reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
witam wszystkich.
ale mam kiepski tydzień.Dosyc ze bola mnie plecy to jeszcze mam katar a do tego jak zawszze ból głowy.
Mój synciu miał dzis pierwsze szczepienie ale sie spłakał.A mnie az sciskało.

Mamuska gratuluje ząbka ja też u mojego Kolina pierwsza zauważyłam.On też tak gryzł po prodzie ale tylko moja siostre.Fajnie to wygladało a on miał tyle radości.
Ja byłam u lekarza no ale dał mi paracetamol a to mi nie pomaga.Te bóle mam raz dwa razy w roku a zaczeły sie odkad urodział starszego synka.

Buziaczek szkoda że nie zobaczymy Blani.Mnie też nie ma na zamknietym.Moje smyki narazie zdrowe i niech tak zostanie.Mój synuś starszy tez sie tak slinił od 3 miesiaca a zabek pierwszy wyszedł jak skończył 6 miesiecy.
a co do szczepień to ja też tak jak Małagorzatka bede szczepic moje maleństwo na gruźlice i żółtaczke.

Małagorzatkamój mały też nie chce zabardzo spac w dzień ale jak juz sie zmeczy to sam zasypia.wystarczy mu przyłożyć tetrowa pieluszke i spi.Co mnie bardzo cieszy przy moich bolacych plecach, mineły czasy noszenia i bujania na rekach.

Katarzyna s zdrówka dla malutkiej.

Maxin tobie też zdrówka i radości.No i dla Natalki ab ywszystko wróciło do normy. to pewnie ta jesien tak działa.

nafnia u mnie też kryzys laktacyjny w tym tygodniu. No ale twoja mał ma już 5 miesiaczków jak widze. to długo już karmisz.Ja bym chciała tak do 6 mies jak pierwszego synka. ale nie wiem czy sie uda.Przez dwa miesiace miałm piersi nonstop pełne aż czassami bolało.a od paru dni nie wiem co sie stało. może to przez te bóle pleców.

Pozdrawiam wszystkich i ide poleżec póki malutki spi.papatki

MALA GORZATAK ONA JEST CUDOWNA PIEKNIE WYGLADA W SUKIENUSI:-):tak:

IZKA moze powinnas isc do lekarza skoro bol nie przechodzi,kobietko nie mozesz sie tak meczyc,zdrowie ma sie jedno:happy2:Dzielnie zniols szczepionke brawo

joanna co u was,tak rzadko tu zagaladasz,brakuje cie tu:tak:Jak Mayeczka,pewnie pannica,zaczyna juz cos mowic???

Maxin niestety czas jaki mam spedzam biegajac za Maya :-) smiga juz jak nie wiem co, potyka sie co jakis czas ale ogolnie jest ok. Co do gadania to owszem paple jak najeta ale tylko kilka slowek mowi, tata, daddy, mama, nie, bye, papa, mniam, czekam jak zacznie mowic wiecej choc wiem ze bedzie juz wtedy problem zeby przestala;-).
Poaza tym mysle o studiach, a tak w ogole moze slyszalas gdzie tu mozna zrobic certyfikat LCCI level 2 dot. business english? Pozdrawiam cieplo Natalke i Ciebie

Joanna_Z ja English fo Business (LCCI) robilam jeszcze w Polsce. Tutaj znalazlam ich stronke LCCI – business related qualifications
Znalazlam np. takie centrum egzaminacyjne LCCI Examination Centre at International House London Oni maja Level 2, 3 i 4 tyle, ze to w Londynie
katarzyna_s mojemu Patiemu bardzo pomagalo postawienie w jego pokoju na noc miski z goraca woda a w niej troche Vick Vapuru, juz po chwili bylo slychac, ze oddycha mu sie przez sen lepiej :tak:Zycze duzo zdrowka dla malej
mamuska gratulacje pierwszego zabka!!! ale rosnie Twoj maluch, dopiero byl taki malusi na BB spotkanku :tak:
malagorzatka sliczna jest twoja corcia, wyglada przeslodko w tej spodniczce :-)

katarzyna nie ma za co,teraz zauwazylam wasza date slubu,to dzien urodzin mojego meza:-)no i nie ma za co oby pomoglo,a najlepiej jak by wogole nie trzeb bylo nic zarzyac

Ja zauwazylam,ze mala odkad wlaczylis ogrzewanie czasmi pokaszluje.
Natka ostatnio ma takie problemy z zasypianie,kiedy sie budzi wola mnie i krzyczy,widac ze czegos sie boi,ale co ja tak wystarszylo,nie chce mi sie wierzyc,ze to przez fajerwerki:confused: i co robic laski rade jakas,moze mamy krote maja juz starsze dzieci mialy podobny przypadek.

Ja siedze przy niej chwile,potem tlumacze ze mamusi tez musi zrrobic kolo siebie,ale jest obok itp...cicho siedzi jak jestem,kiedy tylko robie krok w strone drzwi zrywa sie na rowne nogki,tumie nimi i krzyczy...........:baffled::-:)nerd: tak mi jej zal zostawiac i zastosowac znowu metode z usnij wrescie,Prosze o kazda rade

Czesc Dziewczyny Moge teraz wam odpisac
Wisienka1 Zycze Tobie szczesliwego,udanego i szybkiego rozwiazania .Trzymaj sie i Pozdrawiam.
Gabids Witam cie Ja tez zauwazylam ze po porodzie zaczely mi wlosy wypadac ,czytalam ze problem z wypadaniem wlosow jest wtedy gdy ubywa ich conajmnie j 100 albo wiecej ale kto to bedzie liczyl .A co do pielegnacji wlosow to beda dobre kosmetyki Vichy :szampon ,odzywka,ampulki ale to tylko w Polsce tutaj nie maja,no i teraz ta nowosc Dove hair fall control
,pomoga tez kapsulki Inneov Gestosc wlosow i moze Skrzypowita.Odpowiednie kosmetyki do wlosow + tabletki +odpowiednie odzywianie i problem z glowy.Pozdrawiam .
Mumiaczek -Witam cie ,zagladaj do nas czesto ,tu jest mila atmosfera i dziewczyny dobrze doradza .Razem w grupie lepiej,no i powiem ze gdyby nie Babyboom nie poznalabym dwoch kolezanek z tego forum .
Belka-Witaj przyszla mamusio ,.Trzymaj sie ,pewnie nie mozesz doczekac sie swojego malenstwa .
Buziaczku - Ta goraczka i zle samopoczucie Blaneczki to napewno efekt szczepionki ,tak to jest z tymi szczepieniami ,jedne dzieci przechodza to dobrze inne maja objawy takie jak goraczka,slaby apetyt ,czesty placz.Nie martw sie podawaj jej syropek na goraczke ,mierz temperature ,apetyt po kilku dniach powinien wrocic do normy i niech duzo pije np.wody przegotowanej .Zycze twojej Blaneczce duzo zdrowka i w ogole wszystkim waszym dzieciom .Pozdrawiam cie Trzymaj sie i glowa do gory a na zabki jeszcze czas .
A ten obrazek to dla ciebie ,zebys miala dobry humor .
Pozdrawiam was dziewczyny pa

Załączniki

• groovy_smile.gif
    groovy_smile.gif
    64 KB · Wyświetleń: 75
  • kitty_smile.gif
    kitty_smile.gif
    75,6 KB · Wyświetleń: 57
Maxin ciezko poradzic, ja zauwazylam u Krysi ze zasypia bez problemow sama jak jest po prostu bardzo zmeczona, jak tylko ma troche sil to wybiega z lozeczka i smieje sie do nas bo chce sie bawic, tak wiec tak organizuje dzien, zeby przy wieczornym myciu byla juz padnieta. Z tym sie wiaze wczesniejsze budzenie i skrocenie dziennej drzemki, czasem wcale nie spi w dzien. Tez nie raz po kilka razy wchodzimy z mezem zeby zasnela, ale generalnie trwa to kilka-kilkanascie minut. Widzisz ty i ja tak wychowujemy nasze dzieciaczki ze non stop z nimi jestesmy bawimy sie zwracamy na nie uwage i samotnosc jest dla nich trudna. Ostatnio regularnie Krysia przychodzi do nas w nocy okolo 3.00 zeby reszte nocy spac z nami. Nie umiem ja wtedy odeslac do lozeczka :no: ona tak sie tuli caluski rozdaje i slodko spi. Moja mama mi opowiadala z ja tez tak przychodzilam w nocy (po czym samo mi przeszlo) i co ciekawe ja to doskonale pamietam. Pamietam ten lęk jak lezalam samotnie w pokoju i dlatego wiem co Krysia czuje. I skoro mnie rodzice nie oduczali na sile to tym bardziej nie potrafilabym sama jej zafundowac takiej szkoly zycia. Wiem ze dziecka mozna nauczyc wielu rzeczy na zasadzie wyplakania, ale ja bym chciala zeby moja miala do mnie zawsze zaufanie, ze jej nigdy nie zostawie w potrzebie. Ufam ze wyrosnie na pewna siebie kobiete i zawsze bedzie mogla na mnie liczyc. Nie uwazam oczywiscie ze moje podejscie jest najlepsze, bo na pewno sa dzieci ktore przesypiaja nocki od 3 miesiaca zycia i nic nie trzeba wokol nich skakac, ale widac takie maja charaktery ze im to nie przeszkadza lub mama ich jakos tego nauczyla. W sumie wiem o co ci chodzi, caly dzien jestes zabiegana aktywna marzysz o chwili relaksu a Natalka domaga sie ciebie bez ustanku, tez czasami miewam chwile frustracji i wysylam meza do usypiania (co sie nigdy nie udaje bo on sie do niej smieje i robi sie mala balanga lozeczkowa :-D) ale potem mi przechodzi. Takze moja rada. Wymeczyc dziecko maxymalnie, nie pozwalac na spanie w dzien za dlugie i wczesna pobodka to samo zamarzy o cieplej poscieli. :cool2: Jesli ci nie pomoge to przynajmniej wiesz ze mamy podobnie :-) i moze cie to pocieszy.

reklama
czesc dziewczyny
widze ze problem spania
my mamy tez cos podobnego tylko ze ola wczesnie wstaje, gdzies kolo 6.30 kolo poludnia, 11-tej robi se drzemke na 1.5h i czasami jest tak ze nie wytrzmuje do wieczora, to sama se przysypai na pol godz tylko ze wtedy kaldzie sie pozniej spac ok.9.00, a tak idzie spac o 7.30 no i tez w nocy kolo 5.00 przychodzi do nas spac do rana. tez tak bylo ze do zasypiania potrzebowal butle z mlekiem a teraz od tyg sama nie chce nawet odsuwa jak jej podawalm, i tez troche do niej chodzimy zalezy czasami wstarczy jedno podejcise czasami trzeba kilka razy. suam sumarum jestem takiego zdania z ola ze ona sama powoli do wszystkiego dojdzie wiec nic na sile, czasami sa newry i frustracja ale to w koncu dziecko i maluszek to nic ze ma prawie 1.5 roku, wiec czas pokarze;-);-)

Do góry