reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Buziaczku nie dziwie ci sie!Ja tez swira z tymi lekarzami tutaj dostaje!Mojemu malemu w pl pobierali krew z paluszka,i wiesz co?akurat zasnal nam w aucie i mial pobieranie na spiaco,nawet nie otworzyl oczek..haha

Buziaczku mam pytanko ,to dla kolerzanki,mozesz mi napisac jak tu jest ze slubem w konsulacie?Ile wczesniej trzeba to zalatwiac ,co jest potrzebne,ile kosztuje?
Jesli cos jeszcze jest warzne to tez?

Ja na ten temat nie wiem zbyt wiele ,wiec bylabym wdzieczna:sorry2:

reklama
Czesc!Tak sie sklada,ze dwa tygodnie temu mialam cesarskie ciecie w angielskim szpitalu.Mieszkam od ponad roku w malym miasteczku Leamington Spa.Opieke mialam rewelacyjna,zero stresu,wszystko sie udalo a ja nie potrafie opisac jak bardzo roznil sie moj pierwszy porod ktory odbyl sie w Polsce dwa lata temu

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

Dla wszystkich rezydentow krajow czlonkowskich Unii Europejskiej opieka medyczna w Anglii jest bezplatna (NHS). Niestety roznie to bywa z jakoscia tej opieki. Ja, jak rowniez Buziaczek (zobacz powyzej), nie jestem specjalnie zadowolona i chociaz chodze jeszcze do lekarza NHS, jak i prywatnie, na "przeglady" to planuje sie zupelnie przeniesc prywatnie i urodzic dziecko w prywatnym szpitalu- the Portland Hospital (w Londynie) Private hospital, Central London: The Portland Hospital, children's hospital, women's hospital. Niestety chyba zadne mamy an watku tam nie rodzily bo nie dostalam odpowiedzi na moj watek 'Prywatne szpitale w Londynie'. Ale opinia nie-Polskich kolezanek jest rewelacyjna. Warto poczytac roznych info o lokalnych szpitalach zanim sie wybierze odpowiedni- np na Babyfy :: Hospital reviews.

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

Dla wszystkich rezydentow krajow czlonkowskich Unii Europejskiej opieka medyczna w Anglii jest bezplatna (NHS). Niestety roznie to bywa z jakoscia tej opieki. Ja, jak rowniez Buziaczek (zobacz powyzej), nie jestem specjalnie zadowolona i chociaz chodze jeszcze do lekarza NHS, jak i prywatnie, na "przeglady" to planuje sie zupelnie przeniesc prywatnie i urodzic dziecko w prywatnym szpitalu- the Portland Hospital (w Londynie) Private hospital, Central London: The Portland Hospital, children's hospital, women's hospital. Niestety chyba zadne mamy an watku tam nie rodzily bo nie dostalam odpowiedzi na moj watek 'Prywatne szpitale w Londynie'. Ale opinia nie-Polskich kolezanek jest rewelacyjna. Warto poczytac roznych info o lokalnych szpitalach zanim sie wybierze odpowiedni- np na Babyfy :: Hospital reviews.

Witam
I znów tylko deszcz :-(. Wczorj udało nam się jeszcze wyjść, w sumie to musieliśmy, bo byliśmy po prezent dla sąsiada. A wieczorkiem jak Bąbel zasnął poszliśmy na imprezke. Ale się wytańcowałam :-).
A dzisiaj zabawy w domku... Widze że marchewka to tak nie bardzo podchodzi Szkrabom, to tak jak i mojemu, ale ziemniaczek z marcheweczką, lub deserek marchewka z jabłkiem to jak najbardziej :-D, samej za nic nie ruszy, zaciśnie usteczka a ty mama rób co chcesz :-D.
Maxin no prosze, Gwiazdeczka ma już fochy... Dużo cierpliwości życze:tak: . Też strasznie przykro mi się zrobiło na serduszku spowodu Maji,ona teraz ma dobrze i mam nadzieje że i jej rodzice jakoś dojdą do siebie :-(
Dorcia witaj,a gdzieś się podziewała przez tydzień?super że masz rodziców przy sobie :tak::-)
Buziaczku mam nadzieje że nic poważnego się nie dziej Kruszynce, dużego apetytu życze Gwiazdeczce:tak:
Mala-gorzadka to Ty dużą pannice masz, mój ma 7 m-cy a waży 8kg i ma 73cm a Twoja niecałe 5 m-cy i 8kg :shocked2::-)

zmykam, Kolorowych snów życzymy

Hej !

W siatkach centylowych Nastka sie miesci jesli chodzi o wage na jej wiek....wiec chyba nie ma nadwagi...ale za to ze wzrostem duuuuuuzo jest nad siatkami centylowymi :-D .... chyba malo maluszkow jest tak wysokich na jej wiek :-D
Tak wiec pewnie tyle wazy bo taka wysoka...lekarka powiedziala nam ze nie ma nadwagi :-D

Buziaczku - no niestety ale opieka nad dzieckiem jest inna niz w Anglii. Poki jestesmy w Polsce robie wszytsko co mozliwe - krew, bioderka, mierzenie, wazenie, glowka itd Jeszcze dostalismy skierowanie do jakiegos specjalisty w klinice w Bydgoszczy zeby zobaczyl Nastusi takie plamki na nozce co ma od urodzenia. Jesli powie ze cos jest nie tak z tym albo powie ze to wymaga stalej kontroli specjalisty, jak wrocimy do Uk swiat postawie na nogi w GP zeby mi dawali specjaliste na kontrole naczyniakow. Jesli nie to powiem ze podam ich do sadu gdyz lekcewaza problem. Chyba z nimi bedzie trzeba isc na noze ....i poprostu ich straszyc.
A obwodu glowki Blance nie mierzyli ???? W Polsc mierza gdyz moze glowka zbyt szybko lub zbyt wolno rosnac i tez powinno to byc kontrola.
Nastka ma niby asymetrie glowki czego nikt nie wiedzi z calej rodziny i masy znajomych procz lekarza :-p
Ja jak wroce bede sie zapisywac raz w miesiacu do lekarza....na wizyty kontrolne...i sadze ze tego nie moze mi odmowic, powmimo ze to nie jest rutynowe w Anglii. Mam prawo wiedziec czy rozmiar glowki mojego dziecka jest prawidlowy czy nie itd

Buziaczek, Mala-gorzatka - bylam w GP i lekarka na moja prosbe o zmierzenie i zwazenie malej i sprawdzenie tak ogolnie czy wszystko ok powiedziala,ze do tego sa health visitor'zy i sa kliniki do ktorych trzeba sie zarejestrowac i oni tam robia co nam sie wymarzy.wszystkie badania i wszelka pomoc.Ja mam klinike o nazwie Greenforg Green Clinic...Wiec moze spytajcie w GP o cos podobnego w waszej okolicy....:confused:

Katarzyna - wiem ze robia w tych klinikach wazenie, ze sa sesje mamuskowe.... ale powiem ci szczerze ze ja do swojej kliniki mam spory kawalek... musze jechac 3 autobusami i to jest wyprawa w jedna strone jakies 45 min :wściekła/y:totalna beznadzieja ! ale ze tak robia co sobie zazucze to pierwsze slysze :baffled: ale dzieki za info

Katarzyna - wiem ze robia w tych klinikach wazenie, ze sa sesje mamuskowe.... ale powiem ci szczerze ze ja do swojej kliniki mam spory kawalek... musze jechac 3 autobusami i to jest wyprawa w jedna strone jakies 45 min :wściekła/y:totalna beznadzieja ! ale ze tak robia co sobie zazucze to pierwsze slysze :baffled: ale dzieki za info
No ja wlasnie tez nie bylabym taka pewna,ze zrobia to, o co tylko poprosze:dry:Ale lekarka tak twierdzi,ze tak i zbadaja ogolny stan rozwoju i postepow i wszystkie odruchy itp...No to sie okaze,bo zamierzam sie tam wkrotce wybrac:baffled:

reklama
Do góry