Anyu ja popre Leedsane i Bete, ze to musza byc potowki.I wystarczy je kilka razy przetrzec spirytusem salicylowym i zniknal.
Co do ubierania i chartowania dzieci tu w Angli, to wlos mi sie jezy na glowie.JA rozumiem, nie przesadzac z ubieraniem, ale to co tu sie dzieje, to czasem, az cisnal mi sie niecenzuralne slowa, jak widze jak dziecko jest ubrane w dzien, kiedy pizdzi jak w kieleckiem!!!Matka opatulona po uszy, a dzieciak bez butow z golymi nogami i bez zadnej czapki i cieplejszej kurtki!!!Niech sobie mowia co chca, ale ja uwazam, ze takie nasze polskie huhanie na dzieci wcale nie jest czyms zlym...Ja tez odkad jestem tutaj zdecydowanie przestalam ubierac Julcie jakbysmy mieszkaly na Syberii, ale czapka na glowe, w takie zimne dni jak teraz, musi byc i koniec!!!
Izusia ja po porodzie czulam sie tak jak Anya- super.Moze dlatego, ze mialam naprawde wspanialy porod.Wprawdzie bylam nacinana i gdyby nie ten szew, to na drugi dzien czula bym sie normalnie.Ale ten szew, to cos strasznego.Nie moglam sie doczekac kiedy sciagna mi te szwy...A pozniej jaka ulga
Ja tez nie krwawilam dlugo.Tylko okolo 10 dni.Najgorsze jest te pierwszych kilka dni.
Leedsana ale 6 tygodni to ja bym chyba nie wytrzymala!!!
Malvinko jak bede sie wybierala do siostry kiedys to dam ci znac.Moze i ty tez tam bedziesz?
Beto a co do witaminy D3 to ja podaje Julci od urodzenia.Moze dlatego, ze urodzilam ja w Polsce i tam to jest normalne.Tutaj gdy zapytalam, tak z ciekawosci, mojego lekarza czy powinnam podawac jej witamine D, to ten ze zdziwienia malo z krzesla nie spadl!!!Powiedzial ze niepotrzeba, bo wystarczy tego co dostaje w mleku i ze slonca...Hmmm...Troche sie z tym nie zgodze, bo nie uwazam zeby w Anglii bylo wiecej slonca niz w Polsce.Ale to inna sprawa.I dlatego podaje jej jeszcze Vigantol (inna postac witaminy D3) co drugi dzien jedna kropla.Ciemiaczko ma juz bardzo malutki i pewnie za kilka dni calkiem sie jej zarosnie i wtedy zamiast wiatminy bede jej dawala Wibowit (przywieziony z Polski a jak
) W Polsce mamy swoja pania pediatre, ktora prowadzi Julcie od urodzenia.I jestem bardzo zadowolona.Osobiscie uwazam, ze kazdy maluszek powinien byc pod opieka pediatry a nie lekarza rodzinnego( tu w UK niestety tak jest)!!!Co innego leczyc dorsle osoby ktore wiedza co im dolega, a co innego dziecko, ktore nawet jeszcze nie mowi.I dlatego ja osobiscie szczepie Julie w Polsce(dlatego, ze tam zaczelismy ja szczepic) i mamy, poza naszym rodzinnym lekarzem w UK, pania pediatre, ktora w Polsce sie nami zajmuje
a poza tym mam dwie siostry pielegniarki wiec jest sie do kogo zwrocic z fachowym pytaniem
Lwico a jak twoje samopoczucie?
MAlvinko tobie tez juz tylko kilka dni zostalo?
Maxin a jak ty sie czujesz?Brzusio juz nie swedzi?Nie martw sie.Mnie tez w ciazy swedzial jak nie wiem co.To poprostu skora sie rozciaga
MAxin glowa do gory.Ja tez w ciazy potrafilam nie spac do 5 rano.Ale to chyba normalne.Wiec nie przejmuj sie i nie martw tyle.A co do twojej pracy to mysle, ze ty sama wiesz najlepiej kiedy przestac i ile dasz rade.Powiem ci tylko jedno.JA bedac w ciazy tez myslalam, ze moge robic wszytko i nic mi nie bedzie.A tu rzeczywistosc okazla sie inna.W siodmym miesiacu malo nie urodzilam Julki przez glupote i myslenie, ze jestem twarda.I teraz wiem jedno.Jesli Bog da i bede znow kiedys w ciazy, to na pewno nie bede robila tak jak za pierwsza.Bede uwaza na siebie o wiele bardziej.Bo nie ma nic wazniejszego niz zdrowie tego maluszka.A te 9 miesiecy to nie wiecznosc i kiedys minal i wtedy mozna pracowac dalej....UWazaj na siebie i dbaj o swoja niuske
Buziaczki.
Pozdrawiam Was mamusie.Pa