ewelina2264
Początkująca w BB
Ja jestem z okolic wawy a dokladnie z wołomina moze sa tu jakies mlode mamy ??zawsze to razniej i weselej np wyjsc z maluchami na spacerek pogadac itp pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
może być objawem troski waszej lekarki o zgodność z książkowymi normami. Najlepszy od usg przezciemiączkowego jest prof Marciński - przyjmuje na Waryńskiego. Badał Elę, badał też Gaję.Kilolek, niedługo na mnie Policję naślą, bo pewnie dziecię swoje głodzę Ciągle słyszę, że dzieciątko mam chude.. Dzisiaj znowu.. Byliśmy na szczepieniu, które się nie odbyło, bo nie dość, że chudy, to pani doktor stwierdziła za duży obwód głowy w stosunku do klatki piersiowej:---( I już nerwy.. Jutro idziemy na USG przezciemiączkowe. Czego objawem może być taka dysproporcja?? Kurcze..
A mi na bilansie powiedzieli zupełnie coś innego mianowicie mój mały za duzo nie mówił i doktor powiedziała że jak do 2 lat i 6 miesięcy nie zacznie więcej mówić to do specjalisty będę musiała go zapisac i znim chodzić.Na szczęście wszystko jest w porządku i z dnia na dzień jest coraz lepiej z jego mowąA ja tu się od kilku dni martwię, że Igi ma za małą głowę. Pediatra nic nie mówiła, prawdę mówiąc ma tak samo małą jak klatę. Krystian na 3 miesiące miał obwód głowy 40.5 a klatki 41cm a Ignaś ma 39cm i wg siatki centylowej to jest 3 centyl. Chudziak z niego, tyle, że długi, w rozmiarze 68 chodzi, bo 62 już dawno za krótkie było (bo na szerokość to podejrzewam, że by i w większe 56 wszedł). Ale na razie w przychodni się nikt nie czepił. Przy Krystianie to ciągle słyszałam, że za chudy do wzrostu, może przez to, że Krystian żyje i ma się nieźle to Igusia się już nie czepiają :-).
Widocznie taka już jest uroda tych moich facetów.