reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Podrzucę Wam kilka fotek mojego szkraba :)

Załączniki

• Kopia DSC01087.jpg
    Kopia DSC01087.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
reklama
Dziubasek, to drugie zdjęcie jest piękne:tak::tak::tak: Ciasteczko do schrupania mniam:)
Stopi, a Ty karmiłaś tylko i wyłącznie piersią? Jeremi na początku przybierał ok 130 gr na tydzień, teraz przyspieszył do 250, ale dokarmiam Go. Pediatra kazała nam zrobić morfologię, żeby sprawdzić czy wszystko ok i jak zobaczyła wyniki stwierdziła, że mały nie wygląda na takie dobre wyniki;-) Jakby mnie już mało dołowała mówiąc, że chudy i chudy i chudy.. Dzisiaj waży ok 5 kg.. daleko za Olafkiem, mimo, że jest starszy o całe 4 dni:-D

Dziewczyny, próbuję kupić woreczki do mrożenia pokarmu i nigdzie nie ma.. Tzn.tam gdzie byłam. Gdzie Wy kupujecie??Niestety Jeremi coraz bardziej kręci nosem na pierś. W razie czego dobrze byłoby mrozić..

diubasek - to zdjęcie na brzuszku mi uświadomiło, dlazego littlest pet shops są takie słodkie :-D
malina - w sklepie art.dziecięce, albo w internecie :tak:

równo rok temu powstała Gaja :-p

MALINA - mala teraz je cyca + sloiczki + kaszki Glownie to sie zajada cytrusami ze sloiczkow, a one wysokokaloryczne i je ich dardzo duzo, wiec mzoe cos przybierze wiecej....Mieso je z przymusu... ale niechetnieMala od malego byla na cycu . Mialysmy kontrole wagi w szpitalach. Na poczatku odciagalam mleko i dawalm jej z butli - mala byla w inkubatorze, a pozniej chcialm sie upewnic czy to winna cyca,ze tak malo je. Ona zjadala polowe tego co powinna czy to cyc, czy butla. Sztuczne dalam jej kilka razu o to samo malo zjadla. Tylko,ze mala do 5msc miala przewlekla zotaczke, dosc spora niedokrwistosc leczone szpilatnie, cholestaze i refluks zoladkowy.. Wiec nie miala sily duzo jesc. 2msc temu potwierdzila sie u niej niedoczynnosc tarczycy, gdzie chudosc dzieci to norma. Ja sie juz zluzowalam, bo wiem,ze mala duzo przezyla. Z drugiej strony ja jestem chuda tata majej tez,wiec i po kim mala ma byc pulchna :tak: ja jako bobas tez bylam chudzina heheh Wazne ,ze miesci sie na siatce centylowej i rowno idzie miedzy 3,a 10centylem ;-)

Co do woreczkow to ja widzialam w Swiecie Dziecka Na pewno w tym w Markach, ale w Jupiterze nie zwrocilam uwagi. I chyba w tym glownym Smyku w Centurm widzialam woreczki.

Ale piszecie, czytalam i czytalam :-D i mam wyrzuty sumienia, ze tak rzadko sie odzywam. Ale o napieciu miesniowym niewiele moge powiedziec, bo nie doswiadczylismy.

Iza husta bajecznie kolorowa, ale kolory wbrew pozorom nie sa przytlaczajace. No i całuski dla Gai. 3 miesiące to juz poważny wiek :-D Ale ani sie obejrzysz jak roczek nie od powstania a od urodzin malej bedziesz swietowac.

Dziubasek przeslodkie minki strzela Olafek, ale to drugie zdjecie na brzuszku - wymiata :-D
A jeszcze tak mi sie przypomnialo o wibracjach w fotelikach. Ja bym oszalala od tych wibracji, jak raz uruchomilam na chwile to mi niedobrze bylo. Ale sa ponoc maluchy co to uwielbiaja :sorry2:

Iza, Jeremi teoretycznie został poczęty 8.02,ale biorąc pod uwagę jak się na świat spieszył, to raczej okolice walentynek wchodzą w grę:tak: Pokażcie się z Gają razem w nowej chuście:-D
Stopi, u mnie to chyba jest jednak kwestia mało efektywnej produkcji mleczka. Jeremi ostatnio wciągnął mi 190 ml, najpierw moje100 ściągnięte + 90 modyfikowanego. Grunt, ze rośnie i przybiera.
Patewka, jak potrzymam chwilę rękę na wibrującym leżaczku to mnie głowa zaczyna boleć:baffled: Jeremiemu nie włączam. Raz włączyłam to był wyjątkowo zdziwiony:-D
Dziubasek, jeżeli możesz to kup dla mnie te woreczki. Zwiedziłam już Smyka, chicco, 5-10-15, mothercare i masę aptek i mają tylko pojemniczki aventu, ale nie mam ochoty inwestować 100 zł w coś czego może wogóle nie użyję..

malina a patrzyłaś w necie za woreczkami?

IzaBK fajna ta chusta :-), mi się marzy podobna, ale na razie muszę na nią zarobić ;-). A w tej naszej śliwkowej kilka razy byłam na dworzu (odprowadzałam Krystiana do przedszkola i byliśmy u koleżanki Krystiana) i fajna jest tylko powoli już za bardzo elastyczna na gabaryty małego. Mam wrażenie, że ją nieźle już wyciągnęłam od tego dociągania.

U nas ok. Nadal mam popsuty net w laptopie. Krystian dziś poszedł do przedszkola i niestety nie obyło się bez histerii, odzwyczaił się bardzo od chodzenia i nie chce chodzić.
Właśnie sobie uświadomiłam, że umiem pisać bez patrzenia na klawiaturę, nigdy się nie uczyłam i jakoś do mnie to dotąd nie dotarło, że piszę patrząc w ekran hehe, nie ma co spostrzegawcza jestem :-).

reklama
Do góry