reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Iza, jak zdrówko Gaji, antybiotyk wybrany?
Malina, ja też robiłam małemu badania krwi i moczu, na wynikach mam zakres referencyjny, ale nie wiem czy są to normy dla dorosłych czy dzieci. Wiem jedynie, że Olaf miał anemię a teraz już mu wyniki się poprawiły :)))
Ja też bym na kawę się wybrała :)
Dziś byliśmy na konsultacji w poradni metabolicznej i odebraliśmy badania krwi i moczu. Witamina D3 już w normie jest, ale chociaż podaję ją teraz 1 x dwa tygodnie to wychodzi na to, że Olaf reaguje na nią jakby był nadmiar jej w organizmie i wydala dużo wapnia z moczem co może skutkować w najgorszym przypadku zwapnieniem nerek!!! :(
Mamy zawsze po karmieniu piersią, godzinkę po podawać min. 20 ml przegotowanej mineralnej wody, a w nocy – jedno przebudzenie – pierś – drugie przebudzenie – woda i zaleciła podawanie zupki marchewka z ziemniakiem, tak by za tydzień zastąpić jedno karmienie zupką i wtedy podawać też jeden deserek bezmleczny! A witaminę D3 mamy podawać 1 kropkę na tydzień!!!
O.k. będę podawać wodę żeby wypłukać wapń z nerek!!! ale te zupki mi się nie podobają! :(
Szukam innego specjalisty ds. chorób metabolicznych – bo to zaburzenia gospodarki wapniowo-fosforowej i chcę usłyszeć jego zalecenia.
A tak mówiłam, że dietę rozszerzać będziemy dopiero po 6 m-cu :(

malina- ja mam bo dzis odbieralam. jak chcesz to moge jutro podac,bo teczke mam na gorze.

doczytalam ale nie wiem czy dobrze poodpowiadam, wiec tak zbiorowo

kurcze ta beza to mniami :) az chce sie zrobic... w nd mamy rodzinna impreze choc mezus juz zapowiedzial, ze nie ma czasu na to,zebym siedziala w kuchni i zbey jego mama cos przygotowala :( ech faceci :p ale moze zdaze w nocy :) a ile ona moze postac. czy jak zrobie w piatek to w nd bedzie ok? czy lepiej w sobote?

gastrologa ni mam do polecenia

my na basen latamy odkad starszak skonczyl 10mcy na takie zajecia dla maluszkow. tylko na wode ozonowana bo alergikzajecia sa w kilku miejscach-kabaty, targowek, konstancin i ursus AkademiaRuchu.eu - Strona główna
moze Iza za linka mnie nie zje :)

Iza- chusta super i kolorek wydaje sie tez ok. ja lubie takie zestawienia. chyba,ze w realu wyglada gorzej :) wspolczuje przejsc z Gajka. dobrze,ze bylas blisko... :)

stopi- podziwiam za organizacje. raz dwa i spakowana

z prasowaniem to mam podobnie jak wy dziewczyny-jedna wielka sterta :(

wpadne na dniach na dluzej to wiecej podopowiadam

malina-jak chcesz to ja ci naprawde moge podac namiary na te rehabilitantke z CZD. ona metoda NDT rehabilituje czyli taka mniej inwazyjna. jedne i drugi z naszych chlopakow mial problemy z asymetria i ona wyciagnela obydwu. plus nauczyla jak ja mam cwiczyc w domu - bez placzu, krzykow i bolu. na priva moge ci puscic. umowisz sie i moze pogadasz z kims doswiadczonym w rehabilitacji takich maluszkow. naszych chlopakow rehabilitowala jak mieli po 4 mce. wiec naprawde mali.

Sorki że nie wczoraj - Malina - iem że chciałaś rozszerzać dietę dopiero po 6tym mies ale samo przepajanie woda może nie wystarczyć.
Więc wymiana jednego posiłku na bezmleczny jest ważna - jeśli nie zupka, może jakaś kaszka bezmleczna?

Witaj słonkoonline :-)
Ja jestem teraz połowicznie spod Otwocka (moi rodzice mieszkają koło Celestynowa), a za 1,5roku - 2 lata (mam nadzieję) już będe pełnoetatowo ;-)

Witaj słonkoonline :-)
Ja jestem teraz połowicznie spod Otwocka (moi rodzice mieszkają koło Celestynowa), a za 1,5roku - 2 lata (mam nadzieję) już będe pełnoetatowo ;-)
Witam!
Tak, wiec obstawiam, ze sie budujesz gdzies tutaj?
Ja jestem z Karczewa. Jestem mama prawie 10 miesiecznej Juli. Pracuje na 0,5 etatu i rano, poza codziennymi czynnosciami i spacerkiem nie mam co robic :-) Pisze takze na BB na Majowych mamach 2009, ale tam nie bardzo mozna sie zoorganizowac w jakies spotkanie. Teraz bedzie te ogolne warszawskich mam, ale wiekszosci z nas nie pasuje poniedzialek....
Dlatego postanowilam szukac mam z moich okolic i moze cos skombinowac.
Czy ktos chetny tu sie znajduje?

Pozdrawiam!
Marta

reklama
Dziewczyny, czy któras z Was się wybiera w pon. na spotkanie?

Ja strasznie sie napalilam, bo dziewczyny z mam majowych juz byly na takim w innej czesci Polski i mowily, ze super. No i ten bodziak BB'owy ;-)
Z tym, ze poniedzialek to mi taaaaaaaaaaaak swietnie pasuje! Jeszcze moze jakos bym wykombnowala wolne i auto, ale we wtorek jade na kontrole bioderek Juli, wiec nie moge wziąć dwóch wolnych dni pod rzad :(
Bardzo zaluje!

Do góry