reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Wczoraj zaczely sie regaty, tak wiec mnostwo lodek i desek windsurfingowych na wodzie. poprostu bajecznie to wyglada.
ja szukam biletu do Polski, bo chce wczesniej wracac. Od tygodnia mam akcje - bolacy zab. Przed samym wyjazdem byla u stomatologa i niby mialo byc lepiej, a nie ejest. lece na przeciwbolach non stop. I boje sie ze za duzo ich lykam, a mala karmie cycem :-(

Kurcze widze,ze spotkanko macie w moich rejonach - zeromskiego :-) Dajcie znac jak bylo na spotkaniu

IZA wow w chucie !!!szacunek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla taty tez szacunek!!!U nas goraco, siedzimy na palazy. Mala ma straszna frajde z bawienia sie w pichachu, tylko wczoraj zaryla mi buzia w piach :-) Tak naprawde top wszystko zalezy od wiatru, bo w tym okresie potrafi mocno wiac. I jak zaczyna wiac, to moze byc i goraco. ale nie czuc tego.

MALINA ja trenowalam lekkaatletyke , biegalam duzo, dlatego teraz niecierpie biegac!!! Za to kocham rolki :-)

reklama
Stopi tylko pozazdroscic :-D

Dziewczyny ratujcie. Co na odparzenie dupki?
stosuje tormentiol na zmiane z linomagiem, przemywam dupke woda z bialym jeleniem, juz nawet slyszalam o tym ze maslo pomaga. To kupilam osełke i nic. Mialam wrazenie, ze jest poprawa, ale tylko chwilowa.
Zmieniam pieluszke jak tylko wstanie czyli co 1,5-2h albo jak uslysze, ze zrobil kupe. Nie mam pojecia co mam dalej robic.

a powiedzcie mi jak sie pojawi uczulenie na jakis produkt, ktory mama zjadla to jak to wyglada? czerwone krostki na buzi czy na calym ciele?

stosuje tormentiol na zmiane z linomagiem, przemywam dupke woda z bialym jeleniem, juz nawet slyszalam o tym ze maslo pomaga. To kupilam osełke i nic. Mialam wrazenie, ze jest poprawa, ale tylko chwilowa.
Zmieniam pieluszke jak tylko wstanie czyli co 1,5-2h albo jak uslysze, ze zrobil kupe. Nie mam pojecia co mam dalej robic.

a powiedzcie mi jak sie pojawi uczulenie na jakis produkt, ktory mama zjadla to jak to wyglada? czerwone krostki na buzi czy na calym ciele?

Co do pupci, to jak stosowalas linomag, to teraz sprobuj sudocrem, on powinien zadzialac. jak nie to jest cos takiego jak Linoderm (w pojemniczku z czerwonym napisem) My odpazen nie mailaysmy i nie mamy, wiec nie stosowalam tego, ale dziewczyny chwalily sobie.

Co do uczulen na jakis produkt, to tez nie mialysmy (a jadlam i jem wszystko - 1 tabliczka czekolady dziennie obowiazkowo) :-) Dziewczyny roznie opisuwaly uczulenia i na calej buzi i na calym ciele. Chyba tu nie ma reguly. A masz podejrzenia,ze zjadlas cos nie tak???

Twój maluszek jeszcze przez moment nie powinien reagowac na to co jesz. natomiast sprawdx, bo byc może uczula go pieluszka, sama w sobie.

Spróbuj sudocrem albo starej niezawodnej mąki ziemniaczanej - naprawdę pomaga.

Moja mała często się odparza na szyi i wtedy smarujemy sudocremem, i tak po 2-3 dniach jest duuużo lepiej. Mąki ziemniaczanej nie polecam, bo u nas tylko pogorszyła

Moja mała często się odparza na szyi i wtedy smarujemy sudocremem, i tak po 2-3 dniach jest duuużo lepiej. Mąki ziemniaczanej nie polecam, bo u nas tylko pogorszyła

No proszę u nas zdziałała nie raz cuda... ale sudocrem chyba jest najlepszy z tego wszystkiego - całkiem niezły jest też bepanthen

dzieki dziewczyny. wyprobuje.
teraz nalozylam sudocream. jak nie pomoze to sprobuje tej maki.
a jak nie to pojde do pediatry.

juz sama nie wiem czy to uczulenie, czy to poprostu takie zmiany skorne.
ma na czolku takie malusienkie krostki lekko czerwone. Ale ma je juz okolo tydzien.
jedyne co moglo uczulic to pomidor.

moniska - to na buzi to zwazywszy na wiek dzidzi najprawdopodobniej tradzik niemowlęcy. Tego się niczym nie smaruje, przejdzie samo. Jak to przy trądziku - zmiany są hormonalne i nie do końca znane... GAja też miała, po 2 miesiącach znikły bez śladu. Jak próbowałam przemywac rumiankiem, to zmiany się zaogniały, dlatego pielęgnację ograniczyłam do mycia wodą..
a z pupą - jak ze wszstkim - trzeba czasu, ale na Twoim miejscu rozważyłabym czasową zmianę pieluszek, tak jak sugerowała Aniaslu. Ja pielęgnuję pupkę dokładnie tak jak Ty :)

reklama
MoniSkaBe, ja też polecam sudocrem, na lekkie zaczerwienienia działa niemal natychmiast. Ale podobno nie można z nim przesadzać. Używaj tylko kiedy jest konieczność. No i wietrz małej pupkę:) A krostki raz mieliśmy pod pieluszką, ale to ewidentnie była słabo osuszona skóra, użyłam zasypki i przeszło.
Stopi:) Ja też trenowałam lekkoatletykę:) A nie miałam do niej serca zbytnio. Zęba współczuję. Potrafi dać w kość. A co łykasz? Paracetamol podobno oki jest jak się karmi. W szpitalu nas tym szprycowali.
Dziewczyny, dzięki za spotkanie:) Miło było Was spotkać/poznać:) I Wasze maleństwa oczywiście też.

Do góry