reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Kilolek, niesamowite! Jak to Policję?? Powariowali?
A talię odzyskasz:) Proponuję dietę ziemniaczaną;-)
Dziubasek, kiedyś lubiłam bawarkę, ale obecnie absolutnie nie toleruję mleka. W ciaży bez problemu mogłam pić, a teraz od razu mam sensacje.
Z tym zagłodzeniem dziecka to się nie śmiej:zawstydzona/y: Ja już mam obsesję na tym punkcie..
Moje zdrowie psychiczne ratuje jedynie fakt, że mały robi kupki;-)
z ta policją to w sumie teraz po dwóch latach rozumiem, że musieli i to dla dobra dziecka, bo nigdy nic nie wiadomo... ale wtedy czułam się strasznie. no i nie ważne, że okazało się, ze schudł przez chorobę a nie przez głodzenie to i tak wytykali mnie na oddziale palcami i przez 2 tygodnie nikt z rodziców się do mnie nie odzywał jakbym trendowata była
Co to jest dieta ziemniaczana? (az boję sie pytać, bo nie znoszę ziemniaków :-()

Ale dlaczego najpierw wezwali Policję zamiast dziecko zbadać?! Nie rozumiem. W Polsce zaczyna się robić równie chora sytuacja jak w Stanach. Tam to dopiero paranoja..
Dieta ziemniaczana jak sama nazwa wskazuje składa się z ziemniaków, więc skoro nie lubisz to odpada:tak:
Ja na niej schudłam 10 kg bez uszczerbku dla zdrowia, ale ziemniaki uwielbiam. Dzień w dzień (czasami 2x dziennie), z surówką, gotowane z masłem lub pure o różnych smakach.. Teraz też muszę się do niej odwołać, bo pofolgowałam sobie ostatnio (słodycze) i nie chcę przytyć zamiast chudnąć.

Ale dlaczego najpierw wezwali Policję zamiast dziecko zbadać?! Nie rozumiem. W Polsce zaczyna się robić równie chora sytuacja jak w Stanach. Tam to dopiero paranoja..
to własnie była skomplikowana sprawa, bo mały miał bezobjawowe zapalenie płuc. Nie bylo żadnych oznak, ze jest chory poza utratą wagi i ostrym odwodnieniem. Od razu zaczęli go nawadniać (to bylo w nocy) a od rana zaczęli mu robić masę badań - usg wszystkiego co tylko i rtg. Mi powiedzieli, ze szukają czemu jest odwodniony itd ale ja teraz myślę, ze sprawdzali czy poza tym głodzeniem nie zrobiłam mu czegoś gorszego jeszcze. No i po rtg okazało się, ze ma zapalenie płuc. Nikt się nie spodziewał. W dodatku to było zachłystowe okołoporodowe bezobjawowe zapalenie płuc a do szpitala trafiliśmy jak miał 13 dni czyli chorował na nie od samego początku. Przez prawie dwa tygodnie widziało go kilku lekarzy, 2 położne i nikt się nie zorientował

A z tą dietą ziemniaczaną to je sie wyłącznie ziemniaki, tak? Może się skuszę, jakos bym przeżyła, bo mam do zrzucenia około 20kg ale to i tak nie teraz, tylko jak skończę karmić

taka imprezka byłą :-D:-D

Załączniki

• IMG_4352_lale na kupie.jpg
    IMG_4352_lale na kupie.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 37
Przez prawie dwa tygodnie widziało go kilku lekarzy, 2 położne i nikt się nie zorientował

Właśnie, najpierw stwierdzili, że rodzice potwory bo głodzą, a nie wpadli na to ,że mogli coś przeoczyć:baffled:
A z tą dietą ziemniaczaną to je sie wyłącznie ziemniaki, tak? Może się skuszę, jakos bym przeżyła, bo mam do zrzucenia około 20kg ale to i tak nie teraz, tylko jak skończę karmić
Przeważnie na śniadanie serek wiejski/jogurt z płatkami, na obiad ziemniaki (gotowane z masłem lub pure z mlekiem/ śmietaną/ z przyprawami (dla różnorodności) z surówką - ale całą stertę, żeby się najeść. Na kolację warzywka gotowane, najczęściej mrożonka, bób, fasolka itp. Niewiele kalorii dostarczasz i chudniesz. Co prawda to trwało ok 3-4 miesiące, ale udało się.
Iza, impreza w deskę:) Na trzecim zdjęciu nie wiedziałam, która laleczka to Gaja:)

Ja ziemniaki uwielbiam wiec taka dieta by mi pasowała :-). Na szczescie, w ciagu ostatnich 2 miesiecy zauważalnie dla mnie samej schudlam!! (zauważalnie bo, szczęśliwi wagi nie mają ;-))

Co do pogromczyni dzikich zwierzat - na razie swietnie potrafi ułożyć sobie rodziców - którzy chodzą na paluszkach :-p

kilolek - - najbardziej przykre, ze to wina samych lekarzy a najbardziej cierpialas ty! :-( Przeciez wypisanie dziecka z zapaleniem pluc (nawet bezobjawowym - ?? moze jednak sa jakies objawy tylko bali sie przyznac ze nie sprawdzano) to skandal!!! Szczeście, ze dobrze sie skonczylo. A wasze rodzinne zdjecie pod choinką takie cieple:-D

Iza a skad tam tyle lalek-bobasków? Coś przeoczyłam???

reklama
kilolek - - najbardziej przykre, ze to wina samych lekarzy a najbardziej cierpialas ty! :-( Przeciez wypisanie dziecka z zapaleniem pluc (nawet bezobjawowym - ?? moze jednak sa jakies objawy tylko bali sie przyznac ze nie sprawdzano) to skandal!!! Szczeście, ze dobrze sie skonczylo. A wasze rodzinne zdjecie pod choinką takie cieple:-D
miał podwyższone crp przy wypisie po urodzeniu chyba 25 ale ponieważ nie umieli znaleźć przyczyny stwierdzili, ze jest to uraz okołoporodowy i kazali iść do domu tylko crp kontrolować. Ich zdaniem powinno maleć. A po niecalym tygodniu miał już 59!

Do góry