reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Pkps - to Polski Komitet Pomocy Społecznej.

witam tak w ogóle. Ja czytam teraz głównie bo rzedko mam rękę żeby odpisać ;-)
Fajnie mi jest z trójką ale zajęć mam sporo. Dominisia już była lepsza ale ostatnie dni znowu płączące ma :-( A ja mam mniej czasu.

A dziś wlaśnie wróciłam z fajnego spotkania :-) I miło mi było Izę zobaczyć :tak:

reklama
peperka - w chuscie mozna od urodzenia :-)
ja robilam odcisk, wyszo dopiero za 2 razem, Gaja płakala, bo musialam jednak rozplaszczyc i mocno docisnac ..

malina - ekstra :-) chsta rulez ;)

asia - piosenka juz w moich ulubuonych :-D kwitensencja macierzyństwa :-D fajnie było sie spotkać!!!

Dziewczyny pomozcie co mam robic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udalo mi sie zlapac mocz tuz przed 15ta i zawiozlam do badania. Nasza pediatra byla tylko do 19tej (i wlasnie poszla na urlop), a wynik do Medicoveru dotarl kilka minut temu. Dzownila peilegniarka ,ze wynik dzisejszego moczu ogolnego jest prawidlowy!!!!!!!!!!! Koniec infekcji!!!!!!!!!!!!
Problem jest taki,ze mala zaczela brac antybiotyk - dopiero drugi dzien (miala brac 7dni) i nie wiem co mam robic??? Odstawic , czy nie???
A dodam, ze nie mam jeszcze posiewu moczu dzisiejszego (bedzie pewnie w poniedzialek), wiec nie wiem, czy nadal posiew bedzie zly.
Nie wiem czy jak mocz ogolny wychodzi dobrze (stan idealny )to posiew moze byc zly???????????

stopi moim zdaniem nie powinno się przerywać kuracji antybiotykowej mimo dobrych wyników, poza tym mocz ogólny może być ok ale posiew nie, najlepiej zrobisz jak nic nie zmienisz tzn. będziesz dalej postępować wg. zaleceń lekarza i pójdziesz z nowymi wynikami do innego lekarza-pediatry.
Mimo wszystko cieszę się, że przynajmniej mocz ogólny wyszedł dobrze :)

BYliśmy dziś na kontroli u rehabilitantki, pochwaliła Olafa, że bardzo ładnie się rozwija, ładnie przyjmuje pozycję i powiedziała, że jest bardzo silny i tak ładnie pracuje rękami na brzuchu że zaraz powinien pełzać do tyłu! Ciekawe… Generalnie ie miała się do czego doczepić i powiedział, żeby przyjść dopiero za 2 miesiące. Jestem dumna ze swojego syna :))))

Dziubasek, rozumiem Cię doskonale.. Niby "nic takiego" w domu nie robię, sprzątnę, ugotuję itp.. ale wieczorem jestem ledwo żywa.. Tym bardziej, że teraz jak Mały śpi, to pracuję, a domowe obowiązki na wieczór zostają, bo moje dziecię ostatnio nie daje się na krok odstawić w ciagu dnia.
Chustę chyba faktycznie wypadałoby zmienić, bo ta zdaje się jest już zbyt elastyczna w stosunku do wagi Jeremiego i może dlatego mnie plecy bolą.
Super, że Olaf ma już rehabilitację za sobą:) Oby tak dalej. U nas już też nieźle. Pani rehabilitantka mało wylewna jest, ale tym razem pokazała zadowolenie hihi:tak::tak:
Dzisiaj podałam Jeremiemu marchewkę!!! Ale była zabawa!!! "zjadł" 1/3 słoiczka! Może ciut mniej, biorąc pod uwagę, że wysmarował siebie od stóp do głów, leżaczek, mnie i podłogę dokoła:-)
Powiedzcie mi, czy powinnam podać mu ją znowu jutro, czy odczekać, czy się jakiś odczyn alergiczny nie pojawi??
P.S. Jak sprać marchewkę:-D:-D:-D:-D:-D???

ehh i wyszlo ze wszystkie moje problemy ostatnie z synkiem sama spowodowalam! wraz ze zmiana mleka na bebilon comfort kupilam smoczki w rozmiarze 2 i zaczely sie problemy. wrocilam do smoczkow jedynek z TT w srode wieczorem, bo wydalo mi sie ze moze maly sie krztusi tym mlekiem - po zmianie dziecko aniol, pieknie zjada wszystko, sam lezy w lozeczku, spi spokojnie, prawie nie ulewa. normalnie cudo!
a do tego uzaleznil sie od karuzeli nad lozeczkiem i smoczka ;) jak tylko muzyczka sie wylaczy a on jeszcze nie spi to sie domaga wlaczenia, ze smokiem tak samo jak wypadnie - musze latac co kilka min i mu wkladac spowrotem. ale i tak jestem zadowolona, bo wczesniej nie chcial w ogole sam lezec.
myslicie ze w arakadii beda karuzele do lozeczka z canpolu (bo te podobno da sie zamontowac do loeczka turystycznego)? jade na kilka dni do tesciowej, a tam nie mam karuzeli, a skoro maly tak ja lubi to lepiej by bylo dokupic :)

stopi: jak zaczelas antybiotyk to niestety, ale powinnas go skonczyc, nawet jesli jest poprawa. szczepienie mam 12.45, ale jak wczesniej sie bys wybrala tu do mnie na spacer to daj znac, moze bedziemy w stanie wyjsc ;) a jak sie teraz nie zbiore to pewnie bo szczepieniu troche pochodzimy tez

P.S. Jak sprać marchewkę:-D:-D:-D:-D:-D???

do wyboru:
1 polubic pomaranczowe plamy
2 kupic pomaranczowe i brazowe ubrania
3 kkupic płaszczyk do jedzenia
:-D

dziubasek, malina - ciesze sie ze chłopaki takie postepy robią :-) licze na to, ze niedługo ich zobacze :-D fajnie patrzec na inne dzieci, bo widac jak sie zmieniaja .. po wlasnym nie widac tak skokowo postepów.. wczorak Dominisia taka doroslejsza mi sie wydala ..

ja też się cieszę z postępów Olafa i Jeremiego!!! :-D

Peperka - fajnie że udało Ci się dojść o co cho i masz dziecko-anioła :-) Myślę że karuzelkę kupisz spokojnie jak nie w carrefourze (tam widziałem taką z misiami canpola) to w smyku.

U nas niby lepiej ale początek tygodnia był kiepski mocno.

Peperka - a gdzie chodzisz do przychodni?

Dziś ja ze spacerku odpadam bo jade działkę kosić przed jutrzejszym grillowaniem. I do starostwa papierowe braki załatwiać.

Ale zoo w przyszłym tygodniu już jest konieczne!
Miłęgo dnia!

reklama
DZięki dziewczyny :)
No właśnie, Iza, muszę pomyśleć o tym płaszczyku do jedzenia bo już w następnym tygodniu zaczynamy od marcheweczki :)))
A Gaja chyba jutro próbuje jabłuszka, tak?
My z Olafem też liczymy niebawem na jakieś spotkanie z kolegami i koleżankami.
Dziś mam wolniejszy dzień, wczoraj zakupy porobiliśmy na weekand i posprzątane mieszkanie mamy więc wybieramy się z koleżanką i 1,5 roczną Emilką do ZOO na spacerek i gofry!
AsiaKC to daj znać w przyszłym tygodniu :)

Olaf wreszcie polubił swoją mate edukcyjną, mam chwilkę na kawkę :)))

Do góry