reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

malina - no to nieźle z tymi wynikami :) i dzięki za podpowiedź z tym kasłaniem.. że ja o tym nie pomyślałam ;)
dziubasek - taki zielonkawy katar sam nie wycieknie, bo on z tyłu po gardle ..
idę sobie jedno okno umyć. Ale najpierw podłogę, bo jak młoda tak pełza, to się zatrzymuje w różnych miejscach i liże :(

reklama
hej dziewczyny :-)
uff.. udalo mi sie Was doczytac. Jestem na forum rzadko, bo moj maly mnie strasznie absorbuje. Teraz przechodzimy przez jak to nazwala kolezanka "syndrom parzacego lozeczka".
Nie wiem o co chodzi, ale jak tylko poloze go do lozeczka to drze sie i piszczy wieboglosy. Nawet nie wiedzialam, ze juz tak potrafi :-D
no i chyba dzisiejsza noc bede miala bardzo udana. Bede uspiac w foteliku sam. i potem przekladac do lozka :-D :eek:

Bylismy dzisiaj u pediatry, gdyz Pawelek strasznie sie meczy przy puszczaniu baczkow i robieniu kupki,. Wrecz placze i piszczy. Zatwardzenia nie ma, kolor kupki musztardowy.. Z moja dieta chyba ok, nie jem nic co mogloby powodowac gazy. No i pediatra stwierdzila, ze to przez odparzona pupke. Mamy tormentiol i lionomag no i zobaczymy.
A.. dosatalam jeszcze skierowanie na kontrole bioderek do grodziska do Malvity i co ? nie ma terminow :-D:eek: badania podobno robi sie do 12 tygodnia, a my dzisiaj mamy skonczone 3 tyg i juz terminu dla nas nie ma :eek:
no i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy znacie jakiegos ortopede w Grodzisku czy Pruszkowie?

Malina Ty to sie biedna nalazisz do tych rehabilitantow..
A powiedz czy to pediatra zauwazyl wzmozone napiecie u maluszka?

Dziubasek wspolczuje Wam. Oby wszystko wrocilo do normy. Mimo, ze my jeszcze "mlodzi" to tez zastanawiam sie kiedy wprowadza sie do diety inne pokarmy niz mleko.

co do morfologii to my musimy isc, ze wzgledu na zoltaczke, ktora bardzo powoli schodzi. No i przy okazji bilirubiny bedziemy robic morfologie.

Pozdrawiam wszystkie maluszki :-)

a.. no i dziewczyny zapomnialam sie pochwalic. Przez 3 tygodnie przybralismy 950 gram!
juz moj maluch wazy 3800 :-)

ja znam ortopede w Pruszkowie, ale za pieniądze niestety - 80 zł za wizytę. Plus - łatwo się zapisać. NFZetowego ortopedy w Pru NIE MA :( jak chcesz daj znać, dam Ci nr tel do przychodni... to przychodnia na Drzymały. Tam też ten sam dr robi usg bioderek. Też 80 zł. ech...

Dziś widziałam pana w czapce zimowej szaliku i zapiętej kurtce, a także pana w bermudach :/

a, ktos ostatnio pytał o przepis na gofry:
2 szklanki mąki,
2 szklanki mleka,
2 łyzki cukru
2 łyzeczki cukru wanilowego
2 łyzeczki proszku do pieczenia
2 żółtka.
zmiksowac, ubic piane z 2 białek, pomieszac.
piec 2,5 min w gofrownicy na najgoretszym ustawieniu za kazdym razem smarujac olejem. smacznego!

własnie przed chwila moja rodzinka pożarła gorace goferki z truskawkami :)

Ostatnia edycja:
moniskabe brawo za wagę :))) Ja też nie załapałam się na termin do publicznej służby zdrowia i musiałam prywatnie załatwić sprawę :(
Iza ale mi smaka na gofry zrobiłaś!!! i te truskawki...mmmmmmmmmm
Ważyliśmy dziś Olafa - 8 kg!! trochę przesadza ten mój chłopczyk! :) Po kontroli u rehabilitanki jest wszystko ok Mały rozwija sie prawidłowo. Malina romzwiałam z rehabilitantką o tym trzymaniu głowy przy podnoszeniu do siadu i powiedziała, że to snadardowe badanie, które lekarze wykonują a nie wiele mówi! Lepiejby było gdyby zamiast tego wzięli zabawke i zobaczyli czy dziecko wyciąga obie rączki i głaszcze otwartymi dłoniami tą zabawkę! Także głowa do góry! Bo ja już od zmysłów odchodziłam z tą Olafa głową :)))
Kurcze cały czas się głowię nad tym rozszerzaniem diety. Iza ty masz większe doświadczenie :))) Jak rozszerzałaś dietę swoim maluszkom? Bo mi od razu ziemniaka z marchewką kazła dawać, nie dziwne to? że nie samą marchewkę?

8 kg - no ładnie idzie :))
ja zawsze zaczynałam od surowego jabłka, potem gotowana marchew, ziemniak, zupka z pietruszka, banan, potem miesko do zupki...

Ela okazała sie byc uczulona na marchew, miala podmiane na dynie. Rzeczywiscie dziwnie, ze dwa skadniki od razu Ci zaleciła..

Iza, to Ty masz z Gai mopiątko z własnym napędem;-) Szkoda tylko, że działa wybiórczo:tak:
MoniSkabe, u nas napięcie stwierdził pediatra, ale prywatny. W przychodni pani doktor jakoś mało uwagi poświęciła Jeremiemu, z wyjątkiem stękania, że chudy oczywiście..
A do ortopedy musisz iść w Pruszkowie?? Masz skierowanie do konkretnej przychodni? Ja w Wawie czekałam 2 tygodnie (do chirurga) na Kielecką. Kolejne 2 na Usg - na Soczi, czyli w sumie szybko.
Przychodnię wybrałam sama.
Dziubasek, Ty to już masz spooory słodki ciężar:):):)
Dziewczyny, czy któraś ma moze ochotę na spacerek w Łazienkach jutro??

Ostatnia edycja:
gdyby nie to poniedzialkowe spotknie to bym sie skusila, ale tak to nie chce mi sie jechac ;) zwlaszcza e jutro mam obie dziewczyny jeszcze na głowie..

Iza, to Ty masz z Gai mopiątko z własnym napędem;-) Szkoda tylko, że działa wybiórczo:tak:
MoniSkabe, u nas napięcie stwierdził pediatra, ale prywatny. W przychodni pani doktor jakoś mało uwagi poświęciła Jeremiemu, z wyjątkiem stękania, że chudy oczywiście..
A do ortopedy musisz iść w Pruszkowie?? Masz skierowanie do konkretnej przychodni? Ja w Wawie czekałam 2 tygodnie (do chirurga) na Kielecką. Kolejne 2 na Usg - na Soczi, czyli w sumie szybko.

w sumie to skierowanie dostalam do Grodziska do Malvity?
a do Warszawy niebardzo chce. Wolalabym gdzies blizej. No ale jak nie bede miala wyjscia to poszukam w Warszawie.

czesc :)
Dziś idziemy po akt urodzenia :-)

Moniska! Ekstra waga!
u nas podskoczyła o 370 przez tydzień z kawałkiem - też nieźle :-)
Niestety Minisia ma kolki więc niewiele mam teraz czasu na posiedzenie w necie - właśnie bida stęka i popiskuje w łóżeczku :-(

ja znam ortopede w Pruszkowie, ale za pieniądze niestety - 80 zł za wizytę. Plus - łatwo się zapisać. NFZetowego ortopedy w Pru NIE MA :( jak chcesz daj znać, dam Ci nr tel do przychodni... to przychodnia na Drzymały. Tam też ten sam dr robi usg bioderek. Też 80 zł. ech...

Dziś widziałam pana w czapce zimowej szaliku i zapiętej kurtce, a także pana w bermudach :/

a, ktos ostatnio pytał o przepis na gofry:
2 szklanki mąki,
2 szklanki mleka,
2 łyzki cukru
2 łyzeczki cukru wanilowego
2 łyzeczki proszku do pieczenia
2 żółtka.
zmiksowac, ubic piane z 2 białek, pomieszac.
piec 2,5 min w gofrownicy na najgoretszym ustawieniu za kazdym razem smarujac olejem. smacznego!

własnie przed chwila moja rodzinka pożarła gorace goferki z truskawkami :)

Ja z ortopedą mam to samo - termin u nas w przychodni na 12tego maja a nasz ortopeda (prywatny :-() zaleca kontrolę przed 6 tyg a najlepiej w okolicach 4tego...

dzieki za przepis na gofry. To ja pytałam, bo teciowa uszczesliwiła mnie gofrownicą z myszką Miki ....

Iza - ja też miałam małych odkurzaczy, i to skubani wchodzą w każdy kąt - nic nie można pominąć :-)

Po kontroli u rehabilitanki jest wszystko ok Mały rozwija sie prawidłowo. Malina romzwiałam z rehabilitantką o tym trzymaniu głowy przy podnoszeniu do siadu i powiedziała, że to snadardowe badanie, które lekarze wykonują a nie wiele mówi! Lepiejby było gdyby zamiast tego wzięli zabawke i zobaczyli czy dziecko wyciąga obie rączki i głaszcze otwartymi dłoniami tą zabawkę! Także głowa do góry! Bo ja już od zmysłów odchodziłam z tą Olafa głową :)))
Kurcze cały czas się głowię nad tym rozszerzaniem diety. Iza ty masz większe doświadczenie :))) Jak rozszerzałaś dietę swoim maluszkom? Bo mi od razu ziemniaka z marchewką kazła dawać, nie dziwne to? że nie samą marchewkę?

Brawo dla Olafka! :-)
Co do diety... Ziemniak rzadko uczula a sama marchew zawardza - może dlatego kazała dwa?
Jak chcasz zacząć od czegoś innego to może kaszka jakaś?

Oj wybrałabym się ale dziś w innych kierunkach już się umówiliśmy :-( mam nauczkę żeby częściej zaglądać...
Ale za to zobaczymy sie w poniedziałek :-D

Zmykam bo Młoda bida płacze :-(

reklama
Hej
QUOTE=stopi69;5211828]Hej

My juz na Majorce. mala mi sie troche buntuje, przez ciagla zmiane miejsca. Coraz goprzej ze spaniem. Do tego te hormony., po ktorych nie spi... Mnie boli zab, ze nie wyrabiam juz... W niedziele, tylko jak zaczal mnie bolec w Warszawie bylam u stomatologa, mialo byc lepje, ale jest gorzej....

MALINA co do norm. To ja mam normy dla niemowlat, zaraz odnajde, ale kazde laboraturium moze miec troszke inne i inen oznaczenia. I tak lekarka, zawsze miala swoja interpretacje. My wlaczylismy z niedokrwistoscia w warunkach szpital i tam tez inne normy byly.

DZIUBASEK wow, to moja ma 7200g :-) :-) hehehe Oj my tez robilismy badanie na wydalanie wapnia, ale u nas jets ok.
Co do rozszezenia diety najlepiej dawac na poczatek dania jednoskladnikowe. Jak jest ok, to wtedy dwuskadnikowe. Co do marchwi to ona zapiera, ale uwaga!!!! na niektore dzieci moze dziala rozluzniajaca, zwlaszcza sok marchwiowy!! Tak samo jest z bananami itp. U nas wlasnie sok marchiwowy, czy banany dzialaja rozluzniajaco.

Joanna MK . w CZD, lub w Fundacji gastrologicznej przy Warynskiego (to troszke inaczej sie nazywa chyba)[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
Do góry