reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam dziewczynki dzisiaj juz w lepszym nastroju bo Alexik juz czuje sie lepiej ma tylko stan podgoraczkowy ale wczoraj juz mi rece opadaly bo goraczka nie chciala zejsc ponizej 38 i przekraczala 40 . No ale ma nadzieje ze kryzys zarzegnany i goraczka juz nie wroci, no i dziekuje bardzo za slowa otuchy, naprawde dziekuje bardzo, bardzo, bardzo, to takie niby nic a tak czasami pomaga. Dziekoweczka ogromniasta!!!!!!

Kobietki ja na rozstepy stosowalam Jakies tak kremiki ale przedewszystkim oliwke, rano i wieczorem M. wcieral oliwke w miejsca najbardziej narazone na rozstepy, pupe:-D, uda, brzuszek no i piersi:-), nie dosc ze to pozyteczne to bardzo przyjemne . Dodatkowo jak bralam kapiel do wody dolewałam BIO OIL tylko wtedy glowe mylam pod prysznicem. Mi to pomoglo rozstepy mam tylko ma piersiach ale minimalne.

AGNIESZKA1 to fakt tłoczno w tym Londynie i gwarno, ja osobiscie uwielbiam to miasto, wieczorkiem ma swoisty klimacik. Ale chcemy sie stad wynisc bo za drogo tu, no i za niebezpiecznie, wole zeby Alex wychowywał sie w spokojniejszym miejscu, no i te szkoly tutaj mnie troszke przerazaja. Takze spokoj, cisza, przestrzen, bezpieczenstwo i to ze jest duuuzzzzo taniej w zupelnosci mnie przekonuje. Lubie gwar ale moja rodzinke kocham wiec dla nich wszystko:-).
OLCIA a jak tam twoje skarby cos nas zaniedbujesz, jakies zdjecia poprosimy :-D:-D:tak::tak:.
KATARZYNKO_S tez bym sie cieszyla na twoim miejscu, mieszkanie z tesciami nie wiem jak bym to przezyla :tak::-D.
MALA-GORZATKO no tak Szkocja to pewniak tylko jeszcze nie wiem kiedy albo juz teraz w Grudniu a jak nie to gdzies za pol roku.
MAGGUSIA ja poprosze zaprezentowanie sie w nowej fryzurce, czekam .
NAFNIA jak nocka po szczepionce, na Alexa szczepionki dzialaja uspokajajaco, zawsze przez jest rozdrazniony a po spokojny :sorry2:.
BUZIACZEK nic sie nie martw jak bede w Szkocji to tez bede odwiedzac BB jak bym mogla was zostawic??

Nic uciekam, moj ksieciuniu sie budzi. Papatki.

reklama
Dzien dobry kochane!

Justyna WAgnieszko 1_w@onet.eu Katarzynas s myslalam tez o tych produktach tylko ze Krzys ma dopiero 5 miesiecy i dopiero zaczynam stopniowo wprowadzac kleik ryzowy i odczasu do czasu jabluszko i marchewke , a tak to caly czas karmie piersia:) .
Agnieszko 1_w@onet.eu
Katarzynas sgdzie zakupilas te kremy na rosztepy??
Osobiscie stosowalam mustelle , na rozstepy serum do biustu i regeneracyjny , palmers dla kobie wciazy , bio-oil , fissan , oraz pellingi i olejki antycelulitowe... i owszem zmniejszyly sie ale przez to ze ja sie zmniejszylam bo zaczynam wracac do swojej wagi z przed ciazy , ale mimo to jesli polecasz ja wole wszystko sprobowac niz potem zalowac;)ahai przy kapieli stosuje szczotke do nasazu i rekawice pozatym najskuteczniejsze bedzie opercyjnie .... :/ tylko gdzie ? ile? i jak bolesnie??

krzys zawajdal lozeczko musze leciec:shocked2:

Maggusia znalazlam gdzie pokazujesz fryzurke ładna wklej prosze fotke jak wygladasz:) ja co do fryzjera mam dobrze bo mam kolezanke z PL fryzjerke :tak:
nie moge nadrobic wszystkiego niestety pozdrawiam was wszystkie :)

uhuhuhuh Krzys narobil wlaczajac moje lozko :shocked2: wystrzal byl az taki ze ja tez oberwalam , mosiala mu sie pieluszka przesunac podczas pelzakowania albo juz sama nie wiem :dry::-D , teraz spi a ja dopiero teraz za obiadek sie bede brala:-p

co polecacie drogie mamuski na obiad?:-)
musze sie szybko uwinac bo jeszcze na spacerku nie bylismy a i zakopytez by sie przydalo zrobic bo mam niezly stos do prania a proszku niema;-)

A co do londynu i okolic to hmm no slyszy sie o polakach i ich trybie zycia ... niestety wplywa to nieciekawie dla nas , my naszczescie mieszkamy w malej miejscowosci i owszem jest tu sporo pl , z tym ze jednak w takiej miejscowosci nie rozrabiaja tak .... a moze tego nie widze , w kazdym badz razie jak cos to polecam mniejsze miejscowosci to spokojnego jak na uk zycia:)

Czesc dziewczyny. U mnie dzisiaj ladna pogoda, i cieplutko. A u Was??
Bylam z Adriankiem na dworku, potem pieknie zjadl mi obiadzik a teraz spi. Zdazylam poskladac pranko, zadzwonic do mamy do Niemiec i teraz mam chwilke dla siebie.
Kurcze, ale slonce potrafi czlowiekowi nastroj poprawic.
Justys- to dobrze ze Alexowi spadla goraczka, oby szybko wyzdrowial. Jak mowilam, to pewnie trzydniowka:-)
knw- to rzeczywiscie Krzys jest za maly na takie rzeczy. Uwierz mi, jak bedzie starszy to mu to minie.:-)
Maggusia- czekam na fotke z fryzurka:-)
Buziaczku- to teraz malo pewnie Cie bedzie na BB, no ale zupelnie mozna to wytlumaczyc. Przygotowania pelna para!!!:-) Oby Blaneczka doszla do siebie szybciutko i katarek minal.

Milego dzionka dziewuszki!!!!!!!!!!!!!:biggrin2:

Witam Kobietki

Ojj dawno mnie tu nie bylo, ale coz przy mojej malej to juz niemozlwie jest zebym znalazla czas na bb tak czesto jak wczesniej.
Witam nowe Kobietki na naszym forum, mam nadzieje ze sie Wam spodoba.

U nas nie najlepiej, ale widze, ze nie tylko u mnie problem z goraczka wczoraj doszlo do 40 kresek, wiec szybko pobieglam do GP a on na to ze to zapalenie ucha :confused: mala ani sie specjalnie nie tarla ani nic i oczywiscie powiedzial, ze paracetamol na zibcie goraczki, zgoda. Pyta sie czy chcemy antybiotyk najpierw stwierdzilam, ze skoro to uszko to lepiej jej pomoc i wzielam, ale jak przyszlismy do domu stwierdzilam, ze nie bede dziecka faszerowala niepotrzebnie, bo jestem pewna ze to nie ucho. Dzis goraczka nie byla az tak wysoka jeszcze, ale daje jej paracetamol, spi duzo, ale to dobrze niech odpoczywa.
Poza tym za 2 tygodnie przyjezdzaja tescie :-( nie wzbudza to we mnie zbyt duzego entuzjazmu. Jutro znow do pracy, chca zebym juz wrocila na caly tydzien, ale ja w zadnym razie nie chce, jeden dzien w tyg. wystarczy. Juz dwa tygodnie jak Maya odstawila cyca, nawet nie wiecie jak mi bylo przykro:-(, ale w sumie dobrze, ze sama bo to bezbolesnie przeszlo po prostu zadecydowala, ze juz wystarczy, duza pannica z niej juz.:tak:

Ok zmykam, bo Maya burczy cos u gory, wiecie jak to jest z chorym dzieckiem. Na cale szczescie nam zdarzylo sie to po raz pierwszy

Pozdrawiam

p.s. zapomnialam o najwazniejszym 26 wrzesnia Maya zaczela chodzic. Choc w sumie moze o tym pisalam.:confused::-p;-)

hej dziewczyny!Nie pisze bo zle sie czuje...:sorry2:
Okazalo sie ze moj bol plecow od dluzszego casu i brzucha to nic innego jak zapalenie nerek...
no wczoraj bardzo zle sie czulam i dzis moj mezulek musial zostac w domku bo nie dalabym rady przy malym...:-(
no to tyle na moje usprawiedliwienie
Justymko170979-super ze juz lepiej,uwielbiam te buzki daj mi strone prosz:-)e
Buziaczku-jasne ze bedziemy na nastepny super ze ci sie podobalo mi rowniez bardzo!Musimy sie wtedy umowic i styknac!Blania rosnie i rozwija sie jak na drozdzach super!
mala-gorzatko-sliczne zdjecia
kasiula matula-swietnie ze piszesz dostalas zdjecia na maila?
dobra ide sie polozyc
CDN

Buziaczku ja tez mysle ze Blania poprostu placze za toba z tesknoty:tak:fajnie ze juz slub tuz tuz:blink:pewnie nie mozecie sie doczekac!
Niom nie mozemy sie doczekac dzis juz bylam sie rozgladalam za suknia :-) i kupilam szarfe na nasze drzwi wejsciowe - Happy Wedding Day :-D wilka co ma 2-6m :laugh2:musi byc wyjatkowo...:laugh2:

BUZIACZEK nic sie nie martw jak bede w Szkocji to tez bede odwiedzac BB jak bym mogla was zostawic??
Ja mysle , bo strasznie by nam Cie brakowalo.:-(

Buziaczku- to teraz malo pewnie Cie bedzie na BB, no ale zupelnie mozna to wytlumaczyc. Przygotowania pelna para!!!:-) Oby Blaneczka doszla do siebie szybciutko i katarek minal
Katarek sie utrzymuje i do tego uczulenie na pupci - niewiem od czego nie znalazlam jeszcze przyczyny.:dry:ale odstawilam pampersy zmienilam na tescowe fioletowe bo huggiesy tez nie spelniaja sie, mydlo,chusteczki, i sama woda nam zostala osuszamy, wycieramy dotykajac nie trac nie wiem juz co robic uzywam masci bepanthen zobaczymy czy poskutkuje cos , oby.:sorry2:bo jak nie to pojade do gp
Buziaczku-jasne ze bedziemy na nastepny super ze ci sie podobalo mi rowniez bardzo!Musimy sie wtedy umowic i styknac!Blania rosnie i rozwija sie jak na drozdzach super!
To super ze Tobie sie tez podobalo.ale z tego co wiem to dopiero za dlugi okres czasu bedzie takie spotkanie.:confused:za rok,jakos tak:sorry2: Spoko nie ma sprawy umowimy sie i zapoznamy:blink: tak rosnie rosnie , bardzo szybko.
wracaj do zdrowka.:tak:
.

Buziaczku ja też myłam samą wodą.kupilam kartonik chusteczek papierowych i wycierałam do sucha.ja smarowałm sudokrem i po dwóch dniach nie było śladu.tak to już jest z tymi dziecmi jak nie jedno to drugie.
ja tez postanowilam dotykac nie trzec i wycierac cala pupcie az do sucha.sudocrem pogarsza u nas sprawe:dry::baffled: jejku tak mnie martwia te krostki...:-(

dzis bylysmy z Blanusia w centrum przeszlam sie troszeczke:-)(nowe buty nike mnie tak obtarly ze jak wracalam to nie moglam isc doslownie...:dry:i to nike , kurde ale ja zawsze tak mam ze co new but :dry:to odrazu jakas rana ..uehh ale mam delikatne stopy) ...jakis pare mil w ta i spowrotem, polazilam po sklepach poogladalam i kupilam sobie nowe bransoletki i pare fatalaszkow...dla Siebie i M bluzke i szarfe na drzwi na nasz slub:-) piekna :-D
a teraz jestem taka padnieta ze ledwo widze a musze jeszcze wywiesic pranie, zdjac suche i poprasowac i sprzatnac naszemu zwierzakowi, oho ale chyba te dwie ostatnie rzeczy zrobie jutro :-p:-p bo nie dam rady juz dzis :-(tak mnie nooogi bola-zasiedziana dupa w domu to potem tak jest:-D:-D:-D:-Dwstyd sie przyznac , rzadko chodze na takie dlugiiee wypady:zawstydzona/y::zawstydzona/y:4-5h:szok: Blanka byla taka grzeczna spala i przygladala sie z wozeczka wszystkim :tak:jak ja ludzie zaczepiali to sie chowala pod pieluszke :tak:smiechotka:laugh2:
Ok pa pa zmykam sie kapac ...bo jutro college oho :szok: musze cos jescze skrobnac do tej pustej glowy. Czemu dzien nie trwa dwa dni:sorry2::confused::cool2::cool: he he :laugh2:
buziaczki dobranoc Kochane Piekne Mamusie :-):-) - mysla sobie pewnie wariatka odbilo jej za dlugo na powietrzu byla ....:-D:-D:-D

reklama
Buziaczku- to kiedy ten wielki dzien ma nastapic? i tu czy w pl? tak wogole to gratulacje !!!- (a my jeszcze nie wiemy kiedy ten koscielny zrobimy yh. ..)
jak masz juz jakas suknie to wklej zdjecie nawet jak masz tam jakies gadzeciki wogole to pisz co wypatrzylas i wogole wszystko odnosnie przygotowac:)

nocke nieprzespana o 3-4 chcial sie bawic ( oczywiscie budzi sie co 2 h na jedzonko) do tego kolo 5 i 2 pobudka z placzem , poskutkowal inacol yhhh juz sama czasem nie wiem co mam jesc zeby nie mial wzdec, i juz wsumie nie spimy od 6 , sniadanie tez w ratach szykuje , jakis taki marudny dzis Krzysio jest dwa zabki juz ma teraz mu chyba klaki ida...:tak:

bede pisac z doskoku jak zwykle zreszta ... dzis mi krzys zasiusial moje wyrko , co laczy sie z kolejnym stosem prania i szorowaniem materacu... :-D

ok lece bo wola

Do góry