reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam!
No to zrobilo sie nam bardzo cichutko na watku.Dziewczyny gdzie wszystkie podzialyscie sie?
My chyba przechodzimy zabkowanie wszytsko idzie do buzi od kilku dni sa tylko piski krzyki placze no i na dodatek Brian przeziebiony.Podalam mu wlasnie paracetamol i usnol.
W nocy przesypia osiem godzin a pozniej to juz budzi sie.
Ostatnio Maly ogladal pierwszy raz bajke na dvd byla to "Epoka Lodowcowa2" na poczatku rozplakal sie bo pewnie sie przestraszyl w polowie usnol a po polowie obudzil sie i robil takie wielkie oczy hehe jak widzial kreskowki :) i tupal nozkami w lezaczek.

Tamarunia jak to sie stalo ze jedziesz do Polandu? :) gratuluje ci!no i zazdroszcze bo tez bym chciala znow pojechac szczesciara z ciebie!
Dziekuje za komplementy ;)
Co do podawania papeczek ja podaje firmy Heinz lub Cow&Gate.
Na pocztaku Brian ladnie zajadal mi kurczaka z marchewka ze sloiczka ale ostatnio cos go wypluwa i az zbiera go na wymioty wiec nie kupuje(niektorzy mowia ze to trzeba dziecko nauczyc jesc i wreszcie sie przyzywczai)podaje tez jabluszko starte lub ze sloiczka sa tez jabluszka np z gruszka czy z morela,bananem,wieloowocowe itp.
Brian bardzo lubi pudingi np ryzowy lub puding truskawkowy z ciastkiem i serem.
Njabardziej nie lubi papek warzywnych mi tez one nie smakowaly nie dziwie sie hehe ;D
Karmie go tez czasami kaszka.
Tych papek itp jest duzo do wyboru w Bootsie czy sklepach dla dzieci na kazdym sloiczku pisze od ilu miesiecy mozna podawac papke.
Probowlaalm podawac mu soczki ze sloiczka tez sa ale np wieloowocowego nie lubi.
Ja poprostu Tamarunia sprobowlalm dac Brianowi papke jak wybilo mu cztery miesiace bo dowiedzialam sie ze jesli dziecko jest na mleku modyfikowanym moge spokojnie dac nie wiem jak to jest jak sie karmi piersia a ty jak karmisz?
Mysle ze kup sloiczek jakiejs papki popatrz od ilu miesiecy jest podaj np z dwie lyzeczki i poczekaj dzien czy nic nie bedzie Malej jesli bedzie wszytsko ok mozesz spokojnie ja karmic tylko nie odrazu caly sloiczek po troszku np pierwsze pol a za pare dni sama zacznie jesc caly.
U nas jeszcze jest tak ze raz Brian zje caly raz pol.
Tylko popytaj sie moze lekarza czy kogos doswiadczonego czy juz mozesz (jesli karmisz piersia).

Maja jak tam brzusio?

Dorcia jak sie czujesz?daj jakis znak.

Maxin jak tam coreczka?

Pozdrawiam i sle ciumaski.

reklama
Maggusia dzieki za odpowiedz w spraie jedzonka. W poiatek ide na szczepienie wiec sie spytam chociaz nie wiem czy oni beda wiedziec?

A co do wyjazdu to po prostu mi konsulat przyslal paszport i maz tez wyrazil zgode , ze mozemy jechac wiec jedziemy, Dwa tyg bez meza, szok, ale odpoczniemy przynajmniej od siebie ;D gorzej tylko z rozlaka jego z Hafsa ::)

Oj lece do Hafsy!

czesc laski

ale cichutko na forum widzialam dzis evoske i pozdrawia was wszystkie mocno i serdecznie i dziekuje za pozdrowienia Rocco rosnie w przuszku u Evoski i jest wszystko ok ;D ;D ;D

my z martusia tez sie czujemy dobrze leniuchujemy i jest nam ok

czekam z niecierpliwoscia na wiesci od was jak sie czujecie i co slychac ale widze ze narazie maggusia i tamarunia najbardziej aktywne a ja nawet ne moge sie wlaczyc w ta rozmowe bo po prostu jeszcze nic nie wiem ;D ;D ;Dhe he

preszylam buziaki pa pa

i jeszcze moze moja niunia jaka jest juz duuuza he he

JA TYLKO NA MOMENCKI,zglasz sie,ze zyjemy i wszytko u nas jest ok.W wekend bylam u mamy,och jak sie cieszyla,ze mogla z mala pobyc,smialysmy sie bo Natka jak opowoadala hitorie to tak na mnie zerkala i przy tym ruszala ustami i wlanczal sie od czasu do czasu do rozmowy swoim slotkim glosikiem........agrrr,agrrr.........A w poniedzialek znajoma nas odwiedzila i milo czas spedzilysmy,kumpela ta bardzo gestykuluje jak mowi i Natalk rowniez bacznie ja obserwowala tak zaciekawiona byla,ze szok.Pieknie mala sypia klade juz o 20.00,zaraz po kapieli,ona chwilke spoglada i zaraz zamyka oczka i spi,uper jstem z tego zadowolona,przynajmniej wieczor z mezem mam dluzysz,w koncu ;) A osotanio kobietki mowie wam jak sie mala wystraszyla,poniewaz wanienka juz na nia jest za mala,wiec postanowilam sprobowac okapac ja w wannie,na foczce ladnie lezal dwie min.ale po chwili tak sie spiela,zrobila sie czerowna jak burak,cale cialo wyprostowala i tak plakal ze jeszcze nigdy u niej takiego palu nieslyszalam,zaraz ja wyciagla,jak sie uspokiol sprobowalam ponownie,mowilam do niej spiewala,ale po paru min,bylo to samo,nawet maz przylecial,bo niweiwdzila cos ie dzieje,a wie dobrze,ze mal uwilebia sie pluchac.Och mowie wam lzy tak mi lecialy i bardzo mi jej szkoda bylo.Wiec przynieslismy wanieke spowrotem i Natalka byla juz szczesliwa,bo mogla sobie nozkami dotykac scian wanienki,odpychac sie i na foczce slizgacie w gore i w dol to jej zabawa,ja sie zanosze smiechem,a ona robi to caly czas,poprostu sie popisuje,hi,hi,hi.Uff co za przezycie,dla mnie wanna nie jest duza,ale dla takiej malej itotki to pewnie basen i sie przestraszyla,ze nie ma naczy sie wspierac.Sorki,ale sprawozdanie szczelilam.
Musze wraca do poakowani,wrocilam z zakupow,juz wszystko mam,teraz tylko spakowac ciuchy,kosmetyki,zabawki,wogole to wiekszosc torby bedzie Natalki,a nie tak jak zawsze bylo,ze moja torba cala,lae to dobrze,bo ciuchow bralam stanowczo za duzo i nigdy w polowie nie chodzilam,ale jak to my kobietki lepiej miec wiecje niz za malo,nie.....

Tamarunia karta EHIC jest za darmo,na stronie podajesz dane rodziny,a oni przysylaja ci ja w ciagu paru dni,dobra sparwa.wiec sobie zamow.Milo bylo cie widziec w autobusie,chwilke popgadalysmy,Hafsinka jest kochaniutka i jak dluga,hohoho A dzieciaki Tamarunia oczwiscie ze czuja sie najlepiej przy mamie,Natka ja zacznie juz tak fes plakac to tylko ja ja moge uspokoic,ale jak jest w dobrym humorze to spokojnie idzie do innych,nawet do obcych,moze na razie,bo w sumie wolala bym aby miala lekki dystans do obacych,a autobusach usmiecha sie do ludzi,jak nowe osoby do nas przychodza chetnie siedzi na rekach,na spotkaniu w laskami,bez problemu mogly sie z nia pobawic,zreszta dzieci wyczuwaja dobrych ludzi ;)

Maja jak plecy juz mniej bola,to chyab od brzuszka co,ciagnie juz???Ja pod kocniec ciazy mialm palme na sprzatanie,caly czas cos sobie wymyslalam co by tu zrobic,nawet przed domem sprzatalam.Przynajmniej masz zajecie ;)I co byluscie na yogdze??

Maggusia dzieci probuja najpierw wszystkiego i same wybieraja co lubia najbardziej,wiedze ze Braian juz ma swoje przysmaki,jak mogly by byc inaczej,slodycze nie ;)Jak tam sparwa z murzynem,jakies wiesci???A co z remontem????Mam nadziej,ze przeziebienie szybko przejdzie,duzo zdrowa dla slodzika ;)Podoba mi sie jak mowisz ciumaski ;DMoze Maggusi kiedys cie odwiedze ,jak mal podrosnie,co ty na to ;)

ok musze uciekac dalej sie pakowac,abym nic nie zapomniala ::)

buziaki

A MIALM PYTAC padnorka jak tam po imprezce,pewnie byla udana ::) ::) ::) ::)To juz jestes zaobraczkowana ;D
GRATULUJE!!!!!!!
Teraz Wy już nie samotni,
teraz Wy we dwoje.
Na łzy, smutki i radości
pójdziecie oboje.
Już Wam teraz droga życia
łatwiejsza i lżejsza
O! bo miłość wszelkie trudy
usuwa lub zmniejsza.
Niechaj złość i boleść
u Was się nie zjawi,
niech Wam zawsze Młoda Paro
Pan Bóg błogosławi.

NAJ NJA NAJ

czesc dziewczyny, ja też tylko na momencik, ostatnio nie mam za bardzo czasu, przyjechała do mnie siostra i same wiecie jak to jest :), poza tym Karolinka mi marudzi od dwóch dni, juz nawet podejrzewałam, że to może ząbki (bardzo sie ślini i wszystko do buzi chce brac, dopiero wtedy się uspakaja, tak jakby ją dziąsełki swędziały ???), ale to chyba jeszcze za wcześnie

Maxin dzięki wielkie za książke, czytam jak tylko znajde chwilkę wolnego czasu i bardzo fajna, ale mam troszkę problem z tym łatwym planem, bo Karolinka mi nie chce spać w dzień a zwłaszcza w swoim łóżeczku, w nocy śpi u siebie,,ale w dzien to nawet mowy nie ma :)
Dowiedziałam się ze Karolcia należy do grupy wrażliwców i chyba dlatego tak nie lubi się kąpać, strasznie krzyczy jak tylko zobaczy wanienkę :(

Tamarunia ale fajnie że jedziesz do Polski, ja mam nadzieje też nie długo pojadę, jakiś czas temu pisłaś,że jest tu w Anglii mąka ziemniaczana, szukałam w tesco ale niestety nie znalazłam, gdzie ją widziałas ??? Ja słyszałam, że dzieci mogą być karmione wyłącznie piersią do 6 miesiąca a później wprowadza się nowe pokarmy, ja tak chyba będę karmić (o ile dotrwam :)), ale może faktycznie zapytaj u lekarza

Maja widze, że brzuszek Ci rośnie, fajnie, ładnie wyglądasz :)

Pozdrowionka :)

Witam!

Tamarunia nie ma za co ;) zdaj relacje jak gbylo u lekarza i co powiedzial?
Zazdroszcze ci wyjzadu do Polski!

Maja piekne mieszkanko z brzusia urzadzila sobie twoja Martusia :)

Maxin kiedys pytalas z pod jakiego znaku jestem sorka ale hehe zapomnialm odpowiedziec:wodnik :) o jej jaka coreczka zrobila sie aktywna no i jak swietnie ze Kruszynka tak ci spi zazdroszcze!
Co do kompieli w duzej wannie to ja pierwsze zrobilam tak ze wzielam Briana i poszlismy sie razem pluskac ;) teraz jak wkladam go do duzej wanny to nie ma pisku choc tak naprawde jeszcze lubie korzystac z malej wanienki.Maxin bardzo bym sie cieszyla jakbysmy sie kiedys spotkaly!
Remonty u nas narazie stanely w miejscu a ja ciagle zastanawiam sie czy nie jechac do Polski bo tak tu siedze i siedze a tak to by mi ktos pomogl przy Malym w Polsce no i moze za ten czas remonty by sie juz skonczyly i przyjechalibysmy na gotowe na dodatek chcielibysmy zrobic Brianowi chrzciny.
Wogole to ciagle mysle czy jechac czy nie i tak to nawet dzis placze ciagle bo nie wiem co robic.
Tu idzie zima a tu remonty tu znow chcemy do Polski na chwile jak tu zrobic aby bylo dobrze?
Maxin a ty kiedy wyjezdzasz?
Udanego lotu zycze!

Agnes u nas tez marudzenie takie ze calymi dniami placze!chodze normalnie cala mokra z nerwowo bo juz nie wiem jak Brianowi dogodzic.

Pandorka Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze zycia dla Ciebie i Vezyrka!
Wiara , Nadzieja ,Milosc:te trzy cnoty niech towarzysza
w nowej podrozy,niech szczesliwosci promyczek zloty przyswieca
Mlodej Parze najdluzej!

Czekamy na zdjecia :)

Pozdrawiam i sle ciumaski!(ciesze sie ze podobaja sie moje ciumaski ::))

P.S.Murzyn przychodzi do domu nocami byla wczoraj policja u niego w domu myslalam ze go zakajdankuja ale nie wiem czy on im znowu zwial czy poprostu oni go tylko sprawdzaja ja juz naprawde nie wiem co jest grane?

pandorka!!Wszystkigo naja naj naj lepszego!!
Agnes w kazdym chyba sklepe indin kupisz potato starch!
Ide spac!!!Pzodrowionka dziewczyny!!!

reklama
Beta pisze:
Martusia Podajesz Alkowi mleko sojowe z wlasnego wyboru czy z powodu alergii? jezeli to uczulenie to powinnas miec mleczko sojowe za darmo - na recepte.  Mozna zaoszczedzic niezla kaske - bo mleko w koncu dosc drogie. Porozmawiaj ze swoim GP. Mi przepisala cow & gate sojowe.

pa pa

Beciu, my pijemy SMA Wysoy, bowiem Alkowi wyszło małe uczulenie na mleko krowie. miał robione testy. Po nabiale wychodzi mu pokrzywka wokół ust. Mleko dostaję na receptę tak, ze nie płace za nie :) dziękuje Ci za troske i radę :-*
A co do chodzenia to Aluszacza w 11 miesiącu, a Tomuś pewnie śmignie lada dzień, może już nawet a ja nie odczytałam jeszcze ;) takie to jest indywidulane i kazdego dziecka.

Anyu ale starszne historie opisałaś, Współczuję tych zdarzeń, ale dobrze, ze policja tak profesjonalnie zadzialala :)

Do góry