reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Pianka - wrocilam bo pytalas o kielbase.... babka miala plasterek... i lamala jej i gniotla w palcach i jej wkladala.... ale powiem ci, ze nie wiem jak brzuszek malej wytrzymuje to krowie mleko...jest takie ciezkie i tluste... moze kwestia przyzwyczajenia dziecka...ale co to bedzie za kilka lat...czy to malentwo nie bedzie miec jakis problemow zdrowotnych... eeeehhh

Jutro napisze jak marchewka :)

reklama
Hej dziewczyny witam z kawka!
Buziaczku to swietnie ze twoja siostra przyjechala ja zawsze mam straszna radoche jak ktos z rodzinki nas odwiedza!A Benus to juz wogule a na punkcie mojego brata to ma swirka!

mala-gorzatko-nie martw sie na pewno jestes bardzo dobra mamusia!Karzda z nas sie stara jak moze....A ja zawsze sie wpieniam na tych chorych lekarzy w anglii,u nich zawsze wszystko jest ok,tak jak np mowilam ze maly Benji to niejadek itd a oni oczywiscie ze dziecko je tyle ile potrzebuje...teraz jak bylam w pl poszlam prywatnie i fakt ze lekarz powiedzial ze na pierwszy rzut oka Benji wyglada zdrowo,ale zrobilismy morfologie i co?Anemia!Takrze nie martw sie.Dobrze ze teraz wszystko posprawdzacie

Milego dzionka wszystkim !

Acha Pinka-nie urazilas mnie wcale!To milutkie co napisalas!fakt kocham mojego mezulka bardzo!Oczywiscie nie jest juz jak na pierwszej rance,juz wiem ze on tez nie jest idealny (jak kazdy) ale czyz ta codzienna,zwyczajna milosc nie jest wspaniala?Mozesz pogadac o wszystkim ,zrobic wszystko,znacie sie jak lyse konie,ma cie kto wsierac i ty masz o kogo sie troszczyc...Rozpisalam sie strasznie haha

Znacie ten cytat ?Bardzo go lubie!:
"Wielu czeka na prawdziwa milosc.
I zamiast codziennie podsycac plomienie drobnych dowodow milosci,
traci czas na iluzje."

Buziaczki dla wszystkich!

witajcie kobitki!!!!!

agnes-dzieki za przywitanie wkleje tu jakas fotke malej ale mala jeszcze nie chodzi tzn chodzi przy meblach ale nie sama wziela sie teraz za zeb hahahha juz kolejne trzy jej wychodza nie nadaze liczyc :-)

olcia-i tak trzymac milosc i szczescie sklada sie z malych kwaleczkow :-)

mala-gorzatka-a blas u neurolog moze u Wachowiak polecam bardzo dobra teczylam mala u niej i wlasciwie dzieki niej moja mala zdrowa:-)
buziaczku- no to milego spedzania czasu z siostra:tak:

pozdrawiam serdecznie

u nas dzis jakos mala dziwnie sie zachowuje przeklada sie wyglada na chora ale nie ma goraczki nie wiem co jej jest narazie poszla spac a ja ja obserwuje:baffled:

Witam Mamusie!

Przepraszam ze tak malo do was pisze ale zalatana jestem taka ze szok!
Brianek ma w niedziele chrzciny a dzis moja mama w nocy przyjezdza sprzatam piore itd itp.
Wczoraj bylam z malym w szpitalu ale tak oczekalismy sie ze pojechalismy do domu ponad 3 godziny na lekarza!:wściekła/y:i nikt do tego czasu nas ni przyjol szok totalny:szok:
Dobrze ze moja mama jaies leki na ten caly wirus przywiezie dzis bo sie wykoncze:baffled:
Pozdrawiam i sle ciumaski!
P.S.napisze wiecej jak bede miala czas przepraszam was bardzo!mam nadzieje ze rozumiecie kochane
plan0032.gif

Czesc mamuski!!!!
My tez zabiegane ostatnio,czytam co u Was na biezaco,ale nie starcza czasu na napisanie paru slow...:-(
Wprowadzamy po powrocie z Polski nowy porzadek dnia. No i wczoraj kupilismy nocniczek,ale Nika nie chce siadac na nim i ucieka gdzie pieprz rosnie!!!!:dry:Macie jakies rady na to?
Wczoraj bylismy w GP i Nika dostala 2szczepionki – w oba udka i plaaaakala straszliwie i mi niewiele brakowalo zeby sie tez rozryczec.:baffled::sorry2:

Maggusia- mam nadzieje,ze chorobsko szybko minie i te leki babci pomoga.:tak:A co do lekarzy to szkoda gadac!Szok normalnie!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Maja- Martusia juz duza dziewczynka!!!:tak:Koniecznie daj fotos!Widze,ze wszystkie dzieciaczki cos nieswoje ostatnio..:baffled:.A moze to nie choroba tylko reakcja na zabkowanie?
Olcia-cytat super :tak:Tak to jest,ze nie docenia sie na codzien jakie ma sie szczescie...Jakos w codziennosci zapomina sie okazywac uczucia i pamietac,ze nie kazdy ma takiego ‘ktosia’ – ‘druga poloweczke’...:dry:Moj M tez potrafi jakos dzien w dzien udowadniac jak Mu zalezy i ze jest szczesliwy,a ja jakos zawsze i tak sie czegos czepne...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Oj,te baby!!!
Mala-gorzatka – jak tam marchewka?pewnie mniam mniam,czy plucie?:-)Ja tez w Polsce mam znajoma,ktora od 4mca synkowi dawala wszystko to ,co Oni sami jedli i maluszkowi nic nie bylo kompletnie i rosnie jak na drozdzach!!!!!Ale ja tam uwazam,ze nie bez przyczyny sa wtedy ludzie,ktozy w wieku 25lat maja wrzody na zoladkach....:dry:
Jestes dobra mamusia i nic sie nie martw.:tak:;-)Czasami tak juz jest,ze mozesz stawac na rzesach a i tak cos bedzie nie tak.Na pewno wszystko robisz ok, po prostu kazdy ma inna opinie,wiec moze kieruj sie jednym zrodlem...Bo wiem z doswiadczenia,ze w Pl mowia co innego,tu co innego a i znajomi i rodzice jeszcze cos z innej bajki...:cool:
Buziaczek – nie dziwie Ci sie,ze zadko wpadasz-naciesz sie siostrzyczka!!!Napisz tylko w wolnej chwilce co Ci lekarz powiedzial na te objawy u Blani,bo ja bylam wczoraj u pielegniary i na oko powiedziala,ze jest ok a moja mala ma podobnie jak Blania spodone nozki,bladziutka twarzyczke i lekkie since sie Jej robia pod oczkami...:confused::confused:
No i napisz czy siostra nie ma siniaka na czole albo na pupie od zjazdu po schodach.:-D
Ja jak bylam w wysokiej ciazy to zjechalam na tylku z tych beznadziejnych schodow i mi sie wieeelki krwiak zrobil na udzie a lekarz (chodzialm czasem do prywatnego polskiego)spytal gdzie wtedy byl moj maz......I sie nabijalam z M ze jak bedzie pyskowal i mi nie kupi czegos co bede chciala to powiem ze to nie schody mnie tak urzadzily,hhehehehe:-D:-D:-D
Pinka- mozliwe,ze to zabki...Moja Nika z pierwszymi zabeczkami to sie chyba z 2miesiace meczyla...I tez szukaaalam i szukaalam....;-)
MrsF- ale macie fajowo...na swoim mieszkanku...Moze kiedys sie to Nam tez uda,taki jest plan.No porod juz tuz tuz...Jak tam samopoczucie?Kopie mocno?Ma apetyciki?
Mamuska- ale Ci Krystianek wyrasta!!!!:tak:Zycze udanej operacji i trzymam kciuki moooocno!!!!
No prosze!!!Trzy zabeczki i juz nastepne ida!Nie marudzi?Ma apetycik?
U Nas wracanie do rutyny ok,ale calkowicie zmienilam plan dnia,bo mysle ze mala dostawala za duzo przekasek i wtedy nie chciala jesc podstawowych posilkow....Wiec teraz czas na zmiany.Oby sie udalo ujarzmic Nike,bo ostatnio jest calkowicie nie do utrzymania pod kontrola jakakolwiek...:wściekła/y:
Ale sie rozpisalam!Reety!Ale chcialam wszyskim odpisac....:cool2::cool2:
Maxin,Olis,Anulka99,Dorcia...gdzie sie podziewacie?????:-(

Wklejam pare foteczek z Polski mojego malenstwa:
1. oto Nika z moim pieseczkiem - nie bala sie wogole!wrecz siala postrach i piesek nie wazyl sie nawet mruknac na Nia:-p:-D
2.Nikusia z moimi rodzicami,za ktorymi szalala bo JA rozpieszczali do granic mozliwosci!!!:-D
3.ja z Nikusia i coreczkami mojego braciszka(Obie sie teraz na raz rozchorowaly:-(Malutka 7mcy ma zapalenie plucewk i zastrzyki a starsza2.5roczku rotawirus i anginka:-()

Ostatnia edycja:
Witam z poranna kawusia

Ale cichutkoooo,znowu pouciekaly:-(
Ale dzis cos koszmary mialam okropne:dry::-(Zaraz moja siostrzyczka ma przyjechac na ploty wiec musze dom ogarnac:tak:Czekam na ploteczki ci u Was dziewczyny!!!:tak:
MILEGO WEEKENDU

reklama
Witam
mieliśmy szykować się na spacerek a tu znów pada :-(. Dobija mnie ta pogoda, bo nie nawidze siedzieć w domu...
Bąbel coraz częściej śpi do 9.00-9.30, także wstaje żeźka :-D

Katarzyna_s super foteczki, a piesio taki wielki i taki Szkrabek dał sobie rade :szok::-D super.
Maggusia pewnie że rozumiemy, przy chrzcinach jest troszke roboty. I zdrówka życze .
Maja33 no propsze, ząbek za ząbkiem - gratuluje, także nie ma się co dziwić że troszke dziwna Gwiazdeczka.
Buziaczku super że jest u Was siostrzyczka, ja też nie umiałam się nagadać ze swoją jak byłam w polsce, także nie ma co się dziwić tu rzadko zaglądasz :-D:-p
Mala-gorzadka nie mart się, na pewno jesteś dobrą matką. Każdy ma inne tempo podawania nowości, a Ty znasz dobrze Brzdąca i rób jak robisz :tak:

Miłego dzionka i weekndu życzymy

Do góry