reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja na momencik!Bo mam lerzec -mezulek zarzadzil i dobrze!:tak:
Bziaczku -z tego co wiem to nastepne jest na wiosne,to juz nie tak zle a ile od ciebie jest do Londynu?
izka0401-dziekuje za mile slowka
justyna170979-nawet nie mysle ze przestaniesz z nami dac na bb na szczescie internet jest wszedzie!:-D
Evoska-co u ciebie wszystko ok?buziaczki dla fasolki a wlasciwie ile juz ma cm?
maxin-nie gadasz wiec pewnie cie jeszcze nie ma ale jak tylko sie pojawisz CZEKAMY!
pozdrawiam wszystkich serdecznie

reklama
Czy wiecie jakie są zalecenia rozszerzania diety niemowlat karmionych piersią w Anglii,od którego miesiąca podawac soki,zupki,gluten.Czy to się bardzo rózni od zaleceń polskich.

Czy wiecie jakie są zalecenia rozszerzania diety niemowlat karmionych piersią w Anglii,od którego miesiąca podawac soki,zupki,gluten.Czy to się bardzo rózni od zaleceń polskich.

z tego co wiem to rozni sie odnosnie podawania witamin ( ze sa kategorycznie a NIE , miedzy innymi jak wit, D3 , i ze od 6 miesiaca czy tez 5 podawac zupki i gluten oraz jabluszko, marchewke :)

no witam ponownie!!
troche tu nie zagladalam,bo przesiaduje na listopadowkach-wiwecie jak to jest,ponad 3 tyg do terminu,tak wiec wywiaduje sie wszystkiego co tylko mozliwe:tak:
justyna170979-no mam nadzieje,ze sie bedziesz odzywac-pytalas skad jestem z lonynkowa -Półn.-zach(okolice Willsden,Dollis Hill,Neasden),no ale za miesiac przeprowadzka tzn.po porodzie gdzies za londyn,gdzie bedzie i taniej i moze troche mniej niebezpiecznie-ale tylko na jakis czas jak malenstwo podrosnie-zreszta zobaczymy!!
Wszystko juz kupilam-Primark to bylo jednak najlepsze rozwiazanie,zachaczylam tez o matalan-a i Tesco-teraz zostal mi do odbioru wozeczek-a to w sobote-no i nie wiem co z tym lozeczkiem i posciela,wogole gdzie to kupic?????
chcialam w ikei,ale tam jest lipa,a ja chce takie z przewijakiem juz no i wiadomo,ze fortuny na to nie chce wydac:no:,bo z tego co sie orientuje,to powinnam miec nowy materacyk posciel i to wszytko no i tak chce zrobic.
jak macie jakies propozycje,to blagam dajcie znac!!!
Dobra ja spadam posprzatac no i moze jakis spacerek po parku,bo leniwa ostatnio jestem strasznie(buuuuuuu to przez to ze juz nie pracuje:wściekła/y: i nudy mnie zzeraja)
pozdrowionka i papapa!!!

Olcia- na nerki polecam plaster ktory mozesz zakupic w superdragu lub boots, jest to plaster wygrzewajacy , termofor na plecy nakladaj i jesli masz to nospe , furaginum i urosan a takze grzane piwo ;) zycze zdrowia

Witam Mamusie!

Brianek jest przeziebiony bardzo dzis miala zarwana nocke ciagle do niego wstawalam katar go tak meczyl ze szok:szok:na dodatek z rana mi daje tak popalic ze zakretu nie moge zlapac:confused2:ciagle wisi na mnie moj nieborak!i dokucza jak moze:eek:tylko na spacerze byl grzeczny.
Skonczyly mi sie dzis kinderki jeko ulubione i jest maskara bo ciagle chodzi do tej szafeczki i pokazuje a jak mu mowie ze nie mam to placze strasznie:baffled:i wysmarowal sie dzis antyperspirantem wysypal malusienkie gwozdziki na nowa bluzke wylal odplamiacz posciel zalepil mi w zelkach:surprised:
Bylam wczoraj w Bootsie i wypatrzylam witaminki w plynie podobne do Multisanostolu w smaku i w wygladzie dzieciaki juz od 1 miesiaca zycia moga je zazywac:tak: oraz dorosli wiec je kupilam malemu!:blink:witaminki nayzwaja sie HALIBORANGE :happy2:

Buziaczku fajnie ze zakupki sie udaly:blink:a gdzie wy sie przeprowadzacie czy mnie oczy nie myla do szkocji:huh:

Ceti dokladnie oni co do witamin sa na NIE:szok:ale jesli chodzi o zywienie na kazdym sloiczku ci pisze od kiedy mozna podawac dany deserek czy obiadek.Wogole takie zywienie zaczyna sie od 4 miesiaca:tak:

Olcia kuruj sie kuruj ja tez mam ogromny bol plecow!ale wyczytalam ze to miednica a kiedys wlasnie jak chodzilam na masaze do chinczykow to mi powiedzial koles ze mam jedna miednice wyzej od drugiej:-(a wiec chyba to wymaga u mnie masazy czestych musze tez wybrac sie do lekarza!
zdrowka zycze:-)

Izka0401 rozumiem cie doskonale z tym katarem moj to jak kichnie to katar po pas:cool:szok!
Zdrowka rowniez wam zycze;-)

Justyna170979 pewnie ze pokaze foteczki ale musze je pierwse zrobic hehe:-)

Wszystkim chorowitkom zdroweczka!
srebrny_gucio.gif

Pozdrawiam i sle ciumaski!

czesc mamki!ja tak teraz krociutko,bo pogoda przepiekna wiec idziemy na plac zabaw.wczoraj tez poszlysmy ale zadnych dzieci nie bylo i Nika nie bardzo chciala sie sama bawic:-(
mala ma ciagle podwyzszona temperaturke bo wychodza Jej tylnie zabki...maly gryzon wklada do buzi co popadnie a slina jest po prostu wszedzie!!!:-);-):-D
niemoge wkleic fotek nad dole bo kazde za duzy rozmiar ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Buziaczku- a masz gdzies w poblizu sklep ALDI ?? Powiem szczerze ze kupuje tam pieluszki i bardzo sie sprawdzaja i sprawdzaly. Przeszlam od Pampersow po Tesco az do pieluch z Aldi. I sa dobre. A chusteczki Huggies sa okropne, ja uzywam tych z Tesco, fioletowych i sa oki. Ale moze na razie wyprobuj tych pieluszek i podmywaj woda. No i zasypuj pudrem po kazdym umyciu. To dobrze wysusza wszystkie krostki i skorke.

knw- to daj znac co Ci lekarz powie.

Justys- pewnie maly ma sie lepiej, i co mialam racje. To trzydniowka :-) Buziaki dla malego.

Maggusia- mam nadzieje ze Brianek szybko wyzdrowieje. Kurcze, to ja wspolczuje takiego malego diabelka tasmanskiego:-) Czekac jak moj tylko zacznie, choc i tak non stop pokazuje kto rzadzi w tym domu;-)

Olcia23- wspolczuje choroby, wiem co czujesz. Ja od zawsze mam problemy z pecherzem i nerkami, strasznie sie wycierpialam przez to. No nic Ci nie pozostaje jak grzac sie w domciu, brac antybiotyki i pic ziolka moczopedne:-) Zycze zdrowka:-)

Izka- zdrowka dla Twoich chlopakow:-) Moj tez cos katarzyl ostatnio, ale natarlam na noc mascia rozgrzewajaca i dalam paracetamol i jest o niebo lepiej.

reklama
Witam w sloneczny wieczorek:-)
Jak sie macie Mamusieczki??
jak Wam minal dzis dzien ?:happy2:;-)

Ja rano bylam na collegu(uwielbiam zajecia) mielismy ostatnio tkj, egzamin i mialam 80% / 100% -jakbym napisala tak na koncowym to bym zaliczyla i zdala :-), a potem z Blaneczka tak sie bawilysmy ze obie zasnelysmy i obudzilysmy sie o 16:szok::happy2::happy2: he he zjadlam ciastko-karpatke upieklam kilka dni temu wieczorem -tak mnie nalecialo:-D:-p z herbatka i ogladam serial i zaraz wyruszamy na jakis spacerek, potem kapielka i Blania bedzie spala. Wtedy Ja cos bede mogla zrobic musze poprasowac sterte ubran, i wyszykowac wszystkich na jutrzejszy wyjazd - jedziemy do Mojej Mamy na caly dzien rano wyruszamy i w nocy wrocimy:blink: pewnie jak zawsze okolo 24:happy::happy: Ciesze sie bardzo ze sie z Nia zobacze tak sie stesknilam za Nia, i zobaczy Blanie jak urosla :happy2:pewnie jej nie pozna:-D nie moge sie doczekac, i wyruszamy na shopping :-)z Mamuska:happy2::happy2: a co :tak::-)

ok teraz sie postaram odpisac ...:-)

Do góry