reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Troszke mnie nie bylo, ale ostanie dni poleguje sobie w lozku i czytam ksiazki. Wczoraj moje bole w kroczu, bole miednicowe rozkrecily sie na dobre a ja siedzialam jak male dziecko i plakalam jak bobr. :sorry2: Nie bylam wstanie sie ruszyc. Wzielam paracetamol ale na to rozejscie spojenia lonowego on wogole nie pomaga. MOJ ciagnal mnie do kibleka jak nieprzytomna osobe bo ja nie bylam wstanie postawic nogi… jakis koszmar ! Dzis mialam spotkanie z midwife i pomimo ze przychodnie mam pod nosem zwolnil sie z pracy zeby mnie podwiezc bo przeciez ledwo doszlam do samochodu. Midwife jak mnie zobaczyla - podtrzymujaca sie scian i mebli by dojsc do niej :-( - to od razu wypisala jakies skierowanie do fizjoterapeuty na jakies masaze, cwiczenia i jakis pas mam dostac. Ale co to znaczy midwife a midwife – poprzednio byla inna i jej mowilam ze mam takie bole to powiedziala, zebym sie nie martwila. Ale slyszalam ze te masaze bardzo pomagaja, no ale zobaczymy- mam narazie czekac na list na kiedy mam sie zglosic.
Poza tym malutka przewrocila sie juz glowka w dol. A ja myslalam ze sie jeszcze nie odwrocila glowka w dol, ale midwife wyjasnila mi ze to DUZE, TWARDE co wystaje mi po prawej stronie to PUPCIA :-D:-D:-D a ja myslalam ze glowka. I co z tego wynika… ze tatus calowal nasza niunie po pupci a nie po glowce jak myslal :-D:-D:-D

Olcia – rozesmiany ten czyscioszek a mama to ladna kobitka

Maxin – wszyscy pytaja o twoja nowa fryzure… i moja ogroma ciekawosc poprowadzila mnie na waszego bloga…tam jest foteczka !!!! a ty w nowym uczesaniu…no super ! Naprawde LUXIK !

Pianka – no o 7 rano to ja ladnie sie przewracam z boczku na boczek a ty juz pranie wywieszasz :szok:

Dyniowka – witam na forum, zapewne znajdziesz mamcie do spacerkow :tak: A tak na marginesie – uwielbiam Gunersbury Park !

Oki teraz zmykam, bo siedzenie mi nie sprzyja - tylko czy dojde...

Buziaki

reklama
mala-gorzatka28-współczuję tych bóli, dobrze że chociaz Maleństwo się obróciło :-)
smaże nalesniki dla chlopa bo dzwonił że taaaaki głodny-pewnie 17.15 już będzie w domu
no park jest super-Maciul od razu ciągnie na plac zabaw:dzisiaj tam dziki tłum był i jakies agresywne chińczyki małe spychały mojego ze zjezdzalni az go zabrałam i poszłam zeby sobie po łące pobiegał
umeczył się i spał od 12.30 do 15 :happy2:

Dziewczyny, co to sie dzieje????:wściekła/y:
Coraz wiecej z Was opisuje przypadki bicia kobiet i przemocy w rodzinie. Czy przez to ze jestesmy slabsze fizycznie, jestesmy skazane na takie traktowanie?? Kurde, wkurzylam sie....

JUSTYNKO to nie zaluj ze nie widzialas jak ja sie wkurzylam. Dla mnie taki facet co bije kobiete to nawet nie facet tylko zwykla szmata (to i tak mile okreslenie, nie bede go nazywala po imieniu bo mnie ocenzuruja).
Nic tylko wziazc takiego zwiazac na snie i takie manto mu spuscic zeby sie posr........ :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, moze wtedy by odczul co czuje taka kobitka.

Kochane! Dzieki za posty, zwlaszcza Tobie Justyno170979:-). Ja tez znalazlam te numery i adresy w internecie, niewiem tylko czy dziewczyna dogada sie tam po polsku? Ja na razie nie moge jej pomoc,bo jestem w Polsce na wakacjach. Wracam we wrzesniu, to zobaczymy.

My sie witamy wczesnym wieczorkiem!!!
Skorzystalismy dzisiaj z pogody ze hej. Pojechalysmy do nowej mamusi w londynie na spacerek zapoznawczy!!!Bylo bardzo milutko.Niunia sie wybiegala na swierzym powietrzu za dwoch i jest teraz troche marudna.

renatajulka bardzo mi przykro z powodu twojej kolezanki, to bardzo przykre!!!:(
znalazlam w internecie list tego typu, bardzi podobna sytulacja do twojej kolezanki moze odpowiedz na ten list sie przyda i jej:
(...)
Proponuje by wszystko załatwić legalnie. Udac się najpierw po porade do
Citizen Advice Bureau a potem działać dalej. Jeśli Pani angielskie nie jest wystaczajacy proszę poprosic o tlumacza. W polonijnej prasie znajdzie Pani także ogłoszenie polskich prawnikow
działających w UK. Proszę się z nimi skontaktowac. Być może Oni podpowiedza sensowne rozwiązanie.

Gdyby kiedykolwiek Pani partner odważył się podnieść na Pania reke - czego nie zycze - proszę od razu dzwonic po policje. W takich przypadkach reaguja oni błyskawicznie.
Kobieta z dzieckiem zostaje umieszczona w spejclanym osrodkum, a po kilku miesiącach otrzymuje tu darmowe mieszkanie i benefity.

Dla kobiet, które maja problemy dziala wiele organizacji - m.in. Woman's Aid i Rights for Woman - tel.020 7251 6577

Pomoc psychologiczna dla zalamanych kobiet oferuje zas Samaritans - 08457 90 90 90.

Proszę nie działać pochopnie i nie zaogniac sytuacji. Proszę spokojnie
zebrac wszelkie informacje i z rozmysłem prowadzic sprawe dalej, tak aby nie wydarzylo się nic zlego(...)

Zycze powodzenia twojej kolezance i trzymam kciuki. Smutno mi kurde...:((

Zapomnialam sie przedstawic z tego wszystkiego! :zawstydzona/y: Mam na imie Renata,moja corusia Julka 8ego wrzesnia konczy roczek. Ja i moj chlopak jastesmy w Londynie od 5ciu lat. Mieszkamy w polnocno-zachodnim Londynie, okolice Wembley. Moze ktoras z Was mieszka niedaleko?

Hej dziewczyny !
Jestem kolejna forumowiczka u Was , mam nadzieje ze zagoszcze u was na stale ,ale cos czuje ze ciezko mi bedzie skojarzyc ktora z was jest ktora tak was tu wiele .
Zapraszam do odwiedzenia mojej strony ze zdjeciami Flickr: Photos from p-xl

Madziolek
dzieki za super spotkanko

Zapraszam Was na spacerki do wspanialego parku kolo Richmond kolo Twickenham - moze mieszkacie gdzies w okolicy
Dyniowka w sumie to nie mieszkam daleko od ciebie wiec moge sie przylaczyc do spacerku

Pozdrawiam was wszystkie

reklama
NO, NO forum nam sie rozrasta.
IWONAZZ witamy, nie martw sie z czasem poznasz mniej wiecej ktora ktora.
RENATKO ja jak przyjechalam do Londynu to mieszkalam na Neasden, moze kojarzysz.

Cichutko cos dzisiaj na forum, troszke pogodynki sie zrobilo i kazdy korzysta jak moze. Brakuje nam tego slonca jka nie wiem co.

Nic bede uciekac, bo moj piekny wroci zaraz z pracy i znowu bedzie marudzil ze nic nie zrobione a ja znowu siedze na internecie.

MAXIN zrobione, przynajmniej tak mysle, pierwsza rzecz juz zamowiona, a to dopiero poczatek. Dziekuje ci raz jeszcze za pomagiera.

Nie mowie dobranoc bo postaram sie jeszcze wpasc.

Do góry