reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

IzaBK w co ubierasz Gaję jak z nią w chuście wychodzisz?? Bo ja jak cienki kombinezon założę, to mam wrażenie, że moja Mała nie może się ruszać, a bez to myślę, że zmarźnie...
Póki co, też się przesiadłyśmy do spacerówki, bo już się potwornie darła, bo nie chciała leżeć. Teraz też jest nie zadowolona, bo jeżdzi prawie na płasko, i ciągle usiłuje się podciągać do siadania.

reklama
Znam 2 bardzo dobrych nefrologów - sama "przetestowałam" - jedna przyjmuje w medicoverze druga w lux medzie - jeśli jesteś zainteresowana daj znać na priva to prześlę ci namiary

poproszę o namiary :)

dziubasek Ignacy też odciągniętego mleka je bardzo mało, 50ml ciężko mu wepchnąć, ale ja kiedyś odciągnęłam taką pierś jak on potrafi spić to mi wyszło 150ml a laktator gorzej ściąga niż dziecko. Ja bym się tym nie sugerowała, jak przybiera w normie to prawdopodobnie forma jedzenia mu do gustu nie przypadła ;-).

chyba masz rację, Olaf przybiera dobrze, nawet ponad przeciętnie więc nie będę o tym myślała :))) Dzięki!

Ja dzis chlopakom odpuszczam przedszkole i idziemy do zoo. Umówilam sie z "blixniaczka" Domi ok 11-11.30 przy gł bramie

A i mam pytanko: chce zrobic Domi usg bioderek. Macie kogos sprawdzonego w Wawie?
I może macie też jakiegoś fajnego (w sensie że dobrego) dermatologa dziecięcego?

Będe bardzo wdzięczna

My też dziś w zoo byliśmy! Szkoda, że wcześniej nie zajrzałam ;( Niestety dermatologów dziecięcych nie znam i nie pomogę.

Dziewczyny, a jutro w końcu któraś się wybiera do ZOO, zgodnie z planem?

a nie masz w spacerówie opcji posredniej? Gaja tez nie chce całkiem na płasko....
a ubieram ja w dresiki, albo cienki kombinezonik... a raz była w body i rajstopkach, jak było 20 stopni ;)

w koncu całkiem mi ucieknie...
Zobacz załącznik 237782
Gaja chyba niedługo zacznie chodzić jak jej tempo rozwoju nie zwolni :)))
My nadal w gondoli jeżdzimy, jak Olaf chce oglądać wtedy mu odsuwam daszek, mam nadzieję, że póki nie usiądzie to będzie skutkowało. A i jeszcze podobno dzieciaczki w gondoli na brzuchu lubią jeżdzić :) muszę to wypróbować :)))

jojka ja ostatnio jak było 20 stopni to wyszłam z chustą do sklepu i ubrałam Olafa w body, bluzkę z długim rękawem i bezrękawnik bawełniany, wróciliśmy oboje spoceni :(((

Dziubasku - jeśli chodzi o specjalistę w Medicoverze to nazywa się Obroniecka Iwona - przyjmuje na domaniewskiej - nie wiem ile to kosztuje dla osób bez abonamentu ale jak zadzwonisz to na pewno cię umówią. Jeśli chodzi o babeczkę z Lux medu to przyjmuje w Limie - Lim współpracuje z Lux medem (w Marriocie) i nazywa się Anna Olszowska i o ile dobrze pamiętam wizyta kosztuje koło 90 pln. Obydwie są niezłe ale zaczęłabym od Anny Olszowskiej. Nie wiem o co dokładnie chodzi u Ciebie ale dobrze jeśli miałabyś aktualne wyniki - np. posiew moczu, dobową zbiórkę moczu itp.

Nonono Gaja pędzi do przodu jak na wyścigach! Ekspres to przy niej powolny zółw, ona TGV wyprzedza!

Dziubasku, no tym razem się nie udało ale ja mam roczny bilet już to będę wyskakiwać co chwilkę :)

A jutro sobie daruję bo ma padać, to moja wycieczka jakby zmokła to by się rozmarudziła raczej... choć w pobliżu domu taplają się chętnie ;-)

Stopi współczuję problemów.. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze wyszło, tylko nie lekceważ tego. A o wejściu bez kolejki do Pałacu Prezydenckiego dowiedziałam się przypadkiem na Krakowskim Przedmieściu.
Dziubasek, Jeremi obraca się ale jak leży na pleckach. Mam wrażenie, że przez to, że tak długo nie kładłam Go na brzuchu, jest słabszy w tej pozycji.
My w tym tygodniu nie damy rady do ZOO się wybrać. A planujecie coś na przyszły??

Stopi Malina ma rację, nie lekceważ tego! Ja swego czasu częstym pacjentem Instytutu Onkologii byłam :( wiem, że to nic przyjemnego.
Czechow dzięki! Dostałam też namiary na Niekłańską, zobaczymy gdzie znajdę najbliższy termin :) tam pójdę. Usg nerek niebawem robimy, a powiedz jak się robi tą dobową zbiórkę moczu?
Iza przyznaj się :) co dajesz swej córce na rozwój :))) tylko nie mów, że chustę ;)
AsiaKC ja też mam roczny do ZOO :))) Daj znac jak będziesz się wybierała.
Malina no to widzisz, Olaf na plecach się nie przekręca - tylko na brzuchu! Uzupełniają się chłopaki :)))) Jeśli chodzi o mnie to w następnym tygodniu planuję na pewno ... hmmm ... ZOO :))) i o jakiś lodach myślałam przy kawce :)))

W piątek wybieramy się na weekand do Rzeszowa, trochę daleko i jeszcze w taką podróż we trójkę nie jechaliśmy, mam nadzieję, że Olaf to dobrze zniesie! A jedziemy do znajomych, którzy mają 3 tygodnie starszego od Olafa Antosia.

dziubasek - a wiesz, ze dzieci chustowe sie ponoc wolniej rozwijaja? hahaha :D to znaczy, ze gdyby nie chusta, to gaja juz by chodziła pewnie ;)

ciekawe jaka bedzie pogoda w przyszłym tygodniu, bo dzs niestety prognozy sie sprawdzaja :(

Stopi Malina ma rację, nie lekceważ tego! Ja swego czasu częstym pacjentem Instytutu Onkologii byłam :( wiem, że to nic przyjemnego.
Czechow dzięki! Dostałam też namiary na Niekłańską, zobaczymy gdzie znajdę najbliższy termin :) tam pójdę. Usg nerek niebawem robimy, a powiedz jak się robi tą dobową zbiórkę moczu?
Iza przyznaj się :) co dajesz swej córce na rozwój :))) tylko nie mów, że chustę ;)
AsiaKC ja też mam roczny do ZOO :))) Daj znac jak będziesz się wybierała.
Malina no to widzisz, Olaf na plecach się nie przekręca - tylko na brzuchu! Uzupełniają się chłopaki :)))) Jeśli chodzi o mnie to w następnym tygodniu planuję na pewno ... hmmm ... ZOO :))) i o jakiś lodach myślałam przy kawce :)))

W piątek wybieramy się na weekand do Rzeszowa, trochę daleko i jeszcze w taką podróż we trójkę nie jechaliśmy, mam nadzieję, że Olaf to dobrze zniesie! A jedziemy do znajomych, którzy mają 3 tygodnie starszego od Olafa Antosia.

Dobowa zbiórka moczu - zbierasz całe (nie tylko środkowy strumień) swoje siku przez całe 24 h - wlewasz za każdym razem do słoja albo innego pojemnika - następnego dnia bełtasz to wszystko dokładnie i wlewasz próbkę do pojemniczka i oddajesz do analizy z informacją że jest to dobowa zbiórka. Dobową miałam na utratę białka ale sądzę że jeśli inne parametry masz zbadać to procedura jest ta sama. Niekłańska jest niezła - daj znać co i jak. A tak spytam jaki masz problem?

reklama
Czesc

melduje,ze jadedo lekarza dzis, nie przekladam!!
I milo mi bylo wczoraj pospacerowac z PEPERKA . Okazalo sie,ze my sasiadki :-)
ASIA musisz sie do nas dolaczyc. p.s. wczoraj bylam graniczona czasowo i zoo nie wchodzilo w gre. Milam mocz pobrac malej do badania, ale nie siknela mi do 15tej !!! :-)
https://www.babyboom.pl/forum/members/peperka-61003.html

DZIUBASEK, CZECHOW ja jestem w Medicoverze i mi znowu 3 roznych lekarzy z Medicoveru odradzalo nefrologaow tam, ze niby niezbyt dobrzy. I wlansie z Medicoveru polecono mi w Bielanskim lub wlasnie Niekłanska. Tak, wiec widze,ze co osoba to opinia:-) Chyba trzeba samemu isc ,zeby sie przekonac.

Ostatnia edycja:
Do góry