reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maggusia pisze:
Dziewczyny chcilabym wam zadac jeszcze raz pytanie bo chyba kazda przeoczyla hehe :)
Czy zmazaly wam sie miarki na buteleczkach?
Ja mam butelki TommpeTippe i juz miarek nie mam tak mnie to wkurza bo nie moge odmierzyc nic.
Jesli wam sie nie zmazaly napiszcie jakie to butelki bo musze sobie chyba nowe kupic.

Pozdrawim i sle ciumaski ;)

Maggusia
ja ma butelki Aventu i miarki się nie zmazują :) polecam Avent ;)

A co do zdjęć to ślicznana dziewczyna z Ciebie. Wracaj do modelingu jak tylko Brian bedzie starszy ;)

Anyu ty tez laska z prawdziwego zdarzenia i najbardziej to Cizazdroszcze tego wyjazdu do Australii ;) Kurcze moze jakies zdjecia z Australi :p

reklama
ja tylko na chwilke daje znac ze zyje i jeszcze nie urodzilam,przy komputerze juz mi za ciasno wiec nie siadam ale co pare dni sie odezwe a juz napewno jak urodze
narazie nic sie nie zapowiada i czuje sie swietnie a sobota tuz tuz,mam wizyte na 22 jak juz mi sie dziecko przeterminuje ;D ;D ;D

trzymajcie kciuki
tak jak maggusia sle wszystkim te urocze ciumaski
pa

i jeszcze dwie chyba juz ostatnie fotki

zmniejszonyg5bv6.jpg

zmniejszonyg6mh7.jpg

ale jestem pyzata :o :o :o

Majeczko zapominlam dodac,ze brzusio piekniusi ,a ty kwitniesz z dnia na dzien ;D

Agnes,wierze,ze ciezko znalesc czas na czytanie,wiesz co do Latwego Planu,ja starm sie dopasowac,oczywiscie nie jest latwo,ale probuj,a moze mal sie przystosuje,wazne jest niby kolejnoc,karmienie,zabawa,spanie,a czas w jakim to robisz to juz nie takie wazne,z czasem malec sam sobie wyrobi godzinki i bedzie dwac znac co chce.Natalk tez w lozeczku nie spi w ciagu dnia,abo zasypia u mnie na rekach,albo na lezaczku,akurat w tym przypadku nie przestrzegam jej rad.Dobrze tak malej wiec czemu mam zmieniac i na sile ja klasc do lozeczka ;)

Dorcia no juz tuz tuz,och jak ciekaw jedstm co bedzie,ale cos mi wyglada brzuio na dziewczynke ;) Super piekny brzuszek,a ty powiem ci zmienilas sie tak mlodo wygladasz ;)

Pandorka zdiecia super i juz po wielkim dniu,uff czas za szybko plynie,pewne chwile mogly by trwac dluzej ;)

Maggusia jak mozesz to czemu nie jedz do karju,a co ty bedziesz siedziec jak i tak remon na glowie,maz sie wszytkim zajmie,a ty odpoczniesz troche.Wiec ruszaj do ojczyzny ;D ;D ;D ;D

Martuska a ty jak zyjesz,z mezem sparw sie wyjasnila????Jak nasz kochany Aleczek???!!!!Majc taka uczulenie na mleko wogole juz nie bedzie mogl pic krowiego????

A nasza lalunia ma juz trzy miechy uff jak czas ucieka.Wczoraj pierwszy raz obudzila sie z placzem o 22.30,ja bylam w wannie maz probowal ja uspokic,ale nie potrafil,wiec musialm wyskoczyc z wanny na ratunek,podalam mezowi butle nakarmil mala,ale nie wypila za duzo 80ml,przy tym sie wiercila,chyba brzuszek ja bola,wiec ja utulalm i po 2 sekunach juz spala,a ja mogla skonczyc higeine osobista ;)Spoakowan jestem,ale ciezka ta torba,piluchy,mleko,zabawki,ciuchy i nnie bamocle i tyle waza.Jeszce dzis jedziemy odebrac od znajomej wozek,lekka spacerwoke,bo moj troche za ciezki ;D ;D ;DNataka chyba roznie bo od wczoraj duzo w ciagu dnia spi :D :D :DWywolalm mase zdiec,aby Maz mogl zabarc dal swoej mamy,jeszcze na rzywo nie widzial malej wiec choc niech zdiecia ma,ale juz we wrzesniu ja pozna.

To jeszcze foteczka naszej ksiezniczki :
HURA JUZ MAM 3 MIESIACE ;D
3miesiace1fz0.jpg

TAK WYSTAWIAM JEZYK
jezyk1dc7.jpg

a TU TANCUJE ;D
tancze1te0.jpg

BUZIAKI PAPA

Witam!
No laseczki rozpisaly sie nareszcie!

Dorcia brzusio pieknusi!ja tez jestem ciekawa czy dziewczynka czy chlopczyk :) teraz to tak sobie mysle fajne te niespodzianki i chyba jak bede drugi raz w ciazy (kiedys tam) to tez chyba bede chciala aby byla to niespodzianka!(o ile nie bede za ciekawska hehe)
Porod tuz tuz trzymam kciuki i koniecznie do nas zagladaj ;)

Martusia o wszyscy pisza o Avencie wiec chyba sprawie sobie z tej firmy buteleczke no a jeszcze nie bylam w miescie bo tak jakos ciezko sie wybrac ostatnio ;)
A jak tam ALus?(uczulenie jeju biedaczek) SMA my tez uzywamy tego mleczka tylko ze GOLD :)
Martusiu dziekuje ci bardzo za mile komplementy.Prosimy o zdjecia rodzinki :)

Pandorka zdjecia cudne!ciesze sie ze slub sie udal :)

Maxin wlasnie ten wyjazd o nie takie proste bo jak pojedziemy to wtedy czesc remontow stanie a tu zima idzie a my mamy deski i ciagnie od podlogi.
Coreczki zdjecia swietnie no i pieknie wyglada w tej sukience :)
Widze ze torby prawie zapakowane.Kiedy wyjezdzacie i na ile?

Pozdrawiam i sle ciumaski.

Hej dziewczyny, ja wczoraj nie dokonczylam nadrabiac tej ostatniej strony::)

Tamarunia w jesi chodzi o jedzonko, to jak Ci bardzo nie zalezy to karm Hafse cycem samym nawet i do 6 miesięcy. U mnie dopiero jak Alek skonczył 5, czyli jak mial pełne 5 i szedł mu 6 to podałam mu jabłuszko takie zwykłe gotowane i strate. Po kilku razach juz surowe tarte. potem stopniowo zaczełam zupki jak już skonczył 6 miesięcy. nie chcial jeśc zup od razu, miał odruch wymiotny. Dziecko samo się zdecyduje ;) Córeczkę masz piękną. Słodka krupeczka, pokazuj ja jak najczęściej :) Ty na zdjęciu taka pogodna i podobna do Mamy :)
aaa i gratulacje tak szybkiego wylotu do Polski :) Ta karta ubezpieczenia zdrowotnego to jest za darmo z tego co mi wiadomo.

Iwonko rodzinka z was wspaniała. Córka piekna jak i mamusia, ale tatusiowi tez niczego nei brakuje ;) ;D strasznei miło na was patrzeć. ja poprosze o wiecej takich usmiechnietych zdjec.

Majusia ślicznie wyglądasz i Ty i Martusia w brzuszku. Dzieki za zdjęcia powklejane na watku spotkaniowym. Bidulko Ciebie na nich najmnej ::)

Dorcia brzuszek piekny i pokazny, mówi "juz czas, już czas..." :laugh: Życze bezbolenego porodu i szybciutkiego i zdrowego pieknego bobaska :) A Ty kochana to ile lat masz???? bo na tych zdjęciach to wygladasz na małolate z całym zacunkiem. W zyciu bym nie powiedziała, ze masz 7 letniego synka :o

Maxin Natalka modelka bez dwoch zdan wiec wysylaj te zdjecia i to piernikiem :laugh: Jest sliczna i ciesze sie, ze moglam ja choc troszke potrzymacCo do uczulenia, to mam nadzieję, ze Alkowi przejdzie juz wkrotce. Daje mu jogurty dla dzieci choc wyskakuja mu plamki wokol ust. Wiedze jednak, z ealergia sie nie nasila.
Fajnei Ci , ze lecisz juz do polski i wierze, z epakowania cala masa. tak to juz jest z dzieciatkiem

czesc  Dziewczyny!!!!
Wszystko wskazuje na to, ze zaczne dokarmiac, czuje w kosciach ze powinnam ze wzgledu na to, ze Hafsa je co godzine albo i czesciej, budzi sie w dzien po 15 minutach i krzyczy bo  jest glodna, po prostu jest glodna non stop!! mam mleko , czasem nawet az za duzo po nocy szczegolnie, ale....caly czas ise waham czy aby nie za wczesnie! ze mowia ze w wiweku 6mies powinno sie wprowadzac, ale z drugiej str jeszcze 5lat temu who mowilo zeby wprowadzac stle jedzenie w wieku 4misiecy, wiec o co chodzi????
Dzis mielismy gosci, nagotowalam sie, nasprzatalam, ale juz po wszystkim:) zaserwowlalam dwie pakistanskie potrawy i 1polska a o jednej zapomnialam i sobie w lodowce czekalo :):):):) slatki dwie, i norlmalnie  byli zadziwienize juz potrafie robic curry pakistanksie!!
Poza tym good news!zosalam przyjeta na uniwersytet, musze tylko zdac english exam wewnetrzny, w listopadzie a wiec mam troche czasu na przygotowanie sie. a wi niedziele do polski!
Hafsa zaczela sie patrzec na nozki i robi taka extra mine!!!!

Maxin!Natalia to cudenko!!pieknusia!!! MAm nadzieje , ze uda sie Wam podroz!!Bede trzymac kciuki!!! A w zamian licze na" kciuki" w niedziele  ;) :laugh: :D Juz 3miesiace mamala skonczyla, zobacz jak czas leci szybko co?nasza mala juz jutro pojutrze bedziee miala 16tygodni!!!

Maggusia jak tylko przyjde ze szczepienia i jesli mala bedzie  w pozradku, a watpie bo po kadym szczepieniu placze jest niespokojan, chyba ja to boli, to oczywiscie napisze, tym bardziej, ze chce sie spytac o podawanie stalych produktow:)

Martuska dziekuje ci za odpowiedz w zwiaku z jedzonkiem!uwierz mi chce karmic ale zebys ja widziala taka biedna glodnA!No zobacze jak to bedzie! jak serce mi podpowie!

pozdrowionka!

Tamaruniu, no pewnie, ze kieruj sie własnym sercem :) jesli trzeba dokarmiac to trzeba i kropka, wiadomo, ze dziecka glodzic nie bedziesz. Ja juz mysle, ze Ty podejmiesz sluszna decyzje, bo jestes madra babka :). No i gratuluje Uniwersytetu, super, ze sie udalo. To co bedziesz studiowac i czy studia platne??

A Maxim zapomnialam Ci odpisac, ze z praca Slawka narazie bez zmian. Sprawa z zamknieciem przycichła. zobaczymy co pracodwacy wymysla za pare tygodni ::)

Witam!
Dziewczyny chcialam zakomunikowac ze Brian przekreca sie na brzuszek raz tez sie przekrecil z brzuszka na plecy bierze stopki do buzi sciaga skarpetki jak zajada papki paluszki musza byc w buzi hehe no i ciuszki tez niezle smakuja  ::) na dodatek gryzie szczebelki od lozeczka i sciaga nogami i rekami bumper a jego smiech jest juz duzo wyrazniejszy :)

Dzis tarl oczka  wiec wlozylam go do lozeczka dalam smoczka zeby usnol ale nagle wielki placz wyciagnelam go z lozeczka optulilam i lulalam w beciku(bo zazwyczaj tak lubi) jednak to mu nie spasowalo kopal nogami i znow tarl oczy i plakal wiec wlozylam do lozeczka spiewalam opowiadalam itp ale on nie chcial tak po takim dlugim usypianiu pomyslalam moze chce byc zawiniety w rozek? no i wyobrazcie sobie ze rozek dzis byl niezawodny :) usnol tak ale duzo sie natrudzilam zeby zasnol  ::) juz nie wiedzialam o co mu chodzi probowlalam wszytskiego ah te nasze Kochane Niemowalki!

Martusia powysylaj zdjecia  ;)

Tamarunia o ty to mnie zaskakujesz juz nowa potrawe umiesz przyzadzac no i dostalas sie na uniwersytet Gratulacje!  ::)
a egzaminy to napewno zdasz trzymam kciuki :)
Tamaruniu a z dokarmianiem no jasne Kazda Mama wie najlepiej  :)

Laseczki pomykam spac zycze dobrej nocy(przespanej w miare) i pieknych snow!
Pozdrawiam i sle ciumaski.

reklama
witam
maxin-ja sie na brzuszkach nieznam ale jak juz ktos mi cos mowi to jednak ze dziewczynka ale ja sobie tlumacze ze pewnie mowia tak dlatego bo mam juz patryka ;D
a twoja malutka widze lubi tanczyc-po mamuusi ;D

martuska-jak moj syn mial 4 lata to zmnienilam prace i wszyscy mysleli ze to moj mlodszy brat ;D ;D ;D ja juz jakos tak mlodo wygladam ::) ale rocznik jestem 79

tamarunia-to z ciebie jest dobra kucharka,ja w tym temacie to beztalencie
gratuluje przyjecia na uniwersytet,fajnie ci ze lecisz do polski tak bardzo chcialas :)

maggusia-noto Brian juz duzy facet jak sam sie przekreca,musi slodko wygladac jak je i sie tak ciapie ja strasznie lubie jak dzieci sa takie ubabrane jedzeniem

a ja jeszcze w jednym kawalku i nic sie narazie nie zapowiada oj chyba jeszcze sobie poczekam na moje malenstwo

pozdrawiam papa

Do góry