reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

baasia- wiec sie nie kloc :-) Poza tym to nie jest sprawa typu kazdy ma swoje racje. Kazdy ma swoje doswiadczenia! Moze mialas szczescie nie znalezc sie w sytuacji, gdy czulas sie po prostu olana przez GP. Chodzi mi o to, ze nie masz co tak wychwalac Anglii, bo tutaj lekarze tez zawodza. Moze powinnas pomieszkac tutaj dluzej, aby jeszcze sie przejechac na wspanialej opiece lekarskiej w Anglii. Ja oczywiscie nie powiedzialam, ze zawsze tak jest. Wszedzie sa plusy i minusy- to zalezy od sytuacji w jakiej sie znajdziesz i lekarzy, na ktorych trafisz. A co do terminu u ginekologa, ktory dostalas w Polsce na kwietnia to tylko dodam, ze moja kolezanka na leczenie zeba w UK czeka od 5-ciu m-cy. I tym akcentem zakoncze temat.

Dziewczynki kochane, wy jestescie wlasnie w trakcie milusinskich pogadanek, a my z Joshem i tatusiem czekamy na babcie. Oj maluszek na pewno wymeczy babcie na maxa i bedzie wymagal duzo usciskow, caluskow i noszenia na rekach :-) Mam nadzieje, ze Wam sie spotkanko udalo i licze na zdjecia.

reklama
:laugh: Czesc dziewczyny ja tylko na momencik powiadomic ze zyje i u mnie wszystko w porzadku.Zagladam na forum no ale jakos tak wychodzi ze po przeczytaniu wczesniejszych wypowiedzi nie mam juz czasu i sily(placki daj juz o sobie znac a i maluszek rowniez) nic napisac.Postaram sie poprawic :)

Malvino i Lwico Gratuluje Wspanialych Pociech i zycze wszyskiego najlepszego.

Moj termin juz sie powoli ale wielkimi krokami zbliza i jak narazie nie moge sie na niczym innym skupic ;D

P.S Maxin78 dlugo nie nacieszylam sie tym zw lekarskim bo fabryka zaczela mi juz placic SMP po tygodniu zw, troszke mi to nie na reke no ale widocznie takie maja prawo.

Pozdrwaiam wszystkie mamuski i mamy to-be :)

a i jeszcze male pytanko czy juz powinnam zaczac pakowac torbe do szpitala ;D ??
no i co powinna ona zawierac-bo jak czytam w poradnikach to zastanawiam sie na co mi az tyle tych rzeczy skora ja tylko przez pare godz bede w szpitalu ;D

CZesc dziewczyny!!!!!!

Ciesze sie, ze moglam sie z wami spotkac! i poznac Dorotke (prawdziwe zaskoczenie dla nas ;D) i Tamarunie ;D
Oczywiscie musialam ewakuowac sie wczesniej ale juz taki los mam. Nie moglam do konca sie skupic myslac o tacie karmiacym Tomka zagoracym jedzoniem itp. Okazalo sie jednak, ze Ed spisal sie spiewajaco!!! Nie wymiga mi sie w przyszlym tygodniu he he ;D Tez zrobie sobie wolne w przyszlym tygodniu!!!

Ara martwilas sie jak to z tatusiami bywa: wlasnie czytam Newsweeka i tam jest artykul pt" Mezczyzna w ciazy" Badania wykazaly, ze ojcowie czesto odczuwaja silniejsze wiezi z noworodkiem niz mamy!!! Cos w tym jest! I to nie tylko moje doswiadczenie!

Fioolko81 moje doswiadczenie jest takie, ze lepiej dmuchac na gorace i spakowac sie wczesniej a i warto miec wszystko o czym pisza w ksiazkach. Pare stron wczesniej (chyba) Lwica opisala co brala ze soba mozesz porownac. Ja niestety wszystko zostawilam na ostatnia chwile - urodzilam 2 tyg. przed terminem i to moj chlopak musial wszystko mi poskladac do kupy wiec przywiozl prawie caly dom w dwoch torbach!!!!!!!! ;D ;D ;D

Pozdrawiam wszystkich mocno!!!!!

Beta! Mi rowniez sie baaardzo podobalo!!!Dziewczyny czy m,oge wkleic zdjecia?ze sspotkania?
Wiecie, ja przyszlam tak a rozpromieniona ze spotkania, ze jeszcze mi sily przyszly na male sprzatanko w domu(2godziny ;D ;D).
Dziewczyny!!!!Bardzo milo mi bylo Was poznac!!!!
Anya, teraz juz pewnie jestes zajeta z gosciem:):):) fajnie, za dwa miesiace ja bede sie cieszyc moja mama, a juz niedlugo pewnie poznam moja tesciowa. Anya, ale Twoj maly szybko rosnie!!!na zdjeciu tutaj wyglada zupelnie inaczej!!!szok!!
wlasnie rozmawialysmy rowniez jakie ciuszki kupowac, czy 0 do 3miesiecy czy newborn, bo jednak roznica pomiedzy nimi jest duza!!!!!A co powiedza inne doswiadczone mamy?
Beta, ja nawet nie zauwazylam, ze sie martwilas!!!Ale dobrze ze tatus sie spisal, a i pewnie ze zrob soebie za tydzien wolne!!!!!Albo razem z mezusiem gdzies wyskoczyc??? ;D :D :laugh:????
Ivonek?a co sie stalo z Toba?
Dobra ide teraz do majoweczek.

czesc dziewczynki :)

po pierwszwe witam Kasie :).. chyba rowiesniczke?? :):):)

Fiolka.. podobnie jak Beta uwazam, ze nalezy dmuchac na zimne :):):).. i chyba lepiej wczesniej niz pozniej.. ja nie zdazylam ::)

Basiu.. przepraszam, ze sie wtrace do rozmowy, ale co prawda to prawda... ile ludzi, tyle doswiadczen i tyle zdan na dany temat... ja akurat jestem przypadkiem, ktory zdecydowanie woli polska opieke medyczna od brytyjskiej... wiec sama widzisz ;) :)..

pozdr dla reszty mamusiek
ps dziewczynki wklejcie zdjecia !!!

CZesc dziweczyny...

Przepraszam ze nie dotarlysmy na spotkanie z moja niuska ale sprawy sie troche skomplikowaly.Wiecej napisze pozniej jak Julcia usnie, bo teraz to wlasnie wspina mi sie na nogi :)

Tak zaluje ze nie moglam byc tam z Wami.Tak chcialam Was poznac dziewczyny :( ale mam nadzieje, ze do trzech razy sztuka i na trzecim spotkaniu uda nam sie byc z Julcia.
Wklejcie koniecznie zdjecia!!!Beto widze ze ty tez nie zabralas Tomcia ze soba...
Uciekam robic malej sniadanie.Wiecej napisze pozniej.

Buziaczki dla wszystkich.

Hej dziewczyny ;D Milusinsko bylo pogaworzyc,poznac Dorote,Tamarunie ;) Szkoda,ze Iwonek nie moglas do nas dolaczyc,ale tak jak mowisz mam nadziej nastepnym razem ;)Tamarunia czemy na fotki ;D
Ja wrocilam do domku zjadalm dobry obiad,ktory maz przygotowal i ogladalismy fiilmy ;) o 10.00 oczy same nie wytrzymaly i odmowily mi posluszenstwa wiec w polowie drugiego filmu usnelam :D Rano po ciezkiej nocy(mialam koszmary,dziwne sny) juz po smniadanku jedziemy to Tesco,potem male sprzatanko i relax.Dzis wstalam z tym paskudnym dziwnym uczuciem w podbrzuszu,tak jak bym miala dostac @,chyba macica znowu sie powieksza ::)
do uslyszenia pozniej ;)

MAxin, no wlasnie albo Ci sie macica powieksza, albo moze dzieciaczek tak uciska na jakiis nerw, albo w miejsce, ktore tak wlasnie boli???a w ogole to przy nastepnej wizycie spytaj sie poloznej co to takiego, ale mysle ze nie ma sie czym przejmowac, z reszta chyba wiele kobietek tak ma!Ja mam tez tak czasem, ale nie jest to bardzo czesto, tak na jakis czas i nezbyt uciazliwe, szczegolnie wtedy gdy dlugo stoje lub chodze, wtedy wiem, ze trzeba odpoczac.
juz wklejam fotki:)

reklama
Do góry