reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

ja oczywisce szczepie tylko jak musze i tylko na to musze..

załuje, ale mam juz plany i na czw i na pt, wiec sie nie dołączę tym razem :-(

a to bwww w wersji bezdzwiecznej czyli pffff ;-)
[video=youtube;_gT-fdPEMIY]http://www.youtube.com/watch?v=_gT-fdPEMIY[/video]

reklama
Co do NIEKAPKOW to pediatra DZIUBASKI ma racje .. duzo lekarzy odradza kubki- 1. wady zgryzu, 2. negatywny wplyw na mowe, 3. trudnosc z utrzymaniem czystosci kubka. Dlatego ja kupialam malej do picia kopnety kubek Doidy. Niekapki biore tylko na spacer, chyba ze sprawdzi sie u nas kubek zamykany Lovi. I tak jak pisze PATEWKA zaczne mala uczyc pic przez rurke.

DZIUBASEK daj jaksi link do kubka kapka :-) bo chyba nie znam....
Co do szczepien to pneumokoki sa bez sensu, bo odmian tego wirusa jest duzo, a szczepionka na kilka szczepow, ktore wystepuja w USA. Jest to szczepionka zrobiona na podstawie badan amerykankich dzieci, czyli zupelnie inne warunki klimatyczne itd...
Herbatki - maja cukier, ale on jest wszdzie... w sokach tez jest!! Jest pewna dawka cukru, ktorej producent nie musi podawac. Tak, wiec na etykietce moze byc nie napisane,ze jest cukier

PEPERKA, ASIA dzieks za spacerek. Ja skoczylam tylko do kosmetyczki,zjadlam obiad u rodzicow i dalej na spacer. Godzine temu wrocilysmy :-)

IZA hehehe ale masz ksiezniczke!! p.s. w jakim Gaja krzeselku siedzi??

Ostatnia edycja:
Nie no! Gaja - Zawodowiec!!! :-D
Przy pfff czy bwwww rzeczywiście otoczenie wymaga ochrony :-D
Pływa jak profesjonalistka - myślę że za parę lat przeczytamy o najmłodszej mistrzynie kraju/europy/świata!

Stopi - no to nieźle! Ja zaliczyłam jeszcze spacer do przedszkola i spowrotem, około 16-17. Ale od tej 17 siedzę w domu (znaczy właśnie teraz usiadłam bo dzieci położone i 2/3 śpi)

Jakby jutro była taka pogoda jak dzisiaj to może odpuszczę Pawłowi przedszkole i ze wszystkimi dziećmi się do zoo wybiorę?

o matko, ja egzamin skonczylam dopiero 19.45 i ledwo wrocilam do domu a juz powinnam isc spac zeby miec sily na jutro..
stopi: jak cos to jutro na spacer mozemy znowu isc, prace mi promotor sprawdzil i poprawek az tak wiele nie mam, wiec chyba nawet sie wyrobie na poniedzialek

IzaBK moja Mała robi identyczne bwwww, najczęściej po obiadku z marchewką- już nie mam pomysłu, jak spierać te pomarańczowe plamy:) Natomiast jestem pod wrażeniem tempa w jakim się przemieszcza! Jak patrzę na Gaję, to mam wrażenie, że między naszymi córkami jest miesiąc różnicy, a nie jeden dzień:-)
My dziś byłyśmy na szczepieniu- nakleiłam jej emlę, więc nawet nie zauważyła:tak:
Waży już 8 kg! Czyli już wiem, czemu mnie tak kręgosłup od jej noszenia boli:-D

Tak się dzisiaj zastanowiłam i zaczęłam szukac miejsca na wakacyjny wyjazd.
Może macie coś? Jakieś sprawdzone miejsce w Polsce, najlepiej agroturystyka ale niekoniecznie.
chcę pojechać na 1-2 tygodnie. Jadę sama z dziećmi więc potrzebuję fajne miejsce z wyżywieniem i atrakcjami (plac zabaw, woda płytka na miejscu, las, jakieś atrakcje dodatkowe organizowane może? - typu przejażdżki wozem/traktorem ;-) z gospodarzem lub warsztaty garncarskie, wioska indiańska... czy coś - sama nie wiem co)

:-D

my jedziemy nad morze - Domki nad morzem, odchudzanie nad morzem, wczasy odchudzające - Ośrodek AGA
byliśmy tam w zeszłym roku jak byłąm w ciąży i od razu zarezerwowaliśmy na ten rok, chociaż zwykle nie jeździmy dwa razy w to samo miejsce...
domki lub pokoje, całodzienne wyżywienie, może być w wersji dieta, plac zabaw na terenie, niezły, na placu całodzienna opiekunka do dzieci; 1 ognisko na tydzień, do morza 20 m, pół plaży zacienione, bo są tam wysokie drzewa na wydmie :-) obok latarni morskiej, mało straganów, mało ludzi, na plaży nigdy nie byłam bezpośrednio obok innych :-)
zabiegi spa. kosmetyczka. pielegniarka. opcja: poranne rozruchy, marszobiegi po plaży , i inne aktywne formy.
do serbinowa plażą 5 km, do mielna 10 km, to jest m.kołobrzegiem a koszalinem, z koszalina można popłynąć promem na bornholm. (my Byliśmy w ub roku, to już w tym nie musimy :-) )
dla mnie rewelacja :-)

Ostatnia edycja:
reklama
fajny ten osrodek tylko ja sie boję nad morze sama z 3 maluchów... chyba lepsza byłaby jakaś płytka woda śródlądowa

Do góry