reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

no ja tez 85F mam i musialam normalnie zamawiac w sklepie, bo w żadnym nie bylo :baffled:
chyba się muszę do Was na targ wybrać w takim razie, bo u mnie takich to nie ma.Tylko takie zwykłe. Zaraz po 1 praniu ta część nieodpinana się okropnie rozciąga, a ta odpinana zbiega w rezultacie mam zakryty tylko środek piersi, potem dookoła gołe i dalej zakryte - normalnie jak jakiś hard core sado-maso ;-)ale uzywam do spania, bo przynajmniej miękkie

reklama
Ja miałam dwa alles, z jednego wyszedł drut po tygodniu użycia (używałam przemiennie dwóch biustonoszy w tym czasie) i teraz się do niczego nie nadaje
a drugi jest ok, tylko, że to rozmiar 85F i on wchodzi mi tylko jak mi piersi mlekiem nie podejdą, tylko troszkę mocniejsza laktacja i już mam cały biustonosz odciśnięty na piersiach.

Ja mam właśnie 85D z targu i są akurat ok - hehehe. Takie koronkowe, mięciutkie podróba triumpha bo identyczne rozwiązania.
Tyle, że triumpha na moje piersi nie produkują.

My dziś z Izą niezły spacer zrobiłyśmy.
Iza Ignacego zahibernowało na spacerze :-D, jak wróciliśmy do domu to jeszcze spał do 17 :shocked2:.

a dla mnie triumf jesczze łaskawy - mam 80D, pani stwoerdziła, że większych miseczek nie będzie :tak: na szczęście już po nawale i D jest dla mnie akurat. A jak jestem zjedzona, to nawet trochę za duze :tak:
SPacer był ekstra :tak: szkoda tylko, że stopy mi zamarzły :dry::-)
Gaja od razu musiała wstawać, bo ją do chusty chciałam wkładać :-D więc nie wiem, czy by spałą dalej, bo musiała być związywana i uwalniana, bo chciałam sprawdzić, czy za każdym razem mi się uda.. aż się zdenerwowała :sorry2:
jestem zachwycona chustą :-D

kilolek ja biustonosze alles kupowałam w sklepie blisko szpitala gdzie rodziłam - IMiD, zresztą anitę też. Bo do szpitala kupowałam biustonosz tydzień przed porodem 85G i okazało się, że jak dostałam w szpitalu nawału to mi się w niego za nic nie chciały piersi zmieścić. A położna laktacyjna kazała chodzić mi w staniku, bo uwolnione piersi jeszcze bardziej mleczko produkowały, a takie ściśnięte przez biustonosz mniej, no i szybko musiałam jakiś biustonosz sobie większy kupić i niestety w tym sklepie koło IMiD większe mieli tylko Anity i na mój biust był tylko jeden model w całym sklepie. Ten biustonosz kosztował majątek a jest koszmarny, czuję się w nim jakbym miała hełmy na piersiach. Do tego od razu się odbarwił od wyciekającego mleczka :-(, więc nawet nie odsprzedam go, choć używałam go króciutko.
Ja się najeździłam za biustonoszami, u nas na targu też początkowo nie mieli takich dużych, jak jesienią pytałam, dopiero niedawno udało mi się dostać.

Co do moich piersi, to w szpitalu od położnej usłyszałam - ale ma pani balony - no comment. Teraz już jest lepiej, jak mleczkiem nie podejdą to się w bluzki mieszczę i nawet w kurtkę :-).

Iza dziś to i mi stopy zgrabiały, Krystianowi też, miał czerwone podeszwy. Chyba najlepiej Igi zniósł tę wyprawę.
A jak Gajunia? Ja sobie potem uzmysłowiłam, że ona po szczepieniu, to może mieć jakieś objawy a my jej taką wyprawę urządziłyśmy. Mam nadzieję, że będziecie miały spokojną nockę.

Kusisz tą chustą, wrzucisz link ?
Bo ceną też mnie zaciekawiłaś, kilkaset złotych to mi szkoda, ale tyle to bym dała :-). Tylko ciekawe czy Ignacy dałby się opleść w takiej chuście, na tę waszą gotową zareagował dość gwałtownie.

Iza dziś to i mi stopy zgrabiały, Krystianowi też, miał czerwone podeszwy. Chyba najlepiej Igi zniósł tę wyprawę.
A jak Gajunia? Ja sobie potem uzmysłowiłam, że ona po szczepieniu, to może mieć jakieś objawy a my jej taką wyprawę urządziłyśmy. Mam nadzieję, że będziecie miały spokojną nockę.

Kusisz tą chustą, wrzucisz link ?
Bo ceną też mnie zaciekawiłaś, kilkaset złotych to mi szkoda, ale tyle to bym dała :-). Tylko ciekawe czy Ignacy dałby się opleść w takiej chuście, na tę waszą gotową zareagował dość gwałtownie.
Pentelka Chusta elastyczna MAŁY BURACZEK 50cm (867052346) - Aukcje internetowe Allegro
kupiłam tę :-)
wpadniesz w przyszłym tygodniu - przymierzysz wiazaną :tak: moze Igi lepiej zareaguje na nia niz na kołyske lulu :-)
Gaja ok :tak: wyposazyłam sie w efferalgan i niczego sie nie boje:tak:

Obejrzałam co ma ta sprzedawczyni, bluzy polarowe dla chustoman mnie rozwaliły, niezłe.
Fajna ta chusta. Ciekawe czy będzie się bardzo rozciągać w użytkowaniu.

Obejrzałam co ma ta sprzedawczyni, bluzy polarowe dla chustoman mnie rozwaliły, niezłe.
Fajna ta chusta. Ciekawe czy będzie się bardzo rozciągać w użytkowaniu.

donoszę z radością, ze nocka po szczepieniu minęła nam spokojnie :tak:
Jak zawsze po pierwszym szczepieniu wydaje mi się, że dziecko jest trochę inne, jakby doroślejsze:baffled::cool2: ale moze tylko mi się wydaje
te chusty nie sa najwyzszych lotow, nie ma się co łudzić, ze posłużą przez lata :sorry2: ale na początek wydają mi się ok :-p

gratuluję Iza spokojnej nocy :)))
My po wizycie ortopedy – stawy biodrowe prawidłowe, kolejna wizyta jak Olaf zacznie raczkować, ale!!! Konieczna konsultacja u neurologa! z powodu
a) zielonych wód płodowych
b) małego ciemiączka
c) wzmożonego napięcia mięśniowego
Dlaczego nasz pediatra tego nie zlecił???
Jestem trochę wkurzona na naszego pediatrę i chyba czas go zmienić, a poza tym teraz muszę znaleźć neurologa. Macie kogoś godnego polecenia w Warszawie?
ech….

cześć moje wirtualne warszawskie kolezanki :)

ale nas zasypało coooooooo :)
hihihihihih
ja sie wczoraj wieczorem na zakupki wybralam do king crossa do rala ale po drodze jak do niego szłam zachaczyłam o orsay i zakupiłam piekny płaszcz skórzany i nieuwierzycie wlazłam w rozmiar 38:szok: normlanie szok z moimi pierogami 38 az nie moge uwierzyć,cholera jasna chyba musze stanąc na wage u babci jak bede bo nie moge ..... heheheheh

kurcze byłam z psem i na moim zieolonym rembertowie za polowe łydki sniegu a mój pies zatopoiony w sniegu tylko łeb jej wystawał hahaha

męża wysłałam na zakupki a co niech sie pomęczy w tych zaspach :)
panko sie robi,obiadek znaczy drugie danie dla emilki tez,chałupa wysprzatana,poglogi mialam myc jak młoda zapadnie w popołudniową drzemke ale niestety nadal biega jak nakrecona wiec bede latać z mopem wieczorem hehehe

dziubasek ja wklejałam adres przychodni do której chodzimy do neurologa z Ignasiem, dość rzeczowa i konkretna starsza babeczka tam przyjmuje.
Dosłownie strona albo dwie temu wklejałam na tym wątku.

reklama
gratuluję Iza spokojnej nocy :)))
My po wizycie ortopedy – stawy biodrowe prawidłowe, kolejna wizyta jak Olaf zacznie raczkować, ale!!! Konieczna konsultacja u neurologa! z powodu
a) zielonych wód płodowych
b) małego ciemiączka
c) wzmożonego napięcia mięśniowego
Dlaczego nasz pediatra tego nie zlecił???
Jestem trochę wkurzona na naszego pediatrę i chyba czas go zmienić, a poza tym teraz muszę znaleźć neurologa. Macie kogoś godnego polecenia w Warszawie?
ech….

gratulję bioderek :tak: czy ja dobrze rozumiem że ortopeda Ci zalecił konsultację u neurologa? ??:szok:

Do góry