reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

MoniSkaBe gratulacje:-) Napisz nam coś o Pawełku.
Dziubasek, ostatnio stwierdziłam, że powinnam Jeremiemu przepaskę na oczy zakładać na czas jedzenia:baffled: Interesuje Go wszystko tylko nie cycek.. A najlepiej jak ma to za plecami..
Jutro w Arkadii mogę być. Chociaż teraz każde wyjście z domu to dla mnie gehenna. Nie mam już siły dźwigać fotelika:-:)-:)-( A co będzie za kilka miesięcy??
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet:)

reklama
Ewa, dzięki:)
malina - ja fotelik trzymam w samochodzie już na stałe - małą transportuję wyłacznie w chuście :) polecam ten sposób!!
na dworze transprtuję oczywiście z przodu ;) a z chusty do fotelika i odwrotnie przkłądam siedząc już w środku za kierownicą ;)

Gaja jest słodziutka :)))) I pięknie rozmawia!
Suoer w tej chuście z tyłu :))) A jak się zaślini to jak ją wycierasz?
Kurcze muszę się zmobilizować do zakupu tej ykanej bo wiosna tuż tuż.

Umówmy się jutro w Arkadii około 11.00-11.30 Malina, Iza znaja mój numer, Patewka zaraz ci wyślę na priv i jak dojedziecie to dzwońcie. Możemy iść na I p. do Gryca, mają tam sporo miejsca, duże kanapy i dobre lody i kawę :)))

Wsztstkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet, BUZIAKI!!!

jutro mnie nie bedzie niestety :(

skrócona wersja turlania, z dziwnego kąta ujecie ale pizamka helloweenowa:
[video=youtube;yCR2mgLgHYE]http://www.youtube.com/watch?v=yCR2mgLgHYE[/video]

dziubasek - ona sobie sama w moje plecy wyciera :) mniej przyjemnie, jak sobie uleje :\
Jagody jakos nie widac ostatnio...

Z OKAZJI DNIA KOBIET ZYCZE WAM DUUZO DZIECI :)
A TYM, CO JUZ MAJĄ DUUŻO, ZYCZE JESZCZE WIECEJ :)

Ostatnia edycja:
hej :-)
dzisiaj skonczylismy tydzien. :-)

Rodzilam na Inflanckiej. Porod i wszystko z nim zwiazane wspominam bardzo dobrze. Gorzej z opieka na patologi, na ktorej lezalam kilka godzin. Aaaale bylo minelo :-)

jako pierworodka mam wiele pytan i watpliwosci, mam nadzieje, ze doswiadczone mamy w razie zego poradza cos, by nam pomoc.

Pawełek urodzil sie w 37 tygodniu i mial byc podobno taaaki duzy.. a wazyl 3090 i mierzyl 52 cm :-)
moze jakbym donosila do terminu to bylby kawalek klocka.
Poki co uczymy sie siebie. Ja po nocach nie spie, bo ciagle karmie. Teraz jest juz dobrze, bo w miare mi sie brodawki podleczyly, ale w szpitalu i w pierwszych dniach w domu to byla masakra.

Pozdrawiam Was i maluszki :-)

Dziubasek zamordujesz mnie:szok: Gardło mnie boli i zaczyna mi się katar. Nie wiem czy franca się rozwinie, ale czuję się nieszczególnie. A jutro rehabilitację mamy. Jak się nie będę ruszać to może się podkuruję. Poza tym nie chcę Wam przekazać takiego prezentu.

MoniSkaBe, z Pawełka kawał chłopa! Jeremi przenoszony był chudszy.. W 41.tc miał 2950.
A brodawek współczuję:-( Dla mnie to był koszmar przez pierwszy miesiąc mniej więcej. I uwaga na zastoje! Kapustę miej pod ręką w każdym razie:tak:
Iza, super zdjęcie masz z Gają na plecach:tak: My na razie chusty nie możemy używać. Mam nadzieję, że wreszcie dostaniemy sie do neurologa i on zniesie zakaz. Wtedy poproszę o ponowny instruktarz, w tym jak malucha za kierownicą do chusty wciskać!

jutro mnie nie bedzie niestety :(

skrócona wersja turlania, z dziwnego kąta ujecie ale pizamka helloweenowa:
[video=youtube;yCR2mgLgHYE]http://www.youtube.com/watch?v=yCR2mgLgHYE[/video]

dziubasek - ona sobie sama w moje plecy wyciera :) mniej przyjemnie, jak sobie uleje :\
Jagody jakos nie widac ostatnio...

Z OKAZJI DNIA KOBIET ZYCZE WAM DUUZO DZIECI :)
A TYM, CO JUZ MAJĄ DUUŻO, ZYCZE JESZCZE WIECEJ :)
Mały sportowiec z Gai będzie:)
Jeremi nie przejawia chęci do przewrotów zupełnie..
A za życzenia serdeczne dzięki:)

Czesc.

Klimatyzujemy sie w Warszawie, jal jakos tu zimno... jednak nie ma to jak wrocic do domu :-)

Ja malej zaczynalam wprowadzac inne rzeczy przed 5msc. Tylko,ze u nas to musialam jej wprowadzic szybko jablka, sliwki itp,bo wtedy niewiadomo bylo jeszcze dlaczego nie ma kup.Potem buraki, marchew i inne warzya , kaszki. Jak miala niecale 6msc wprowadzilam jej cytrusy i rozne miesa (lacznie z watrobka), warzywa - groszek, fasole, cebule. Teraz wcina jescze jogurty i serki, herbatniki dla niemowlat . Jak na razie toleruje wszystko super. Oczywiscie cycowanie nocne trwa dalej.... I w ciagu dnia tez cyc jest grany :-) :-)

a po jakich chorobach??
IZA chcialabym przeczytac jakies dane statystyczne pokazujace ile jest powiklan po chorobach na ktore szczepi sie dzieci np. polo. ksztusiec, wzw b, rozyczka itd. - o ile wogole takie dane sa.... Zanim podejme ostateczna decyzje. chce znac dobrze oba podejscia do szczepien i dane.

reklama
Hej, spotkałyśmy się z Patewką i Julcią :))) było bardzo miło chociaż krótko :)
Olafcio troszkę marudny był, ale generalnie nie narzekam! Ale Julcia bardzo grzeczna dziewczynka :)))

Malina zamorduję Cię przy najbliższej okazji:szok::-D

Stopi takie statystyki jeśli istnieją są na pewno trudne do odnalezienia. Najlepiej porozmawiaj ze swoim pediatrą i zaloguj się na to forum na temat szczepień, tam pewnie są ujęte najwazniejsze kwestie.

Iza im dłużej patrzę na Wasze zdjęcie tym bardziej chcę tkaną! Idę licytować :tak:

Olaf właśnie czyni powazne kroki ku przewróceniu się z pleców na brzuch :))) Ale sę wkurza, że mu nie wychodzi :baffled::-D

Dziewczyny, w czym kąpac takiego maluszka? Do tej pory używałam ciekłej parafiny, ale chybaczas zacząć prowadzać jakis płyn do kapieli. Co polecacie?

Do góry