reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

w srode ma padac. w czwartek nawet deszcz ze sniegiem :(
ładna pogoda ma byc za to jutro!! moze do łazienek sie ktos wybierze? ja bym sie chetnie przespacerowala... :))

stopi - ciesze siem ze zz ta nerka w porzadku :) biopsje czego musisz robic?

reklama
Iza Gaja taneczne kroki opracowuje :))) Może artystką jakąś będzie ?!?! :)
Kpi koniecznie nagraj "ruszający się" brzuszek-niesamowita pamiątka!
Malina Olafcio zaczął przekręcać sie leżąc na brzuszku wokół własnej osi :) Jak tam brat praaawie bliźniak? Opanował kółeczko? :))) Z Jeremiego dumna musisz być, że taki patriota z niego! Olaf był i w niedzielę, po katastrofie i w piątek pod Pałacem Prezydenckim, zapalił świeczkę. Nie myślałam o tym żeby wchodzić do środka :( Za dużo emocji chyba jak dla mnie! Ech...

Na wesele jechaliśmy w kiepskim humorze, orkiestra grała, nie było hucznie, ale w końcu para młoda nie mogła przewidzieć tragedii, jaka miała miejsce :( Olaf został z babcią, dali radę! Zostawiłam im 180 ml i wiecie co? starczyło na 3 karmienia?!?!?! Nie za mało ten mój syn je???

Dziś pojechaliśmy do Radzymina, do koleżanki, która ma 2 miesięczne bliźniaki. Mówię Wam, urwanie głowy z nimi! Wyciagnęłam ich na spacer - przynajmniej pogadałyśmy :)))

No podobno może popsuć się pogoda od środy :( Jak ktoś ma ochotę jutro przyjechać do zoo to zapraszam na wspólny spacer, generalnie prawie codziennie w pobliżu się kręcę :)

Nie pisałam Wam, że dostał Olaf skierowanie do Poradni Nefrologicznej, z powodu tego wapnia w moczu, znacie jakieś namiary? Będę wdzięczna...

Odprowadzam Pawełka na 9ta, potem Łukasza na 9.30.
Małe zakupy i ok 10 moge spacerowac.

Ja to pewnie tak 10:30 bede gotowa. Puszcze smska :-)

IZA BK ehh kobiece sprawy, ktore mnie przesladuja juz dluzszy czas- taki maly :-) stan przedrakowy szyjki macicy.. po ciazy mialo byc lepiej, ale znow jest zle i kolejna biopsja. Tzn tragedii nie ma tylko te ciagle badania mnie juz mecza..U mnie to wszystko przez hpv i pech chcial,ze mam ta odmiane wysokogenna

DZIUBASEK jak Lena miala z ta nerka przejscia to w Medicoverze polecano mi isc panstwowo do poradni przy sz. Bielanskiego. Tam jest ponoc jakas dobra dr. Nie pamietam nazwiska :-( Nie bylam u niej w koncu, bo trafilam na super dr. ktora robi usg uk. moczowego Lenie i ma duza wiedze. To wystarczylo w naszym przypadku.

Ostatnia edycja:
Iza Gaja taneczne kroki opracowuje :))) Może artystką jakąś będzie ?!?! :)
Kpi koniecznie nagraj "ruszający się" brzuszek-niesamowita pamiątka!
Malina Olafcio zaczął przekręcać sie leżąc na brzuszku wokół własnej osi :) Jak tam brat praaawie bliźniak? Opanował kółeczko? :))) Z Jeremiego dumna musisz być, że taki patriota z niego! Olaf był i w niedzielę, po katastrofie i w piątek pod Pałacem Prezydenckim, zapalił świeczkę. Nie myślałam o tym żeby wchodzić do środka :( Za dużo emocji chyba jak dla mnie! Ech...

Na wesele jechaliśmy w kiepskim humorze, orkiestra grała, nie było hucznie, ale w końcu para młoda nie mogła przewidzieć tragedii, jaka miała miejsce :( Olaf został z babcią, dali radę! Zostawiłam im 180 ml i wiecie co? starczyło na 3 karmienia?!?!?! Nie za mało ten mój syn je???

Dziś pojechaliśmy do Radzymina, do koleżanki, która ma 2 miesięczne bliźniaki. Mówię Wam, urwanie głowy z nimi! Wyciagnęłam ich na spacer - przynajmniej pogadałyśmy :)))

No podobno może popsuć się pogoda od środy :( Jak ktoś ma ochotę jutro przyjechać do zoo to zapraszam na wspólny spacer, generalnie prawie codziennie w pobliżu się kręcę :)

Nie pisałam Wam, że dostał Olaf skierowanie do Poradni Nefrologicznej, z powodu tego wapnia w moczu, znacie jakieś namiary? Będę wdzięczna...

Znam 2 bardzo dobrych nefrologów - sama "przetestowałam" - jedna przyjmuje w medicoverze druga w lux medzie - jeśli jesteś zainteresowana daj znać na priva to prześlę ci namiary

Hej,

My dziś zaczęliśmy spacerki (doktor dała pozwolenie) i włóczyłam się z chłopakami 2 godziny po okolicy aż nas w końcu deszcz złapał.
Jutro nie dam rady, bo w środę urodziny Krystiana, zarezerwowałam mu salę zabaw i muszę jakieś zakupy przed porobić i jakieś cukry do przedszkola też muszę.
Mam nadzieję, że pogoda pozwoli wyjść rano.

IzaBK nieźle Gaja podryguje :-). Ignacy odkąd przerobiłam wózek na spacerówkę, która jest zwrócona przodem do jazdy lubi jeździć w wózku, jedynie na samo zapinanie pasów trochę marudzi. W gondoli już mu się trzy światy działy.

stopi96 to trzymam kciuki, żeby badania wypadły jak najpomyślniej.

dziubasek Ignacy też odciągniętego mleka je bardzo mało, 50ml ciężko mu wepchnąć, ale ja kiedyś odciągnęłam taką pierś jak on potrafi spić to mi wyszło 150ml a laktator gorzej ściąga niż dziecko. Ja bym się tym nie sugerowała, jak przybiera w normie to prawdopodobnie forma jedzenia mu do gustu nie przypadła ;-).

U nas jest problem z wprowadzaniem właśnie, bo Ignacy nie bardzo chce jeść coś po za cycusiem. Próbowałam już z marchewkę (napluł sobie nawet na czubek głowy), marchewkę z ziemniakiem (trochę lepiej ale też pluł więcej niż jadł), jabłuszko (to mu chyba nawet smakowało bo nie pluł ale za to mu z buzi uciekało). Podejrzewam, że wrodził się w starszego brata i nie lubi słoiczkowego jedzenia. Tylko Krystianowi dietę rozszerzałam na jesieni to było łatwo o warzywa ze sprawdzonych źródeł.
Teraz warzywa są albo przeazotowane młode albo stare resztki.
Te wyglądające na stare i dobrze się trzymające w marketach to są już czymś mocno chrzczone na przechowanie bo nie uwierzę, że tak ładnie się same z siebie przechowują. Wszystko pewnie z chłodni.
Tak naprawdę z alergicznego punktu widzenia to w tej chwili jednak słoiczki i mrożonki najzdrowsze.

Jagoda nie wiem czy podziała ale kiedyś pediatra mówiła mi że jeśli dzieci mają problem z zaakceptowaniem nowego jedzenia to warto do niego dodać do niego własne mleko - małe będzie wyczuwało znajomy smak i zapach i łatwiej będzie mu spróbować coś nowego

Wszystkiego najlepszego dla Krystiana!!

Stopi - no to badaj sie kobieto i pomyslnymi wiesciami sie dziel z nami!!
Jagoda - pogoda pozwoliła ;) strasznie późno dzis sie do tego przedszkola zebraliscie!!! ale dzieki temu moglam podziwiac spacerówke przodem ;))
Gaja jezdzi w spacerówce od miesiaca ( czyli 3 razy jezdzila, bo ja głównie z chustą ;)) ) ale tyłem - nie chce ponawiac jej najwspanialszego widoku na swiecie - czyli mojej twarzy :-D
za jakies 2 godziny na bazarek chyba smigne.. bedziesz dzis spacerowac? bo łazienki chyba nie wypalą, a do zoo daleko, za rzeką..

Ostatnia edycja:
Stopi - trzymam kciuki za badania!
Jagoda - fajnie ze mozeie wychodzic juz :)

Ja dzis chlopakom odpuszczam przedszkole i idziemy do zoo. Umówilam sie z "blixniaczka" Domi ok 11-11.30 przy gł bramie

A i mam pytanko: chce zrobic Domi usg bioderek. Macie kogos sprawdzonego w Wawie?
I może macie też jakiegoś fajnego (w sensie że dobrego) dermatologa dziecięcego?

Będe bardzo wdzięczna

IzaBK byłam na spacerku, trzeba było smska wysłać jak mnie widziałaś :-) bo ja prosto z przedszkola na targ pognałam.

reklama
:) heh, ja jeszcze nie wyszlam... rano raczej na spacery nie chodze, wole wtedy poleniuchowac w domu (czyli posprzatac i zrobic pranie, ew. ugotowac obiad) jeszcze z pół godzinki i śmignę pogrzać się w słoneczku...

Do góry