reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka!
Maxin -super wygladasz!I Dziekize ci siepodoba
Pinka-dzieki ja tez kiedys braz nosilam ale tera kocham czarne!
dorcia-dzieki za pozdrowionka my tez was pozdrawiam
I WSZYSTKIE DZIEWCZYNY I MALUSZKI!!!!!!

reklama
Witam kobietki

Bylam tu zaledwie wczoraj a tyle sie wydarzylo hmm trudno nadarzyc. Wczorajszy dzien faktycznie byl przesliczny spedzilismy go spacerujac sobie nad rzeka, bo u nas zaczynaja splywac sie lodki i jachty na river festival piatkowo sobotni. Jutro wybieramy sie do HV sprawdzic ile to nasza ksiezniczka przybrala na wadze, chcielibysmy juz przestawic fotelik przodem do kierunku jazdy, ale Maya nie osigagnela jeszcze 9 kg.

Dyniówka, Erica, Renatalujka Iwonazz witajcie na forum

Agnes2606 fajnie chcoiaz 3 godzinki to zawsze cos, ja wracam na jeden dzien do pracy

Niunka trzymamy kciuki coby maluszek sam zdecydowal sie na wyjscie

Pinka u mnie tez tak bylo z wielkoscia brzuszka, do 6 miesiaca w ogole nie mialam a potem tylko tylko nikt mi nie wierzyl ze jestem w ogole w ciazy.

Maggusia gratuluje tylu zabkow, ale zdecydowanie nie zazdroszcze patrzec jak dzidzia sie meczy, jeszcze tylko 9 zabkow

Maxin fryzyrka superowa, jednak na zdjeci gwiazda jest Natalka na swoim pluszaku sliczna zabawka;-)

Dorcia milego pobytu w Polsce, przynajmniej pogoda Ci dopisuje

Przesylam duzo slonca dla wszystkich Kobietek z forum

Pozdrawiam

Witam serdecznie Mamy z UK. Ja od miesiąca jestem na stałe w Anglii z synkiem. Męzuś pracuje, a ja jak pewnie większość tu mamuś siedzę w domku z małym, sprzatam i gotuję obiadki :-D
Wcześniej udzielałam się na mamach wrześniowych 2005 z loginem "isiaczek", ale coś mi sie z hasłem porobiło no i musiłam się zalogować na nowo :-)
Mój synuś planowo był na wrzesień 2005 ale wyszedł 2 miesiące wcześniej 27 lipca :-) NIedługo więc drugie urodznki,
Mieszkamy teraz w Chester, (dla orientacji niedaleko Liverpoolu) Będę tu zaglądać. A moze jest jakaś mama z okolic Chester?? Pozdrawiam serdecznie.
Melanie - witam Cię szczególnie, bo znamy się z wrześniówek, nie wiem czy mnie pamietasz. Ale ten czas zleciał, tyle czasu mnie nie było, a Ty widzę synka się "dorobiłaś":-) Gratulacje! I widze, ze tez Was do UK wywiało :) Miło mieć tu bratnią duszę ;-)
O pogodzie nie będe nic mówić, bo mnie ogrania wk..wienie:wściekła/y:

witam witam wszystkie nowe forumowiczki

mam taka propozycje, poniewaz forum baaaardzo sie rozroslo moze by stworzyc nowe watki tematyczne np

1. formalnosci paszporty itp
2. opieka w ciazy i nad Dzidzia w UK
3. poznajmy sie przywitania i kilka slow o nas zwlaszcza dla nowych mam
4. no i ten co juz jest by zostal na tkzw pogaduchy

bo ja juz sie nie moge polapac ani w temacie ani nie nadazam z odpisywaniem tymbardziej, jesli oczywiscie bedzie aprobata wiekszej ilosci forumowiczek :sorry2:

:-D

Witam Mamusie!
Witam rowniez nowe forumowiczki:-)jeszcze nie wiem ktora co ale polapie sie napewno :-p

Dziekuje za gratulacje dla Cioci przekaze:-)
Dzis Brianek spal mi do 10:00 dlugo ale z pobudkami:rofl2:od rana taka maruda ze sama nie wiem co juz mam mu dac zeby sie soba zajol:eek:najchetniej siedzialby caly dzien na moich kolanach i wisialby na mnie:baffled:
Co do tego mojego nie jedzenia to powiem wam ze ja i nie mialam czasu i nie chcialo mi sie mialam taki scisk w zoladku ze szok:szok:to chyba z nerwow z tego ze nie mam chwilki dla siebie i z tego ze ciagle mysle czy moj dostanie ta prace.Chcialabym schudnac fakt ale mnie poprostu juz moje wrzody bolaly wczoraj i w glowie mi sie tak krecilo ze bylam ciagle nerwowa:no::-(
Dzis przyszedl walsnie do pracy i o 5:00 rano dzwoni do mnie ze go na liscie nie ma na za dwa tygodnie:wściekła/y:a inni sa szok przezylam:szok:

Dzieki dziewczyny za gratulacje zabkow i za pocieszenia!:-)
32.gif

Melanie tak zaintersowalo mnie troszke to opalanie natryskowe ale czytalam ostatnio ze nie mozna zbytnio sie szorowac w wannie ani dlugichj kompieli brac:eek:wiec sama nie wiem.Plusy sa tego takie ze nie niszczysz skory:-)
fajnie ze pomoglam z tymi mebelkami:happy2:wiesz mebelki mozna zamowic przez internet nie trzeba jechac;-) do ikei www.ikea.co.uk

Maxinko jest ci rewelacyjnie w tej fryzurce!:tak:wow.
Co do nocek to wstaje z dwa razy:-)nie jest zle bywalo gorzej kiedys.
Moj jak przychodzi z pracy to zmeczony albo maly juz spi:-):happy2:

Kasiullka dobrze ze z Roszkiem lepiej ze poszliscie do tego lekarza:tak:a jak on ogolnie sie czuje?i czy bedzie mial ta operacje w koncu?:sorry2:
Co do twojego palucha to zycze szybkiego gojenia sie:tak:ja tez dwa miesiace temu walnelam o futryne spuchl mi i zsinial nie poszlam do lekarza bo jechalam do mamy do grecji bardzo mi zalezalo na spotkaniu z nia po z atym boje sie tutejszych lekarzy i teraz mnie czasem pobolewa chyba mialam jednak zlamany:baffled:

Joanna Z jak tam interviev?:-)a dlaczego tylko na jeden dzien?
Gratulaxcje dla Maji slicznego spania;-)

Niunka jak sie czujesz?:happy2:

Olcia ladnie ci w tej nowej fryzurce:tak:
a twoj maluszek slodko wyglada umorusany:rofl2:

Mala-gorzatka mnie kregoslup do dzis boli po porodzie miewam czasem takie bole ze mam dosc trzeba sie kiedys tym zajac hehe a zbieram sie i zbieram:baffled:
Moze rzeczywiscie ten pas i masaze napewno pomoga:tak:
Zycze lepszego samopoczucia!:-)
A no wlasnie ja tez nie czulam kiedy mi sie maly przekrecil:rofl2::happy2:

Renatajulka wspolczuje twojej kolezance:-(szok:szok:jak moze ja bic jak moze?:crazy:ona musi cos z tym zrobic nie moze sie poddac i mu sie dawac tak traktowac:no:

Dyniowka nie ma to jak dzioecko sie wybiega a pozniej smacznie spi:-)

Iwonazz fotki urocze;-)

Dorcia wypoczywaj wypoczywaj jeszcze raz napisze ze zazdroszcze pogody w pl:-)
Chcialabym pojechac tez na takie wakacje ale ten paszport mnie dobija poza tym moze i na przepustke puscili by mnie ale kto wie duzo z tym zalatwiania za duzo chyba:eek:
Dorciu ja fryzjerka nie jestem lecz mialam paraktyki u mamy dosc duzo przebywalam w salonie umiem przedluzac zageszczac wlosy farbowac strzyc co nie co i uwielbiam czesac fryzury koki i rozne widzimi sie po za tym mowia znjaomi i rodzina ze mam smykalke do tego:happy2:
troszke mysle o takim salonie ale nie mam pojecia jak tu dzialaja kredyty na takie cos i mama mi jak narazie radzi otworzyc same solarium jesli mi sie rozrusza to isc na kurs paznokci i otworzyc dodatkowe wtedy pomieszczenia paznokcie i fryzjerstwo:-)no marzy mi sie marzy!ale nie mam pojecia jak mam sie do tego zabrac lokal mam upatzrony ale czy kredyt bym dostala?:eek:nie wiem.

Pozdrawiam i sle ciumaski!
pimb_106.gif

Toola zgadzam sie z Toba faktycznie mozna sie zgubic, zreszta z tego co pamietam watek o dokumentach nawet juz jest, ale ja jestem dwoma rekoma za

Maggusia wracam na jeden dzien, bo jakos nie mam serca zostawiac malej jeszcze w przedszkolu, wiec rozmowa z moim szefem mam nadzieje ze zaknczy sie sukcesem, juz kupilam sobie nowa kiecke by zrobic wrazenie ;)

Toola w sumie ja jestem jak najbardziej za.:tak:
dział Paszportowy juz jest.
Myślę,że wątek samych pogaduch jak najbardziej by się przydał, a takie wątki informacyjno-poradnikowe mogłyby być osobno.:tak:
Najpierw niech się inne mamusie wypowiedzą i wtedy może wprowadzimy jakieś zmiany:tak:

Pinka musisz zarejestrować dziecko,i zarejestrowac je w przychodni by miało swojego GP reszta formalności zależy od tego o jakie benefity chcecie się starac;-)

Dziewczyny gdzies watek o paszportach juz jest:-)i roznych takich sprawach urzedowych.

Mysle ze to dobry pomysl o watku np: poznajmy sie:tak:hehe.

reklama
Do góry