reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

współczuję takiej przychodni :no:

Wsadzasz swojego malucha do chusty :szok: Ja bym się bała :sorry: A to nie za wcześnie?? Mi rehabilitant ogólnie odradził wszelkie takie rozwiązania, no ale moja niunia z napięciem mięśniowym więc może dla tego :tak:
zapewne dlatego, bo ogólnie to ortopedzi bardzo polecają, zwłaszcza na stawy.
Ja tez motam, ale na razie kiepsko mi idzie i wkładam tylko na chwilkę, bo nadal kiepsko przy główce się układa i nie najlepiej trzyma.

reklama
Wszystkiego dobrego dla Michałka z okazji skończenia 1 miesiąca życia! :-D (właśnie zauważyłam suwaczek :-p).

A my byliśmy w przychodni i moje 8-miesięczne szczęście waży już 10,610 kg i ma ponoć 74 cm wzrostu.

Do tego wyskoczyły małemu czerwone krostki w miejscu gdzie pieluszka dotyka ciała i nie wiem czy to potówki, czy uczulenie?? I co z tym robić??
próbowalas zmienic pieluszki? w sensie kupic innej firmy.. czy moze przeszło? :-)
Co myślicie na temat uspakajania dziecka smoczkiem?
ja bardzo powazam smoczek. niestety moja mala nie nauczyla sie smoczka ssać :shocked2: nie umie go złapac, luzno jej lata w buzi i wypada. Ale moi starsi ssali chetnie i łatwo później rzucili ten nałóg :tak:
A co myślicie o podwójnym pieluchowaniu? Dziś była u mnie położna i ona uważa, że powinno sie to robić profilaktycznie! Ja nie mam zdania póki co!
ja mam inne zdanie niz ta położna :tak:
Nie chce podwazac zdania Twojego pediatry, ale ma podejscie rodem z lat 80.
Teraz nie faszeruje sie malucha "na wszelki wypadek" D3 bo jej nadmiar przynosi wiecej szkod niz pozytku. Powinno sie zrobic badania krwi i moczu i sprawdzic stos. wapnia do kreatyniny. .
to nie jest podejsci pojedynczego pediatry, tylko 99,9% służby zdrowia... nikt nie robi takich badan, bo nie ma na to kasy. Jeszcze wiecej szkody przynoszą antybiotyki dawane na slepo, bez wymazów i antybiogramów, i tez nikt sie tym nie przejmuje...
moim zdaniem popyt na witaminę K jest sztucznie napędzany przez koncerny farmaceutyczne, tak samo jak popyt na szczepionki przeciw swinskiej grypie i szczepionki w ogóle :confused2:

A poza tym dzis jak wyszlismy rano z domu całą gromadą i okazało się, że muszę jeszcze oskrobac szyby w samochodzie, to już do końca ręce mi opadły... nie cierpie zimy :confused2:
i rzadko ostatnio bywam na bb, bo uczę się hiszpańskiego - mam zaległości z całej ciąży :sorry:

Wszystkiego dobrego dla Michałka z okazji skończenia 1 miesiąca życia! :-D (właśnie zauważyłam suwaczek :-p).

A my byliśmy w przychodni i moje 8-miesięczne szczęście waży już 10,610 kg i ma ponoć 74 cm wzrostu.
Dziękujemy bardzo :-)
my się wczoraj wążyliśmy i mamy już 4680g

IzaBK a na spacerek dasz się kiedyś wyciągnąć?

Ja dziś mam wizytację księdza, zawsze jakoś od naszego bloku zaczynają.

Smoczek i ja próbowałam, z pierwszym poszło bez problemu i przyzwyczajenie i odzwyczajenie a Ignaś pluje nim, nie chce załapać, a ostatnio próbuje sobie smoczek z piersi zrobić.

IzaBK a na spacerek dasz się kiedyś wyciągnąć?

Ja dziś mam wizytację księdza, zawsze jakoś od naszego bloku zaczynają.

Smoczek i ja próbowałam, z pierwszym poszło bez problemu i przyzwyczajenie i odzwyczajenie a Ignaś pluje nim, nie chce załapać, a ostatnio próbuje sobie smoczek z piersi zrobić.

spryciarz mały z Ignasia :-DTy to masz sie z tymi synkami :-DJak Ignacy będzie taki żwawy jak Krystian, to nieźle będziesz miała :-D
jutro jedziemy do pracy, więc ze spacerku nici :confused2: ae fajnie było Cię przynajmniej w sklepie spotkać :-D

Malina mam chustę wiązaną elastyczną. Też to moje początki i czasem Olaf źle mi się układa, ale generalnie bardzo spokojny w niej jest i blisko serduszka. Przy okazji super się odgazowuje :)))
Kurcze z tymi witaminmi już sama nie wiem. Olaf ma małe ciemiączko 0,5x0,5 a w przeciwwskazaniach do stosowania D3 jest właśnie małe ciemiączko!
Smoczka jeszcze nie kupiłam, ale kupię avent.
Podwójnie pieluchowac jednak nie będę, wystarczy ta pozycja na żabkę w chuście i kładzenie małego na brzuszku! Dzięki dziewczyny za info!

IzaBK bardzo miło było :-D, a co do Krystiana to on od początku taki był, można by rzec, że od życia płodowego, bo go w 12tc radiolog zmierzyć na USG nie mogła i powiedziała, że jeszcze tak szalejącego dziecka to nie widziała :cool2:.

A Iguś na razie to przeciwieństwo brata, prawdziwa ostoja spokoju. Tylko mamusiny się robi. Jak poszłam na andrzejki do starszego to nie zasnął mężowi, bo mamy nie było. A mi od razu zasnął :eek:. Ale on nawet nie płacze za bardzo tylko marudzi no i kontaktowy jest, śmieje się do nas, obserwuje wszystko bacznie, Krystian taki nie był, ale był bardzo wysportowany, na 2 miesiące to już mi się kręcił dookoła- z pleców na brzuch i z brzucha na plecy a Igi nieznosi leżeć na brzuchu, głowę dźwiga ładnie, ale przekręcanie to na razie na boki.

Krystian to jest diabeł tasmański :cool::sorry:. Szczególnie po przedszkolu, bo w przedszkolu jest grzeczny to potem musi odreagować :sorry:.

A powiedz, czy te gofry próbowałaś, bo mój m. zamówił za punkty payback gofrownicę, pewnie za kilka dni przyjdzie i też będę próbowała i ciekawa jestem czy ten przepis jest dobry.

Ostatnia edycja:
dzień dobry :cool2:

My ostatnio coś z Izą mamy skłonność do wpadania na siebie przypadkiem :-D.
Ale dziś dobrze, że dosłownie na siebie nie wpadłyśmy, choć zdziwiłam się, czemu samochód się przede mną zatrzymuję, w tym miejscu zawsze trzeba czekać aż wszystkie przejadą. Pierwszy raz mnie ktoś przepuścił :-D:-D:-D.

Ignacy śpi. Złotko malutkie.
Starszak ma dziś imieniny. Obchodzicie imieniny dzieciaczków?
My tak staramy się jakoś skromnie ten fakt, moi rodzice zawsze obchodzili nasze imieniny i to było bardzo miłe.
Na urodziny to wiadomo i rodzina pamięta a imieniny są od początku takie bardziej kameralne ;-) i tylko nasze.

Ja się zastanawiałam nad tą chustą ale w sumie Ignacy skończył już 2 miesiące i nadal głównie śpi. Za to polubił ostatnio bujaczek, który dostaliśmy od m. kolegów z pracy. Staramy się troszkę go pobujać od czasu do czasu skoro mu się podoba. Pamiętam, że z Krystianem w ciąży dużo leżałam i potem neurolog zaleciła bujanie, bo to chyba błędnik się nie rozwija prawidłowo jak dziecko nie jest kołysane w ciąży (chodzeniem mamusi). Z Igim leżałam tylko 2 miesiące i to w II trymestrze, potem już normalnie chodziłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Waszawianki.
Jestem nowa na Waszym wątku, dlatego liczę, że mnie nie wyrzucicie i miło przyjmiecie:sorry:
Szukam mamuś z Warszawy, co by nawiązać kontakt, zaprzyjaźnić się i może kiedyś umówić na jakąś kawkę? :sorry:
Ja mieszkam w Wawie dopiero 5ty miesiąc. Pochodzę z Tomaszowa Mazowieckiego, a do stolicy przywiodła mnie praca partnera. Mam niespełna 7 miesięcznego synka Tomusia.
Mieszkam na Woli, więc jeśli są jakieś mamusie z moich stron, to bardzo mi miło :-)
Mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy.
Przepraszam, że wstrzeliłam się w rozmowę.
Pozdrawiam

Do góry