witam kobitki!!! nowa jestem ;D powiedzieli mi ze tu was znajde. Mieszkalam w Londynie przez jakis czas teraz sie wyprowadzilam(West Sussex). I planuje bobasa. Okropienstwo to NHS tutaj. A my tak zwyklysmy narzekac na lekarzy w Polsce....Pozdrawiam.
reklama
baasia- no dokladnie tak samo mialam, tzn lekarka zapytala sie mnie czy mnie zbadac, ale przeciez ona jest lekarzem rodzinnym (ogolnym) a nie zadnym ginekologiem. I w trakcie pologu polozne takze mnie pytaly o to, ale ze ja nie mialam zadnych problemow i szybko dochodzilam do siebie to nie bylo takiej potrzeby. Mysle jednak, ze to nie powinno odbywac sie na podstawie zadanego pytania- czy chcesz abym zobaczyla czy wszystko pieknie sie goi. W koncu rodzilysmy dzieci. To nie jest takie nic. Wielkie zmiany zachodza w naszych organizmach i duzo kobiet dlugo dochodzi do siebie, no a poza tym mysle ze jednak lekarz w swoim fachu tzn. ginekolog powinien mimo wszystko badac, bo czasem mozesz sie dobrze czuc i nie wiedziec, ze cos jest nie tak, a z tego moga byc jakies pozniejsze powiklania. Gdy kiedys chcialam isc do ginekologa to zapomnij o takiej mozliwosci. To bylo, gdy nie bylam w ciazy, ale chcialam po prostu sie przebadac- tak dla siebie, aby wiedziec, ze jestem zdrowa. Moj GP spytal wtedy po co, czy cos mi dolega. Bo jesli nie to nie moge miec wizyty u ginekologa. Wiec na przyszlosc to chyba trzeba wymyslac, ze cos jest nie tak...
Witam kobietki,nachwilke przyszlam zobaczyc co tam na naszym forum sie dzieje ;D jak dobrze,ze juz wikend i odpoczynek,dzis aby poprawic sobie humor,kupilam dla malej sliczna bluze i stroj kapielowy,niezla przecena wiec nie moglam sie powstrzymac.
Anya,szkoda,ze nie zaszczycisz nas swoja obecnoscia,babcia mowiwsz chce zobaczyc wnuczka,widomo takie slicznosci czlowiek by chcial jak najczesciej widziec ;D A co do ksywy to sie usmialam,tak kosmicznie zabrzmiala ;D Co do @ to jest masakar,ja zapomnial o tym i na sama mysl juz mam dosc,rowniez jestm bradzo darzliwa,wszytko mnie denerwuje,brrrrr............No ale musimy jakos wytrzymac,wspolczuje tylko osoba nas otzcajacym,ciezko pewnie wytrzymac!!!!!!!!!!
Izusia wyjelas mi slowa z ust,czasmi mam doslonie takie uczucie jak wstaje,sczerze mowic niewiem dla czego,moze miesnie sie inaczej napinaja????Ale nieprzyjemne uczucie.W parcy nie jest tak zle,pracuje z jedna rodzinaka na pol etatu wiec trzy dni troche sa meczace,a reszta jakos leci,maluchy sa grzeczne i kochane,ale wiadomo duzo sie naschylam,czeste siadanie ,wstawiane meczy.Starm sie naprawde oszczedzac jak moge,daje sobie czas do 6 marca i raczej juz skoncze pracowac.Nie moge sie doczekac
Malvina fajowo,ze mala dobrze sie rozwija,rosnie i duzo je,z czasem na pewno wydluzy sie jej okres przerw medzy posilkami i w nocy bedzie dluzej spala co oznacza ,ze ty rowniez.A jak ogolne po porodzie sie czujesz,doszlas juz do siebie,nic nie boli???
Kate1978 witamy na naszym forum Zycze powodzenia w stranich o maluszka,abyc zobaczyla upragnione II kreski ;D
Leedsana a jak twoj synek???Jak z parca,czy juz parcujesz,szukasz,czy jak na razie nie???Jak sie czujesz w miescie,masz wiecej juz znajomych,z kim pogadac,wyjsc na kawe itp???
Beta ty i Tomcio mam nadziej,ze pojawicie sie na spotkania, licze na to moja droga ;D
Iwonek ty rowniez bedziesz parwda???
A gdzie reszta lasek zniknela:MARTUSKA(CO Z TOBA I KRUSZYNKA?),Fioolka81,Magda71,Maggusia(co u ciebie,jak tam sparwy z parca sie ulozyly,wywalczylas cos?)Majeczka,Sylwiaza,Aniabania??????????????????????????????????????????
Ja uciekam spac
papatki
Anya,szkoda,ze nie zaszczycisz nas swoja obecnoscia,babcia mowiwsz chce zobaczyc wnuczka,widomo takie slicznosci czlowiek by chcial jak najczesciej widziec ;D A co do ksywy to sie usmialam,tak kosmicznie zabrzmiala ;D Co do @ to jest masakar,ja zapomnial o tym i na sama mysl juz mam dosc,rowniez jestm bradzo darzliwa,wszytko mnie denerwuje,brrrrr............No ale musimy jakos wytrzymac,wspolczuje tylko osoba nas otzcajacym,ciezko pewnie wytrzymac!!!!!!!!!!
Izusia wyjelas mi slowa z ust,czasmi mam doslonie takie uczucie jak wstaje,sczerze mowic niewiem dla czego,moze miesnie sie inaczej napinaja????Ale nieprzyjemne uczucie.W parcy nie jest tak zle,pracuje z jedna rodzinaka na pol etatu wiec trzy dni troche sa meczace,a reszta jakos leci,maluchy sa grzeczne i kochane,ale wiadomo duzo sie naschylam,czeste siadanie ,wstawiane meczy.Starm sie naprawde oszczedzac jak moge,daje sobie czas do 6 marca i raczej juz skoncze pracowac.Nie moge sie doczekac
Malvina fajowo,ze mala dobrze sie rozwija,rosnie i duzo je,z czasem na pewno wydluzy sie jej okres przerw medzy posilkami i w nocy bedzie dluzej spala co oznacza ,ze ty rowniez.A jak ogolne po porodzie sie czujesz,doszlas juz do siebie,nic nie boli???
Kate1978 witamy na naszym forum Zycze powodzenia w stranich o maluszka,abyc zobaczyla upragnione II kreski ;D
Leedsana a jak twoj synek???Jak z parca,czy juz parcujesz,szukasz,czy jak na razie nie???Jak sie czujesz w miescie,masz wiecej juz znajomych,z kim pogadac,wyjsc na kawe itp???
Beta ty i Tomcio mam nadziej,ze pojawicie sie na spotkania, licze na to moja droga ;D
Iwonek ty rowniez bedziesz parwda???
A gdzie reszta lasek zniknela:MARTUSKA(CO Z TOBA I KRUSZYNKA?),Fioolka81,Magda71,Maggusia(co u ciebie,jak tam sparwy z parca sie ulozyly,wywalczylas cos?)Majeczka,Sylwiaza,Aniabania??????????????????????????????????????????
Ja uciekam spac
papatki
L
Leedsana
Gość
Maxin..
a dziekuje, dziekuje.. nie narzekam
zdrowo rosnie, bardzo ladnie je, wspina sie na wszystko co tylko moze i na to co nie moze oczywiscie tez :... musze miec oczy dookola glowy :
teraz przez tydzien byla u nas rodzinka meza [z 4 letnim smykiem]... i trzeba przyznac, ze w miare mozliwosci chlopaki sie dogadywaly ... i jedynie ostatniego dnia moje dziecko mnie zaskoczylo :... maly zlosliwiec , nie chcial pozwolic kuzynowi rysowac na jego [w sensie syna] kartce, wiec jak tamten wyrwal mu dlugopis to mlody polozyl sie na tej kartce... tak aby ten drugi juz nie mial na czym rysowac :.. a potem specjalnie biegl do kartki kuzyna [juz nie swojej] aby cos mu maznac :.. no mowie wam mala zlosliwa malpa :
jesli chodzi o prace... daje sobie jeszcze troche czsu na nauke ang [jak narazie samodzielnie w domu], a potem sprobujemy szczescia.. moze na wiosne/lato..
a jesli chodzi o znajomych... no to niestety sytuacja nie ulegla zmianie ... nadal nikogo tu nie znam.. choc w koncu w okolicy pojawily sie mamuski, wiec kto, wie kto wie...
a dziekuje, dziekuje.. nie narzekam
zdrowo rosnie, bardzo ladnie je, wspina sie na wszystko co tylko moze i na to co nie moze oczywiscie tez :... musze miec oczy dookola glowy :
teraz przez tydzien byla u nas rodzinka meza [z 4 letnim smykiem]... i trzeba przyznac, ze w miare mozliwosci chlopaki sie dogadywaly ... i jedynie ostatniego dnia moje dziecko mnie zaskoczylo :... maly zlosliwiec , nie chcial pozwolic kuzynowi rysowac na jego [w sensie syna] kartce, wiec jak tamten wyrwal mu dlugopis to mlody polozyl sie na tej kartce... tak aby ten drugi juz nie mial na czym rysowac :.. a potem specjalnie biegl do kartki kuzyna [juz nie swojej] aby cos mu maznac :.. no mowie wam mala zlosliwa malpa :
jesli chodzi o prace... daje sobie jeszcze troche czsu na nauke ang [jak narazie samodzielnie w domu], a potem sprobujemy szczescia.. moze na wiosne/lato..
a jesli chodzi o znajomych... no to niestety sytuacja nie ulegla zmianie ... nadal nikogo tu nie znam.. choc w koncu w okolicy pojawily sie mamuski, wiec kto, wie kto wie...
Anya nie chce sie z toba klucic ,kazdy ma swoje racje moja doktar miala caly sprzet potrzebny do badania wiec musiala sie na tym znac. Ja mam bardzo zle doswiadczenia z lekarzami w Polsce ale moze to przez moja wrodzona chorobe nerek i ciagle problemy zdrowotne.A co do ginekologow i badan tu np. mialam badania moczu co tydzien a w Polsce musialam za nie placic bo kasa chorych nie przewiduje tylu badan, a pozatym jak w Polsce w styczniu chcialam isc za darmo do ginekologa to mi powiedzieli, ze wolny termin jest na kwiecien. Tutaj tez mozna isc prywatnie do ginekologa.
BASIU SORKI,ZE SIE WTRACAM,ALE TUTAJ LEKARZE ROWNIEZ NA WSZYSTKO ANTYBIOTYNKI STOSUJA,myslac,ze to lek na kazde dolegliwosci,A KOLEJKI DO GIN.SA DLUGIE,jak chcesz sie od tak przebadac to nie ma szans z NHS,musi cos ci dolegac aby dostac sie do gin,i to dluga procedura,najpierw GP, niewiem jak on moze stwierdzic czy cos ci dolega,to ogolny lekarza,a nie specjalista,a do piero pozniej jak stwierdzi,ze sie nadajesz to wizyta w szpitalu u gin,to dla mnie troche glupie, a isc tu prywatnie to troche kosztuje ,od tak 50 funtow to troche za duzo.W naglych przypadkach oczywiscie jak trzeba wylozyc to czlowiek da : Wiec jak i tutaj tak w Polsce sa plusy i minusy leczenia
Ja starajac sie o malenstwo,z bolem jajnika chodzilam dwa miechy bo musialam czekac na wiyte u gin,a bylam u GP miedzy czasie pare razy bo bardzo cierplialam,ale coz musial i tak czekac,wiec tak do konca nie jestem przekonana do lecznictwa,puki co jest ok z moja ciaza i niech tak pozostanie
ja powoli sie szykuje do wyjscia na nasze spotkanie,sniadanko,ubrac sie i wyjsc ;D
Do zobaczenia o 13.00
milej soboty
Ja starajac sie o malenstwo,z bolem jajnika chodzilam dwa miechy bo musialam czekac na wiyte u gin,a bylam u GP miedzy czasie pare razy bo bardzo cierplialam,ale coz musial i tak czekac,wiec tak do konca nie jestem przekonana do lecznictwa,puki co jest ok z moja ciaza i niech tak pozostanie
ja powoli sie szykuje do wyjscia na nasze spotkanie,sniadanko,ubrac sie i wyjsc ;D
Do zobaczenia o 13.00
milej soboty
M
Malvina
Gość
Maxim- u mnie juz ok, szew sie rozpuscil (byly u nas juz 3 razy polozene (z NHS) i za kazdym razem sprawdzaly mi ten szew i brzuszek) i generalnie czuje sie dobrze, no moze troche bolu w plecach ale to skutek znieczulenia raczej....
Na temat waszej dyskusji a propos NHS - ja mysle ze oni sa dobrzy jak juz cos ci jest, wtedy mozesz liczyc na lepszych niz w polsce fachowcow i sprzet medyczny, ale ta opeieka podstawowa typu GP- pozal sie boze...
Leedsana- dziekuje za gratulacje, ciesze sie ze u ciebie wszystko OK! moze kiedys wybierzesz sie do londynu?
ja tez sie zastanawialam gdzie reszta dziewczyn - Maggusia- mam nadzieje ze u ciebie wszystko dobrze...
DZIEWCZYNY ZYCZE MILEGO SPOTKANKA!!!
to fajnie Malvina ,ze wszystko goi sie jak nalezy mam nadzieje jak mala MAJA podrosnie to na nastepne spotkanie przyjdziesz???
Leedsana synus przejawia poprostu symptomy :to moje,moj teren,broni i pilnuje swojego ;D ;D ;D mam nadziej, ze na wiosne znajdziejsz parce,trzymam kciuki
Leedsana synus przejawia poprostu symptomy :to moje,moj teren,broni i pilnuje swojego ;D ;D ;D mam nadziej, ze na wiosne znajdziejsz parce,trzymam kciuki
reklama
T
Tamarunia
Gość
juz wychodze milej soboty wszystkim
Podziel się: