reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

GRATULACJE !
A w wolnej chwili napisz coś wiecej :-D

chętnie tylko nie wiem co :-) mam 24 lata mieszkam pod Warszawą, w Warszawie studiuję i pracuję (no teraz oczywiście jestem na macierzyńskim). mój 9-cio dniowy Kubuś jest jedyny w swoim rodzaju... pomimo pewnych trudności kocham go nad życie i jak tylko robi swoje grymasy to niewyspanie nie jest takim utrudnieniem.

już odkąd zaszłam w ciążę obserwowałam ten topic :-) mam nadzieję, że uda mi się dołączyć do waszego grona.

reklama
Dzieczyny sorka,ze Wam nie poodpisuje. W chwili wolnego nadrobie zaleglosci.
Powiem Wam,ze Lena po za zlymi wynikami moczu nie ma innych objawow - tj. goraczka, placz, ospalosc , ani nie ejst smutna. Jest jak zdrowe dziecko. Przy takim zlym wynku powinna miec goraczke i miec inne objawy. Dalam jescze raz mocz do badania.
Moze walczy z tym??
PEPERKA widzialas mala , ze nic jej nie bylo....
Kurcze my to zadnych przeziebien nie mamy, tylko jakas niedoczynosc, a na kontrlone musimy do roznych lekarzy latac, przez ten jej slaby start po urdzeniu.

A dziewczyny UWAGA to moja wina z tym moczem!!!!!!!!!!!!!!!! nawalilam z 3 rzeczami :-( 1. nie zmienialm jej w nocy pieluche jak smacznie spala, 2. zmienilam pieluchy - tak dla testow, 3. zmienilam krem do pupki , bo mialam jakas probke. I to wsyzstko razem wziete doporwadzilo do zakazenia drog moczowych.
Teraz musze zmienc pieluche max. co 3h i nie testowac innych pieluch.
Glupia ja :-(

ale zeby od razu zakazenie od niezmienionej pieluchy? az tak duzo to ona chyba nie sika? wydaje mi sie ze jest juz na tyle duza ze moze dluzej miec niezmieniana pieluche niz 3 godziny? ale moze u dziewczynek latwiej o zakazenie, sama nie wiem. moze sie wypowiedza mamy co maja dzieci w tym wieku ;)
a jak juz masz zmieniac pieluche to rob to zanim dasz jej cyca w nocy, wtedy po cycku zaraz zasnie znowu ;>

Ja szczerze mówiąc też nie zmieniam pieluchy w nocy jak nie ma kupy ani nie jest przesikana i ewidentne mokra, Krystianowi też nie zmieniałam. Starszy nigdy dotąd nie miał infekcji moczu, młodszy też (ale to akurat mała statystyka).

A jak mała jest taka radosna, to może jednak coś z tym pobieraniem próbek jest nie tak?

kici - no to teraz musisz nadrobić i dużo pisac ciekawych rzeczy ;_
peperka - w drogerii, albo w aptece.. boraks inaczej zwany jest kwasem bornym, jest bardzo dobrym biodegradowalnym, naturalnym środkiem czyszczącym. jest też składnikiem tormentiolu :/
stopi - nie obwiniaj się, ja nie zmieniam i żadnemu nie zmieniałam... różne czynniki musiały się nałożyć, najpewniej jakaś bakteria, to nie twoja wina, dziewczyno!!

dowód na to, że warto mieć starsze rodzeńśtwo ;-)
[video=youtube;KPLMFRXshjI]http://www.youtube.com/watch?v=KPLMFRXshjI[/video]

stopi ja też uważam, że to nie wina nie zmieniania pieluchy!!! Dokładnie tak jak pisze Iza to musi być jakas bakteria, może jakieś chwilowe osłabienie dzieciaczka...Trzymam kciuki

U nas za starszego brata robi mój mąż i też tak Olafa rozmiesza :))) Gaja jest coraz ładniejsza :)

Patewka, dziś zrobiłam wg. Twojego przepisu ciasto kawowe :))) pycha!!

Malina ja też rozglądam się za tkaną z bambusem, żeby lżejsza latem była!

reklama
IzaBK: Gaja jest slodka :)

dzis musze kupic cos na te cholerne rybiki, dalej sie pojawiaja. a poczytalam ze jak sie rozprzestrzenia to potrafia po poscieli lazic i do szaf wchodzic! ochydztwo jedne. tydzien mnie nie bedzie w domu, wiec jakims chemicznym specyfikiem im napsikam wczesniej, zeby po powrocie nie okazalo sie ze familia sie rozmnozyla.

Maly marudny jak cholera ostatnio, mozna sie wykonczyc.. A dzis jeszcze kontrola bioder.
Nie moge sie doczekac az podrosnie troche i tez bedzie taki zadowolony jak Gaja :)

Do góry