reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A ja tylko na chwilke. Probowalam po troszku was dzisiaj podczytywac, ale jakos sie nie dalo bo nadrabialam wsyztskie zaleglosci "domowe" gdyz Nastusia byla dzisiaj jak aniolek. W miedzy czasie spacerek, potem robilam knedle z truskawkami--PYCHAAAAA (chyba zrobie ponownie za tydzien) a teraz bede szykowac kapiel dla malej a potem sama zanurze sie we wannie pelnej babelkow :-)

Buziaczku - naprawde podziwiam twoje dlugie posty. Jak ty to wszytko godzisz ????
Ja nie moge sobie na to pozwolic :-D Jak Nastusia nie wymaga uwagi (co zdaza sie zadko) to musze zrobic cos w domu, potem gotowanie obiadu, zawsze jakis serial jak nie dwa :-D oczywiscie z Nastusia, sprzatanie a to prasowanie,pranie itd... a ty jeszcze do szkoly chodzisz :szok: Naprawde BRAVO dla ciebie kobietko :tak:
A do jakiej szkoly chodzisz ? kursy ESOL ???? Widze ze jestes zadowolona :)
Ja zaczytuje sie w Danielle Steel po angielsku oczywiscie -to juz poziom zaawansowany ze tak powiem :tak: tne kazdej nocy pare stron... i zal mi odklladac ksiazke bo mnie wsiaga jak "ruchome piaski" :-D Juz na polce mam nastepna ksiazke, zawsze musze kupic z malym wyprzedzeniem :-D

Okej ,lece na plusk plusk nastusi

reklama
witajcie, wpadam tylko na momencik, zaraz idę spać :happy2:. Dzisiaj była przepiękna pogoda, zupełnie jak w lecie, mam nadzieje, że już tak zostanie:-), ale mam marzenia, no nie :-D

Nie wiem co się dzieje z Karolisią, bo cos nam dzisiaj wymiotowała, praktycznie całą kolację zwróciła:-(. A ja oczywiście panikuję, jak zwykle. Mam nadzieje, że nie zaszkodziła jej farba, byliśmy dzisiaj w naszym domku a tam wszystko swieżo wymlowane i teraz boję się, że mogla się ztruć tą farbą, w sumie to niedługo tam bylismy, jakieś 15 minut, jak myślicie? :sorry:

Mala-gorzatka ja też uwielbiam knedle z truskawkami, ale robić mi się nie chce:happy:

Buziaczek fajnie, że szkoła Ci się podoba i całkiem nieźle Ci idzie :tak:

Izka życzę zdrówka dla rodzinki :tak:

Maggusia no nieźle Braianek narozrabiał:szok:

życzę dobrej nocki :-) buziaczki papapa

witam mamuski!!!ale fajny dzien dzis:-):-)na placu zabaw bylo mnostwo dzieci i az mi serce sciskalo,bo Weronisia tak dobrze sie bawila jak nigdy!!!lzy to powstrzymywalam,serio:tak:glupia ze mnie baba,wiem,wiem...ale moja niunia tak malo ma kontaktu z dzieciakami i jakos dzis tak zobaczylam,ze Ona rosnie i juz mnie nawet na tym placu nie widziala,bo dzieciaczki sie bardziej liczyly:-(i jakos tak smutno i wesolo...ojej,motam juz......chyba wiecie o co chodzi,co?dlaczego dzieci musza rosnac?!cholera!!!!hehehe:no::no:

tak czytam i widze,ze wilele szkrabikow sie rozchorowalo:-( zycze wszystkim zdrowka wielkiego!!!Weronika tez katarek ma i daje Jej Calpol, a i przy okazji na zabki pomoze bo budzi sie Nam w nocy ostatnio i sie biedaczysko meczy... Tak przy okazji zabkow:nie wydaje Wam sie to dziwne ze dzis zaczal sie juz Jej wyzynac 10'ty zabek?!To chyba duzo troche,czy nie??????
doba,meulek wrocil,papa
milej nocki,mamuski!!!!

aha, Agnes2606 - masz,dobra pamiec:-)kiedys juz popisywalam sobie z Wami, chwile po narodzinach Weroniczki...No i teraz znow sie przylaczam bo teraz jakos latwiej mi zorganizowac troche czasu:tak:;-)Mam nadzieje,ze p oprzespanej nocce wszystko bedzie ok z Karolisia.To pewnie tylko zly dzien i tyle,bo chyba za krotko przebywalyscie przy farbie zeb moglasie zatruc.zycze spokojnej nocy!!!!!
papapa!!!!

Katarzyna s dzięki, faktycznie dzisiaj już jest lepiej, mała przespala w miarę nockę i juz nie wymiotuje :tak:

Karolinka też do niedawna miała 10 ząbków, teraz rośnie jej jedenasty, czyli prawie tyle samo co Twoja córeczka, wydaje mi się że to normalna ilość ząbków w tym wieku :happy:

acha, dzisiaj musimy przełożyc internet, więc nie wiem kiedy znowu będę, mam nadzieje, że w jeden dzień to zrobią :-p

Witam Mamusie!
1000.gif

Ja tylko na chwilke poniewaz jestem wypompowana:confused2:
Brianek chorutki cala noc tak kaszal ze wstawalam do niego dzis rano uslyszalam chrupot w pleckach:-(uf boje sie zeby to nie osiadlo.
Jest placzliwy marudny z noska sie leje podaje mu rozne leki ale chyba musze pedzic do apteki po takie cos jak Amol chyba tutaj nazywa se to Vick?mam nadzieje ze to go wygrzeje:blink:Dobrze ze temperaturki wysokiej nie ma bo wtedy juz by wogole bylo:zawstydzona/y:
Jak nie przejdzie pojade do szpitla abo tam odrazu dzialaja daja konkretne leki a wiadomo w przychodni dadza mi paracetamol a ja wlasnie Calpol podaje.Szkoda mi maluszka nio!
Ja mam tone sprzatania pranie w domu i jakos motywacji do tego nie mam:cool2:
Malemu gotuje rosolek zawsze jak ja jestem przeziebiona cieply rosl,dobrze mi robi.
Teraz dziewczyny mykam pozniej odpisze wam.
Musze zajac sie domem troszke ogaranac puki maly mi spi.

Pozdrawiam i sle ciumaski!
GNflower14.gif

Maggusia - caluski dla malucha...zdrowka jak najwiecej !!!

Dzis nie mam najlepszego dnia :wściekła/y:nie dosyc ze wszytsko ostanio mi sie wali to jeszcze dostalam piewszy raz po porodzie @:wściekła/y: zaraz szlag mnie trafi !

hej hej

Dlugo sie nie odzywalam , bo tak jakos czasu nie ma na nic, a Szymek pochlania coraz wiecej mojego czasu, a broi:-):tak:,

No wczoraj bylismy w Londynie o paszport i juz zatydzien przysla do domu..:tak::tak:.

Wiece co ,ale straszne korki w tym wielkim miescie, szczerze nie chcialbym tam mieszkac , wole juz to nasze pakistanowo:-D.
pozdrawiam

reklama
witam mamuski!!!ale fajny dzien dzis:-):-)na placu zabaw bylo mnostwo dzieci i az mi serce sciskalo,bo Weronisia tak dobrze sie bawila jak nigdy!!!lzy to powstrzymywalam,serio:tak:glupia ze mnie baba,wiem,wiem...ale moja niunia tak malo ma kontaktu z dzieciakami i jakos dzis tak zobaczylam,ze Ona rosnie i juz mnie nawet na tym placu nie widziala,bo dzieciaczki sie bardziej liczyly:-(i jakos tak smutno i wesolo...ojej,motam juz......chyba wiecie o co chodzi,co?dlaczego dzieci musza rosnac?!cholera!!!!hehehe:no::no:

tak czytam i widze,ze wilele szkrabikow sie rozchorowalo:-( zycze wszystkim zdrowka wielkiego!!!Weronika tez katarek ma i daje Jej Calpol, a i przy okazji na zabki pomoze bo budzi sie Nam w nocy ostatnio i sie biedaczysko meczy... Tak przy okazji zabkow:nie wydaje Wam sie to dziwne ze dzis zaczal sie juz Jej wyzynac 10'ty zabek?!To chyba duzo troche,czy nie??????
doba,meulek wrocil,papa
milej nocki,mamuski!!!!
Katarzyna_s-wiem o co ci chodzi ja czasem nie moge uwierzyc ze mam to samo dziecko co mies temu Benji tak szybko sie zmienia.A on uz rozmawia ze mna tlumaczy mi cos po swojemu szok!A miny robi jak dorosly facet...
To wspaniale i smutne jednoczesnie ze onetak szybko rosna.ZA chwile mi powie:"mama nie caluj bo robisz mi siare":-D

Do góry