reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin 78- Moja Blania miala juz jeden raz badany sluch jakos po porodzie kilka tygodni chyba 4 i teraz ma jak bedzie miala 4 miesiaczki , zniw badany sluch ale sami nam przyslali list.
ja tez bym byla wsciekla i bym zadzwonila i powiedziala im co wy k******** zartujecie sobie z ludzi? czy co? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: po co wysylali taki list??:szok::no: nie rozumiem naprawde ...masakra ale ta opieka tutaj ma burdel w tych papierach , nie interesuje ich zdrowie pacjenta ,,,ja to bym chcialagadac z tym co wysyal ten list co slepy? nie widzi daty ? :shocked2: oo :no::no: nie popuscilabym ...uhhh :sorry2::sorry2:zdenerwowoalm sie . Maxin walcz o swoje niech Natalke badaja , a mialas kiedy kolwiek badanie ???

reklama
NO WLASNIE NIE:no: jak prosilam lekarze to zostala zbytam,a ja nie naciskala bo widzialm,ze slyszy sama jej robilam testy jak byla mala,ale wiadomo to nie to samo co profesjonalen badanie

wiesz buziaczek data na liscie i na kopercie byla z 2006,ja niewiem jak wogole poczta i listonosz nie zauwazyli tego:wściekła/y::cool::growl::oo: juz mogli wogole go nie wrzucac och szkoda gadac:wściekła/y:

mamuska moje wyniki maja byc za 5 dni u Gp,ale wiek to kiedy on sie do ciebie zadzwoni,ja juz tu w nic niewierze:cool2: no tak czasami bywa z zakupami,chyba to faktycznie nie byl twoj dzien,choc ta moga tez mi dziala czasmi na nerwy,wiec ja mieszam style i ubieram sie po swojemu:-D

buziaczke super obraczki juz sa,abys tylko byla zadowolona,ale sie usmialam z tych jaj:-D

izka a wy sami na swieta lecic,czy maz do was dolaczy ponziej???mniam krokiety tez bym zjadla

Maxin ale jaja z tym sluchem!! to bardzo niedobrze w Polsce sluch ma badany kazdy noworodek, specjalna aparatura zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu!! jest to wazne poniewaz wiele wad sluchu da sie wyleczyc pod warunkiem wlasnie wczesnego wykrycia. Dodam ze te badania sluchu sponsoruje 100% fundacja Jurka Owsiaka, grande nalezy zrobic, cale szczescie Natka ma sluch jak trzeba, widzialam filmik jak tanczy :-) wiec pewnie pojdzie w mamy slady i bedzie tancerka :tak:

u nas kolomyja totalna, w poniedzialek ogladamy domek co mamy sie tam przeprowadzic, musimy wywalic 3xhuur!! a jeszcze miesiace nam sie zazebiaja :baffled: wiec z kasa LIPA na maxa, chyba w tym roku swieta beda bidne, przez te przeprowadzke :-(

do tego dostalam wezwanie z Urzedu Skarbowego na 23 pazdziernika :szok: jestem wkurzona ze nie wiem, podobno rodzice maja to jakos zalatwic i isc za mnie, ale mowie wam laski ze az mnie z nerwow telepie co to bedzie, ja swoj PIT wypelnilam ladnie i wyslalam nie wiem co oni chca :no: caly 2006 bylam na l4 albo macierzynski, normalnie zalamka

jeszcze klopoty zdrowotne mojej babci i bratowej, ehh mowie wam jak sie wali to ze wszystkich stron

Dopadla mnie chorobaaaaaaaaaaaaaa:-:)-:)baffled::baffled::dry::shocked2::shocked2:!!!!!
Mam goraczke i czuje sie strasznie!Modle sie tylko zeby Niki nie zarazic...
Znowu nie chciala jesc prawie nic i dzis wstrzymalam sie ze sniadankiem o godzinke i podalam jej to co miala na obiad dostac...czyli kurczaczka i.....zjadla!!!!!!1huraaaa!!!!a pozniej to nawet caly sloiczek warzyw z szyneczka zjadla:tak::tak::tak::tak:i deserkami sie obiadala....super!

Maxin - Weroniczka tez miala badanie 1.w szpitalu jakies 2dni po urodzeniu i 2. jakos ok 4mca na kontroli u lekarza...
ludzie tu sa po prostu smieszni z organizacja czegokolwiek!biura,urzedy itp...ale zeby takie bledy popelniac jesli chodzi o zdrowie malenstwa to juz przesadzili ostro!
zycze zdrowka,amm nadzieje ze wszystko ok bedzie.odopczywaj duzo...
buziaczek - czas leci i coraz blizej:tak::tak::tak:co do opalenizny to polecam w tygodniu sobie raz-dwa nalozyc balsam SOPOT z firmy Ziaja,kupisz w pl sklepie gdzies a daje SWIETNE I SZYBKIE efekty!!!!!!nie zostawia zaciekow ani plam bo to nie samoopalacz tylko balsam brazujacy...polecily mi go babki na solarium jeszcze w polsce jak tez namietnie sie 'dopalalam' przed weseliskiem swoim:-):-):-):-) i tak przy nim wierna do dzis jestem:tak::tak::tak::tak:pomaga ladnie tez nivea sunskin,mozesz w boots'ie dostac i wogole tutaj to wszedzie jest chyba do kupienia:tak:uwazaj,niech ci sie M przed sama noca poslubna nie sparzyl gdzie nie trzeba bo sie przyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-Dfajnie ze obraczki dotarly,bo stresik juz byl niemaly....rodzinka juz chyba zacznie sie na dniach zjezdzac,he?

mamuska - ja tez dzis poszlam z M i Nika na zakupy,bo chcialam jeansy kupic jakies....wszystkie moje sa za luzne na mnie i wygladam jak w worku po ziemniakach!!!!!no i oczywiscie wszystkie w sklepie albo z wybielonym tylkiem a ja i tak mam wielki i nie chce tego jeszcze podkreslac na bialo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:szok::no:albo z ooooooooooooobciiiiiiiiislymi nogawkami a moje uda to na pewno sie do tego nie nadaja:no::no:a jak juz byly jakies ok to albo w kosmicznej cenie:szok::szok::szok::baffled::baffled:albo lezaly beznadziejnie i wygladalam jak baleron!a jak juz wzielam rozmiar wiekszy to znowu wisialy w tylku nie ladnie:baffled::baffled::baffled:no i humor to wisielczy mialam....jakos przestaje zakupy lubic.............................................:dry::dry::dry:

DZIEWCZYNY WEJDZCIE NA WATEK MAXIN O MIKOLAJKACH I YTROCHE POKOMBINUJMY CO BY ZROBIC DZIECIACZKOM BO W KONCU SAMA ZACZNIE WSZYSTKO ROBIC A MA ODPOCZAC!!!!!

dOBRA,IDE POLEZEC BO MNIE LAMIE POD WIECZOR ZNOWU...Dobar ide polezec i lyknac cos na temperature bo lamie mnie na wieczor znowu.milej nocki!pa!

Toola faktycznie jak sie wali to na calej lini,ale na pocieszenie powiem,ze przyszly rok bedzie spokojnieszy,a czasami jak jest taki nawal spraw na glowie czlowiek moze lepij sie zorganizowac;-):-)
w kraju nawet cie mecza urzedy,czepiaja sie:no:
dla babci i bratowej duzo zdrowka:tak:;-)no i trzymam kciuki za przeprowadzke:tak:

katarzyna_s wracaj do zdrowka,oziebilo sie i po kolei nas rozklada.Szkoda,ze nie moglad dobrac sobie dzinswo,zakupy czesto poprawiaja humor,ale tez moge nas mega przygnebic,ale wiesz,nie jestes 100% soba,choroba nie pomaga,wiec jak wyzdrowiejszej na spokojniej mykaj do sklepu,a na pewno cos znajdziesz.A tak na marginesie czasmi watro dac wiecj kaski za dziny,a czlowiek zadowolony bedzie bardzo dlugo i czymaja sie znaczniej dluzej,wiec zaszalej nalezy ci sie:tak: no i dzieki za wsparcie mikolajkowe,czekam na was;-):tak::-)

ok ide sie polozyc

buzka

Moja malutka tez miala badany sluch jakas specjalna aparatura kilka godzin po porodzie :-)
Powiem ci maxin ze wzielaby ten list w reke i poszlabym z tym tam skad go dostalam i dalabym zjebke ze ho ho ho. Wiem ze to poczty wina, ale jesli sie nie zglosilas na badanie sluchu z Natka kiedy byla malutka, to uwazam ze powinni sie skontaktowac z twoim GP lub bezposrednio z toba telefonicznie lub listownie po raz kolejny. W koncu tak moze sie zdazyc ze list moze nie dojsc i powienni to brac pod uwage.

Powiem wam ze olewaja ludzi jak tylko moga, tylko czasem sie zastanawiam czy tylko tak imigrantow traktuja czy Anglikow tez. Ja wiem ze panstwoa sluzba zdrowia jest do dupy :wściekła/y: ale czasem to juz totalnie przeginaja.

Mi kazali w ciazy czekac do 5 miesiaca na podstawowe badanie moczu, cisnienie i krew... a wyobrazcie sobie ze do mojego dzwonili kilka razy i wysylali mu listy zeby przyszedl na rutynowe badanie moczu, krwi i ciesnienia. Szlag mnie trafial. Wyobrazcie sobie ze jak nie przychodzil to zadzwonili na moj nr telefonu :szok: i pytali czemu nie przychodzi :szok: a ja nie moglam sie ugryzc w jezyk i od razu powiedzialam, ze moj stwierdzil zeby sie nie zajmowali ludzmi ktorzy tego nie potrzebuja tylko tymi co to powinni miec robione bo im sie nalezy lub powinni miec robione. I wtedy powiedzialam o sobie i moich zlecewazonych przez lekarza podstawowych badaniach. Wtedy nastala cisza w sluchawce :-)

Ja czekam az Nastusia skonczy 7 tyg i jak nie dostane od nich telefonu lub zawiadoienia na 6 week check up, to od razu biore mojego pod pache i idziemy do GP. I niech lepiej nie probuja mi ustalac terminu za jakies 4 tygodnie , kiedy jakies szczepienia musza byc wykonane w drugimmiesiacu ciazy. Nie recze wtedy za swojego :-D W koncu nie bylam rejestrowac dziecka wczoraj tylko pare dni po porodzie wiec mieli na to czas zeby ustalic wszytsko w odpowiednim terminie.

Normalnie to GP to dziala namnie jak plachta na byka...

dobranoc

hejka, witajcie,:-) juz od paru dni próbuję coś napisać i cały czas mi nie wychodzi:no:, albo coś mi się z kompem popsuje, albo mi posta gdzies coś utnie, albo znowu Karolisia mi przeszkadza. Nie mam ostatnio na nic czasu, zastanawiam się jak ja to robiłam kiedyś, ze jakos na wszystko starczało czasu a teraz :no:
Karolisia mi coś ostatnio w dzien nie chce spać, spi maksymalnie 30 minut i to wszystko, no ale za to nocki przesypia slicznie, coś za coś:baffled:

Maxin mam nadzieje, że u Ciebie dobrze juz ze zdrówkiem:tak:, to straszne z tym badaniem:szok: chyba oszaleli, ponad rok spóźnienia:szok:

Katarzyna życzę zdrówka:tak:, ja też sie przeziebiłam , ale juz mi na szczescie przechodzi

przepraszam, ze nie odpisze wszystkim, ale nie mam juz dzisiaj siły, jestem wykonczona, moja mała ma tyle energii:szok:, idę spać
życzę miłej nocki

Witam wszytskich.Ale cichutko tutaj.

Maxin no mój mały miał tutaj robione badanie słuchu.HV przyszła do domu i badała.chyba zaraz na drugiej wizycie.A ja sie wkurzam że list z PL idzie do mnie już dwa tyg (polecony priorytet).A ten twój to naprawde szedł długo,hihi:-D.żartowałam Nie no wiem co przechodzisz też bym sie wkurzyła.Bedzie dobrze.
tak ja lece sama na poczatku grudnia bo mam wizyte u lekarza z Kolinem. a mó dojedzie na swieta dopiero.bo chcemy ochrzcic małego przy okazji jak juz lecimy do PL.

Małagorzatka ty też masz problemy za słuzba zdrowia.pewnie bedziesz musiała zrobic zadyme.

JA tak ogólnie to nie moge narzekac na ta angielska służbe zdrowia. Opiekuja sie mna dobrze od poczatku ciazy. Nikt mi nigdy nie zalazł za skóre.Zawsze wszystkie badania mam robione. jak mówia ze zadzwonia to dzwonia albo przysla list.ALe może to zalezy od lekarzy i przychodni.JAk byłam kilka dni po porodzie u GP to jeden siedział ze mna w gabinecie i badał malego a drugi sie wypytywał mojego męża- jak sie czuje, jak sobie radze, czy mam tutaj przyjaciół, rodzine, czy mó pracuje itd, itp.
Te HV też są fajne babki i duża mi pomogly i pomagaja.
Nawet mój kolin przestał sie bać lekarzy.W PL zawsze jak szliśmy to lekarza to był płacz i nerwy.a teraz jest wesoły usmiechnity i sam mówi ze maja go badac.

Buziaczku no to jeden kłopot z głowy.z tego co piszesz to bedzie super iprezka.fajnie ja moje wesele lubie sobie wspominac. a jak lubie chodzic na weselicha.och:tak:

Mamuska no ja tez tak mam ze nic nie moge sobie kupic bo nie podoba mi sie jak to na mnie lezy. jeszcze sobie nic nie kupiłam po porodzie. chodze w ciuchach z przed ciazy bo te ciazowe wisza na mnie.
katarzyna sja tez nigdy nie moge dobrac
jeansów.zawsze nie tak wygladam.ale to przez moja figure bo mam szczupłe nogi ale szeroke biodra no i tak własnie to jest.
no i zdrówka Kasiu życze.

Zmykam miłego dzionka pa

hej!!!
no wide ze wam GP tez a skore zaszlo mi tez Marta byla wczoraj chora bolal ja brzuch nie wiem dlaczego poszlam do GP to powiedziala mi ze nie maja miejsca na emergenci tez nie moge bo nie maja lekarza i ze w pn myslalam ze ja walne mowie ze dziecko jest teraz chore to powiedziala mi ze na liste rezerwowa mnie wklepie na dzis jest13.00 jeszcze nie dzwonila ale i tak mam ich w nosie pojechalam do szpitala zbadali mala dali jej cos ta kupke i po krzyku dziecko zdrowe:tak:, nieznosze GP maja beznadziejnych lekkarzy i nigdy nie maja czasu ani miejsca a do szpitala moze trzeba poczekac ale chociaz pediatra bada dziecko a nie niewiadomo kto, ja jak bylam w ciazy chodzilam do poloznych a nie do GP i tez bylam zadowolona z opieki nade mna:tak:

Main-ale bym sie wkurzyla pamietam jak pisalas kiedys ze nie dostalas listu i teraz sie znalazl niezle:no:

dziewczyny dzis podpisujemy umowe o mieszkanko strasznie sie ciesze :-) swieta w nowym przestronnym mieszkanku ale jestem podekscytowana:-D

pozdrawiam was wszystkie i przepraszam ze nie odpisuje kazdej ale czytam od dechy do dech wieczorkiem jeszcze moze os skrobne bo moja corcia wrocila do formy i normalnie bryka wszedzie:-D

buziaczki:happy2:

reklama
Czesc dziewczyny.
Czy u Was tez sie tak zimno zrobilo?? Brrrrrrrrr, juz centralne wlaczylam wczoraj, bo dom sie niezle wyziebil.
Moje szczescie spi sobie to moge zajrzec.
Widze ze organizacja mikolajek w toku, fajnie ze cos organizujecie, moje dzieciatko co najwyzej prezencik dostanie od rodzicow, bo niestety nasi znajomi sami bezdzietni:-(
Moja mama caly czas mysli ze przyjedziemy do niej na swieta do Niemiec,a ja nie mam odwagi wyprowadzic jej z bledu. Ja bym pojechala ale mojemu szkoda pieniedzy, mowi ze nie robi na same wyjazdy. No my w Polsce i w Niemczech juz dwa razy w tym roku bylismy, dlatego troszke go rozumiem.
Ale kolejne swieta bez rodziny ........:-:)-(

Maja33- super ze sie cieszysz. Bedziesz zmeczona przeprowadzka ale jak juz wszystko bedzie gotowe, to fajnie bedzie usiasc i odsapnac no i jak sama mowisz, wstawic tą upragniona choinke do salonu:-) Martunia bedzie miala radoche!!!Dobrze ze juz brzuszek nie boli.

Maxin78- no wiesz co, to juz niezle przegiecie z tym listem. Powiem tak, mi duzo listow przepadlo, ale domyslam sie co sie z nimi stalo:confused: Na starym miejscu niestety ale mieszkalismy ze zlosliwymi osobami. Natomiast ostatnio i to nie pierwszy raz przepadl list z przychodni, z terminem szczepienia. Zadzwonilam do nich i HV powiedziala ze coraz wiecej ludzi sie skarzy ze listy nie dochodza(ciekawe czy to ich wymowka czy to prawda). A co do badania sluchu to szkoda ze nie poszlas z mala do lekarza w Polsce, ale moim zdaniem mala jest na pewno zdrowa, zauwazylabys gdyby cos byloby nie tak. A Adrian mial tylko raz badany sluch, po porodzie w szpitalu i o zadnych kolejnych badaniach mi nic nie mowiono:baffled: Jak to mowia angole: Normalka !!

Buziaczku- to dobrze ze obraczki juz na Was czekaja. Ja pewnie juz bym osiwiala ze stresu. Oby tylko pasowaly:-)

Izka0401- witaj w klubie, ja tez mam chude nogi ale pupe szeroka, i na dodatek plaska. Zawsze sie tyle namierze, ze mi sie odechciewa zakupow. Ale musze sie przyznac ze ostatnio dobralam sobie jeansy. I to za pierwszym podejsciem, he he:-)

Agnes2606- kiedy sie w gory nasze polskie wybieracie?? Widze ze strasznie zabiegana jestes, malo Cie widac ostatnio.:-)

Mala-gorzatka- ja jednak jestem zdania, ze Anglicy zawsze beda nas gorzej traktowac. I nikt mi nie wmowi ze nie ma rasizmu. Jest i bedzie, tylko Anglicy potrafia sie zachowac w dyplomatyczny sposob i nie dac po sobie poznac, poza tym ze tutaj rasizm jest przestepstwem i jest bardzo karany. Za obrazenie kogos, badz ponizenie mozna isc siedziec albo dostac duza sumke kary i np z roboty wyleciec. Dlatego oni sie pilnuja. Dlatego czasem tak wlasnie to wszystko wyglada, nawet z ta sluzba zdrowia...bycie sztucznie milym:wściekła/y:

Katarzyna S- duuuuuuuuzo zdrowka zycze!!!! Ja niestety zawsze cos tam oddalam Adrianowi jak sama chorowalam, no nie da sie ustrzec dziecka przed tym. Oby Twoja rybka nie zachorowala:-)

Toola- na sam dzwiek Urzad Skarbowy dostaje gesiej skorki, nie lubie tych naszych polskich urzedow. Zdrowka dla Twojej rodzinki zycze a Tobie duzo spokoju :-) To fajnie ze domek kupujecie, no na pewno jest to mega wydatek.

Justys- a Ty sie tak zaszylas ze juz nie zagladasz tutaj. Na pewno korzystasz ze tesciowie sa i super sie bawicie. Buziaki dla Maluszka:-)

Lece cos upichcic. Buziaki

Do góry