reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Trzeci wynik moczu jest juz lepszy, od dwoch poprzednich. Tzn. wyglada to tak, jakby mala miala juz koncowke infekcji. Super, bo nawet nie wiedzialam, ze ma zakazenie :biggrin2: :biggrin2: Na razie mam jej dac Zinnat, zeby do konca pozbyc sie zakazenia. Mala caly czas pogodna , wiec nie mamy zadnych ograniczen. Mozemy na dwor wychodzic itd. Oby nie wrocilo to paskuctwo....

Dziewczyny jak najbardziej wina moja, bo ona mi przesypiala 6-8h w jednej pieluszce :-(.Jak jej w nocy zmienialam to budzila sie i byla histeria, wiec przestalam jej zmieniac.Raz nawet kupe w nocy miala. :-( Jak sie budzial byla mega ciezka. Moja sika najwiecej w nocy, w dzien bardzo malo. Plus zmienilam jej rodzaj pieluch (inny zel w pieluszce) i krem do pupy (wystarczy,ze zostalo z nocy troche sudokremu w okolicach sromu,). I to wszystko razem do kupy dalo infekcje. U dziewczynek znacznie latwiej o infekcje. Tym bardziej lekarze mowia o czestej zmianie pieluch i trzymanie sie jednego rodzaju pieluch. Nawet w tv byla o tym mowa, ze matki za dlugo dzieci w jednorazowkach trzymaja. Potem sie dziwia,ze dziecko ma infekcje (chlopcom mozna jadra przegrzac)

I uwaga u nas przeszla ta infekcja bezobjawowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gydbym jej moczu nie pobrala tak do rutynowej kontroli nie wiedziala bym nawet,ze ma infekcje!!!!!!!!!!!!

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,6424564,Bakterie_w_moczu.html tu nawet pisza o zmianie pieluch i infekcjach

Mam takie wytyczne:
pieluche zmieniac co 3h, nawet jak jest sucha,
uzywac tak jak wczesniej tylko linomagu, ale sporadycznie
uzywac jednego rodzajupieluch
puszczac mala bez pieluchy
zminimalizowac do zera stosowanie chusteczek jednego rodzaju(tylko jak konieczne) - ja i tak malo ich uzywalam, przemywac pupe gazikiem nacaczonym z woda
po kazdej kupie myc pupe, jak nie ma to min 3razy dziennie myc pupe

p.s. na lipcowkach jednen mauszek tez byl w szpitalu z powodu infekcji i tez dostala takie wytyczne jak ja,

Ostatnia edycja:
reklama
stopi: to dobrze ze koncowka juz i ze malej tak naprawde nic nie jest :) w pobieraniu moczu bedziesz niedlugo ekspertem ;>

dziewczyny! przyszly mi wlasnie smoczki do butelek i kupilam przy okazji taki zwykly uspokajacz z canpolu, bo mialam TT ale maly go nie lubil za bardzo. dalam malemu i co? juz 10 min lezy grzecznie w lozeczku i sobie ssie. w szoku jestem. oby tak zostalo :)

pochwalilam.. juz wyplul i znowu ryk :)

Ostatnia edycja:
Stopi, współczuję Ci i mam nadzieję, że Lenka nie cierpi. Ja Jeremiemu też nie zmieniam pieluchy w nocy jak smacznie śpi. Trochę mnie przestraszyłaś brakiem obajwów tego stanu zapalnego.. Może warto byłoby profilaktycznie zbadać mocz??
Iza, chętnie bym do Ciebie wpadła:-) Popodziwiać Twoją kolekcję i na małe przeszkolenie:) NIe wiem tylko kiedy, bo ostatnio nie mam pojęcia w co ręce włożyć. Biegam sędziować na zawody i pomagam trochę bratu w firmie. Marzę o ZOO i nie wiem kiedy mi sie uda wyrwać.
Odnośnie spotkania żywieniowego j.w.:zawstydzona/y:

IzaBK postaram się... muszę najpierw póki co ogarnąć się znaczniej... w dodatku sesja przede mną... coś słabo to widzę... :eek:

Dziewczyny... potrzebuję namiary na dobrego neurologa...Najlepiej na Pradze Północ lub w pobliżu. Na Dąbrowszczaków mam wizyte umówioną na 30 czerwca - ale to jest za późno... dzwonię tam dziś (aby prywatnie sie umówić) od 10 i się nie mogę dodzwonic:angry:

HELP!!!:baffled:

MALINA ja malej robie co 2msc mocz kontrolny - nasza pediatra zaleca robienie moczu kontrolnego nawet jak dziecku nic nie jest ( glownie dziewczynkom) . Wlasnie zeby uniknac takich sytacji jak my teraz mamy. Ja musze jej robic bo ona byla cewnikowana (niepotrzebnie) i tym bardziej powinnam regularnie zieniac jej pieluszke.
Dopoki malej zmienialam pieluche co 3-4h , uzywalam tylko huggiesow i raz na jakis czas smarowalam pupe linomagiem, sporadycznie uzywalam chusteczek mocz wychodzil caly czas dobry.
Ja nawalilam na calej lini. A dziewczynki sa znacznie bardziej narazone na takie infekcje niz chlopcy, wiec spokojnie. Tylko zmieniaj czesciej pieluszke i przestrzegac tych zasad co podalam :-)
Ja jestem zla, bo przez swoja glupote zafundowalam malej antybiotyk

MCGOSIA83 - ja moge polecic w Medicoverze neurolog jak chcesz. Ona jest bardzo sensowna i nie doszukuje sie na sile u dziecka jakis problemow. Mi wmawialo kilku specjalistow i w szpitalu,ze mala ma napiecie i powinna byc rehabilitowana. Ta neurolog powiedziala,ze to jest wyssane z palca i miala racje :-)

PEPERKA mimo ,ze mala jest na antybiotyku, mozemy wychodzic wszedzie. Jutro mamy tylko znow pobieranie moczu :-) , ale w piatek spacerek?????????? Ja mam smoczek NUK inncyh nie testowalam. Tylko jak Ci wypluwa na pocztaku smoka, to niekoniecznie jest to wina smoczka. Moja plula tez na poczatku smokiem, pozniej go zaakceptowala.

stopi dobrze, że kolejne wyniki lepiej wychodzą! Trzymam kciuki :)
Malina to aktywnie czas spędzasz, fajnie :) Ja po woli zastanawiam się czy nie wrócić na pól etatu do pracy, bo wprawdzie przenieśli centralę, w którj pracowałam do Poznania, ale salony wciąż działają w Warszawie, bo już mam dość siedzenia w domu i w parku...Decyzji nie podjęłam jeszcze, ale rozważam co robić dalej.
mcgosia ja też należę do Dąbrowszczaków, możesz iść z dzieckiem do neurologa w dzień, w którym przyjumje pani doktor i myślę, że was przyjmie, raczej nie odmawiają, spróbuj! a jak nie to polecam Dr Pakiełę z Medycyny Dziecięcej w Rembertowie, pani doktor pracuje na codzień w CZD.
To chyba sąsiadkami jesteśmy, nie? JA mieszkam w okolicy Dąbrowszczaków właśnie :)

reklama
Do góry