mam sie tam komunikacja miejska dostac??? Najwygodniej byloby mi podjechac metrem (dokąś - ale nie wiem dokad) i stamtad jakos dalej- ale tez nie wiem jak - pomozcie mi rozpracowac trase :zawstydzona/y:please :-)

Ubranko do karmienia widzialam w Ikea, tylko ze ja zakladam Julci po prostu zwyczajna pieluche i ubranka ktorych mi nie zal ze sie poplamia. Co do karmienia lyzeczką - cierpliwosci, a na soczki tez przyjdzie kolej. Moja dopiero teraz, czyli majac roczek, zaczela pic soczki. Wczesniej tylko herbatka wchodzila w gre. A! wiecie co - teraz sobie przypomnialam - jak miala 6 miesiecy nauczylam ja pic przez rurkę aby się z łyżeczką i herbatka nie bawić :tak:

A moje dziecko szal jakis ogarnal, lazi wszedzie, zaglada do kazdej szuflady, wyciaga co sie da i sie drze jak jej zabieram... :szok: no szok. Dzisiaj np. spodobala jej sie ksiazka od przyrody Szymka i za wszelka cene chciala ja miec (uczylam sie z Szymkiem do sprawdzianu z przyrody - on opracowywal zagadnienia) a jakie lzy krokodyle lala ze jej nie dalo :-p Chyba zapomnialam ze takie tez moga byc maluchy :-D

Do góry