reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam z poranną kawką:-)

Maxin jak się czujesz dziś? Jeszcze raz dużo zdrówka

Maja33 gratuluję i trzymam kciuki, żeby Landlord zaakceptowal Waszą ofertę:tak:

Buziaczku doczytalam, że przed Tobą ważna uroczystość GRATULUJĘ:tak:

Wszystkim życzę milego dnia:-)

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj fajnie spedzilismy dzien pojechalimy na pewna dzielnice pochodzic po sklepach poogladac zobaczylam swietna kurtke na Brianka w adamsie jejuuuuuu jakie te ciuszki sa swietne!:-)wygladal w niej jak model.
Poogladalam tyle rzeczy na malego ze szok.
No i poszlam po blok techniczny i kredki bo zaczynamy rysowanie!:happy:
Akurat trafilam do funciaka nie bylo bloku technicznego ale kupilam swietna kolorowanke taka swiateczka grubasna wiec bedziemy miec tyle malowania ze hoho:blink: juz pare kredek polamanych heheh :cool2:
wiecie upatrzylam takie cos jak modelina w stylu playdoh lepi sie kulki albo jakis ksztalt i do tego nakleja sie oczy nosek itd i wychodzi postac:tak:moj maly sie tym bardzo zainteresowal i nauka tez swietna przy tym moze byc.
Kurcze w tym sklepie sa czasem takie swietne rzeczy ze naprawde:-)
Po za tym dla kolezanki kupilam swietna dynie na HALOWEEN i wypelnilam ja cukierkami wlasnie takimi specjalnymi na ta okazje oczy itp mam nadzieje ze ja zaskocze:-pw sumie pierwszy raz cos takiego tu robie ale mi sie to bardzo podoba a fajnie jest komus sprawic niespodzianke!po za tym na tych dniach ona tez ma urodziny:blink:
A czy wy bedziecie obchodzic to swieto jakos:confused:
Mi tu mowia ze 27 sie obchodzi tak:confused:

Iskierko ciesze sie ze do nas zagladasz:-)dawno cie tu nie bylo ale zabiegana jestes szkoda ze tak malo piszesz:zawstydzona/y:mam nadzieje ze wkrotce sie to zmieni i znjadziesz wiecej czasu na BB bo brakuje tu ciebie!
Jak tam coreczka:confused::blink:

Mala-gorzatka no wlasnie tak w tych samolotach jest tych tanszych do pl ze warunki sa takie loooooo ale co do wozka to wozek mozesz wziasc ze soba nawet i pod samolot pani tylko na odprawie da ci specjalna naklejke na ten wozek i pozniej zostawiasz wozek pod samolotem tylko musisz go zlozyc(co zawsze mi sie nie podobalo bo to z malenkim dzieckiem jest trudno a ludzie tez nie pomagaja)i oni wpakuja ci wozeczek pod poklad:-)ale jesli nie chcesz jechac wozkiem to mozesz go odrazu na odprawie dac zeby go zapakowali.
Ja np lecialam do mamy drozszymi liniami raz to tylko to bylo fajne ze jak maly mi zaplakal stiuardesa jakos probowala pomoc soczkami i papkami ale tak naprawde same nie wiedzialy jak sie zaopiekowac dzieckiem a niektore byly mamami:zawstydzona/y:ehhhhh tylko ciagle mnie pytaly dlaczego on tak placze:confused:a Brianek byl wtedy przeziebiony.
Jak masz jeszcze jakies pytania w sparwie tego to pytaj chetnie odpowiem;-)
Powodzonka!:-)a kiedy lecicie i gdzie?

Maxinka jak sie dzis czujesz co:confused:jesli wizyte masz na daleki termin to jedz do szpitala napewno odrazu ci pomoga ja w takich naglych przypadkach zalecam kierunek szpital odrazu:tak: bo dzialaja a nie tylko paracetamol:zawstydzona/y:
Ja zycze ci zdrowka kochana i nie denerwuj sie tak!:unsure:

Maja33 swietnie ze znalezliscie mieszkanko Gratulacje!:-)pewnie juz nie mozecie sie doczekac:rolleyes2:

Buziaczku to moze blania przechodzi zabkowanie co:confused::-)
Widze ze u ciebie przygotowania na calego.
Fajnie ze juz niedlugo bedziesz mezatka :tak:no i rodzinki kawalek zobaczysz:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

No to szybciutko tu zagladam, babcia wyszla z niunia na krotki spacer a ja mam chwile dla was :-)

Maxin - jak tam zdroweczko ?

Maggusia - Lecimy do Polski , do Warszawy, w pierwszej polowie stycznia. W jedna strone bede leciec z moja mama ale spowrotem bede leciec sama, bo moj sie uparl ze on musi samochodem bo nie chce byc zalezny od nikogo w Polsce i prosic sie rodziny o samochod - mieszkamy w dwoch roznych miejscowosciach. Troszke mnie to drazni, ale nie mam sily sie z nim sprzeczac.
Zreszta moze ma racje, to sie wyrwiemy na pare dni do Zakopca. Czego sie boje to tego, ze mala bedzie ryczec w samolocie, a ludzie sa czasem malo tolerancyjni jesli chodzi o placzliwe dzieci, czasem sie patrza tak dziwnie z wymowna mina - MATKA INWALIDKA, NIE POTRAFI DZIECKA USPOKOIC :wściekła/y:

Kobitki, moja mala od dwoch dni przez sen placze jakby ktos ja ze skory obieral :szok: Kiedys sobie tak kwilila, tak niby poplaiwala, wiec myslalam ze moze jej sie cos zlego sni, ale teraz to normalnie dostaje ataku histerii a ja porywam sie na rowne nogi... chwilke ja poglaszcze po glowce i sie uspokaja i spi dalej. Czy mialy wasze pociechy cos takiego ????
Dzis tak mi sie jej zal zrobilo ze ja wzielam do nas do lozka. Tatusia zepchalysmy na rog lozka :-D a my sie ladnie rozlozylysmy :-D i co dziwne, Nastka spala ze mna do 10 rano, jak nigdy dotad :szok:

A teraz lece buteleczki pomyc i wyparzyc.

hej laski wrocilam od lekarza,zbadala mnie na wszelkie mozliwe sposoby,wszytsko niby ok,wyslal mnie wiec do szpitala na EKG na wyniki musze czekac 5 dni,zostana wyslane do GP,a on do mnie zadzwoni.W sumie moiw,ze moze byc to cos wirusowego,lub nadryrezenie miesni,kazda brac aspiryne ,o ktore w sumie wiem i tyle,jak by sie cos dzialo na pogotowie.Jestem mloda stan przedzawalowy to chyba nie jest:confused: ,wciaz mam tez ucisk,ale nocke przespala,chco ciezko bylo zasnac na to wszytsko sie poplakalam chyba mnie dol lapie:dry::dry::dry: ale niby czemu:confused::dull:........szkoda gadac.......nie marudze juz wam

Wogole akacje zrobil moj maz i mama,Natka przelozyla mi rano telefon,a ja myslalam,ze go spakowala,nie bylo mnie w domu pare nascie godzin,a oni wydzwaniali,wiec maz z drugiego konca londka jechal czym moc w aucie do domu,wyobrazajac sobie ,ze ja leze nietomna,a Natka placze i traca mnie wolajac mami:zawstydzona/y: biedak sie zestresowal i mama tez:zawstydzona/y:

DZIEKI ZA TROSKE:-)JESTESCIE KOCHANE

pandorka to dobrze;-)a jak u was starania???

justynka co nerwy moga z czlowiekiem zrobic:no:dobry ten link,hihihi

buziaczek to goscie bedziesz miala wielu,imprezak szykuje sie bombastyczna.A Blania widze coraz bardziej komunikatywna sie robi,milo_Obraczki doszly?

iskeraka dzieki za rady,no chyba czas za siebie sie wzias i cos ciwiczyc;-)

maja trzymam kciuki za mieszkanie,oby wszytsko poszlo po waszej mysli:tak:

maggusia w koncu mily dzien z rodzinka,z niego to jest model:tak: Fajne rzeczy mozna wyczaic jak i cuchy tak pierulki,ja lubie na kazde swieto cos przygotowac udekorowac,tym bardziej jest Nataka bedzie miala frajde:-)

mala-gorzatka28 dzieki,ze pytasz,wciaz tak sobie:confused: Wiesz moja tez taki miewala,coreczka robi sie coraz wiekasz moze przezywa co sie dzialo w ciagu dnia.A spanie z dzieckiem w lozku jest milusne,one tez to lubia i czuja sie bezpiecznie i moga spac bardzo dlugooooooooo..............

ZDRAZYLAM OPISAC UFF NATAKA WLASNIE WSPOCZYLA MI NA KOLANA:-D

OK IDE POLEZEC

PAPA

Hej dziewczyny

U nas dzis słonko swieci aż miło po wczorajszym deszczu.

Małagorzatka mój smyk też tak ssie te piąstki az mlaska.RObią sie już coraz bardziej komunikatywne te nasze bobaski . Widze że ty też przeżywasz lot samolotem. Mnie też to czeka.Lecimy na początku grudnia i troche sie martwie jak to bedzie z teakim małym.dobrze ze starszy syynus uwielbia samolotem latać to jeden z głowy.Co do płaczu to nie wiem co to może byc pewnie sie niepokoisz.mój mały spi spokojnie ale krótko.Ty to masz dobrze jak pisałaś ile spisz. aż zazdroszcze.My to max 4i pół godz możemy pospać w nocy.

Maxin wyobrażam sobie jakiego stracha im napędziłaś.Też bym spanikowała.źle sie czułaś a tu nagle telefonu nie odbierasz.no i zdrówka życze.

Maggusia no fajny dzionek.Ja też lubie chodzić i ogladac ciuszki.a te dla dzieciaczków sa takie słodkie.szczególnie dla dziewczynek.czasami chciałabym miec córunie aby kupywać tepiekne stroje.
ja tez kupiłam kiedys mojemu małemu ta plasteline ale miał ucieche jak udało mu sie zrobić motyla albo pszczółke.fajne są te playciasta(playdoh).

Maja powodzenia żeby poszło wszystko po waszej mysli. My z mężem też szukamy już wiekszego domku. mam nadzieje że do końca listopada sie przeprowadzimy.

Iskierka witaj ale jestes zabiegana.Ja czasami lubie takie życie w biegu bo szybko czas leci i ciagle cos sie dzieje. bo jak mam za mało na głowie to wtedy popadam w dołek.
Buizaczek tez dziewczyno zabiegana jesteś.Wesele, colege , maleństwo i goście już sie bedą zjeżdżac powoli. Powodzenia i udanej imprezki.Oby wszystko szło po twojej mysli. A jak tam obrączki doszły. bo ja czekam na daw listy priorytetowe z PL już dwa tyg. a zawsze szły 4-5 dni.

JUSTYNA no to ty teraz odpoczywasz, teście spaceruja z Alexem. a ty masz czas dla siebie .Fajnie.:happy:

Ok zmykam i pozdrawiam wszystkich. papatki

Moze to dziwnie zabrzmi i pomyslicie sobie o mnie zle (typu coz to za matka ! ) ale mam pytanko. Czy przymywacie (do mam maluszkow) lub przemywalyscie (do mamusiek wiekszych maluszkow) swoim maluszkom jame ustna ????
Tyle co ja sie naczytalam o opiece i pielegnacji maluszka przed ciaza,to nie znalazlam nic o myciu jamy ustnej dziecka od urodzenia :szok:
Poki co mala ma buzke czysta, nawet nie ma jezyczka bialego od mleczka...poprostu ma czysciutko ale ja jej nie myje buzi w srodku :zawstydzona/y:

Iza- och tak z dwojka dziei napewno przyda wam sie ogrodek:-), fajnie ze synek lupi latanie a maluszka w samolocie jest dosc ciezko nie rozumiem dlaczego nie mozna dziecka przewozic w foteliku od samochodu i dziecko ma wygodniej i bezpieczniej a nie kaz takie male dzieci trzymac na klanach i jeszcze przypinac tymi okropnymi ciezkimi pasami porazka ze jeszcze nikt nie wpadl na pomysl aby byly specjalne foteliki dla dzieci:no:

maxin- ale nas wszystkich przestraszylas mam nadzieje ze bedzie lepiej i to tylko chwilowe
Lanlord przyjal nasza oferte jupi!!!!! ale jeszcze idziemy dzis zobaczyc jedno mieszkanko jak nam sie nie spodoba to bierzemy to

dzieki za trzymanie kciukow papa

Witam, ja na chwilke :-(
mały dostał dzisiaj szczepionke i bardzo jest marudny, zrywa się z płaczem...., jutro jade po paszport, może uda mi sie zajrzeć wieczorkiem :tak:.
Maxin ciesze się że u Ciebie lepiej, trzymam kciuki za wyniki... dzieki za wieści o Evoska- ucałuj ją od nas: brzusio i pocieche :-).
mala-gorzatka28 ja latam linią wizzar, i tam niestety tak jest z tym bagażem :-(, najlepiej zadzwonić i dowiedzieć się, każda linia ma swoje zasady :dry:.

Dobrej nocki

Witam wieczorkiem ...
Wpadam po ciezkim dniu:sorry:. Rano college, potem w pospiechu do urzedu , po urzedzie biegiem do restauracjo bo kucharz na Nas czekal, a potem jeszcze migiem do solarium i w miedzy czasie znalazlam diadem oraz bizuterie:-), noi z obraczkami sie dowiedziec:wściekła/y::dry: ...wszystko w pospiechu w nerwach, jeszcze Siostra Mojego zostawila tel w kabinie od solarium i musialysmy sie wracac bigiem , miala szczescie ze nikt akurat sie nie opalal i nie zabral jej tego tel ,:dull:najabrdziej szkoda wszystkich numerow.
W urzedzie bylo bardzo milo widzialam sale, i mniej wiecj juz wiem jak to wyglada jakimi drzwiami mam wejsc itp.:-Di jaka mam przysiege zlozyc...:cool2:
Kucharza mamy polskiego, bedzie pyszne menu, torcik dwu pietrowy :tak: o smaku brzoskwinkki i malinki mniam mniam :-p:-p na glowne danie zamowilam poledwice ze sliwakmi w sosie ciemnym z zestawem surowek + ziemniaczki ziolach deserey ciasta i ogolnie dobra wyzerka :tak::tak:uwielbiam dobrze zjesc :cool2:
bizuterie z diademem znalzlam wkoncu po dlugim poszukiwaniu...zapalacilam £100 potwornie drogie.ale co adne to i drogie..do tego kolczyki z naszyjnikiem ...podoba MI sie ;-)ladnie bezie wspolgrac z sukieneczka , sukieneczka poszla do pralni :tak:

a co do obraczek to trace juz cierpliwosc Dziewczyny zamowilam obraczki 5 tygodni temu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,i bylam juz dzies 2 raz sie dowiadywac co z nimi , mialam juz ochote narobic im tam balaganu i rozmawiac z menadzerem w katalogu pisze wyraznie do 21 dni, a my juz czekamy o wiele dluzej ..powiedziala ze jutro do nas zadzownia , bo sprawdzila w komputerze i maja przyjsc na dniach..krew mnie zalala jak to uslyszalam , wkoncu cholera jasna sie okaze ze obraczek nie bedzie a slub bedzie :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:no szok , masakra , jestem wsciekla na nich strasznie , jak nie bedzie do konca tygodnia to powybijam wszystkich w argosie :-p:wściekła/y::wściekła/y::laugh2: he he he
no to chyba tyle...:cool2:zmykam sie kapac i do lozka :happy:

Buizaczek tez dziewczyno zabiegana jesteś.Wesele, colege , maleństwo i goście już sie bedą zjeżdżac powoli. Powodzenia i udanej imprezki.Oby wszystko szło po twojej mysli. A jak tam obrączki doszły. bo ja czekam na daw listy priorytetowe z PL już dwa tyg. a zawsze szły 4-5 dni.
jestem strasznie zabiegana.jak narazie nie wszystko jest po mojej mysli...duzo tescie sie wtracaja , nawet do mojego torta ja nie chce roz wole kalie albo inne kwiaty a oni mowia ze roze koniecznie :wściekła/y: ok mykam pappa obraczki nie doszly jeszcze ...

reklama
mala-gorzatka - u nas tez tak bywa ze mala budzi sie z placzem, a ja zaraz panikuje:-(, i tak samo jak ty przezywam ogromnie wyjazd do Polski samolotem, strasznie boje sie sama z dzieckiem leciec, az wczoraj moj M powiedzial ze pojedzie z nami na dwa dni zeby nas zawiezc:szok:, ale nie wiem czy to dobry pomysl leciec w jeden dzien a nastepny wracac, no ale fakt ze czulabym sie lepiej gdyby on tez lecial:zawstydzona/y:, tez strasznie boje sie tego zeby ona mi nie plakala, ale nie ze wzgledu na to ze ktos sobie pomysli o mnie ze jestem zla matka, nie obchodzi mnie co sobie pomysla, bardziej niepokoi mnie to ze moje malenstwo bedzie sie denerwowac i stresowac i plakac:-(

maxin - wracaj do zdrowka

buziaczek - przygotowania pelna para

pozdrawiam wszystkich, uciekam spac

Do góry