reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie dziewczyny przy porannej kawce :-), ja jak zwykle zabiegana, przeczytałam tylko co u Was nowego, a na pisanie jak zwykle czasu brakuje :sorry2:
U nas fajniutko czas leci, szkoda , że tak szybko :no:
Załatwiamy ostatnie sprawy związane z domkiem i prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zabieramy się za remoncik, niestety trzeba troszkę zrobić w nowym domku, pomalować, wykładziny zmienić, ogródek doprowadzić do ładnego stanu :happy:
ale i tak się cieszę :tak:

Maxin życzę udanego urlopu i zeby Wam pogoda dopisała;-), będzie nam Cię tutaj brakowało :-(

przepraszam, że nie odpisuję wszystkim, od przyszłego mięsiąca się poprawię:zawstydzona/y:

pozdrawiam i przesyłam buziaczki :happy::happy::happy:

reklama
Czesc laseczki :-)
Juz dawno nie pisalam, ale niestety szwankuje mi internet:baffled: Dzisiaj odpukac dziala caly dzien.
Zaczne od paru dni wstecz. Oczywiscie za wszystkie zyczenia urodzinowe dla Adrianka bardzo dziekuje. A roczek synka bardzo sie udal. Przyszlo duzo cioc i wujkow, byl tort czekoladowy, kazdy dostal smieszna czapeczke na wejscie. Adrian dostal fajne prezenty no i oczywiscie byl zachwycony. On w centrum uwagi, ciocie go adorowaly i karmily ciastem, zyc nie umierac:-D Potem solenizant odplynal o 10 a starszyzna jeszcze troszke pobalowala. Nawet halas mu nie przeszkadzal :-)
No i tyle telefonow od rodzinki, szkoda ze najblizszych osob nie bylo z nami....

A w tygodniu dzien za dniem, pogoda sie zepsula. Widze ze czesc z Was zlapala dolka z tego powodu. Musze kupic suszarke do prania, bo chyba juz nie rozwiesze na dworzu... Szkoda ze lato tak szybko nas pozegnalo.

Dziewczynom ktore sie wybieraja na wakacje zycze udanego wypadu i super pogody !!!!!!!

Iskierka- co tam u Ciebie?? Jak tam w Twojej miescinie?? Cos sie dzieje?? U mnie powoli ruch zanika, ludzie chowaja sie w domach bo pogody nie ma.

Buziaczek- no nie dziwie sie ze z collegu lecialas jak na skrzydlach do malej. Ja wypuscilam Adriana z tata na zakupy do Tesco i nie wiedzialam za co sie chwycic.

Mala-gorzatka- Skarbie nie przejmuj sie tak bardzo, mala w koncu zacznie normalnie funkcjonowac. Taki maly brzuszek nie radzi sobie z duza iloscia mleczka. Oby regularnie sie wyprozniala.

A dla calej reszty milego dzionka !!!!!!!!!

witam babeczki

maxim-udanego wypoczynku czekamy na relacje i oczywiście foteczki z wyprawy:tak::tak:
justyna- to swietnie że imprezka sie udała nie ma to jak zadowolony maluszek podczas swego swieta nie dziwie sie ze cieszył sie z prezentów w koncu chyba kazdy lubi je dostawac ja naprzykład BARDZO:-):-D
buziaczku- a widzisz tak sie martwiłaś a Blaneczka przespała cała twoja szkołe mądra dziewczynka wiedziała ze mamusi nie ma super:-):-D oby tak dalej:tak::tak:
iskierka -no nareszcie dałas o sobie znać:-):-) wpadaj częsciej kobieto:-D
maggusia-witaj spowrotem:-):-)mam nadzieje ze wszystko juz wróciło do normy i teraz bedziesz już cały czas na BB :tak::-)
mala-gorzatko-ja na poczatku miałam ten sam problem:tak::tak:mała sie darła jak opetana nie szło jej uspokoić nie wiedziałam co sie dzieje tez zmieniałam mleka bo myslałam ze to po nich ale w końcu okazało sie że mala płacze dlatego ze........

-źle badz wcale sie jej nie odbił i to ją męczy
-albo poprostu nie dojadła i tak latałam za kazdym razem po 30 ml mleka
az w koncu sie uspokoiła
może u ciebie tez tak bedzie ?
musisz szukac przyczyny jej płaczu bo to rzeczywiście nie normalne:no::no:
powodzenia życze i daj znac czy jest jakas poprawa:tak::tak:

dzieki dziewczyny za życzenia zdrówka mojemu aniołkowi :tak::tak:
juz ma sie troszke lepiej chociaz gile jeszcze lecą ale juz tak często sie nie budzi:tak::tak:i spi spokojniej:tak::tak:
a ja dzieki temu posprzatałam cała chate od góry do dołu w takim tepię że aż mi pot po tyłku leciał potem pranko no iteraz weszłam na chwilkę zobaccczyc co tam u was i zaraz pędze obiad robic:tak::tak:

kurcze ale ten czas ucieka doba ma zdecydowanie za malo godzin abym mogła sie ze wszystkim wyrobic:tak::-)

miłego dnia dla wszystkich

Witam z kawką:tak:

MAXIN udanych wakacji wracaj szybko wypoczęta i pelna wrażeń:tak:

Justyna 170979
dzięki za wsparcie:tak:

Joanna Z dzięki, że pytasz, a miewam się ostatnio gorzej, ale pomalutku mi przechodzi, cieszę się, że praca daje Ci dużo przyjemności, a resztę pomalu sobie zorganizujesz zawsze na początku jesteśmy troszkę pogubieni, a potem pomalutku wszystko się uklada i na wszystko jest czas dasz radę;-)

Olcia23 dziękuję za cieple slowa:tak: Co do związków to dokladnie tak jak piszesz, każdego dnia trzeba "pracować" starać się i pielęgnować milość i na to się skladają malutkie i duże rzeczy które robimy i okazujemy sobie wzajemnie w związku:tak:

Mamuśka 79 czytam, że świetnie sobie radzisz z maluszkiem i super organizujesz czas brawo tak trzymać:tak:

Buziaczek brawa dla Blani, że tak sobie bez mamy poradzila śpiąc;-):tak: i dla Ciebie brawa, że dajesz radę, masz energię i chęci super:tak:

Gabids trzymam kciuki i czekamy na maluszka:tak:

mala-gorzatka
nie wiem co Ci doradzić przykro mi, że obie się męczycie z malutką:-( w Polsce to napewno pediatra coś by doradzil a tutaj ech. Trzymajcie się cieplutko i oby szbko te dolegliwości minęly

izka0401 glowa do góry na pocieszenie powiem Ci, że ja nie bylam już ponad rok w Polsce i przez przynajmniej pól roku jeszcze, albo dlużej pewnie nie pojadę, ale cóż damy radę:tak: Co do paszportów to wlaśnie w zeszlym tygodniu rezerwowalam przez net spotkanie w tej sprawie dla mojego M. i najbliższy termin byl na 8 lutego:szok: wariactwo takie kolejki.

Agnes2606
gratuluję domku i cieszę się razem z Tobą nie ma to jak wlasny kąt no i urządzanie to też sama przyjemność:tak: Powodzenia:-)

Justyna W. no widzisz wlaśnie sobie dziś o Tobie myślalam, bo bylam w Oxfordzie, mialam wizytę u dermatologa na 9 rano, a potem wjechaliśmy sobie do centrum i pospacerowaliśmy fajnie tak przed poludniem luźno cicho, ach po raz kolejny stwierdzam, że moglabym mieszkać w Oxfordzie na stale:tak: U mnie w miasteczku podobnie wyludnilo się nieco, wszyscy w domach, albo pubach. Ja ostatnio mialam trochę dolka, ale jest już dużo lepiej wczoraj odwiedzila mnie Helen (poznana tutaj fajna kobietka) dzieciaczki przewrócily mi dom do góry nogami, a my z Helen sobie troszkę pogadalyśmy tak po babsku i lepiej odrazu. Umówilyśmy się na basen do Abingdon w niedlugim czasie (bywasz w Abingdon?) W zeszlym tygodniu bylam na lunchu u poznanej niedawno tu Polki, która mieszka tutaj 22 lata też świetnie spędzilam dzionek, bo od lunchu zeszlo nam do 17 na pogawędkach, a Ala szalala z jej 9-letnią córeczką. Dziś wybieram się na zebranie rodziców do przedszkola wieczorkiem o i tak mi uplywają dni. Ala codziennie w podskokach biega do przedszkola i nie chce wracać do domu. Takie to leniwe angielskie życie na wsi plynie;-)

Pinka dzięki:-) widzę, że Ciebie też energia rozpiera Kobieto:-)

U nas dziś zaczęlo padać, ale rano jak bylam w Oxfordzie bylo cieplo i piękne sloneczko, aż milo bylo spacerować:tak:

Życzę Milego popoludnia dla Wszystkich:-)

Tez was ta baba z gory od Colgate tak wkurza???????:wściekła/y:
strasznie mnie wkurza, ciagle gada....:angry:

zjadlo Mi posta i sie wkurzylam na BB!!:wściekła/y:

a wiec krotko juz teraz ;

Dziewczyny dzieki za rady , nie wiedzialam ze tak sie sprawdza czy jest dziecku zimno, ale Blania ma czesto zimne raczki i nozki a karczek nie i lapie ja czkawka i co wtedy????:confused::confused:

Maxinko- udanych wakacji, bawcie sie beztrosko:happy:i wroccie cali i zdrowi , szerokiej drogi;-)

Nafnia, Izka - Ja ciagle tylko pykam fotki, krece filmiki i wylapuje to coraz nowsze osiagniecia:-):-D
Iskierka55- Dzieki, oby zawsze ak bylo ze bedzie spala...:cool2::confused:
Malagorzatka - A moze ma kolke?? szukaj przyczyny...patrz jak reaguje i przy czym i po czym sie tak prezy i kiedy? moja miala tak jak byla nie dojedzona i jak jej sie chcialo spac, to przy cycku tak robi a ja wtedy daje jej smoka i zasypia.:cool2:

Justyna w - wiesz co jak wsiadlam do samochodu to tylko o 1 myslalam.:eek: kiedy ja przytule?:tak:
pinka - ciesze sie ze lepiej a jak rutyna??

pozdrawiam, uciekam z Blania zaraz na spacerek:cool2:

Hejka,

PINKA - no niestety nie moge powiedziec ze mala niedojada, bo wyciaga co 3 godziny a czasem i czesciej 120-130 ml :-) a do odbicia dajemy ja 3 razy w ciagu jednego karmienia wiec chyba z tym nie ma problemu.

Buziaczek - a czy mozliwe zeby mala miala kolke gdy tak ladnie pryka ? jednym slowem bardzo czesto. Wdawalo mi sie ze kolka zwiazana jest z zastojem gazow ...:confused:

Jestesmy drugi dzien na innym mleku niz poprzednio Aptamil(niebieskie) i troszke sie prezy ale nie tak jak w poprzednie dni :no:

reklama
Hejka,

PINKA - no niestety nie moge powiedziec ze mala niedojada, bo wyciaga co 3 godziny a czasem i czesciej 120-130 ml :-) a do odbicia dajemy ja 3 razy w ciagu jednego karmienia wiec chyba z tym nie ma problemu.

Buziaczek - a czy mozliwe zeby mala miala kolke gdy tak ladnie pryka ? jednym slowem bardzo czesto. Wdawalo mi sie ze kolka zwiazana jest z zastojem gazow ...:confused:

Jestesmy drugi dzien na innym mleku niz poprzednio Aptamil(niebieskie) i troszke sie prezy ale nie tak jak w poprzednie dni :no:

Moja Blania pije najchetnij aptamil niebieskie, sma glod nie szlo jej tak dobrze jak to .
To bardzo ladnie je Moja tyle nie jee:szok::-:)no: zje gora 50ml a moze 60ml i okolo godziny musze jej dawac ....:eek: mozliwe, ze boli ja brzuszek, masuj jej brzuszek , kladz ja na brzuszku niech sie posiluje troszeczke-pomasuje sobie brzuszek sama i pocwiczy miesienie karku. zaobserwuj jak sie zachowuje...i kiedy najbardziej sie prezy?:confused:

Do góry