reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

;-)Witam Wszystkie Forumowiczki poznym wieczorkiem ...
Rozruszalo sie widze no to super, i dolaczyly do Nas nowe uczestniczki :tak:;-) Milo MI poznac ...moze z czasem sie polapie we wszystkich nowych i zaczne do Was pisac :sorry2::-Dbo jak narazie nie chce palnac gafy:-)

U Nas jak najbardziej Ok rano college(ciezko Mi sie rozstawacz Blaneczka, jeszcze dzis sie stak strasznie splakala mowila Tesciowa ze jak ja zostawilam to plakala prawie godzine-Tesciowa szuka u Niej choroby i myslala ze to przez katar albo cos ale Mi nigdy nie placze Blania przez katarek i chyba to z TESKNOTY:-:)-(Moja Lala az usnela z placzu:sad:), i zalatwienia w banku a potem bylismy w urzedzie stanu cywilnego :-p:biggrin2:

Po za tym wciaz Blaneczce sie utrzymuje katarek i ma okropne CZERWONE KROSTY,skupiska, zaczerwienione miejsca na pupie i w okolicy ''pipy'' sa straszne, niepokojaco wygladaja...nie wiem od czego nie stosuje chusteczekpampersa-zaprzestalam, myje woda, zmienilam dzis pampersy na tescowe filoetowe bo huggiesy nie, pampers nie , to juz nie wiem jakich mamy uzywac, i kupilam dzis kremik BEPANTHEN - posmarowalam jej , i ma zapach taki ala antybiotyku. mam nadzieje ze zadziala. zawsze staram sie nie trzymac jej w pieluszce mokrej i z kupka odrazu zmieiam bo nie oszczedzam na pieluchach, wole zeby miala komfortowo niz dyskomfortowo i pozwolic na odparzenie ...ale teraz to chyba wyglada na odparzenie:confused::confused::sad:Nie mam pojecia od czego to jest:unsure:Ratunku macie jakies pomysly? a moze ja kapac w krochmalu? :-(

Blanczka od paru dni zaczela sie slinic, jak ja poloze na brzusku to jej slinka cieknie z buzi i wszystko moczy:-D:tak: nawet jak ja mam na rekach to raczki ida w ruch i do buuuuziii:biggrin2::biggrin2::happy2:probuje nawet moich:blink:

Ok uciekam teraz poodpisywac troszeczke ...

reklama
czesc dziewczyny
ja tylko na chwilke - jak zwykle;-), jakos nie mam czasu ostatnio, jak wlacze BB to tylko zdaze przeczytac, ale odpisac juz nie:no:, bo zanim zabralam sie do pisania to Natalka zaczynala marudzic,
dzisiaj bylam do szczepienia z Natalka - trzy uklucia:sorry2:, potem popoludniu moje malenstwo bylo troche rozdraznione, mam nadzieje ze nocka bedzie spokojna

witam wszystkie nowe mamusie

maggusia - fajna fryzurke sobie wybralas, juz zrobiona?

mala-gorzatka,pinka -jak czytam o tym spaniu waszych maluszkow to mamy podobnie, u nas czasami pomaga jak wlacze pochlaniacz nad kuchenka,

JUSTYNA170979 zdrowka dla Alexa, ja po 6 latach tez juz mialam dosyc Londynu i jestem zadowolona z decyzji, chociaz musze przyznac ze czasami brakuje mi niektorych miejsc w Londynie i oczywiscie znajomych ktorzy tam zostali

agnes - kiedy przeprowadzka?

pozdrawiam wszystkich

Witam ponownie moj synek juz spi to moge pisac
Olcia 23 Ja na bol brzucha czyli na m @ biore Nospe jest rozkurczowa i naprawde dziala ,takze proponuje ci Nospe o ile masz ja w domu .
Kasia 23 Ja proponuje ci poradnik Tracy Hogg JEZYK NIEMOWLAT to naprawde swietna ksiazka ; ogladaliscie moze kiedys na dwojce ZAKLINACZKA DZIECI to wlasnie ona i ta jej ksiazka i jeszcze 2 czesc JEZYK DWULATKA -Polecam warte przeczytania dla mlodych mam i dla kazdej mamy ; a takze Opowiesci z kolyski ale zapomnialam jaki autor .
Kasia S Polecam ci krem na rozstepy Avon jest naprawde dobry a takze Eveline Cosmetics i te nowe z Soraya Professional .
Agnes 2606 Przeprowadzamy sie jak dobrze pojdzie na poczatku listopada albo ew. polowa listopada i juz sie nie moge doczekac .
Buziaczku moze twojej Blani pomoze Sudokrem sproboj albo ew. ten Bepantem ktory masz ,moze to nie wina pieluszki ,sproboj czesto wietrzyc jak bedziesz przebierala Blanie ,no nie wiem co mam ci jeszcze doradzic ,mysle ze te kremyi to wietrzenie powinny pomoc :tak:.Kamilek tez jak byl malutki i jak mial jakies zaczerwienienia i krostki to smarowalam mu pupe Sudokremem przy kazdym przewijaniu i zchodzilo mu ,sproboj tak.
To narazie dziewczyny POZDRAWIAM Zycze Dobrej Nocy A Waszym dzieciaczkom zycze spokojnej i udanej nocy PA.

Nafnia - a dlaczego 3 uklucia? :szok::szok::szok: tzn ze teraz tez nas czeka , szczepionka z 3 ukluciami:sorry2: o matkooo:szok: :zawstydzona/y: przezywam gorzej szczepionke niz Blania bo wiem ze bedzie straszny placz.:unsure:
Agnes2606- Zazdroszcze Ci tego kacika. naprawde nie ma to jak SWOJE!!:happy:a jak sie ma Krolcia??
Katarzyna S - Ooooo wspolczuje mieszkac z Tesciami ja bym sie ze swoimi chyba pozarla :szok::-D Bardzo nie lubie takich polakow co tak sie zachowuja i przywoza ta burde tutaj..:wściekła/y::wściekła/y: i nie lubie,nienawidze chodzacych polek ktore bardzo glosna przeklinaja po polsku,wogule jak to wyglada jak dziewczyna przeklina:sorry2: myslac ze nikt nie zna polskiego i ze sa same ohhh:dry::wściekła/y:
Ooo kwiatuszki, poprawiaja humorek co?:laugh2:
Olcia23- Wiesz co moze jeszcze bedziemy miale okazje sie poznac , bo pewnie jeszcze nie raz bedzie zoorganizowane takie zebranie:confused: Napewno w Nim bedziemy uczestniczyc, i mysle ze Wy tez, to jak Was wyczaje:-p:tak:To podejde :-)OK??a jak Wam sie podobalo , bo Mnie naprawde bardzo;-)
Szkoda ze Mnie nie poznalas za to Ja Ciebie odrazu:tak:, pamiec doskonala a szczegolnie do twarzy:sorry2:, poznalam najbardziej Benusia on blondynek a Wy czarni:blink::tak:;-)slodziak niezly jest , strasznie Was kocha co??:-)widzialam tulu tulu...juz sie nie moge doczekac jak Blaneczka Nas tak bedzie tulic:-D
Agnieszka 1 - Hej Agus , przepraszam Cie bardzo ale ciagle nie mam czasu, a to szkola a to dom , ostatnio choroba a teraz nasz slub ciagle cos na glowie i zero wolnej chwili:-( kiedy My sie wkoncu spotkamy:confused::no:wiem , ale napewno sie spotkamy bedziesz cierpliwa?:blink:pozdrawiam Cie i caluski dla Kamilka;-)
Justynka- Wyjezdzasz do Szkocji? Nie opuszczaj Nas:-( Zdrowia zyczymy.:happy:
Knw- Nie znam sie niestety ...mam dopiero 1 dzidzie:no:oby nic groznego:-(ale powiem Ci ze Mi tez czasem przeskakuja kosci jak starej babci:-D sorry to taki maly zarcik, ups:happy:
Pinka - Dziekuje,czuje sie dobrze ale katarek i pupcia:confused::-( czekam na zdjecia, jak najszybciej na zamkniety wklejaj:tak:
Mala -gorzatko - Hmmm napewno z czasem rozpoznasz placze swojej Niuni i bedziewsz wiedziala o co jej chodzi mniej wiecej :tak:, ja juz znam Blanke i wiem kiedy wymusza cos a kiedy naprawde cos sie dzieje ...:blink:powodzenia.
Miska T - a jak zlecial roczek spokojnie czy raczej energicznie??:laugh2:i jak daly sie urodzinki???
Maggusia - a gdzie Ty mieszkasZ? no szkoda ze nie mieszkasz blizej Mnie :-(mamy wspolne hobby to pewnie bysmy sie dogadaly:-p

Ok uciekam ....:szok:sie rozgadalam ....:dry:papla jedna ..no uciekaj sio sio :-D
Paaa zycze spokojnej nocki i duzooo zdrowka.
A gdzie reszta starych forumowiczek?? hellooo?? Maja , Evoska, Miloku,Maxin? wracajcie:-(

EEhhh to BB :-) to taki moj kolejny pokoik jak sie czuje samotnie, zle ... oprocz deprechy pogrzlam sie ze swoim... :-(szkoda gadac

Justynko - a ta Szkocja to juz pewniak ? Jak tak to bardzo wam zazdroszcze. Ja juz nie moge sie doczekac wyprowadzki z Londynu. Najprawdopodobniej na wiosne 2008 bo tu nam sie skonczy umowa najmu, ale moj musi miec prace gdzies w nowych okolicach

Buziaczku - nie wiem czy tylko na pupci ma Blania krostki i plamy , ale moja dostala plamki i krostki ma twarzy na szyjce na klatce i chyba to potowki. Jestem zalamana :-(Wiem ze musi byc chlodniej i lzej maluszka trzeba ubierac, ale to takie trudne bo mam mame u siebie a ona ciagle ja przykrywa , ja ja odkrywam a jak ja ubiore lzej o mowi ze jej jest napewno zimno i pluszowy kocyk idzie w ruch, ja uchylam okno ona je zamyka... :wściekła/y:wiec nie wiem czy dam rade je zlikwidowac a wydaje mi sie ze ma ich coraz wiecej :no:
Myje mala w wodzie przegotowanej z dodatkiej maki ziemniaczanej i delikatnie prusze nia na kark , klatke Nastusi. Oj te babcie...
A Blania moze ma reakcje na jakies nowe pieluszki jesli jej zmienialas przed tym faktem... moze niech wiecej sie pupa wietrzy :-) a sudocrem probowalas ???

Katarzyna_s - ja mieszkam na Greenfordzie (chyba ) dokladnie na Hayes :) Mam 5 min E6 do tej niby glownej handlowej ulicy :-) Ale my mieszkamy w fantastycznej okolicy, zadnych Polakow, pijakow :-) poprostu kulturka...zupelnie inne budownictwo, jak nie angielskie... trudno jest cos takiego wynajc fajnego w Londynie

Buziaczku - zauwazylam ze ona poprostu nauczyla sie krzyczec... odkryla KRZYK... no i ma problem z zasypianiem w dzien... lulania mam po uszy w ciagu dnia, ale jak juz jestem wykonczona staram sie juz tak nie brac na rece...ale ona sie drze bo chce spac a nie umie sama zasnac...wiec na rece, ona zasypia jak kamien a jak ja klade to oczy sie jej otwieraja i tak w kolko...

PINKA - ostanio odkrylam u mojej malej ze zasypia przy wlaczonej suszarce...wiesz ze mam problemy z usypianiem bo nie chce spac w ciagu dnia a raczej ma trudnosci ze spaniem i ostatnio wlanczam suszarke a ona magicznie sie uspokaja...oczy leca :-Di za kilkaminutek SPI !!! A nawet gdy sie wydziera ze tak powiem, tez wlancza, suszarke i sie uspokaja :-)

Izka - chyba sie juz zrazilam wogule do chusteczek, ciagle cos nie tak a to za suche a to za mokre za szorstkie lub papierowe ...jejku chyba najlepsza jest woda.:tak: a chusteczki do raczek czy buzi -chociarz raz miala Blania tez na busce jakies krosteczki...
Malagorzatka - nie ma je tylko w okolicy pipy i pupci jest ich moze z 20 czerwone maja okolo 2 mm takie wypukle sa troszeczke..:dry: trudno opisac jak to wyglada, ale to nie potowki...:no:sa tylko na pupie,
wspolczuje potowek. postaraj sie wytlumaczyc ze malej za goraco i moze przez to moze byc wlasnie placz co?? jak myslisz??. dzieci nie lubia jak jest za goraco a wiem po swojej tesciowej ze ''ciagle dzieciom zimno...'':tak::dry:he he he he :laugh2:

Buziaczku - zauwazylam ze ona poprostu nauczyla sie krzyczec... odkryla KRZYK... no i ma problem z zasypianiem w dzien... lulania mam po uszy w ciagu dnia, ale jak juz jestem wykonczona staram sie juz tak nie brac na rece...ale ona sie drze bo chce spac a nie umie sama zasnac...wiec na rece, ona zasypia jak kamien a jak ja klade to oczy sie jej otwieraja i tak w kolko...
ha ha ha doskonale wiem co to znaczy Moja Blania miala taki okres gaworzenia , pote:baffled:m zaczelo sie to przejawiac w popiskiwanie:sorry: , a teraz w zachwycanie sie i krzyczenie glosne krzyczenie na caly dom z samego rana no bo wkoncu Moje Dziecko widzi sliczne maskotki na karuzelce to jakby to bylo nie podziwiac ich codziennie rano :-D:baffled: he he he smieszne te dziciaki nasze, slodziaki. Tylko ze Moj Kochany nie za bardzo jest zadowolony z tekiiej pobudki z rana po ciezkiej pracy i poznyum sie polozeniu spac..:laugh2::sorry2:

reklama
Witam Mamusie!z poranna kawusia
ccg4op.gif

Mam fryzurke podobna jak wam wysylalam podoba mi sie i jestem zadowolona tylko jeszcze jutro przyjdzie mi fryzjerka poprawic braz na bardziej intensywniejszy:tak:
Takich krotkich wlosow jeszcze w zyciu nie mialam!wiec jakos mi sie tak dziwnie przyzwyczaic ale musialam sciac bo chce zapuscic swoje wloski i jak narazie nie przedluzac:blink:a wole miec ladne zdrowe niz straczki wiszace:-)
Brianek cos ma ciepla dzis glowe moze mu zabki ida:confused:albo przeziebienie ale na sama mysl jak znosi mi maly takie dzezy to juz wiem ze caly dzien bedzie wisial na mnie :zawstydzona/y: wlasnie teraz juz siedzi i pisze z nim do was:cool2:no ale maliznotka w takich momentach najbardziej potrzebuje mamy prawda:sorry2:wiec trzeba przytulic i ukochac!:-)

Mala-gorzatka moj maly tez krzyczy:cool2: czasem na mnie wlasnie jak mu sie cos nie spodoba nie umie jeszcze powiedziec na tyle wiec krzyczy i sie prezy:laugh2:
Mam nadzieje ze deprecha ci juz przeszla i ze rozejm nastal:confused::-)

Pinka normlanie jakbym slyszala moja ciocie z opowiesci twoich.Pisalam juz ze ona ma wlasnie dwu miesieczna coreczke jak nie kolki miala to teraz wlasnie jest usypianie na raczkach i tez chce zeby ja nosic na dodatek nie lubie w wozku lezec na spacerach uf:sorry2:wierze ze ci ciezko a lezaczek nie pomaga:confused:moze takie cos by ja pobujalo powibrowalo:confused:
Pinka to juz chyba wiem dlaczego tak chudniesz:sorry2:

Katarzyna s j w ciazy przytylam 22 kg rozstepow tez mam troche:dry:ja akurat na brzuchu mam:wściekła/y:i tez stosowalam wszelakie mazidla nawet tak polecana bardzo i reklamowana mustelle ale podobno jak sie ma miec te psakudztwa to sie bedzie mialo i zaden kremik nie pomoze:-(teraz zbieram na lasery zeby to usunac wkoncu!:blink:

Kasia23 ja tez przed ciaza nie mialam dziecka na rekach tym bardziej nie wiedzialam nic o pieluszkach!:shocked2:
a jak urodzilam to odezwal sie we mnie ten matczyny instynk i odrazu jakos tak samo z siebie przyszlo ze wiedzialam co i jak:-)
w tobie tez sie obudzi.Podobno ten matczyny instynkt juz sie pojawia jak kobieta poczuje pierwsze ruchy.

Agens wiem jak to jest jak nie ma kto przypilnowac dziecka tutaj w uk jeszcze nikt nie pilnowal mi Briana bo nie mam takich osob ktorym na tyle moglabym zaufac:dry:
Co do fryzurki pewnie ze pokaze tylko zdjecia porobie:-)

Buziaczku ja tez mysle ze Blania poprostu placze za toba z tesknoty:tak:fajnie ze juz slub tuz tuz:blink:pewnie nie mozecie sie doczekac!

Nafnia dzieki ;-)i jak tam nocka przespana po szczepionce:confused:

Oj dziewczyny musze mykac maly mi tu marudzi pewnie sniadanko chce:blink:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry