reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

a to moj maly szkrab

img0435zl0.jpg

tylko powiedzcie mi jak mam to zdjecie zmniejszyc?

reklama
Hej dziewczyny!My juz z miasta wrocilismy,bylam Besia wazyc i mierzyc(86cm,12,48kg),wazne ze proporcjonalny,bo wielkolud z niego nie jest...
Jeszcze pod przychodnia tak mi wyrznal!!!!:-(
Nos zdarty,wielki ,zdarty goz na czole,bo oczywiscie on "siam":wściekła/y:

Izka-dziekuje za mile slowka,widze ze twoj kolinek byl taki jak Benus jak zaszlas,a czy drugi babelek jest grzeczniejszy?
Katarzynko_s-wiem ze taka roznica jest super 4,5 latek ale masz racje to jeszcze strasznie dlugo...........

ok mykam bo kaskader sie budzi!!!!!!!!!!!

Witam Mamusie!
Uf nie moge sie zebrac do pisania poniewaz mam gosci w domku moja mama przyjechala na chrzciny Brianka:-)
Ten czas tak szybko leci juz po chrzcinach i mama wyjezdza w sobote coraz smutniej mi sie robi jak o tym mysle.
Na chrzcie bylo fajnie choc nie robilam imprezy to milo spedzilismy czas:blink:
Brianek podczas chrztu biegal wkolo oltarza pozniej ksiadz kazal mi go zlapac i jak polewal go woda swiecona to Brianek zlapal sie za wlosy i powiedzail BEBE!:laugh2:
Moja kumpela zrobila mi mila niespodzianke mimo ze nie zapraszalam nikogo to ona przyszla do kosciola zrobila sobie fotki z malym i dala mu prezencik no normalnie kuplea od serca:blink:mile bylam zaskoczona.
Po chrzcie poszlismy kupic garaz malemu od mojej mamy i mebelki mamuta z ikei szade i komode Brianek bardzo zadowolony:happy2:
Synek ma teraz zapalenie krtani i goraczke 39 stopni ja nie wiem kiedty ta chorobska sie skonczona:-(i ta pogoda ciagle sie zmienia:dry:
Mykam kochanienkie napisze wam wiecej jak znajde czas przepraszam ze tak odpisuje mam nadzieje ze sie nie gniewacie!
POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

Heyka :)
Te £220 to jest na rok. A co do miejsca porodu, to ja jestem na poludniu Anglii, nie w Londynie, dokladnie mieszkam w wiosce nad oceanem w Dorset, a szpital znajdowal sie w Dorchester.
Pozdrowionka

Witam
ale dziś była piękna pogoda, choć chłodno ale słonecznie :-), spacerek oczywiście zaliczyliśmy.
A teraz o postępach Bąbelka :tak::-D:szok:: DZISIAJ ZROBIŁ PARE KROCZKÓW, TRZYMAŁ SIĘ MNIE TYLKO ZA PALCE, chodził po sofie bo nie chce by chorą nóżką stawał na podłodze.Bardzo się rwie do chodzenia i stania,ach stanie ma opanowane, raz staje na jednej a potem na drugiej nóżce, buja się i sprężynuje :-D:shocked2::shocked2::shocked2:, dlatego podałam mu palce i prosze - pierwsze kroki zrobione:-D. Raczkowanie do przodu też prawie opanowane, dałam mate na podłoge i go puściłam( zauważyłam że w łóżeczku dobrze mu idzie) i prześlicznie szedł. Nie puszczamy zbytnio na podłoge bo niestety nie mamy warunków, chcemy zmienić mieszkanko ale jak na razie mamy pod górkę :-(. Przy chodzeniu i raczkowaniu był M i obydwoje obserwowaliśmy naszego Szkraba ze świeczkami w oczkach. Zrobiło nam się troszke smutno bo na razie nie może poprawnie stawiać stopki ( nigdy nie stawialiśmy małego na nogi jak to się robi u maluszków by się odbijały , a on sam pokazał nam na co go stać:tak::-D:shocked2:) Kochany Szkrabek.
Dzisiaj koleżanka mówiła mi że widziała program (polski)gdzie operowali dziewczynke z tą samą chorobą co Krystianek, musiała zbierać pieniążki na to z pomocą fundacji, ciesze się że jestem tutaj i nie muszę szukać kasy a Mały już za 2 tyg będzie miał operacje i będzie prawidłowo stawiał stópki :-):-D:-D, często narzeka się na tutejszych lekarzy ale jednak jest tu dobrze...
Ach, jestem szczęśliwa, jak wtedy gdy powiedział pierwszy raz - MAMA . A i M oczywiście szczęśliwy bo o nowych umiejętnościach zawsze słyszał ode mnie a teraz był świadkiem :tak:.
Justyna170979 witaj, dawno do nas nie pisałaś:tak:, jak tam u Was, spacery nad wodą, itd? Alexik pewnie rośnie jak na drożdżach, wklej nowe foteczki :tak:
Agnieszka1_w@onet.eu no prosze Pociecha w przedszkolu a mama w szkole, super. Kamilek grzeczny, gratuluje.
Maxin78 jak tam humorek, mam nadzieje że dzisiejsze słoneczko poprawiło je :tak:
Syla333 witaj w gronie mamusiek z UK, a i ja byłam zadowolona z tutejszej opieki przy porodzie, koleżanka niedawno rodziła bliźniaki przez cesarskie cięcie i również jest zadowolona. My rodziłyśmy na Whipps Cross University Hospital.
Katarzyna_s zdrówka dla Weronisi, oby szybko minął i więcej nie dopadł bo mam nadzieje że się spotkamy :tak:. Masz racje co do drugiego dziecka, jest wtedy ciężej i lepiej troszke poczekać, ale myśle że jeżeli na prawdę pragniesz drugiego to na pewno dasz sobie rade, ja tam wierze w Ciebie:tak:.
Izka0401 tak to jest z lekarzami w pl, wszystko robi kasa, tak jak wspomniałam wyżej, dziewczynka musiała zbierać pieniążki na operacje by mogła prawidłowo chodzić, takich przypadków jest za dużo... kasa,kasa,kasa...
tygrysek235 przystojniak z tego Twojego Szkraba
Olcia23 ja się już boje tego "siam" , przykro jest że Szkrabek poobijany ale na pewno jesteś dumna że chce próbować sam, bo przecież - "mamo ja duzi jestem".Słodko określone- Kaskader :-D
Maggusia dużo zdrówka dla Szkraba. Uśmiech pojawił mi się na ustach jak opisałaś chrzciny, do tego takie miłe zaskoczenie, super masz kumpele

ale się rozpisałam:-p:-D, uciekam
Miłej nocki życzymy

witam witam moje kochane dziewczeta!!
Wracam do Was po dlugiej nie obecnosci , a tu cos tak cichutko...uhuhu nie podoba MI sie to :no::-p
Wracac Kochanienkie do Mnie ...juz juz do pisania :-D bo nie mam co czytac:-(

Teraz napisze troszke co u Nas , jak wiecie byla u Mnie Moja Siostra na ferie :-)ale juz niestety pojechala we Wtorek zawiezlismy ja do Swindon do Mamy i Taty, a wracaj do Pl w Niedziele i kolejny raz jak si spotkam z Karolina i z Tata bedzie dopiero w Lipcu.A z Mama chyba wczesniej...
Dostalismy mandat w Swindon za zle zaparkowanie smaochodu:dry:, a tak dokladnie za to ze postawilismy na miejscach parkingowych ludzi miezkajacych w tym bloku :wściekła/y:i nie mielismy takiej kartki ktora upowarznia do stania w tym miejscu :wściekła/y:a wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim ze tam w poblizu nie ma miejsc parkongowych dla ludzi odwiedzajacych swoja rodzine itp. mozesz stac tam 5 min to znaczy, ze masz 5 min na zobaczneie sie z rodzina :wściekła/y::wściekła/y: kurcze :wściekła/y:wsumie nei duzo ale £30 zawsze cos :cool: a wiecej mozesz stac od 22 i tez tylko 2 godzinki :dry::wściekła/y:powalone to :cool:ale dobra zaplaci sie :sorry2:

W Lipcu 7 wyjezdzamy do Polski, na dwa tygodnie :tak::-) Juz sie nie moge doczekac ...ale o tym kiedy indziej :-pjuz odliczam dni :-D

Blania ma sie OK, rosnie i lobuzuje dzis byla wybitnie wscieknieta:wściekła/y:...rozbijala sie o wszystko:cool:, i napedzila mi wielkiego stracha:szok: ..zostawilam ja na naszym wielkim lozku w sypialni na samym koncu,bo poszlam umyc rece ...a ta w 5 sekund znalazla sie na podlodze..i tylko uslyszalam jak upadla :szok:nie wiem jak to zrobila przeszla doslownie w 5 sekund odcinek 2m:szok::no::baffled:tak szybko raczkuje..boze jak ja sie wystraszylam jak ja zobaczylam na tej podlodze , doslownie zbladlam a serece mialam w gardle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zaszla sie z placzu , nic jej sie nie stalo cale szczescie ale wystraszyla sie okropnie :szok::-:)-:)-(boze a ja cala sie trzeslam ..i plakalam z nia. do tej pory mam wyrzuty sumienia , jak moglam ja zostawic ...ale nie poszlam na dlugo tylko na chwilunie przemyc rece do lazienki:no: i miala czerwony policzek , ale juz zniklo...ale to nie wszystko co potrafi..
Probuje wstawac , a raczej chyba siadac ..:confused:lapie sie za lozeczko raczkami jak lezy jak sie pusci to uderza sie w nosek i glowke (ma juz chyba kilka guzow malych:-:)dry:)ale nie poddaje sie i nadal probuje to robic:sorry2:

Po za tym podlapalismy jakis chyba lekki wirusik:-(Ja mama katar i kaszel dziwny a Blania kaszle, katar ma i do tego zabki jej chyba ida bo wyczuwam juz pod palcem na dole jakies cos twardego :tak::-)ale nie daje sobie zajrzec skubana :-p

W Marcu sie wyprowadzamy :tak: juz sie nie moge doczekac , ale z drugiej strony az bledne jak pomysle co mam do roboty:szok::dry::-p ehhh...ale lubie sie przeprowdzac:-p cos nowego:-D

Ok Zmykam kapac sie i golic nogi bo wygladam jak goryl owlosiony :szok::-D:-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: fuuu wiem jestem obrzydliwa hehehe a co tam troszke humoru przesylam wszystkim , a jak u was? ogolone nogi? :-D

hahahaha​

Pozdrawioam​

Ej eje Maxin, Izka , Olis , Maggusia, Ewcia, Maja, Iskierka, Czarna , Melanie, helllo Laseczki juz sie skonczyla zimowa pora wstajey no juz juz juz co u WAS :confused::confused::confused:Ogolone Nogi:sorry2::-D:-D:-D zartuje :-p paaaa​

Buziaczek to Ci pociecha rośnie, słodki rozrabiaka a do tego takie duże łóżko pokonoła :szok:, ach tera to trzeba mieć oczka wszędzie. Wiem że jest Ci przykro i smutno na serduszku ale najważniejsze że Kruszynce nic nie jest, z drugiej storny wiesz że jest już bardzo sprytna i zawzięta - super. Jeśli chodzi o obijanie się w łóżeczku to niestety chyba trzeba przez to przejść, owijałam całe łóżeczko to wściekał się bo nie miał jak chwicić się szczebelków, a jak odsłoniłam kawałek to boom i płacz, teraz to jak upada do wystawia już rączki lub stara się obrócić by nie uderzyć:tak:...Także dziewczyno chyba nie raz będziemy mieć serduszko w gardle :-(. życze Wam dużo zdrówka

A to kilka ostatnich zdjatek:
-Benus z Tatusiem
-Siam
-Z przyjacielem Oskarkiem
-Tu tez
A to moj maly kaskader

Załączniki

• 200108 zdjecia 021.JPG
    200108 zdjecia 021.JPG
    51,1 KB · Wyświetleń: 24
  • bendzik1.jpg
    bendzik1.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 30
  • 007.JPG
    007.JPG
    59,3 KB · Wyświetleń: 26
  • 008.JPG
    008.JPG
    52,8 KB · Wyświetleń: 19
  • 020.JPG
    020.JPG
    39,3 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Witam z kawka!!!!!!!!!!!!!!!!Hallo!
Oj obijacie sie!!!haha albo to ja sie obijam a wy zasuwacie:zawstydzona/y:
Kawka pycha!Nogi ogolone(Buziaczku)!

Buziaczku i Mamuska-przykro mi to mowic ale uwazanie na szkraby dopiero sie zaczelo i nie wiem kiedy sie konczy bo jak na razie to jest coraz gorzej:baffled:

Benji wszystko chce siam wiec :
prubuje siam schodzic po schodach(oczywiscie ja musze go asekurowac ale nie daje sie nawet dotknac)
jest na kazdym krzesle,na stole w 5 sek,okazalo sie nawet ze i nocnik nadaje sie do tego zeby w niego wejsc i se spasc....
ma tak "nieskoordynowane" ruchy ze "pisac" znajduje wszedzie:wściekła/y:
i tlumacze ,karze to myc,nawet klapsiki sie pojawia ,ale co tam czy moj synus sie zniecheca?a gdzie tam!
Lobuz maly wie od kogo ma karzda zabawke!Jak mowie:"Ale masz ladne autko!" to on od razu:"Tatus bumbum"

takze nie ma nudy....

Mamuska-gratuluje zdolnosci synka!Imasz racje to cudnie jak tatusiowie moga to widziec...oni i tak maja to wszystko tak okrojone!My jestesmy przy wszystkim!
super ze Krystianek bedzie mial ta operacje juz za 2 tyg!Masz racje to wielki plus ze nie musicie sie tak o nia gimnastykowac:tak:

Buziaczku_nie zadreczaj sie czasem wystarczy 1 sek a babel juz cos zbroi,staramy sie jak mozemy ale nie ma mamy idealnej....;-)

Maxin,Evoska,Maja,Justynka170979-gdzie sie podziewacie?Gorace pozdrowienia!

Witam nowe forumowiczki!

I milego dzionka dla wszystkich mam i dzieciaczkow!!!

Do góry