reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Leedsana, Ivonek- Health visitor mowila, ze krostki, ktore przypominaja tradzik nalezy przemywac chlodna, przegotowana woda. Winne sa temu moje hormony wciaz krazace w organizmie dziecka. Podobno moga one byc do kilku tygodni. Mam nadzieje, ze wkrotce znikna, bo brzydko to wyglada na takiej pieknej buzce ;-)

lwica- trzymam kciuki za czop :-) Miejmy nadzieje, ze nastepnym razem jak sie tu pojawisz to przekarzesz nam radosne wiesci.

Josh wazy juz 4940g i mierzy 57cm. Chlopak zdrowy. 3-ego lutego idziemy oboje na wizyte kontrolna do lekarza.

reklama
Hej dziewczyny,pogoda dzis byla swietna,zimno,ale slonecznie od razu humor sie poprawil.W kocu jem normalnie,bo od 4dni tak dziubalam i schudlam,ale za to brzuszek do przodu poszedl ;D
MALWINA wspanile wiesci,czekam z niecierpliwoscia na relacjie i fotki,kolejnej slicznotki ;D ;D ;D Z okazji narodzin waszego maleństwa,życzymy mu bezstroskiego i zdrowego dzieciństwa,a Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia.
;D GRATULULUJE SLICZNEJ MAJI ;D
Lwica teraz twoja kolej kochana,moze te bole to juz to,TZRYMAM KCIUKI,jestem bardzo ciekawa co urodzisz chlopczyka tak jak myslisz,czy dziewczynke??????
Anya wysypka wiec sie nie przejmoj na pewno przejdzie tak jak mowila pielegniarka,jeszcze jest Josh malutki wiec reaguje na rozne rzeczy.Sorki,ze pytam,pewnie powinnam wiedziec,ale niewiem, co to jest ten czop????????Ja tez ogladam Big Brothera,jak myslisz kto wygra??????Ale sie tam dzieje,zamisat sie wyluzowac,zabawic to oni caly czas sie kloca,maja pretensje do siebie,jeden na drugiego nadaje,alez sa dwolicowi ::)
Ara co u ciebie????????jak samopoczucie,kociaki,szkolenie nowej laski??????????Kiedy konczysz juz na dobre parce??????Bedziesz na spotkaniu to juz za tydzien? ;D ;D ;D
Tamarunia ,a ty przyjdziesz??????
Dajcie znac laski,ktora sie pojawi,Beta juz mowila,Anya rozniez(no chyba,ze sie cos pozmienialo)Iwonek tez ;D ;D ;D
zmykam bede pozniej

no wlasnie jeszcze nie wiem, czy bede miala jak czy nie bo u nas plany sie moga pozmieniac, ale przdc na pewno dam znac i sie o wszystko wypytam. MAm za to ogromna ochote, taka samam jak zobaczyc zdjecia kruszyny oraz wasze!!!!O!!!!!

A to my:)

maxin- czop sluzowy (ang. show) to gruby "korek", ktory przez cala ciaze chroni szyjke macicy przed infekcja. Kiedy szyjka zaczyna sie rozwierac -zwykle na kilka godzin do kilku dni przed rozpoczeciem porodu czop wypada. Moze pojawic sie na zewnatrz jako zbita, lekko zakrwawiona masa sluzu, lub pojawic sie w kolorach od bezbarwnego,poprzez rozowawy do brazowego.

ja znow przelotem

lwica trzymam kciuki z calych sil za was :) mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie was wiecej :D

maxin, na spotkamniu na pewno bede :) wszystko wtedy opowiem, bo teraz nie mam jak :( brak czasu w pracy. a mam zamiar juz sie urwac na macierzynski 27 lutego, w sumie 13 marca, ale chce te date poprzedzic 2 tygodniamii urlopu :)

no i znow znikam.
pozdrawiam was kobietki :)

maxin- ja nie mam swojego faworyta w Big Brother. I nie wiem kto mialby najwieksze szanse na wygrana, gdyz nikt mi nie przypadl do gustu. A wiedzialas, ze Rula jest Polka? Prowadzila nawet audycje w Polsce w Radio Wolna Europa.

Co do spotkania to ja nadal jestem na TAK, tylko, ze u mnie beda problemy z trafieniem. W POSKU bylam raz i to, gdy mialam 16 lat! Mowi sie- szukajcie a znajdziecie... Ale moze Ty maxin dalabys mi namiary na POSK jak dojechac z Victorii? Bylabym wdzieczna za pomoc.

Czekam az Josh zasnie, aby obciachac mu paznokietki- rosna mu szybciej niz mi! Moj maly drapieznik :laugh:

Malvinka-wielkie gratulacje i duzo zdrowka dla Was:)
Ara-mam nadzieje ze wkrotce sie odezwiesz:)
Anya- chyba juz pisalam ale i tak powtorze-sliczniusi ten twoj syneczek, naprawde:)
Maxin-a jak tam twoje zdrowko i jak w pracy dajesz sobie rade?
Ojej wiecie co dziewczyny od wczoraj zlapal mnie bol chyba od kregoslupa, promieniuje mi do prawej nogi i to powoduje ze chodze jak kaleka.A na dodatk mam przeskakujace biodro i lewe mnie ostatnio boli wiec wogole chodzilam dzis jak fajtlappa.I jeszcze poszlam na zajecia do collegu(szlam jak slamazara przez ten bol)a tu okazalo sie ze naszego nauczyciela dzis nie ma wiec kurcze ale sie wkurzylam.Przeszlam przez centrum poogladalam ubranka dla dzieciaczkow i wrocilam.Nie wiem jak ten bol nie przejdzie to chyba pojde na pogotowie bo GP i tak nic nie poradzi:(I cos na dodatek brzuch mnie kluje po prawej stronie-wszystko na raz:(:(:(
chyba poleniuchuje dzisiaj troche
Pozdrawiam wszystkie mamy z UK:)

reklama
oj jak tu goraco na naszej stronie!!!!!

MAlwinka rowniez przesylam ogromne gratulacje - och, ten czas tak szybko leci moj Tomek ma juz 7mies, a pamietam porod jak wczoraj...
Wszystkiego dobrego Malvinko!

Lwica dalej ci kibicujemy:)))

Anya- ja jeszcze nie pisalam, ze masz slodkiego dzieciaczka - a jak szeroko sobie ziewa hi hi :laugh: . A co do calowania mamy ta sama rutynke: ja zacalowuje, a Ed po powrocie z pracy odcalowuje maluszka :-* :-* :-*

Tamarunia niesamowita historia jak z 1000 i 1 nocy :D

Izusia takie uroki ciazy- przejdz( lepiej przejedz)sie do lekarza zeby upewnic sie ze wszystko gra. Ja mam krzywiasty kregoslup i juz w mlodosci ostrzegano mnie przed dyskomfortem w ciazy - niestety dzieciaczek i caly "basenik" niezle waza. W szkole rodzenia fajnie to wytlumaczyli chlopakom: to tak jak bysmy nosily ze soba siatke z zakupami typu: 2 kg cukru, 1kg zimniakow itp... ;D

jej MAxin nie chudnij juz wiecej - i tak jestes szprycha ;D ;D ;D

Do góry