reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie kochane!
Erika-Witaj na forum !!!Pisz jak najwiecej!
Pinka-Uwazaj na was ,i swietnie ze w koncu sie wyspalas i humorek dopisuje!:-)
Kasiulka0901-to bardzo dobrze ze sie konsultowaliscie juz wiecie ze jet ok ,Buziaczki od Benusia dla Roszka
Melanie-wiesz to zawsze inaczej idzie nie ma zasad choc kurcze bolesne te trujeczki dla Benjego byly,MOJE UZNANIE ZA TAK DLUGIEGO POSTA !!!:tak:
Maxin i Justynko-ciekawa tych waszych fryzor jestem!Ja swojej nie moge przeslac kurcze bo cos u mojego taty na kompie nie idzie przyjedziemy to wysle!
Buziaczku!-pamietamy o was i tesknimy ale kazda z nas wie jak to jest na poczatk!Ucaluj malenka od nas i pozdrowionka!!!:-D
A moi chlopcy maja wlasnie sjeste wiec wykorzystuje moment na pisanko!Jej nie konczaca sie opowiesc odwiedzaniu rodzinki i znajomych!Fajne ale meczace o powrocie DIETA I ODWYK!hahaha:rofl2:
pozdrowionka dla wszys:-):-):-)tkich

reklama
Olcia23 no czyścioszek pierwsza klasa:-D, masz naturalny taki kolor włosów czarny? bardzo mi się podoba:rofl2:

Czesc kobitki:-)
U mnie sloneczko w pelni, pranko sie suszy, Adrian ucina drzemke a ja moge postukac.
Dziekuje wszystkim babeczkom za porady a propos zasypiania w lozeczku!!!! Jestescie niezastapione.
Wczoraj walczylam z Adrianem caly wieczor, ryczal jakby go ze skory obdzierali. Po dwoch godzinach placzu zasnal w swoim lozeczku. Budzil sie kilka razy w nocy, bralam go do zasniecia do siebie i z powrotem odkladalam do lozeczka. Dzisiaj tez nie chcial zasnac w dzien w lozeczku, ale udalo mi sie go w koncu uspic. Tak wiec malymi kroczkami.......
Kurcze, ogladalam pogode i jutro znow ma padac:crazy:

Erika- witaj na forum!!!!!! Pisz o sobie a my chetnie poczytamy :-)

Olcia23- fajna fryzurka, ladna babeczka z Ciebie

Witam
:-)
jestem w Londynie trzeci tydzień
Mam 17 miesięcznego synka Maciusia
Mój mąz pracuje tu od ponad 8 miesięcy
W Polsce byłam stale zabiegana, bo sama z dzieckiem, robiłam doktorat, dorabiałam korepetycjami, no i miałam rodzinę i znajomych a tutaj niestety nikogo znajomego
Zaczyna mi doskwierac samotność :zawstydzona/y:
Może znajdziemy tu towarzystwo do spacerów :sorry2:
Mieszkamy niby na Brentford ale to w sumie Ealling-tuz przy Gunersbury Park
Pozdrawiamy-słonecznie na szczęscie

Witam DYNIOWECZKE, na pewno znajdziesz tu cos ciekawego, babeczki na forum sa bardzo fajne.

OLUS Benus czyscioch pierwsza klasa, a twoja fryzurka bomba.

Wpadam sie tylko przywitac, bo sloneczko sie pokazalo i wyrywamy na spacerek. Milego dnia wszystkim.

Witam wszystkie mamy w Londynie:-) Czy wiecie gdzie w Londynie mozna zglosic sie o pomoc jesli jest przemoc w rodzinie? Mojej znajomej chlopak zneca sie nad nia,maja miesieczne dziecko. Nie ma dokad pojsc,nie moze tez wyjechac do Polski, bo ten gnojek nie podpisze zgody na paszport dla dziecka. Czy istnieja jakies polskie organizacje pomocy? Dziewczyna nie mowi po angielsku.:-( Z gory dziekuje za informacje:-)

reklama
KOCHANA to na razie tyle co znalazlam, nie dam rady wiecej bo malemu chyba ktos pieprzu w pupe nasypal, bo nie chce mi usiedziec w jednym miejscu.

• Gdzie otrzymać pomoc:
  • Informacje można znaleźć na stronie www.standingtogether.org.uk albo pod numerem telefonu 020 8748 5717.
  • Można także udać się do Polish Centre pokój 44D 236-246 King Street, Hammermsith W6 ORF
  • Po natychmiastową pomoc można zadzwonić także na policję pod numer 999 lub do każdego lokalnego szpitala czy przychodni.
  • Bezpłatna krajowa linia pomocy kobietom czynna 24 godziny na dobę, wspólna inicjatywa organizacji Women's Aid i Refuge, tel. 0808 2000 247
  • Warto także osobiście udać się do Refuge - wszelkie dane na stronie www.refuge.org.uk,
  • Women's Aid - strona www.womensaid.org.uk
  • Rights of Women - tel. 020 7251 6577. strona internetowa: www.rightsofwomen.org.uk
  • Shelterline - tel. O808 800 4444 www.shelter.org.uk
  • Dzwonić można też do Samaritans, gdzie przez 24 godziny na dobę oferowana jest pomoc psychologiczna dla osób przechodzących kryzys, tel. 08457 90 90 90.
  • Kolejną organizacją jest Victim Support Line - tel. 0845 30 30 900, www.victimsupport.org.uk.
  • Pomoc można uzyskać też w Walii, Irlandii i Szkocji:
    Walia -linia dla ofiar nadużyć domowych: 0808 80 10 800, strona internetowa: www.welshwomensaid.org
    Szkocja - linia dla ofiar nadużyć domowych: 0800 027 1234. strona internetowa: www.scottishwomensaid.co.uk
    Irlandia Północna - 24-godzinna infolinia Domestic Violence Helpline: 0800 917 1414 www.niwaf.org
  • Kobieta, ofiara przemocy domowej, zazwyczaj może otrzymać spore wsparcie socjalne, a tym samym nawet kilka zasiłków. Jeśli spełnia odpowiednie kryteria, mogą to być:
  • income Support – zasiłek dla osób o niskich dochodach
  • Child Tax Credit - ulga podatkowa związana z wychowywaniem dzieci
  • Child Benefit - zasiłek na dziecko
  • Jobseekers Allowance - zasiłek dla bezrobotnych
  • Housing Benefit - zasiłek mieszkaniowy
  • CouncilTax Benefit - zasiłek na council tax
  • Crisis Loan - pożyczka dla osób. które nagle znalazły się w trudnej, sytuacji finansowej
  • Community Care Grants - zapomoga dla osób, które chcą uzyskać finansowa, niezależność
  • Budgeting Loans - pożyczka dla osób o niskich dochodach.

Do góry