reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka

teraz jak ja jestem to was nie ma:-:)-:)-:)-(
Goska- no ja niestety nie pomoge bo nie bylam nigdy na czyms takim ale mysle sobie ze napewno fajnie jest bo nie zmienia to faktu ze dla pary to wyjatkowy dzien bez wzglendu na ilosc osob na weselu:tak::tak::tak::tak: czyzbyscie cosik planowali???????

a to moja laska i jej nowy nabytek walizka na kołkach:-D:-D:-D:-D:-D prezent na dzien dziecka:-):-):-) wiem ze za wczesnie ale juz nie moglam wytrzymac aby jej nie dac:tak::tak:

reklama
kwiateczek- a mial tez takie czerwone poliki ??? Bo nasza na poczatku to miala dwa ognie, teraz juz nie. Jesli chodzi o krostki to wychodza i zanikaja a potem znow bardziej je widac... dostaliscie cos na to, procz paracetamolu oczywiscie :-p
Sorki ze teraz dopiero ale taka pogoda byla ze nie moglam sie zebrac:sorry:
to samo mieslismy.krostki jeszcze gdzie-niegdzie sa:baffled:nie dali nic bo to jais wirus ktory mial przyjsc po 4-5 dniach.u nas troche dluzej jest:baffled:ale goraczka byla tylko dwa dni.mojha kolezanka zadzwonila po 3 dniach jej synek dostal.poszla do szpitala(angielka)tez jej nic nie dali:no:goraczka itd ale tearz jest ciut lepiej.do tego u nas zeby wiec my mamy masakre:sorry:

Wiyajcie laseczki

dlugo mnie nie było a to dlatego ze brak czas na wszystko czasa mi zostawala m dłuzej w pracy za kolezanki ktore zanie mogły wiec jak wracała m to juz na bb pisac mi sie nie chciało,na dodatek załatwiła m sobie 2 zeby na cacy poprzez szklo ktore było wewnątrz powideł była m na antybiotykach jak pojade do polski to musze je usnąc a racze to co z nich zostało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pogode tez mamy do niczego ciagle pada i wieje tylko niedziela super byla wiec na plazy pobylis my troszke, wczoraj cały dzien w drodze po paszporty trzeba było jechac ,no ale juz mamy wiec spokoj na rok:tak::tak:

Kwiteczek -no to gratulujemy kolejnych wychodzacych zabków:tak::tak::tak: a jak wpracy dobrze???? podoba cie sie??
Pinka poszukaj adresu email ze sloika i napisz do nich.masz go????my tez tak mielismy.G natrafil na szklo w jego ulub inej fasolce po bretonsku ale chamy tylko nas przeporosili a tu mowa o dziecku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec moze cos dozuca-jakies gratis sloiczki:sorry:beda pytac o serie chyba.sparwadz,nie mozna tego tak zostawic a jesli wyzocilas to chociaz napisz jakie szkody macie,moze wam zapalca za wixzyty chham,y:baffled:
my pogode w weekend mielismy super:tak:wczoraj gorzej ale w pracy bylamn do polncy;-)a z pracy jestem baaaardzo zadowolona:-)rozmieniam pieniazki i tyle:rofl2:

a nasza wczoraj po poludniu dostala goraczki 39.9 i tak utrzymywala sie do polnocy. Myslalam ze odjade .... dopiero czopek jej zbil i juz cala noc byla chlodniutka. Ale cala noc tylko mama i mama...
Teraz ma tylko 38 i jest pelna energii. Tak mysle czy z nia wyjsc na spacer albo choc do ogrodka. Zastanawiam sie ..nie wiem nad czym...bo wczoraj w pieluszce lezala pod otwartym oknem zeby zbic goraczke-co nic nie pomoglo :szok:.wiec czemu mialby jej spacer zaszkodzic... co ?

Kobitki mam do was takie pytanko, czy ktoras z was byla na przyjeciu weselnym w postaci uroczystego obiadu dla najblizszych, bez zadnej biby weselnej. Pytam bo jestem ciekawa jak to wyglada.
Oboje myslimy zeby cos takiego zrobic bo oboje nie cierpimy chodzic na wesela (a jedno musimy zaliczyc we wakacje) i po drugie szkoda nam kasy na cos takiego gdy teraz mamy rodzine.

co do spacerku jak jest goraczka ja bym nie wychodzila bo zbicie temp przy otwartym oknie a witerek to slonce i tak na zmiane to roznica.wiem ze moja kolezanka nie ciepi siedziec w domu,jest chora jak pada ale jak jest goraczka to nie wychodzi:sorry:ja mialam teraz dwa dni.pierwszy raz iwec tez jej posluchalam:tak::tak:

co do wesela to ja pomoge:tak::tak::rofl2:
moj brat mial takie,tylko najblizsza rodzina(rodzenstwo,rodzice i dziadkowie )byla zima.-30 C to druga strona ale to byl cywilny tylko.slub teraz maja wziac ale nic nie robia:eek:
otoz bylo nas ok 10 osob moze 12 z czego 4 pijace.ale jak tu pic,jak patrza:baffled:2 butelki wodki,wypita jedna.obiad,d34ser i na konec mlodzi goscie z mlodymi wyladowalismy na dysce:-D:-D:-D:-D:rofl2:oczywiscie przebrani:tak::tak::tak:nawet fajnie tylko nie mial kto lac,wtedy bylo by fajniej:-D:-D:-Dale na dyskotece nadrobilismy;-)

oki lece zobaczyc moj obiad,dzis pyzy z mieskiem:-p:-p:-puuuuwielbiam:-)

dziewczny,prosze,pomodlcie sie dzis,nawet jesli normalnie tego nie robicie....
moj braciszem ma trzecia coreczke-ma poltora miesiaca i wlasnie trafila do szpitala z ciezka odmiana sepsy...
jestem sama z moimi panienkami i az sie trzese na sama mysl,ze tak z sekundy na sekunde mozna byc o krok od straty czegos tak pieknego........

Help! Moj J zwymiotowal juz 7 razy dzis wieczorem! Pierwszy raz ok 6tej - podobno zwymiotowal jedzenie z 5tej (ryba odmrazana + warzywa ugotowane przez nianie + owoce), potem ok 6:15.
Maz dal mu troche mleka (za rada pielegniarki z NHS direct - infolinia medyczna), J zasnal potem sie obudzil po 10 mins i znowu zwymiotowal! potem jeszcze dwa razy tylko zolcia - ostani raz jakies 10 mins temu. Nie wiem co robic, pielegniarka powiedziala ze dopiero sie martwic jak na zielono zacznie wymiotowac ale ja sie boje ze sie odwodni! Obudzic go i podac mu wode?! czy lepiej dac spac?! jak dac spac to kiedy obudzic i podac cos do picia? bo chyba nie moze tak cala noc bez plynow?

Kasiu- az mam gesią skorke jak to przeczytałam:szok::szok::szok::szok::szok::szok: trzymam kciuki z malenstwo i oby bog miał ja w swojej opiece......................ale to przykre:-:)-:)-:)-:)-(

Kasiu- postaraj byc spokojna choc wiem ze ciezko ci jest. Bedzie dobrze, trzeba wierzyc. Pomodle sie za malentwo... tak jest ze czlowiek nie zdaje sobie sprawy jakie zycie jest kruche i co los ma przygotowane dla niego....

Pinka- hehehe planujemy...wiec my planujemy juz 3 lata....:-D powiedz mi kochana gdzie robicie te nauki przedmalzenskie i jeszcze jakas poradnia rodzinna ????? Nauki to nam ksiadz powiedzial ze mozemy brac w katolickiem ang kosciele ale jeszcze jakas poradnia :eek::eek::eek: A te wszytskie dokumenty najpozniej na ile przed slubem trzeba zlozyc, czylie te zaswiadczenia, jakis protokol sie podpisuje....jezu jaka biurokracja !
Co do prezentu na dzien dziecka ....jutro prawdopodobnie przyjdzie rowerek dla naszej :tak:

kwiateczku - nie wiem czy dobrze zrobilam ale moja mala cale popoludnie spedzila w ogrodku.:sorry: Pewnie bala bym sie ja wystawic na dwor jakby miala jakies inne objawy procz goraczki. Ale ze ona miala tylko goraczke, a dzis temp nie przekroczyla 37.8 , wypuscilam ja na dwor. Zobacze co bedzie jutro.:baffled:

hejo

laseczki zobaczcie jak moja mysza tanczy makarene New Style:tak::tak::tak:

Smyki.pl - makarena w wykonaniu mojej perełki;-)

Kasiu- i jak tam malenstwo ??????? wiadomo juz cos??? mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...................
Goska- nauki robimy tu u ksiedza polskiego;-) a potrzebne dokumenty to akt chrztu i bierzmowania sa potrzebne nie starsze niz 3 miesiace o poradni nic nie wiem:no::no:..........a wy u polskiego czy angielskiego ksiedza pytaliscie bo to moze jakas roznica jest?????????? a protokoły to sie dopiero przed ceremonia w kosciele podpisuje na zachrysti:-D:-D
Kwiateczek- to super ze pracka ci sie podoba:tak:bo nie ma to jak chodzic do roboty z przymusu..............:eek:

niom i ja spadam:-) do pracy jutro miałam miec wolne ale ide bo duzo roboty a ludzi brak:eek::eek::eek: a jeszcze duze zamowienie z ciast mam na weekend wiec nie wiem jak sie wyrobie:nerd:

Kasia- pisz co i jak z malenstwem

Pinka- jak bylismy w Pl to sie pytalam proboszcza mojej parafii i on powiedzial ze mozemy chodzic na nauki do ang katolickiego kosciola i on nam to zaliczy..... wiem napewno ze jakies zaswiadczenie z poradni rodzinnej tez trzeba miec (ale moze nie kazdego to obowiazuje) . A to akt chrztu czy bierzmowania moze byc ze tak powiem "przeterminowany" ???? Sami wyjmujecie te akty ? No bo chyba w PL nie byliscie teraz zeby je wyjmowac ?

reklama
Do góry