Asia, brzuszek raczej miękki, chociaż jak robi kupkę, to widać, że mocno pracuje
Po wzięciu na ręce na chwilę się uspokaja, ale szybko się mu nudzi
![Shocked2 :shocked2: :shocked2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked2.gif)
A jak już łaskawie zaśnie to śpi 3-4 godz.
Iza, akurat firmy farmaceutyczne mają taką kasę, że nawet nam się nie śni, a stworzenie psychozy typu "pneumokoki" to kopalnia złota, więc zwróci się z nawiązką.. Rozśmieszyła mnie pediatra w szkole rodzenia, którą zapytałam ile procent ze wszystkich chorób wywołują własnie pneumokoki.. Pani stwierdziła, że ogólnie to na choroby przez nie wywoływane choruje 80 % dzieci, ale czy faktycznie pneumokok był przyczyną, czy zwykła bakteria, to raczej się nie bada (zapewne jak nie ma powikłań), bo żeby np stwierdzić czy zapalenie ucha spowodował pneumokok, to trzeba by rozciąć bębenek i pobrać wymaz, a tego się nie robi, więc tak naprawdę nie wiadomo.. Ale do potrzeb reklamy to można naciągnąć trochę rzeczywistość. W opisie co może spowodować niedobór wit. k u noworodka też pełno przerażających opisów! Aż strach nie podać..
Dzibasek, język niemowląt przeczytałam i mam go na podorędziu.. Wertuję na wszystkie strony, ale czy jestem o tą wiedzę bogatsza?? Nie wiem.. Płacz Jeremiego jak dla mnie był "zmęczeniowy", ale nie dało rady uśpić małego dopóki nie zmęczył sie płaczem, a tygo Tracy nie poleca..
Dziś więc.. użyliśmy SMOKA i Jeremi usnął w ciągu minuty..
Apropos spacerów.. nasz dziś trwał 15 min,dziecię nie przestawało się drzeć.. Okazało sie, że zakupkał się po pachy.. nie ponowiliśmy wyjścia..