reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Toola,Anula,Agness,Anetka dzieki za rady,kazda z was ma racjie,jak wicie Nataka od 5m-cy spi sama nigdy nie bylo problemu,kladlam ja ,wychodzilam i spala do rana.Teraz widze,ze ewidentnie chce abym siedzial przy niej az nie zasnie,kiedy prosze meza aby do niej poszedl ona wola mami i krzyk na caly dom,a ja naparawde ostatnio nie mam juz sily:zawstydzona/y::blink: ale coz jak trzeba to trzeba ,mam nadzieje,ze jej przejdzie.Dzis byla mega padnieta,nie spala caly dzien,tak jak i wczoraj i co to nic nie dalo,wciaz musialam odbebnic sioedzenie przy lozeczku:confused::baffled::tak: no i standardowo przychodzi do nas spac w nocy,nie mam nic przeciwko jak spi od 4.00 ale ja sie budzi juz o 11.00 czy 2.00 to dla mnie za wczesnie i nie mam sily siedziec przy niej i ja usypiac,wiem,ze moze i to leniwe podejscie,ale wole pospac z nia te pare godzin niz meczyc sie,pocieszylyscie mnie ze nie jestem w tym sama:tak:

reklama
Witam
My dzisiaj w końcu wyszliśmy na spacerek, ale jutro już posiedzimy w domku, brzydki kaszelek miał na dworze :-(. Jutro jak nic mu nie będzie to godzinny wypad zrobie w niedziele. Może to zimne powietrze to u niego wywołało, bo w domu nic mu nie jest, więc musze pomalutku hartować. Najgorsze jest to ubieranie, teraz troche więcej ciuszków trzeba zakładać i zaczyna się zawsze pod koniec buntować. Staram się obracać to w zabawe ale nie zawsze działa.
Dziekuje dziewczyny, ząbek rośnie i szczerze mówiąc to zniósł to dzielnie, jeden dzień był markotny ale myślałam że będzie chory przeze mnie bo miałam dość brzydki kaszel, w nocy spał a następnego dnia taka niespodzianka, ach oby reszta tak przyszła :tak:.

Anetka sama jestem w szoku jak ten czas leci, pamiętam jak pierwszy raz tu zajrzałam, Bąbel większości czasu spał a tu już ząbek itd. :-D

MążzQo zaglądaj dziewczyno, tu jest super i na pewno na wiele pytań dostaniesz odp.:tak:

mala-gorzatka28 ma 2 m-ce i już opanowała grzechotke :-D, zuch dziewczna:tak:. Jest śliczniutka.

Maxin uważam że to nie jest leniwe podejście, za dnia masz dużo roboty, wieczorem siedzisz przy niej i dla ciebie i dla niej jest łatwiej spać, gdy się przytulicie. A jak już się uspokoi to na pewno już nie będzię wstawać. Trzymam kciuki :tak:.

znów coś mi szwankuje BB :wściekła/y:, nie mogę zmienić czcionki itd....może jutro będzie lepiej

Kolorowych snów

maxin nie ma sie czym przejmowac olke tez biore do nas do lozka, bo czasami za nic nie chce sama zasnac, a i dzieci maja tez swoje czasy na rozwoj czy przystosowanie sie do czegos, a natak ma niecale dwa latka
u mnie ola ma zas teraz troche z zasypianiem problem a wszystko przez fajerwerki czasami sa tak glosne ze telewizor trza podglosnic- bedzie dobrze, glowa do gory:-):-):-)

Witam Mamusie!

Ja za wami tutaj nie nadazam no szok:szok:post za postem tu sie pojawia a ja czasu teraz tyle nie mam:sorry2:
Brianek zabkuje i pampersiaki trezba ciagle zmieniac na dodtaek marudny wielka radosc sprawiaja mu kinder jajka niespodzianki!:happy:trzesie jajem je czekolade i nagle niespodzianka a jak juz jest autko to wielka radosc.
Przeziebienie przeszlo HURA:-)
Ja mam dzis duzo sprzatania w poniedzialek jedziemy do konsulatu do Londynu po paszport drugi tymczasowy moze przypominicie mi dziewczyny co tam trzeba do tego paszportu?czy to jest tak samo jak za pierwszym razem?
Mam stracha bo chcialabym zeby poszlo gladko poniewaz mieszkamy po za Londynem i to dosc dluga podroz dla nas.
Mykam kochanienkie bo Brian wylal wlasnie mi szampon na dywan uffffffffff na dodatek czeka nas jeszcze mala dzis imprezka u znajomych zakupy w supermarkecie i zdjecia zrobic trzeba Briankowi do paszportu.
I tu nastepne pytanie jakie maja byc te zdjecia?
Kumpela mi mowi ze ma byc wieksza glowa i z przodu:confused:

BEDE WDZIECZNA ZA WSZYTSKIE INFORMACJE!

Pozdrawiam i sle ciumaski.

Dziewczyny przeczytalam na stronie kosulatu taka tresc:

cyt:
Oryginał polskiego skróconego lub zupełnego odpisu aktu urodzenia dziecka. W uzasadnionych przypadkach konsul moze przyjac odpis zupelny brytyjskiego aktu urodzenia i wowczas w okresie waznosci paszportu tymczasowego (12 miesiecy) należy zadbać o umiejscowienie brytyjskiego aktu urodzenia w księgach Urzędu Stanu Cywilnego w Polsce (umiejscowienie). W przypadku ubiegania się o kolejny paszport dla dziecka polski akt urodzenia jest niezbędny (oraz numer PESEL).

tzn ze jadac teraz i nie majac aktu urodzenia polskiego tylko brytyjski nie dostane paszportu?
bo tu pisze ze w przypadku ubiegania sie o kolejny paszport dla dziecka polski akt ur jest niezbedny oraz numer pesel a ja czegos takiego nie mam!
Posiadam tylko akt urodzenia brytyjski i tylo.
Poradzcie moze ktores z was byly drugi raz po paszport dla dziecka tymczasowy?

Maggusia ja nie chce cie martwic ale ja chcialam jechac w maju 2008 do Pl tylko na weekend na I Komunie Sw. i potrzebuje dla mojej Niki tez drugi paszport i bylam w konsulacie po wniosek i mi powiedziano ze KONIECZNIE MALA MUSI BYC ZAREJESTROWANA W PL I MUSZE MIEC POLSKI AKT URODZENIA!!! To nie jest wielki problem,jesli ma ci to ktos w polsce zalatwic.
1.Musosz przeslac akt z uk do polski.
2.tam ktos musi isc do tlumacza przysieglego,ktory w ciagu 1-2dni to przetlumaczy(moze nawet na miejscu,zalezy na jakiego palanta trafisz)
3.z tym przetlumaczonym idzie sie do urzedu miasta gdzie zarejestruja malenstwo(dzwonilam do mojego w Toruniu i mi babka mowila ze trwa to do 5dni roboczych gora)
4.ktos ci odsyla dokumenty,ktore wystawia w Polsce i z tym idziesz do konsulatu...
Pewnie z 2tyg musisz liczyc na to.Moze cos sie zmienilo,ale pytalam nie tak dawno...
Ja i tak do PL w maju nie jade bo mam apoitment na............2/04/2008!!!!!!!!!!!!!!!zeby wogole zlozyc papiery!oczywiscie nie mogli mi od razu zrobic apoitmentu tylko musialam zadzwonic!paranoja!!!!
PRZYKRO MI<ale pisza przeciez ze sa ustepstwa....a juz idziecie odebrac?czy tylko wniosek zlozyc?

Alez mam stresa dzis!!!:wściekła/y::dry:Weronika jest OKROPNIE marudna i wogole mnie nie slucha i dzikuje i jest ogolnie bardzo pieszczaca sie:sorry2:I nie moge nic zrobic,bo gdziekolwiek bym sie nie ruszyla,Nika jest kolo mnie,opiera sie,trzyma mnie za noge,ja wieszam pranie- Ona je zdejmuje....ja ide sie zalatwic - Ona dobiera sie i grzebie w koszu na smieci w lazience....ja robie sobie sniadanie - Ona z nerow ze sie przez sekunde zajelam soba, piszczy,krzyczy,placze,rzuca sie na ziemie i ogolnie HISTERIA!!!

Brakuje mi sil dzis!A do tego M zaraz z pracy wroci i od wczoraj chory jest i pewnie dzis bedzie juz ledwo zywy!A ze to facet to spokojnie mozna powiedziec,ze bedzie wrecz krok od smierci!Wiec Weronika na mojej tylko glowie do konca dnia:sorry2::dry:
Zasnela wlasnie i mam czas na kawe bo jak siadam przy kompie jak nie spi to stara sie zwalic mi klawiature,zabrac myszke i ogolnie zrobic cos zebym tylko nie byla na kompie.
Ale oczywiscie bawis sie ze mna nie chce:confused:

Rece mam do ziemii dzis:-:)baffled:

Maxin - znalazlas jakis fajny stroj?ja szukalam na necie narazie czy nie ma stroju FIFI bo Nika ja uwielbia ale kompletnie nigdzie nie moge znalesc:dry::no:
Dzieki jeszcze raz za rade z olejkiem - pomaga i to bardzo!!!!Jak Natalinka?

Anulka - nic nie mow o tych glupich fajerwerkach!jeden wielki huk!wczoraj to mialam wrazenie,ze mi pod samymi drzwiami je odpalaja!Nie wyobrazam sobie co to na sylwka bedzie!!!!:no::no:

Nika sie obudzila,musze isc
MILEGO WEEKENDU!!!!

reklama
Maggusia- niestety Katarzyna S ma racje. Do drugiego paszportu jest potrzebny polski odpis aktu urodzenia. O Pesel mozesz sie starac przy skladaniu wniosku o paszport, poprostu wypelniasz dodatkowy formularz. Mi wszystko zalatwil tata i przyslal dokumenty, a spotkanie mam dopiero 14 lutego czyli w Walentynki. Czyli nic nie zalatwisz najprawdopodobniej bez tych papierow. Zadzwon bo moze szkoda Ci jechac kawal drogi i nic nie zrobic. Pozdrowionka:-)

Do góry