reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-D:-D:-DA wiec jedziemy...rano zaspalam do collegu:-p:zawstydzona/y::-Dha ha ha a wczoraj nastawialam jeszcze budzik -mojego slowa i tak znajac zycie obudze sie a Ty bedziesz jeszcze w lozku, mialam wstac o 6. 30 a obudzilam sie o 8 a na 9 mialam college:szok:, wiec wszystko robilam w pospiechu, malowalam sie i suszylam wlosy z Blania przy cycku:eek:. Chcialam ja nakarmic by nie byla glodna pod moja nieobecnosc.Szybko sie wybralismy i pojechalismy , na collegu Moj Mnie zastwail i pojechal z Blania do Tesciowej, Blanka caly ten czas jak bylam w collegu przespala , a jak wrocilam zastalam ja glodna i z czkawka.
Myslalam ze umre z tesknoty, za Nusia, Jak ja ''dorwalam''to myslalam ze ja zacaluje na smierc:cool2::tak:ucieszyla sie na moj widok ...:-)

Po za tym juz ma bardziej stabilna ta glowke potrafi utrzymywac ja w pozycji pionowej chociarz czasem jeszcze poleci na boki lub uderza nia tkj nia kiwala w ta i spowrotem:confused::tak:, bardzo lubi byc na raczkach i wszystko obserwowac bo jak lezy to nie moze wszystkiego zobaczyc i sie denerwuje:sorry2:, he he jak ja klade na brzuszku to wysoko unosi i trzyma dlugo glowke, zawsze klade jej naprzeciwko jakas grzechotke kolorowa:cool2:, przy okazji zjada przescieradlo, wyslini i ciagnie buzia:-D:-Dtaka smieszna jest, oczka wielkie robi i minki zabojcze , piastki wklada do buzi i penetruje jame ustna,a jak za daleko wlozy paluszki to ma odruch wymiotny i sie denerwuje:-D:-D ahh te kochane dzieciaczki ile one daja nam radosci:tak::tak:
codziennie slysze nowe to dzwieki z ust mojej Nusi:biggrin2::biggrin2:jest zarbista:zawstydzona/y:ok bo juz przesadzam , ale strasznie rosne z dumy jak widze Nusie jak sie rozwija w szybkiem tempie.

z Collegu jestem bardzo zadowolona, mimo ze mam tylko 3 polakow i w tym Mame 2 dzieci co ma 35 lat:-)suuper Babka,pogadalysmy soobie w mjiedzy czasie.
nastepne zajecia w piatek . a moj jutro ma :cool2: ok mykam sie kapac i cos zjesc a potem z Moim chce poogladac tv:-D:-p:-p buziaczki dla wszystkich papa

ale zimnooo sie zrobilo grzeje od kilku dni :szok::szok::szok:bo Nusia sie budzi z zimnymi raczkami mimo ze jest ubrana i przykryta kolderka-zm,arzluch straszny z niej:-D i dlatego dzis spi w becie:cool2:

reklama
Buziaczku - zimne raczki u dziecka to chyba nic zlego :-) Podobno zimne raczki nie swiadcza o tym ze dziecku jest zimno - czytalam ze trzeba badac dziecku stopki i kark - gdy sa chlodne tzn ze maluszkowi nie jest za cieplo ;-) W szpitalu jeszcze mi powiedzieli ze jesli chce sprawdzic czy malutkiej jest cieplo wystaczy dotknac jej klatki piersiowej.

Ale czy tak jest dziewczyny ?????

Moja malutka ciagle ma chlodne raczki, ale stopki na cieplutkie :-) Kark ma cieplutki, brzuszek tez... i spi w GROBAG - bardzo wygodne, mam gwarancje ze malutka jest przykryrta cala nocke i sie nie rozkopie z zadnych betow, kocy itd

Witam;
O 1 w nocy odeszły mi wody.Teraz mam bóle co 6 min.Właśnie jedziemy na porodówke.Trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam

Witam na porannej kawce,

gabids trzymam kciuki, na pewno porodzik przejdzie szybciutko, trzymaj się Lasecza.

buziaczku ja również uważam że zimne rączki nie świadczą że jest mu zimno, ja również sprawdzam na karku. A zimne rączki to ja zawsze mam, czy gorąco czy zimno....więc przestałam w ten sposób sprawdzać.

a my już po ćwiczonkach, a malutki ze mną... lubi gdy kłade go koło siebie, najpierw naśladuje jego macham rączkami i nóżkami, później robie brzuszki a on z ciekawością przygląda mi się, razem przewracamy się na boczek, na brzuszek.... bardzo to lubi.

uciekam, robie pranko :-), prasowanko, na razie pa

brrr ale zimno sie zrobilo idzie jesien, widze ze wiekszosc z nas odczuwa to lekkim spadkiem nastrojow, ja tez nie lubie jesieni ani zimy, juz z utesknieniem czekam na nastepne lato:-D:-D:-D
Natalka ostatnio odkryla ze ze wszystkich paluszkow najsmaczniejszy jest kciuk:-) i ssie go ile moze, a smoczek wypluwa:tak:

gabids - trzymamy kciuki za bezbolesny i szybki porod :tak:;-),
a tak wogole to gratuluje wytrwalosci w czytaniu forum , ja tez zanim cokolwiek napisalam zaczelam czytac ale doszlam do okolo 60 strony i juz przestalam:-p

agnes - gratulujemy domku:-)

mala- gorzatka - moja Natalka tez spi w spiworku (GROBAG) i jest super , mam pewnosc ze mala sie nie rozkopie w nocy i nie zmarznie, a jesli chodzi o zimne raczki to jest racje, jesli dzieci maja chlodne raczki to wcale nie oznacza ze jest im zimno, po prostu krazenie u maluchow nie jest jeszcze dobrze rozwiniete. Trzeba sprawdzac czy kark i klatka piersiowa jest ciepla.
kiedys pisalysmy o paszportach - do tymczasowego wystarczy angielski akt urodzenia:tak:, to tak dla upewnienia;-)

buziaczku - hehe my chyba wszystkie przechodzimy to samo i wcale nie przesadzasz jak piszesz tak slodko o swoim malenstwie, one sa takie kochane, ja w Natalce jestem zakochana po uszy i kazdego dnia bardziej:-D

pozdrawiamy

mamuska - fajny twoj maluszek ma tak duzo wloskow, fajna czuprynka:-), jak wyszlo zdjecie do paszportu? my tez musimy zrobic zdjecie do paszportu naszej Natalce
a teraz czeka na mnie sterta prasowania:-p:-:)-p

Hej laski przyszla sie pozegnac nie bede miala czasu juz zajrzec na bb,wiec zycze wam milych dni i lepsiejszej podogy.

buzka do zobaczenia za dwa tyg;-):tak::-)​

No wiec MAXIN wypoczywajcie i szybko wracajcie, bedziemy tesknić.
logosrv.aspx

Udanego wypoczynku.

reklama
Maxin - udanych wakcji zyczymy !!!!

Kochaniutkie powiedzcie mi co sie dzieje z moja mala :-(

Prezy sie calymi dniami i nocami, nawet nie moze sobie przysnac pozadnie bo ja budzi prezenie...normalnie robi sie buraczkowa !!!!
Probowalismy juz wszytskich mleczek ale po kazdym jest tak samo... zal mi na nia patrzec. Ale co musze powiedziec , ladnie pryka...czesto... ale to jej spac nie daje..i wogole jest niespokojna.
Czy to jest normalne???? Bo polozna i health visitor mowia ze normalne, ale dla mnie to nie jest normalne :-(
Ryczec mi sie chce :unsure:

Do góry