reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny!Mam nadzieje ze nie zapomnialyscie o mnie:-(...
Pozdrawiam wszystkie serdecznie!!!!!
Mamy gosci mamusie i ciocie ,wiec tylko podczytuje ale nie mam jak pisac.
maxin-mam nadzieje ze czujesz sie lepiej ,dobrze ze ten lekarz cie wyslal na badania!A magnez tez uwarzam ze dobrze jest brac.Daj znac jak beda wyniki
mala-gorzatko-nasz maly tez czasem placze przez sen,po prostu czasem tak jakos im sie nie fajnie spi,no i tez maja sny wiec..
a jesli chdzi o lecenie samemu samolotem dziewczyny to uwazam e nie jest to nic strasznego(sama robilam to kilka razy) oczywiscie latwiej jest z kims ale jak nie da rady to temat jest do przeskoczenia,nie polecam lotniska Getwick bo tam nie oddaje sie i otrzymuje wozkow przy samolocie ale z bagazami wiec trzeba sie z dzieckiem na rekach nalatac!Poza tym ok
mamuska79-nie martw sie nasz babel tez mial wczoraj szczypionke(plakal troszke ale pani dala mu czekoladke i nie wiedzial czy warzniejsze jest calowanie jego obolalej raczki czy jedzenie czekoladki);-)
maja33-trzymamy kciuki za mieszkanko!
buziaczki wszystkim,pysznej porannej kawki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzien Dobry Bardzo!!

Witam wszystkie mamuski i caluski dla kruszynek !! Staram sie nadrobic to co pisalyscie ale ciezko mi to idzie....:-(

buziaczek- no no juz niedlugo wazny dzien oby wszystko bylo tak jak sobie tego zyczysz:-)nie jestes sama moj tak samo nie wie co to znaczy sprzatnac po sobie ......;-)

Maxi - zycze zdrowia

maja 33 - no to super ze znalazlas, my tez jestesmy w trakcie szukania bo mamy bardzo male mieszkanko jedno bedrum i kuchnia salonem ... poddasze co prawda tanie bo 85 f placimy za tydzien no ale ciasnooo....

mala-gorzatka - moj Krzysio ma takie napady krzyku w nocy i ztego co rozmawialam z innymi mamuskami z e to sie zdarza wiesz nowazabawka jakas baba wtykajaca nos w wozek... ;)

ojoj moje skarby wolaja papa

Witam dzis swieci slicznie sloneczko:-)
Ja humor mam nijaki:no::-pno coz zrobic,ide po ten magnez,wciaz mnie boli,a paracetamol nie pomaga:wściekła/y:

ale wam nie marudze,wiec dzis tylko podczytuje co u was,nie mam sily pisac

Mala-gorzatka cudna jest towka dzidzia,slicznie sie smieje:tak::-)co do przemywania buzi,ja nie mylam:no:dopiero jak zaczela jesc papki i wychodzily zeby

olcia odwiedziny rodzinki wciaz trwaja fajnie:happy2:

nafnia to masz super meza,dba o sowe pociechy;-)

buziaczke piszce o wszytskim,az mi sie chce zorganiowac takie przyjecie:tak:

mamuska i jak dzis synek lepije sie czuje po szczepionce?

maja super miszkanko jest wiec przeprowadza juz tuz tuz;-)Na swieta bedziesz miala wymarzona wielka choinke:-)

milego popoludnia

Witam wszytkich ja tylk na chwilke.
PÓł dnia spedziłam w kuchni, robiłam krokiety.Uwielbiam ,mniam mniam.A poźniej musiałam posprzatac i tak sie wzielam za porzadki.
Mój mały smyku waży już 5400zł.ale on rośnie .jest taki słodki i ciagle sie smieje.Nawet w nocy jak go karmie.Wczoraj chciałam sie zapisac do GP na wizyte po porodzie i okazałosie że musze czekać na taka wizyte . No imam dopiero 8 list. razem ze szczepieniem. Ale długo trzeba czekać.

Małagorzatka ja też niczym nie przemywam( starszemu też nie przemywałam).Dopiero jak Kolin miał skoń 5 mies i zaczał jesc papki.No i ich buźki są też w srodku czysciutkie.Zaden nie miał tych pleśniawek.bo wtedy to trzeba jakims plynem przemywac.

Mamuśka ja też jak latałam to wizzair i nie narzekam na nich. tylko tez sie zastanawiam jak zniesie te moje malenstwo.no z tymi bagazami to troche lipa. Ja i tak tylko jedna biorę.Ja wybieram sie sama z moja dwojka. ale sie nie boje.wszyscy w mojej rodzinie przeżywaja za mnie jak to bedzie.a ja wiem ze dam rade.:szok:

Maxin zdrówka zdrówka

Nafnia no ten twój mąż naprawde sie martwi o was.MÓj nawet nie ma czasu pomyslec o tym.ja też sie nie przejmuje tym że ktoś cos sobie bedzie myslał o mnie. też jestem ciekawa jak mój mały bedzie reagowałw samolocie. bedzie miał dopiero 3 mies.ale ja wierze że bedzie ok.

Pozdrawiam wszystkich i lece dalej.PApatki

Kochaniutkie , wpadam na chwilke bo caly dzien sprzatam, schowalam juz za malutkie ciuszki- niby sa o-3 m-cy a juz sa na nia za male :szok::szok::szok: a a Nastka ma dopiero 6 tyg i 4 dni :-D

Chcialam sie was spytac jedna rzecz. Jak mialyscie 6 weeks check-up, to oni do was zadzwonili, wysylali list czy same musialyscie sie umowic.
Kurcze u mnie leci juz 7 tydzien po porodzie i jak bylam w przychodni zeby mala zarejestrowac to mi babka powiedziala ze zadzwonia ... i teraz to juz nie wiem, bo przeciez w drugim m-cu sa jakies szczepienia chyba..hmmm a do mnie nikt nie dzwoni, zadnego listu...poszlabym do GP ale te babki w rejestracji sa tak niesympatyczne ze krew mnie zalewa jak tylko pomysle:wściekła/y:

oki lece dalej ukladac poki mala drzemie :-)

Małagorzatka ja też byłam zielona w tym temacie.Myślałam że to bedzie tak jak bym szła do lekarza normalnie.Wiec poszłam wczoraj do przychodni aby sie umówić.No i pani mi mówi ze do mnie zadzwonia albo przysla list. No i wieczorem już zadzwonili.Ale wizyte mam dopiero 8 listopada i wtdedy mały bedzie miał pierwsze szczepienie.ale on bedzie miał wtedy już 10 tygodni. a niby szczepienie ma być w 8. no cóż dwa tyg opóźnienia.wiec chyba musisz ich pogonic bo jak bedziesz tyle czekac co ja na wizyte.

Witam
Maxin malutki troszke jeszcze marudny ale szybko przejdzie z tego co widze :tak:, a u Ciebie kiedy wyniki?

Jeśli chodzi o latanie to nie boje się, M jedzie z nami bo chcemy spędzić święta w polsce :tak:, także jest super... ale z tym bagażem to jest przekręt, są nie poważni :wściekła/y:. vv
Sorki dziewczyny nie napisze do każdej, choć bardzo bym chciała, mam paskudny dzień od rana, niedawno wróciłam z Oxford-u, paszport mam ale chciałam kupić sobie szmatki na poprawe humoru i to był zły pomysł, nic mi się nie podobało, moda nie bardzo dla mnie, lubie bajery i inne tam ale te ciuchy zniekształcają figure, dość że mam oponke to mam ją jeszcze podkreślić....no nic moje nastawienie było straszne...stanowczo to nie był mój dzień na zakupy:dry:. ....

Ide zrobić kolacyjke i spać, jutro nowy dzień nowe pomysły....

kolorowych snów

WItam Ja na momencik ..
Nie mam czasu Wam odpisac - sorry.
Ale dzis pospalam z Blaneczka do 11, MOj byl z Tesciami w salonach samochodwych, i jak wrocil to wyszedl do pracy prosto nawet bez obiadu...:dry:na daremno ugotowalam.
Po za tym popoludnie spedzilam z Blaneczka na zabawach, spacerek wieczorkiem zachaczylysmy o tesco, troszeczke pospala i kapielka po powrocie...:happy2::cool2:uuhh ale sie pluskala, i juz spi. oczywscie byl placz, bo Mama wyjela z wanienki i dziecko sobie przypomnialo o cysiu i butli:errr::rofl2: he he i teraz spi slodziutko w lozeczku , Moja Kruszyneczka :tak::-D

Dzis przyszlo nam potwierdzenie z agrosa listownie ze wkoncu DOTARLY OBRACZKI i jutro jedziemy je odebrac, mam nadzieje ze beda takie jak zamawialismy:confused::baffled::sorry2:wiec nastepny kopocik zalatwiony:happy2::happy2: wiecie ze Moj Maz przyszly idzie ze mna na solarium :-D:-Dw sobote bo stwierdzil ze tez musi byc opalony na nasz slub:-D:-D:-D smieje sie z niego ze bedzie opalal jajeczka , na sadzone :-):-D:-D:-D:-D:-D ha aha ha ha - sorry jak sie ktoras zgorszyla....:-p:rofl2::rolleyes2::rolleyes::ninja2::wink:
he he he zmykam zrobic prasowanko, noi pouczyc sie na jutrzejsze zajecia :cool2::cool2:ohhh i wreszcie weekend :tak::biggrin2:;-)

ps. wklejam na Blani stronke zdjecia z spacerku. pozdrawiam , zycze spokojnej nocki:-)

:szok::szok::szok::szok:o boniu ale szybko leci ten miesiac 15 dni do slubu :szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
jak tu sie nie denerwowac,niewiem czy kiedys mowilm,Natalka bedac bobasem nie miala zbadanego sluchu oczywiscie pytalam GP odzewu nie bylo,a dzis dostaje lis,wiec radosc,w koncu mamy wizzyte,patrze na date 26 lipiec,wiec kiwam glowa i sie zastanamiam co jest,patrze wyzej na date wyslania 18 lipiec 2006 ........czujecie list szedl do nas rok czasu i juz niewiem czy sie smiac denerwowac czy co,jak mozna miec taki bajzel,zamiast zadzwonic jak przegapilam wizyte i umowic nowy terin to oni maja do w dupie juitro tam dzownie i robie grande nie dam sie zbyc i bede zadac badania

a wasze dzieci mialy badany sluch?????

Do góry