reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:laugh:
Poznalismy sie przez internet:) hehe i po 3tygodniach sie pobralismy ;) tzn mielismy muzulmanski slub
po miesiacu juz, ni po poltora bylam juz zafasolkowana. Nasza historia jest zupelnie niesamowita i naprawde to byl wielki znak od Boga, po prostu wiedzielismy oboje, ze my to MY, ze mamy sie pobrac, i ze jestesmy sobie pisani. Niesamowite. Tego w ogole sie nie da opisac. Moj maz jest Pakistanczykiem, a od 8lat przebywa, mieszka pracuje tutaj, w Angii, konkretnie w Londynie. Jest ode mnie , hm niech sie zastanowie, 15lat starszy. Mowi, ze zaluje, ze sie wczesniej nie ozenil, ale ja wtedy mprzypominam,ze musial na mnie poczekac chyba 8) heh
Oboje jesesny muzulmanami od urodzneia, i nasza fasolka rowniez bedzie wychowywana na muzulmanina, a jakby inaczej :laugh:
Izusia, nasza fasola tez sie rozbrykala, fajnie co? a co do czapki?ja nie nosze, bo nosze hijab, no ta chuste, same wiecie, w koncu nie zyjemy w Polsce ::) tam to dopiero byla sensacja :laugh: :D ;D

No nie wiem ja wy, mamy 2 w 1ale ja juz sie nie moge doczekac arrival naszej fasolci!!aha i utknelismy na imieniu :p

reklama
Tamrunia :):):):)
historia jak z filmu :):):)... niesamowite..

Anyiu, Ty chyba mialas podobnie, nie??? tj tez spotkalas swoja druga polowe i wiedzialas ze to ON... :)

Witam kobietki.Pierwszy dzien parcy za soba,uffffff.......Kurcze od wczoraj tak mi cos jezdzi po zoladku,nie moge jesc,jak patrze na potrawy to mnie cofa,niedobrze mi i taki nadenty brzuch mam.Wypilam juz ruminakem,moze cos pomoze,bo przeciez nie moge tak nic nie jesc ::)
Lwica mowisz,ze maluszek jeszcze sie nie kfapi aby wyszedl,pewnie juz niedlugo sie pojawi,trzymam kciuki ;)
Tamarunia faktycznie chistoria jak z filmu,czy romansu,hi,hi,hi najwazniejsze,ze sie kochacie i szanujecie.Podziwiam cie,bo wiem po sobie,ze nie odwazylam bym sie na malzenstwo w takich okolicznosciach,jestem ostrozna i jednak do facetow mam dystans,najpierw czlowiek musze poznac.Ale w twoim przypadku widze ze byla to milosc ja to sie molwi od pierwszego wejrzenia ;D
A jak slub muzlulmanski wyglada????Duzo sie rozni od naszego???
Izusia niezle uczucie jak malensto daje znac o sobie,nasza przez caly wekeed tak szalala,chyba czula,ze mamcia zle sie czuje i chcial mnie pocieszyc i jej sie udalo,bo usmialam sie ;D ;D ;D
Anya nie ma jak sie posmiac z samego siebie,nie........Oj ja tez moje malestwo chyba zacaluje,nie moge sie doczekac.A jak Josha potowki lepiej,buzinka gladsza sie zrobial???
Ja dzis dostalm znou mase ciuchow od kolezanki,niektore jak nowe i nowe,bo mala szybko urosla,a ona kupowal jak szalona ciuszki,duzo tez dostala(tak jak Anya mowla)Sa slicze,cacane sukieneczki,bluzeczki,kaftanicki.Rowniez od rodzinki zabawiki mi sie dostalo i butelki,tylko smoczki bed musiala dokupic ;D ;D ;D
Uciekam zjesc zupe pomidorowa,na pewno zrobi mi sie lepiej
pzdr ;)

Maxin, zaleznie od tradycji danrgo kraju, slub ma rozna oprawe, rozne stroje, "wesele" itp.itd.
Natomiast Przed slubem kobieta otrzymuje tzw mahr czyli zabezpieczenie w razie rozwodu lub smierci meza(oczywiscie, jezeli nie chce to nie), podczas slubu wypowiada sie Szahade, czyli wyznanie wiary, ktore brzmi "Nie ma innego boga, jak tylko Bog Jedyny(w jezyku arabskim Allah)a Prorok Muhammad jest Jego ostatnim Wyslannikiem", nastepnie Imam pyat czy chcemy za siebie wyjsc, no czy chcemy ze soba byc, pyta kobiete czy zgdza sie na Mahr, czyli zabezpieczenie, I mowi dua, czyli prosbe do Boga o pomyslnosc dla malzonkow. Aha jescze na samym poczatku Imam mowi kazanie na temat malzenstwa w Islamie. Jezeli kobieta jest Chrzescijanka lub Zydowka, wowczas musi rowniez przed swiadkami oswiadczyc , ze dziecie beda wychowywane w wierze muzulmanskiej(sama nie musi jezeli nie chce przechodzic na Islam, a zeby muzulmanin i niemuzulmanka mogli sie pobrac to jest to jedyny warunek).
No i jak juz pisalam-w zaleznosci od panstwa, tradycji, oprawa slubu jest rozna.
Teraz ide kolacje zjesc, ale jak wroce to wkleje zdjecia ze slubu, a w zsazdazie z suknia slubna, i pokaze moze some examples:)

Anya z tym wywolywaniem porodu to faktycznie mity,ktore na niewiele sie sprzydaja. :laugh: :laugh: :laugh:

Izusia,Maxim to faktycznie cudowne czuc ruchy malenstwa,pozniej w koncowych miesiacach sa one nieco inne ale rownie cieszace choc moze bardziej niepokojace a w szczegolnosci ich mniejsza ilosc.
Maxim dobrze ze masz dobrych znajomych ktorzy Cie wspieraja,przynajmniej czesc wyprawki masz z glowy. :)

Tamarunia trzeba przyznac ze nalezysz do odwaznych kobiet. ::)

Leedsana- no u mnie podobnie jak u Tamaruni, tzn. ja od samego poczatku wiedzialalam, ze dla mnie istnieje tylko Graham :-) Aczkolwiek u mnei nie potoczylo sie wszystko w az tak expressowym tempie! No i slub jeszcze przede mna! ;-)

maxin- ale mi zrobilas apetytu z ta zupa pomidorowa... szkoda tylko, ze jestem fatalna kucharka i nie ma mi kto jej ugotowac. Niestety kuchnia nie jest moja najsilniejsza strona. Jakos nigdy nie bylam zainteresowana gotowaniem... a szkoda, bo lubie jesc ;-)

Zmykam, bo wlasnie przygotowalam sobie kapiel...

Tamarunia???!!!! i gdzie sa zdjecia?????

a jesli mozna spytac... na czym polega to zabezpieczenie [mehr] ??? to forma pomocy finansowej?...

Anya pisze:
Leedsana- no u mnie podobnie jak u Tamaruni, tzn. ja od samego poczatku wiedzialalam, ze dla mnie istnieje tylko Graham :-) Aczkolwiek u mnei nie potoczylo sie wszystko w az tak expressowym tempie! No i slub jeszcze przede mna! ;-)

no tak 3 miesiace to faktycznie expressowe tempo :):):)... ale swiat nalezy do odwaznych i zakochanych :):):)...
a w ogole macie w planach slub????... :):):)...

Leedsana- tak, planujemy slub, ale to jeszcze dalekie plany. Na wszystko jednak przyjdzie czas.

maxin- - juz myslalam, ze twarzyczka Josha wyglada lepiej, bo wszystko zaczelo znikac az tu nagle wczoraj pojawilo sie tego wiecej i to tylko na policzkach. Naprawde nie wiem juz co to jest??? Ale przychodzi dzis do nas o 11am health visitor, wiec zapytam jej o to.

reklama
Anya mam nadzieje ze cos na ta wysypke poradzicie,bo to okropne jak sie jest bezradnym.

A u nas oczywiscie nadal cisza. :( Babcia juz sie doczekac nie moze bo chcialaby spedzic jak najwiecej czasu z malenstwem zanim wyjedzie,a narazie prasuje moje zaleglosci,supcio jest miec pomoc. ;)

Malwiny tez cos nie slychac,moze chociaz u niej pojdzie szybciej.

Pozdrawiam i buzki dla Was wszystkich.

Do góry