reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie dziewczyny przy porannej kawce :-), ja jak zwykle zabiegana, przeczytałam tylko co u Was nowego, a na pisanie jak zwykle czasu brakuje :sorry2:
U nas fajniutko czas leci, szkoda , że tak szybko :no:
Załatwiamy ostatnie sprawy związane z domkiem i prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zabieramy się za remoncik, niestety trzeba troszkę zrobić w nowym domku, pomalować, wykładziny zmienić, ogródek doprowadzić do ładnego stanu :happy:
ale i tak się cieszę :tak:

Maxin życzę udanego urlopu i zeby Wam pogoda dopisała;-), będzie nam Cię tutaj brakowało :-(

przepraszam, że nie odpisuję wszystkim, od przyszłego mięsiąca się poprawię:zawstydzona/y:

pozdrawiam i przesyłam buziaczki :happy::happy::happy:

reklama
Czesc laseczki :-)
Juz dawno nie pisalam, ale niestety szwankuje mi internet:baffled: Dzisiaj odpukac dziala caly dzien.
Zaczne od paru dni wstecz. Oczywiscie za wszystkie zyczenia urodzinowe dla Adrianka bardzo dziekuje. A roczek synka bardzo sie udal. Przyszlo duzo cioc i wujkow, byl tort czekoladowy, kazdy dostal smieszna czapeczke na wejscie. Adrian dostal fajne prezenty no i oczywiscie byl zachwycony. On w centrum uwagi, ciocie go adorowaly i karmily ciastem, zyc nie umierac:-D Potem solenizant odplynal o 10 a starszyzna jeszcze troszke pobalowala. Nawet halas mu nie przeszkadzal :-)
No i tyle telefonow od rodzinki, szkoda ze najblizszych osob nie bylo z nami....

A w tygodniu dzien za dniem, pogoda sie zepsula. Widze ze czesc z Was zlapala dolka z tego powodu. Musze kupic suszarke do prania, bo chyba juz nie rozwiesze na dworzu... Szkoda ze lato tak szybko nas pozegnalo.

Dziewczynom ktore sie wybieraja na wakacje zycze udanego wypadu i super pogody !!!!!!!

Iskierka- co tam u Ciebie?? Jak tam w Twojej miescinie?? Cos sie dzieje?? U mnie powoli ruch zanika, ludzie chowaja sie w domach bo pogody nie ma.

Buziaczek- no nie dziwie sie ze z collegu lecialas jak na skrzydlach do malej. Ja wypuscilam Adriana z tata na zakupy do Tesco i nie wiedzialam za co sie chwycic.

Mala-gorzatka- Skarbie nie przejmuj sie tak bardzo, mala w koncu zacznie normalnie funkcjonowac. Taki maly brzuszek nie radzi sobie z duza iloscia mleczka. Oby regularnie sie wyprozniala.

A dla calej reszty milego dzionka !!!!!!!!!

witam babeczki

maxim-udanego wypoczynku czekamy na relacje i oczywiście foteczki z wyprawy:tak::tak:
justyna- to swietnie że imprezka sie udała nie ma to jak zadowolony maluszek podczas swego swieta nie dziwie sie ze cieszył sie z prezentów w koncu chyba kazdy lubi je dostawac ja naprzykład BARDZO:-):-D
buziaczku- a widzisz tak sie martwiłaś a Blaneczka przespała cała twoja szkołe mądra dziewczynka wiedziała ze mamusi nie ma super:-):-D oby tak dalej:tak::tak:
iskierka -no nareszcie dałas o sobie znać:-):-) wpadaj częsciej kobieto:-D
maggusia-witaj spowrotem:-):-)mam nadzieje ze wszystko juz wróciło do normy i teraz bedziesz już cały czas na BB :tak::-)
mala-gorzatko-ja na poczatku miałam ten sam problem:tak::tak:mała sie darła jak opetana nie szło jej uspokoić nie wiedziałam co sie dzieje tez zmieniałam mleka bo myslałam ze to po nich ale w końcu okazało sie że mala płacze dlatego ze........

-źle badz wcale sie jej nie odbił i to ją męczy
-albo poprostu nie dojadła i tak latałam za kazdym razem po 30 ml mleka
az w koncu sie uspokoiła
może u ciebie tez tak bedzie ?
musisz szukac przyczyny jej płaczu bo to rzeczywiście nie normalne:no::no:
powodzenia życze i daj znac czy jest jakas poprawa:tak::tak:

dzieki dziewczyny za życzenia zdrówka mojemu aniołkowi :tak::tak:
juz ma sie troszke lepiej chociaz gile jeszcze lecą ale juz tak często sie nie budzi:tak::tak:i spi spokojniej:tak::tak:
a ja dzieki temu posprzatałam cała chate od góry do dołu w takim tepię że aż mi pot po tyłku leciał potem pranko no iteraz weszłam na chwilkę zobaccczyc co tam u was i zaraz pędze obiad robic:tak::tak:

kurcze ale ten czas ucieka doba ma zdecydowanie za malo godzin abym mogła sie ze wszystkim wyrobic:tak::-)

miłego dnia dla wszystkich

Witam z kawką:tak:

MAXIN udanych wakacji wracaj szybko wypoczęta i pelna wrażeń:tak:

Justyna 170979
dzięki za wsparcie:tak:

Joanna Z dzięki, że pytasz, a miewam się ostatnio gorzej, ale pomalutku mi przechodzi, cieszę się, że praca daje Ci dużo przyjemności, a resztę pomalu sobie zorganizujesz zawsze na początku jesteśmy troszkę pogubieni, a potem pomalutku wszystko się uklada i na wszystko jest czas dasz radę;-)

Olcia23 dziękuję za cieple slowa:tak: Co do związków to dokladnie tak jak piszesz, każdego dnia trzeba "pracować" starać się i pielęgnować milość i na to się skladają malutkie i duże rzeczy które robimy i okazujemy sobie wzajemnie w związku:tak:

Mamuśka 79 czytam, że świetnie sobie radzisz z maluszkiem i super organizujesz czas brawo tak trzymać:tak:

Buziaczek brawa dla Blani, że tak sobie bez mamy poradzila śpiąc;-):tak: i dla Ciebie brawa, że dajesz radę, masz energię i chęci super:tak:

Gabids trzymam kciuki i czekamy na maluszka:tak:

mala-gorzatka
nie wiem co Ci doradzić przykro mi, że obie się męczycie z malutką:-( w Polsce to napewno pediatra coś by doradzil a tutaj ech. Trzymajcie się cieplutko i oby szbko te dolegliwości minęly

izka0401 glowa do góry na pocieszenie powiem Ci, że ja nie bylam już ponad rok w Polsce i przez przynajmniej pól roku jeszcze, albo dlużej pewnie nie pojadę, ale cóż damy radę:tak: Co do paszportów to wlaśnie w zeszlym tygodniu rezerwowalam przez net spotkanie w tej sprawie dla mojego M. i najbliższy termin byl na 8 lutego:szok: wariactwo takie kolejki.

Agnes2606
gratuluję domku i cieszę się razem z Tobą nie ma to jak wlasny kąt no i urządzanie to też sama przyjemność:tak: Powodzenia:-)

Justyna W. no widzisz wlaśnie sobie dziś o Tobie myślalam, bo bylam w Oxfordzie, mialam wizytę u dermatologa na 9 rano, a potem wjechaliśmy sobie do centrum i pospacerowaliśmy fajnie tak przed poludniem luźno cicho, ach po raz kolejny stwierdzam, że moglabym mieszkać w Oxfordzie na stale:tak: U mnie w miasteczku podobnie wyludnilo się nieco, wszyscy w domach, albo pubach. Ja ostatnio mialam trochę dolka, ale jest już dużo lepiej wczoraj odwiedzila mnie Helen (poznana tutaj fajna kobietka) dzieciaczki przewrócily mi dom do góry nogami, a my z Helen sobie troszkę pogadalyśmy tak po babsku i lepiej odrazu. Umówilyśmy się na basen do Abingdon w niedlugim czasie (bywasz w Abingdon?) W zeszlym tygodniu bylam na lunchu u poznanej niedawno tu Polki, która mieszka tutaj 22 lata też świetnie spędzilam dzionek, bo od lunchu zeszlo nam do 17 na pogawędkach, a Ala szalala z jej 9-letnią córeczką. Dziś wybieram się na zebranie rodziców do przedszkola wieczorkiem o i tak mi uplywają dni. Ala codziennie w podskokach biega do przedszkola i nie chce wracać do domu. Takie to leniwe angielskie życie na wsi plynie;-)

Pinka dzięki:-) widzę, że Ciebie też energia rozpiera Kobieto:-)

U nas dziś zaczęlo padać, ale rano jak bylam w Oxfordzie bylo cieplo i piękne sloneczko, aż milo bylo spacerować:tak:

Życzę Milego popoludnia dla Wszystkich:-)

Tez was ta baba z gory od Colgate tak wkurza???????:wściekła/y:
strasznie mnie wkurza, ciagle gada....:angry:

zjadlo Mi posta i sie wkurzylam na BB!!:wściekła/y:

a wiec krotko juz teraz ;

Dziewczyny dzieki za rady , nie wiedzialam ze tak sie sprawdza czy jest dziecku zimno, ale Blania ma czesto zimne raczki i nozki a karczek nie i lapie ja czkawka i co wtedy????:confused::confused:

Maxinko- udanych wakacji, bawcie sie beztrosko:happy:i wroccie cali i zdrowi , szerokiej drogi;-)

Nafnia, Izka - Ja ciagle tylko pykam fotki, krece filmiki i wylapuje to coraz nowsze osiagniecia:-):-D
Iskierka55- Dzieki, oby zawsze ak bylo ze bedzie spala...:cool2::confused:
Malagorzatka - A moze ma kolke?? szukaj przyczyny...patrz jak reaguje i przy czym i po czym sie tak prezy i kiedy? moja miala tak jak byla nie dojedzona i jak jej sie chcialo spac, to przy cycku tak robi a ja wtedy daje jej smoka i zasypia.:cool2:

Justyna w - wiesz co jak wsiadlam do samochodu to tylko o 1 myslalam.:eek: kiedy ja przytule?:tak:
pinka - ciesze sie ze lepiej a jak rutyna??

pozdrawiam, uciekam z Blania zaraz na spacerek:cool2:

Hejka,

PINKA - no niestety nie moge powiedziec ze mala niedojada, bo wyciaga co 3 godziny a czasem i czesciej 120-130 ml :-) a do odbicia dajemy ja 3 razy w ciagu jednego karmienia wiec chyba z tym nie ma problemu.

Buziaczek - a czy mozliwe zeby mala miala kolke gdy tak ladnie pryka ? jednym slowem bardzo czesto. Wdawalo mi sie ze kolka zwiazana jest z zastojem gazow ...:confused:

Jestesmy drugi dzien na innym mleku niz poprzednio Aptamil(niebieskie) i troszke sie prezy ale nie tak jak w poprzednie dni :no:

reklama
Hejka,

PINKA - no niestety nie moge powiedziec ze mala niedojada, bo wyciaga co 3 godziny a czasem i czesciej 120-130 ml :-) a do odbicia dajemy ja 3 razy w ciagu jednego karmienia wiec chyba z tym nie ma problemu.

Buziaczek - a czy mozliwe zeby mala miala kolke gdy tak ladnie pryka ? jednym slowem bardzo czesto. Wdawalo mi sie ze kolka zwiazana jest z zastojem gazow ...:confused:

Jestesmy drugi dzien na innym mleku niz poprzednio Aptamil(niebieskie) i troszke sie prezy ale nie tak jak w poprzednie dni :no:

Moja Blania pije najchetnij aptamil niebieskie, sma glod nie szlo jej tak dobrze jak to .
To bardzo ladnie je Moja tyle nie jee:szok::-:)no: zje gora 50ml a moze 60ml i okolo godziny musze jej dawac ....:eek: mozliwe, ze boli ja brzuszek, masuj jej brzuszek , kladz ja na brzuszku niech sie posiluje troszeczke-pomasuje sobie brzuszek sama i pocwiczy miesienie karku. zaobserwuj jak sie zachowuje...i kiedy najbardziej sie prezy?:confused:

Do góry