reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Asia pani doktor dokładnie powiedziała to co Stopi napisała, z tą wadą zgryzu, higieną...
Co do ośrodków to jeszcze nie mam rozeznania w tych dla rodzin z dziećmi ;)

Patewka do ZOO najlepiej Ci będzie wysiąść na stacji Ratusz i tramwajem podjechać 2 przystanki lub jakimś autobusem.

Iza Gaja dzieli się posiłkiem rewelacyjnie :))) A jak szybko się przemieszcza! Olaf tak samo robi tylko do tyłu :) To Ty już oczy naokoło głowy musisz mieć :)

Stopi ja nazywam kubek z dziobkiem kapkiem :))) tylko bez tej wkładki silikonowej, która robi z kapka niekapka :)))

Kurcze moja chusta coś nie przychodzi, a w niedzielę wyjeżdżamy na Hel więc jak nie przyjdzie to wyjadę bez niej :(
Moje dziecko dzis pospało do 7!!! Ależ się wyspałam :)))

Dziewczyny, gdzie oprócz Decathlonu i GoSportu w Warszawie można kupić rower? 30 maja mamy komunię i mąż jest chrzestnym i prezent musimy kupić :)

reklama
Patewka - zapomniałam :oops:
Możesz też dojechac do Gdańskiego i pojechać tramwajem, wtedy wysiadasz z tramwaju pod drugą bramą zoo. Jeszcze na moście.
Bo z drugiej strony masz do przejścia park jeszcze.

Dziubasek - polecam sklepy rowerowe - MErida, Author... Merida jest na Ursynowie, i na Bemowi (Na Górczewskiej), Author jest na Krasińskiego (na żoliborzu) i drugi niedaleko - na Broniewskiego.
Jest też sklep rowerowy przy Wisłostradzie, tuż przed wjazdem na most Grota (jadąc od centrum, po prawej stronie...)

Peperka - wszystko umiałas? :-D

Dziubasek dzieki - mowisz do Stacji ratusz podjechac metrem i dalej telepac sie tramwajem... moze wiec jutro ? Dziubasek pasuje ci?
Co do roweru dla Dominiki kupowaliśmy w takim małym sklepie przy metrze Politechnika - jakby isc w kierunku placu politechniki to jest on po lewej stronie. I serwisuja i w ogole sympatyczny sklep. Do tego zakupu gadzety dostalismy za darmoche np. odlotowy dzieciecy dzwonek :tak::-D

IZA - super filmiki, Gaja jest przesłodka podczas karmienia, a pełzaniem to w ogole wymiata.

Asia jesli chcesz jechac w gory to polecam Bielice, jezdzilam kiedys tutaj - koniec swiata, cisza, a w okolo tylko lasy i gory, strumyk, a do tego wlascicielka przesympatyczna :tak: nawet pranie mi sama robila.

Czesc

Wy uz pewnie w zoo, a my dopieor wstalysmy :-) My z Lena to straszne spiochy :-)

ASIA ja zostaje na Bielanach, bo jakas czarna chmura nad laskiem Bielanskim jest...

DZIUBASEK Ty spryciuro z tym kapkiem hehe ja tak kaszki kiedys podawalam malej - wlasnie wyjmujac ta blokade.

IZA wlasnie super sygnaturka!!!!!!!!!!!! skad Ty ja wytrzasnelas??? :-) Cycowanie jest najlepsze!!

Patewka jak jutro przyjedziesz to z chęcią Was oprowadzę po ZOO :)) Daj znać jutro do 10 czy będziecie!

DZiewczyny dzięki za namiary na sklepy rowerowe, nie jestem rodowitą Warszawianką więc czasem trudno mi znaleźć jakieś normalne sklepy oprócz sieciówek w stolicy ...

Stopi z tą blokadą to pani w sklepie mi poradziła bo zwykłych kubeczków z dzióbkiem nie mogłam kupić :)

Iza nagraj filmik jak Gaja z tj literatki pije plissss :)

IzaBK za takie pieniądze nie opłaciłoby wam się wyjechać za granicę, np. do Chorwacji? Przynajmniej pogoda gwarantowana.

My żyjemy, Ignacy też parska przy jedzeniu jak mu coś nie smakuje, marchewką potrafi sobie na czubek głowy napluć. Generalnie to jak dotąd lubi tylko jabłuszko i dynię z ziemniakami. Marchewki nie lubi pod żadną postacią, zupkę z królika zaakceptował jak dodałam troszkę kleiku kukurydzianego do niej. Ogólnie przymierzam się do kupna parowara i gotowania samodzielnego, bo wygląda na to, że trafił mi się kolejny co nie lubi gotowych zupek. Deserki owocowe przechodzą, dokładnie tak samo było ze starszym.

A jakbyście planowały spotkanko to proszę o kontakt, bo ja ostatnio nie codziennie zaglądam na bb a na spotkanie jak tylko mi się chłopaki nie rozchorują piszę się jak najbardziej :-).

DZIUBASEK sprobuj tak maly kubeczek Medeli. On jest zalecany przy karmieniu piersia juz od narodzin Kubek do karmienia niemowląt - MEDELA | Karmienie i posiłki | Karmienie butelką | Kubki i Bidony | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher P

A wiekszy kubek taki juz EKO BABY Sklep - Pozostałe
p.s. a sluchaj jak to jest, jak sie wyjmie ta blokade w niekapku to przeciez dziecko dalej ssie ten dziubek, a ten twardy dziubek wlasnie ponoc zle wpywa na zgrys... czy bez tej blokady inaczej ziecko zaciska szczeke przy piciu?? Jak Ci mowila pediatra???

A ma moze ktoras z was ten kubek LOVI http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html .. zastanawiam sie czy warto, bo on troche kosztuje...

Patewka: egzamin byl na certyfikat TOEIC z angielskiego, ale wydaje mi sie ze poszlo mi znakomicie (obym nie przechwalila :) )

co do rowerow, to ja kupowalam na allegro.. w sumie to prawie wszystko kupuje na allegro ;)

co sadzicie o spaniu w dzien dziecka w lezaczku/wozku ? moj maly nie lubi strasznie spac w lozeczku, a w hustawce (lezy prawie jak w hamaku) lub foteliku zasypia pieknie, tylko jak przekladam to jest zaraz problem
w nocy spi w lozku bez problemu, tylko pierwsze zasypianie jest z problemami
pisza rozne rzeczy w necie i nie wiem czego sluchac (gdzies wyczytalam ze nie powinno sie w dzien klasc do lozeczka, bo lozeczko powinno byc kojarzone ze snem nocnym..)

reklama
dziubasek - jeśli jutro dojadę do was do zoo, to ci przywiozę chustę :-) oddasz przy następnym spotkaniu :-) a film zrobię, ale Gaja musi chcieć :/
Asia - no tak, sama z trzema drobiazgami to ja bym się nawet na placa zabaw nie wybrała chyba ;-)
jagoda - do chorwacji za daleekooo :-) jakby jakieś spotkanie, to smsnę :-) a jutro do zoo się wybierasz?
peperka - moje gratulacje :-) a co do dziennego sypiania, to Gaja jak już śpi, to śpi w chuście zwykle, więc ja mam badzo liberalne podejście :-) po trosze tak jak napisałaś - ważne jest dla mnie, żeby w nocy zawze przy tej samej lampce i w tych samych okolicznościach znaleźć się w sypialni. A w dzień to jak się uda ;-)
a sygnaturka, no cóż... w necie można znaleźć wszystko :-)
stopi - ponieważ nie chciałam dużego mebla w jadalni, więc krzesełko mam takie:
IMG_6146.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry