reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tamarunia fajnie,ze wkleilas fotki ;D
Tutaj podaje ci ADRES STRONY MOJEGO MEZA:www.jwfixit.co.uk.:) wiec jak bedziesz mial chwilke skontaktuj sie z nim,a chetnie przyjedzie obejrzy robote i wyceni.Moge gwarantowac jakosc wykonanej pracy ,oczywiscie tak jak pytalas wystawiaj rachunki;D ;D
Jak podasz mi swoj meil to wysle ci jego numer telefonu i wtedy bedziecie mogli sie dogadac ;D

reklama
Witajcie dziewczyny!Po pierwsze to super fotki, fajnie wreszcie zobaczyc jak wygladacie.Po drugie to naprawde swietny pomysl ze sie zebralyscie i spotkalyscie.Szkoda ze nie mozemy sie wszystkie spotkac:(
Maxin-powiem ci ze ja coraz czesciej mam to uczucie ze dzidzia mi chce sie wysunac z brzucha.Dzisiaj bylismy z mezem na wycieczce w Manchesterze, w polskim kosciele i na polskim obiadku i wlasnie gdy wstalam od stolu gwaltownie zlapalam sie za brzuch bo naprawde mialam wrazenie ze dzidzius mi wyleci.Nie wiem dlaczego tak sie dzieje.Chyba pojde w poniedzialek do szpitala do moich poloznych bo gp i tak nic nie poradzi a po ostatniej piatkowej wizycie u poloznej wiem ze ona i tak mi nie pomoze (pisalam o tym w piatek).A wiem ze w szpitalu sie od razu wszystkim zainteresuja.
Jak cos sie na ten temat dopiem wiecej to napisze.
Jeszcze raz --fajnie wygladacie na fotkach:)
dobrej nocki

i jeszcze cos , gdybyscie pomogly mi wstawic zdjecia to bedzie fajnie.Chetnie pokazalabym wam domek mojego szkraba:)

czesc kobietki :)

witam wszystkie nowe forumowiczki :)

dziekuje za mile spotkanko w sobote :) ciesze sie ze znow moglam sie z wami zobaczyc no i poznac dorcie i tamarunie :) szkoda ze nie czesciej organizujemy takie spotkania, ale mysle oby do lata :) bedziemy wtedy sie z maluszkami umawiac i lazic po parkach ;)

dzisiaj potwierdzilam z szefem ze ide na urlop od 27 lutego a potem od razu na macierzynski. przytaknal, takze lusik. jeszcze tylko 3 tygodnie sie pomecze, a mecze sie coraz bardziej, bo mi coraz ciezej. ostatnio zauwazylam u siebie czeste bole kosci lonowej i sie zastanawiam czy to norma (jak zwykle ;)) czy po prostu mi baszek jakos uiciska na kosc i dlatego boli, no i zazwyczaj jak wstane. no i nie mowie o ciernacych palcach...no ale, juz tylko...7 tygodni ;D...o matko, jak to szybko leci.

tamarunia, dzieki za wklejenie fotek :) maxin,a a twoje?? :)

wracam do pracy :)
buziaczki

Izusia powiem ci,ze to chyba normalne,bo wydaje mi sie,ze macica sie rozciaga,dzidzi coraz wieksze i uciska,ja pytalam paru kobiet i mowia ze to normalne uczucie,ale jak sie martwisz to sprawdz ;)
Leedsana no wiesz czarny golf troche chowa brzusio i go nie widac,zreszta w porownaniu do innych kobiet fakt mam duzo mniejszy na ten miesiac,ale tak jestem zbudowana,moja mamcia tez mialam maly,a ja urodzilam sie duza ;D ;D ;D ::)
Ara dobrze,ze juz szef wiek i jest przygotowany na twoje odejscie,oj te nasze bolesci,czym blizej konca to coraz ciezej.A moje fotki w sumie sa takie same jak Tamaruni wiec nie wklejam,naprawde fajnie bylo was zobaczyc,tez mam nadzieje,ze kolejne spotkanie bedzie juz niedlugo ;)
Anya jak tam po wekeendzie,babcia nacieszyla sie wnukiem???

Mnie dzis brzuszek dalej ciagnie i tak jak Izusia opisuje boli,ale wiem,ze to normalne,Natalka dzis jest bardzo aktywna,rano,popoludniu,teraz rusza sie jak szalona,az humorek mi sie poprawil,uwielbiam ja czuc,bo wiem,ze wszystko z nia ok :D
Dzis powiedzialam juz w parcy,ze poczatkiem marca odchodze,dobrze,ze maja juz laske ktora mnie zastapi,powinna rozpoczac w kwietniu,bo tak na poczatku mowliam,ze skoncze,ale wiem,ze bedzie dla mnie i malej lepiej jak wczesnie fizycznie przestane pracowac.
Ide odgrzac zupke grzybowa mniam mniam
papatki ;)

Izusia i co ci w szpitalu powiedzieli?Bardzo jestem ciekawa co mowia lekarze na to?bo jak juz pisalam(tylko nie pamietanm gdzie)tez tak mam czasami, np dzisiaj:)
Dziewczyny, dobrze, ze juz wiecie, kiedy macie wolne, teraz juz tylko czekac, a jak Ara mowi, czas szybko leci!!!
Maxin, moj mail to tamarunia@yahoo.com, dzisiaj musze pogadac w ogole z mezem, i jakby co to zadzwonimy:)

Czesc dziewczyny dzieki za odp choc nie moge sie dokopac do tej stronki ::) zaczelam nawet czytac posty od samego poczatku co by mi nic nie umknelo :p a i okazuje sie ze moge Was wszystkie lepiej poznac ;D ;D ;D od podszewki hihihihi

:-[ musze sie troche poskarzyc dzidzia o dwoch dni nie daje mi spac po nocy - nocne harce sobie urzadza - przepycha sie w kazda strone,a ja odpowiedniej pozycji do spania dla siebie nie moge wynalezc a spanie na plecach mnie nie cieszy.W nocy jest mi goraco wrecz duszno i mam takie dziwne kucie w okolicy bebka :-[ a boli mnie jakbym siniaki miala - jak myslicie czy to cos powaznego i powinnam sie martwic?czy to sa normalne dolegliwosci ciazowe ::)? Juz to mnie przeraza a co dopiero sam porod.

Ok pozdrowki dla wszyskich mamusiek i ciezarowek

ps zazdroszcze wam tego wspolnego spotkania i pogaduszek na zywo ehh moze innym razem i ja tez bede mogla sie z wami zobaczyc. dobrej nocki zycze a raczej dzionka ;D

w koncu mam chwile i moge cos napisac

na poczatku dziekuje wam bardzo za spotkanie, fajnie bylo was poznac i wasze brzuszki,po spotkaniu pojechalam prosto do domu ,dotarlam na 5 strasznie glodna podziubalam troche obiadku i po godzinie wyladowalam w toalecie, tak wiec wieczor mialam zalatwiony albo siedzialam w lazience albo zwijalam sie z bolu. Naszczescie na drugi dzien juz bylo w porzadku.

teraz cos weselszego- wczoraj bylam na usg a wiec-jestem w 12 tygodniu +3 dni kobieta na badaniu strasznie mnie wymeczyla ale najwazniejsze ze dzidzia rozwija sie prawidlowo(fajnie zobaczyc raczki i nozki) nie mogla doliczyc sie 7 dni bo wedlug obliczen(od ostatniej miesiaczki) dziecko jest troszke za male noi gdzies te siedem dni zniknelo,nastepny scan mam 19 kwietnia i chcialabym zeby wszystko bylo ok.

biegne troche sie poruszac ;D
pozdrawiam wszystkie mamuski i wszystkie brzuszki

reklama
maxin- weekend zlecial niesamowicie szybko, ja bylam jakos ostatnio zajeta, bo zaczelam sie meczyc i pocic na silowni... Ale bylam tam dwa razy- pierwszy i ostatni ;-) Nie ta kondycja i jakos ciezko mi wrocic do formy, wiec pozostane przy cwiczeniach domowych typu sprzatanie ;-) Babcia wnukiem sie nie nacieszyla niestety, oczywiscie polaly sie lzy, gdy wyjezdzala i znow bylo bardzo smutno. Ale dzisiaj wstalam z humorkiem, zreszta tak samo moj synus- usmiech mu sie malowal na twarzyczce od samego rana. Zaliczylismy juz spacerek, poszlismy na zakupy, no i teraz czekam az tatus wroci z pracy :-) A jak Twoje samopoczucie maxin? dajesz jeszcze rade w pracy?

Do góry