reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Jak będę miała wieść od Maliny i będę w domku to od razu przekaże Wam :)))
Na 14 jadę na IP, jeśli mnie zostawią (w co wątpię) to najwyżej Iza Tobie przekażę info od Maliny i ty napiszesz dobre wieści:)))

MALINA PISZE :):

"Hej. Mój mały to twardziel. Siedzi we mnie nadal, ale przestraszył się oksytocyny zaczeły sie skurcze. Całą noc bolało co 4 min. a teraz cisza...Ale odszedł mi legendarny czop. Myślałam, że to coś przyspieszy...Nic z tego. Pozdrawiam"

No to nieźle sobie maluch żartuje! A wiecie że od odejścia czopa to nawet 2-3 tyg do porodu? Dobrze że Malina nie musi już o tym myśleć.
Ciekawe czy jej wywołają dziś, czy poczekają skoro wyraźnie COŚ się zaczyna dziać bez wspomagaczy...

Malina napisała, że skurcze mocne, ale nie przynoszą efektu :( w szpitalu czekają bo pewnie sale porodowe zajęte, zbadają ją jeszcze dziś i zobaczą....

A ja wróciłam z ktg.
Skurczy ktg nie wykrywa :))) Olaf ma się dobrze :)
Szyjka skrócona, przepuszcza opuszek palca. Wróciłam do domu i na bieliźnie krew - chyba mi czop naruszyli :))))
Jeśli nie urodzę, to za 3 dni mam się zjawić ponownie na ktg, sprawdzać ruchy dziecka 3xdziennie, w razie niepokojących objawów bądź porodu - przyjeżdżać :)))

Malina napisała, że skurcze mocne, ale nie przynoszą efektu :( w szpitalu czekają bo pewnie sale porodowe zajęte, zbadają ją jeszcze dziś i zobaczą....

A ja wróciłam z ktg.
Skurczy ktg nie wykrywa :))) Olaf ma się dobrze :)
Szyjka skrócona, przepuszcza opuszek palca. Wróciłam do domu i na bieliźnie krew - chyba mi czop naruszyli :))))
Jeśli nie urodzę, to za 3 dni mam się zjawić ponownie na ktg, sprawdzać ruchy dziecka 3xdziennie, w razie niepokojących objawów bądź porodu - przyjeżdżać :)))

Chłopaki - leniuszki !! prosze natychmiast wyjść z mamuś!!! :-D
a może już wyszli... ??? śniło mi się, że dziewczyny razem rodziły, na łóżkach obok :-) może to proroczy sen....

reklama
Do góry