reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej laski

sorki za moje milczenie,jakos checi i czasu na kompa nie mialam.Dzis nadchodzi @ i juz jestem zla,ale coz co miesiac jest lepiej,hehe.Pogoda pod psem,mam pecha co wychodze to mnie zmoczy jak kure:-p.......
Natusia ma sie dobrze,Rosnie pannica i ma juz swoje zachcianki,fochy,zaczela sie obrazac,ale starm sie nie zwracac uwage na jej zachowania,chco czasami sie nieda........spis w nocy bez budzenia nad ranem nas wola,hehe. wciaz to lubie mimo,ze jest taka dluga uwielbia spac w poprzek na gorze poduszki:-D.Spac w ciagu dnia juz nieche.Ogolnie jest bardzo wesola i smieszna.

katarzyna supcio foteczki,bawiliscie sie swietnie w pl.Rosnie wam pannica.:-)

mala-gorzatka nowe smaki,pewnie smakuje wszystko:tak:

maggusia zdrowka dla was i milego plotkowania z mama;-)

maja cichutko ostatnio siedzisz,humorek cos nie tak co???!!!!Glowa do gorych kochana:-)

mamuska u was widze spanko czadowe,mam moze sie wyspac;-)

olcia,milo slyszec takie cieple slowa ,cytas swieta prawda,madre zdanie.Wazne aby wlasnie kochac sie i starc zyc w zgodzie i harmoni;-)a dzieci beda szczesliwe majac takich rodzicow:tak:;-)

Pinka milo,ze piszerz u was z czasem rowniez ciezko,obawiazki hehe i ktos mowi,ze to nie praca,dopiero trzeba sie naglowkowac aby wszytsko pogodzic:-DJak pscola sie chowa?

wogole wiecie przezytalam,niewiem czy pamietacie jak pisalysmy o Maji,ktora walczy z zyciem,miala bardzo rzadka wade serce.Wczoraj po dwoch miesiacach walki po operacji odeszla :zawstydzona/y::-( kurcze tyle o niej myslamlam,£zy od rana mi leca...........zapalmy dla niej swieczke,teraz juz nie cierpi,... jest w dobrych rekach,chco to nie posieszenie dla rodzicow........zycie jest niesprawiedliwe:no::zawstydzona/y::-(

(*) (*) (*)

sorki takim smutnym akcentem koncze

zycze milego dnia

witam kochane
Nie bylo mnie tydzien w domku i moja mala nie opuszcza mnie nawet na chwilke.Postaram sie nadrobic zaleglosci i pisac juz regularnie,ale to pewnie po wtorku bo w srode rano rodzice wyjezdzaja i chce sie nimi jeszcze troszke nacieszyc:-D,a sa u nas od 16 grudnia:-):-D:-). Jesli wczesniej znajde chwilke to napewno tu zajrze:tak:

A u nas wszysko ok ...pozatym dlugo by pisac wiec zostawiam to na nastepny post:tak:

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich skarby

maxin-czytalam o maji (*) (*) (*)
Lucy tez w naszym lozku spi w poprzek na poduszkach haha ,a ja prawie spadam:-p

katarzyna_s- nie zapomnialas o mnie:tak::tak::tak:buziaki dla was

mamuska- ale ci fajnie mozesz sie wyspac:-)

oj musze konczyc papa

hej laski wpadne do was jutro po poludniu skrobne troszeczke , :-)
a dzis pozdrawiamy wraz z siostra :tak:;-) wlasnie wroicilismy z kina , a wczoraj bylismy w red hot restauracji (dania swiata) :-)pyszne jedzonko polecam :tak:

u nas ok , oprocz tego ze nadal martwie sie moja kruszynka , jakas chudzina mi sie z niej robi :-( za tydzien jade z nia na badania wszystkie krwi, bioderek na mierzenie calkowite -glowka obwod klatki piersiowej i chce dopytac o tych innych szczepieniach ...i chce znalesc przyczyne chudniecia Blani , ja wiem ze ona gubi wage bo si wicej rusza i jest energiczna wyglada nawet na zdrowa ale jest cos co mnie martwi :-:)-:)sorry2::baffled: hhmmmm musze znalesc to cos ...te podkrazone oczka ...:confused::confused::confused::confused:

pozdrawiam papapa :happy2:

Witam wszystkich serdecznie.jetsem już w UK i bardzo sie ciesze.stwierdziłam że już wiecej nie pojade do PL na tak długo, maksymalnie 2 tyg.Bardzo sie rozleniwilismy , nie wiem od czego zaczac.dzieciakom sie wszystko poprzestawiało.Nawet Natan odzwyczaił sie od wózka bo w Pl jeździł w wózku po Kolinie.troche teraz marudzi co nigdy mu sie nie zdarzało.Ale mam nadzieje że wszystko szybko wróci do normy.Mały robi postępy.Straszny zniego wiecipięta.Ja niestety W PL przestałam go karmić piersią.miałam mało pokarmu a mój synuś coraz mniej przybierał na wadze.On jest taki chudziutki a przecież urodził sie spory.
my też od dwóch tyg wprowadzamy dodatkowe pokarmy.mój maluszek najlepiej lubi jabłko i banana. A marchewka strasznie pluje.ale powoli i mam nadzieje że zasmakuje mu troche wiecej przysmaków.
Małagorzatko jak przeczytałam twojego posta to wierzyc mi sie nie chciało.ja sie bałam dawac kolinowi kiełbaska jak miał półtorej roczkua co dopiero w takim wieku.tylko czy nie bedzie tak jak napisała któraś z dziewczyn że w wieku 25 lat te dzieciatko bedzie miało wrzody lub inne problemy z żołądkiem.
Buziaczku mam nadziej że twojej kruszynce nic poważnego sie nie dziej.Mój Natan też mi sie wydaje za chudy a ja jeszcze porównuje jego wage z wagą kolina w tym samym czasie. no i kolin był w tym samym tyg o kilo wiekszy a urodził sie prawie pół kilo mniejszy.zdrówka życze Blani.
Ja dopiero dzis przeczytałam o Maji i zrobiło mi sie bardzo smutno.
niestety nie odpisze wszystkim ale bardzo cieplutko pozdrawiam i aby nam słonko przyświeciło.no i buziaki dla szkrabików.
papatki

Wczoraj probowalismy pierwsza zupke warzywna.... i bylo krzywienie ze HEJ ! Marchew, pietruszka, ziemniaczek to nie sa takie slodkosci jak jabluszka hehehehehe
Dzis probujemy jeszcze raz... zobaczymy.... malymi kroczkami oby do przodu :-)

Izka - My teraz jestesmy w PL i powiem ci ze moja mala ma takie metlik w swoim harmonogramie SNU ze hej... dzis obudzila sie o 3.30 am iiiiii byla zabawa do 6 rano ! Nigdy cos takiego mi sie nie zdazylo ! Nie wiem jak to bedzie gdy wrocimy do domciu...:-p

Buziaczku - warto zrobic badanie krwi malej, my tez bedziemy robic :) Moja wazy 8150g przy wzroscie 75cm a twoja ???? Nastka pije coraz mniej mleka 120ml to max !.pomalu wprowadzamu solids foods...ale to sa kesy jak na razie :)

OKi teraz lece po malutkie kwiatuszki dla Nastusi by mogla dac babci i dziadkowi

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

reklama
Witam
Ja tylko na minutke , pozniej wpadne na dluzej to wklejej kilka zdjec ;-)
Buziaczku - warto zrobic badanie krwi malej, my tez bedziemy robic :) Moja wazy 8150g przy wzroscie 75cm a twoja ???? Nastka pije coraz mniej mleka 120ml to max !.pomalu wprowadzamu solids foods...ale to sa kesy jak na razie :)

OKi teraz lece po malutkie kwiatuszki dla Nastusi by mogla dac babci i dziadkowi
Zrobie jej badanie a jak pobieraja takim maluszkom krew? chyba nie z zyly :baffled::confused::sorry2:
Jestem pod wrazeniem nastka ma dopiero 4 miesiaczki a juz taka wage osiagnela, ale pewnie schudnie jak zacznie sie ruszac wiecej ...Moja Blaneczka wazy 6.68 kg a ma juz pol roczku takze :sorry2:jest roznica tylko tyle ze Blania teraz nie lezy juz wogule ciagle sie wscieka staje na glowie , raczkuje do przodu po podlodze, nie siedzi :no::confused:a wstaje sama jak sie poda jej palca wstaje na nogi :sorry2:i stoooi :shocked2:szok , cale dnie jest w ruchu chyba ze jak spi godzine, to wtedy nie wscieka sie :-D:szok: skad ma tyle tej sily :confused:

hmmm nie wiem .

Dziewczyny wiem ze juz slyszalyscie o opiece w NHS , ale jestem normalnie taka zazenowana ze nie wiem , wogule jakos nie podobaja mi sie tutaj badania dziecka. kurde pojechalam zwazyli mala wazy ok 6.68 i mowia ze jest w srodku normy... ok i czy mam jakies pytnia no cholera jasna a te dzieci w Polsce sa jakos bardziej szczegolnie badane, i maja scany bioderek , i maja mierzenie i wazenie , i obwod glowy i klatki piersiowej i wogule jakos to wszystko inaczej wyglada ...jak czytam o tym co pisza mamy z Pl , jak ich dzieciataka sa badane to jestem w szoku , naprawde . MOja Blania nigdy nie byla tak badana , i badania na sluch tez ostatnio nie przychodza, a o szczepionkach nie wspomne ostatnia dostalam chyba w 4 miesiacu jak sie nie myle a nastepna mam dopiero jak bedzie miala rok :cool::szok::wściekła/y::no: nie wiem juz sama , chyba osiwieje niedlugo ...:dry:

Do góry