reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

stopi - to Ty musisz być mistrzynią pakowania!! jakby mi ktoś nagle powiedział, że jednak wyjeżdżam nie za 2 dni, tylko za 1, to marne szzanse na sen bym miała ;) spakowac to całę towarzystwo to nie lada sztuka ;)

uwielbiam, jak okna mogą być non stop otwarte :) wiosna pachnie!!

Nie jest tak zle, bo ja wiekszosc rzeczy juz mam na majorce.Jak nas nie ma to tylko pakuje je w torby i wsadzamy do naszego busa, ktory tu 3msc stoi :-) Tylko musze drobiazgi pozabierac...
Jednak tym razem przez bol zeba zapomnialam o reczniku dla malej!!!! hehehe

MALINA jedne z norm

Nazwa badania DataJednostkaWartośćNormy
Morfologia pełna - analizator

Krwinki białe (WBC) G/l 5,00 - 19,50
Krwinki czerwone (RBC) T/l 3,80 - 5,50
Hemoglobina10,5 - 14,0
Hematokryt 32,0 - 42,0
MCV fl 72,0 - 88,0
MCH pg 24,0 - 30,0
MCHC g/dl 31,0 - 35,0
Płytki krwi g/l 150 - 450
RDW-CV % 11,5 - 14,5
MPV fl 9,0 - 12,6%
neutrocytów % 30,0 - 50,0% l
imfocytów % 35,0 - 90,0%
monocytów % 2,0 - 7,0%
eozynocytów % < 5,0%
bazocytów % < 1,0
Liczba neutrocytów G/l 1,50 - 8,50
Liczba limfocytów G/l 4,00 - 10,50
Liczba monocytów G/l 0,05 - 1,10
Liczba eozynocytów G/l 0,05 - 0,70
Liczba bazocytów G/l <0,2
sorry , ze w takiej formie, ale jak skopiowalam z wynikow Leny, to mi sie rozjechalo wszystko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iza dzięki za info!
Malina a ja dziś z Olafem 4 godziny łaziłam po Parku Praskim i okolicy, szkoda, że nie weszłam rano na bb, z chęcią byśmy z Wami po ŁAzienkach pospacerowali! Następnym razem napisz sms :)
A w ogóle to zoo już działa na pełnych obrotach więc po świętach zapraszam na tę stronę Wisły na długi spacer!
Asia kaszkę może i mogę wprowadzić ale chodzi o dania bezmleczne raczej żeby dodatkowo wapnia nie wprowadzać do organizmu. Tylko zaczełam myśleć o wprowadzaniu dań i dziś dostałam paczkę ze słoczkami z Hipp'a i Bobovity.
Stopi ja wcale zadowolona z tej wagi nie jestem :) znaczy zadowolona, ale mój kręgosłup i ręce nie :))) Na szczęście moje dziecko uwielbia leżeć na macie i tak się bawimy! sporadycznie na rączkach się nosimy, ale jak chce dłużej to w chustę pakuję i tak zwiedzamy domek. A właśnie czynię przygotowania psychiczne do wyruszenia na spacer w chuście :))) tylko kombinezonik polarkowy chcę dorwać bo w kurteczce może być nie wygodnie. Ciekawa jestem jak mój Olaf bedzie miał 8 miesięcy ile będzie ważył :)
Dobrze, że u Was badanie wyszło dobrze! Mam nadzieję, że u nas kolejne też wyjdzie w normie. Bo pierwsze wyniki były ok! dopiero po wrpowadzaniu witaminy wyszły takie cyrki :(

JA myślałam o kaszkach bezmlecznych właśnie - takich na wodzie... bez mleka modyfikowanego.

My zainaugurowaliśmy w pt sezon grillowy, i posadziliśmy zywopłot na naszej działce :)

ja też w piatek rozpoczęłam sezon grilowy. Wreszcie nadeszła wiosna:)
mojej małej też zaczęłam na noc podawać kaszki ryżowe- wsuwa, aż się jej uszy trzęsą, i do tego dłużej śpi:)

Stopi, dzięki serdeczne. :-)
Dziubasek, my w końcu tez nie dotarliśmy do Łazienek. Dzisiaj się wybierałam, ale w końcu się nie zebrałam do kupki. Ostatnio nic mi się nie chce. Mam nadzieję, że to przesilenie wiosenne tylko..
Wyciągnę małego na spacer do pobliskiej stadniny (godzina drogi spacerkiem, to się dotlenimy - w Łazienkach dzisiaj pewnie trudno przejść).
Grill... pewnie niedługo i my ruszymy, chociaż na myśl, że trzeba będzie na tego grilla coś przygotować, to jakoś mi się odechciewa - znowu przesilenie??:zawstydzona/y: I zasadzić też wypadałoby coś.. Ale kiepski ze mnie ogrodnik.
Kurczę, pogoda piękna a ja najchętniej poszłabym spać a nie na spacer:-:)-:)-(

DZIUBASEK oj ja mysle,ze spokojnie 10kg!! bedzie miec :-) :-) Slodkie kilogramy !!

MALINA ja z checia wybiore sie na spacer do Lazienek jak tylko wrocimy w polowie kwietnia.

IZA wow gratulacje dla Taty!! Tylko nie mow,ze taki spacer z chusta zaliczylas!!

pewnie, ze z chustą ;) Tata twierdzi, ze ludzie sie na mnie gapili, ale ja mysle, ze to na jego medal ;)

ile stopni u Ciebie? jaka pogoda?

Iza, a to był maraton dzisiaj? Podziwiam Twojego tatę. Odkąd w szkole katowali mnie biegami codziennie, mam mówiąc delikatnie niechęć do biegania..
Czyli jutro widzimy się w Turkusowej Lampie? Dobrze, że sprawdziłam jeszcze raz adres, bo pojechałabym na Broniewskiego zamiast na Żeromskiego.

reklama
Asia popijemy wody trochę i sprawdzę badania jak będą nadal beee to uruchomimy i kaszki bezmleczne. wow! sezon grillowy już zaczęliście :)))
Iza gratulacje dla taty!!! i dla Gaji, że w chuście z mamą dumnie spacerowała :)))
My chcieliśmy dziś się dostać na starówkę ale korki nas odstraszyły więc wylądowaliśmy na wale i spacerowaliśmy wzdłuż Wisły. Fajne miejsce!!
Malina przesilenie daję się chyba wszystkim we znaki!!! Przejdzie - kiedyś :)))
Stopi no ja mam nadzieję, że nie więcej!!! :)

Aha, szlaki w zoo przetarłam:))) FAjnie jest! Zapraszamy na spacerek w słoneczny dzień!!!
Kupiłam bilet roczny :) (100 zł dla dwóch osób).

Do zobaczenia jutro!

Do góry