reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
miłam jakieś problemy z BB , nie mogłam otworzyć "opd" :wściekła/y:... ale już się udało :-)
Dobrze że mój to łasuszek i zawsze robie zapasy słodyczy, wczoraj zapomniałam o dzieciaczkach :-p:sorry:, ale słodkości były :tak:. Teraz znów do sklepu zrobić zapasy :-D. Dzisiaj zrobiliśmy małą sesje Krystiankowi w wanience, jak on mocno już chlapie i na około wanienki jest potop :szok::-D.
A dzisiaj ja siedze sama w domku, kochanie moje pojechało na turniej w lotki-darty, no cóż ja mam dyskoteki a on turnieje :tak:. Załącze sobie jakiś film i położe się, bo jak wróci to z godz zejdzie nam na opowieściach jak tam było. Przyjęło się u nas że czekamy na siebie i opowiadamy na gorąco co się działo :-D

Witam wszystkie nowe mamuśki i przyszłe mamuśki :-D

Gosiaczek27 Bąbelek miał robione w szpitalu 2 dni po porodzie,ur. się w niedziele w poniedziałek mieli jakieś święto więc wszyscy przyszli do nas dopiero we wtorek.W sumie to się teraz ciesze bo niektóre tak jak i Ty czękają na to badanie. Ich trzeba pogonić. I nie zamartwiaj się:tak:

Uciekam, poprzeglądam płytki z filmami i obejrze cosik :-D

Kolorowych snów

Załączniki

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    63,5 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Maggusia to dziwne, ze nie przyszedł wam ten czek, nam przyszedł po okolo 4 miesiącach od urodzenia Karolisi i poszlismy z nim do banku, wypełnić aplikację, nie trzeba wpłacać pieniędzy co miesiąc na to konto, teraz jak juz macie załozone to chyba nie da się go zmienić

Gosiaczek gratuluję córeczki:tak:, nasza mała miała robione badanie na drugi dzień po urodzeniu, jeszcze w szpitalu, myślę, że powinnaś iść z nią do lekarza i powiedzieć o tym co zauważyłaś, bo lepiej sprawdzić czy wszytsko jest w porządku, po co się nieporzebnie zamartwiać :happy:

Mala-gorzatka no to dzielna jesteś, ja się oczywiście poryczałam jak mała miała pierwszą szczepionkę:-p

Maxin jak się czujesz, mam nadzieje, że ze zdrówkiem wszystko ok, coś rzadko ostatnio się pojawiasz :confused:

Mamuśka słodziutkiego masz synka, fajne ma włoski:-D

Gabids mi bardzo wypadały włosy:tak:, stosowałam szampon ale nie pamiętam jak się nazywał, kupiłam go w PL

pozdrawiam :rofl2:

Maggusia - jeśli chodzi o Child Trust Fund to po prostu dostaliśmy pewnego dnia 2 listy - jeden z ulotką informacyjną, a drugi z talonem na 250 f na założenie takiego konta w odpowiedniej instytucji. Też początkowo nie mogliśmy odkładać (było to zaraz po przyjeździe) ale teraz możemy choć drobną kwotę i dlatego się tym interesujemy. Może zapytam dziewczyny w pracy - one mają małe dzieci to powinny być w temacie.

Gabi - mi też wypadały włosy garściami po porodzie, ale nic z tym szczerze móiąc nie robiłam. Po prostu kup sobie jakieś pigułki na wzmocnienie.

Mała-gorzatka - to ulga, że szczepienia już za Wami. Cieszę się, że maleńka dobrze to znosi. (ja tak jak Agnes - ryczałam jak bóbr razem z małą na pierwszych szczepieniach... )

Gosiaczek - o matko!!! Aż 4 dni???!!! Dlaczego tak długo??? Toś się biedna nacierpiała! Gorąco współczuję! Co do słuchu to niestety nie poradzę, bo rodziłąm w Polsce i badania mieliśmy jeszcze w szpitalu. Nie wiem jak jest tutaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Twoje obawy okażą się niesłuszne.

Czesc wszystkim!!!!
Moje malenstwo zasnelo juz jakis czas temu, a ja skonczylam robic obiadzik dla M.teraz tylko musze ujarzmic sterte prania i prasowania:-:)szok::no:mam wrazenie ze to syzyfowa praca!nie zdaze poprasowac a juz cos schnie nowego i kosz z brudami pelen!!!!:no::no::szok:
Wlacze sobie uklochany serial 'Przyjaciele' to milo sie bedzie prasowalo:-D

Mamuska - fotka super!!!Sliczne oczka ma Twoj babelek!!!to zawsze cos nowego sie u Was dzieje:tak:.Mam nadzieje,ze dobrze Twojemu M na turnieju pojdzie:-):tak:

Gosiaczek27 - witam serdecznie!My sie jeszcze nie znamy;-)Moja mala miala test w szpitalu i pozniej HV Jej jeszcze sprawdzala uszka,wiec moze sie upomnij o to badanie bo oni straszny balagan maja i moze po prostu zapomnieli:wściekła/y::no:

Gabids - oj,ja mialam oooookropny problem z wlosami:no::no::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:byly wszedzie!i po nocy moglam tonami zgarniac wlosy,ktore przez sen wypadly i zostawaly na przescieradle i poscieli:wściekła/y::wściekła/y:juz nie wspominam o przysznicach:crazy::wściekła/y::eek:Ale zaczelam lykac skrzyp polny(kupilam w polskiej aptece w londynie,przez internet) i uzywalam szampony przeciwko wypadaniu wlosow:tak::tak:ale najlepsze efekty dal mi PANTENE PRO-V RESTORATIVES BREAKAGE DEFENCE!!!jest super!w kazdej drogerii tu dostaniesz,dosc nowa seria.POLECAM GORACO!!!Wlosy naprawde zostraja na glowie!!!:tak::tak::tak::tak::tak:

Wisienka - witaj!i zagladaj czesto!gdzie mieszkasz dokladnie?

Anya24 - zazdroszcze tak dalekiej podrozy!na pewno bylo pieknie!!!ale ciezko wrocic do normalnosci,he?aktywny tryb zycia prowadzisz z tego co czytam:tak::tak:mam nadzieje,ze bedziesz teraz czesto pisac to sie lepiej poznamy:tak:;-):-)

Maxin - dostalas juz wyniki jak z serduchem?nadal masz klopoty czy przeszlo calkowicie?

Maja - gdzie sie podziewasz?!jak Martusia przesliczna?zdrowa?jak przeprowadzka?juz spakowani calkiem?

ide do roboty:-pMILEJ NOCKI!!!!

Dziewczyny bardzo dziekuje za odpowiedzi:tak:
Jutro podjade z nia do szpitala.W najgorszym wypadku zrobia ten test 16 listopada bo mamy wizyte w szpitalu.GP i polska pediatra wykryli lekkie szmery w serduszku Amelki,kazali sie nie martwic ale na wszelki wypadek dostalam skierowanie na usg serduszka.
Porod mialam tragiczny:hmm:mialam juz regularne skurcze co 3-4 min ale nie mialam rozwarcia i ciagle odsylali nas do domu.Bylam zalamana:-(W 3 dobie maz juz wezwal pogotowie ktore po ogledzinach zawiozlo mnie do szpitala.Polozna stwierdzila ze sa 4 cm i ze zostaje.Myslalam ze ja ucaluje,juz wtedy bylo mi wszystko jedno bo wiedzialam ze jestem pod opieka.Twierdzila ze urodze raz,dwa bo skurcze byly bardzo bolesne i coraz czestsze.Po 4 h kolejne badanie i inna polozna stwierdza ze ta poprzednia sie pomylila bo rozwarcia nie ma i ja powinnam wrocic do domu:szok::-:)szok:z laska zaprowadzili mnie jednak na oddzial.Tam w nocy chodzilam po czworakach z bolu.Chowalam sie w wc bo tam moglam plakac z bolu nikogo nie budzac.Polozna zaprowadzila mnie do lazienki i nalala wrzatku do wanny.Na poczatku bylo dobrze ale po 5 min myslalam ze umieram:-(to wszystko dzialo sie w nocy z srody na czwartek a urodzilam dopiero w nocy z czwartku na piatek.
Kurcze sorki ze tak sie rozpisalam! chyba nie ochrzania mnie za to ze w skrucie opisalam porod tutaj:sorry:

A to moje male szczescie:-)

Hej laski ostatnio jakos tak humoru nie amm aby pisac,wiec tylko czytam,z paru dni nazieralao sie do czytania,a odpowiedziec ciezko kazdej;-):-)

Gabids ja rowniez mialm problemy,wypadaaly nie swiecily sie byla slabe,ajka znajde odzywke z ziol to napisze bardzo pomaga wzmocin wlosy.

Anya kupe czasu cie nie bylo,ciesze sie ze o nas pamietasz i zagladasz oby czesciej pokaz przystojniaka Josha,pienke wakacjie soebie zrobiliscie i jakie klimaty,zyci nie umierac.Super sie ciesze,ze wypad byl udany i kazdy zadowolonyLASKA MOZE PRZYJKECHALI BYSCIE NA MIKOLAJI DO LONDKA 9 GRUDNIA,MACIE TYLKO 2H DROGI WIEC MOZE DACIE SIE NAMOWIC???

KATARZYNA(JAK TWOJA KRTAN,MIGDALY?,JA PRZYJCIL TEZ UWIELBIAM,MOGE OGLADAC NON STO,HEHE) ,AGNES DZIEKI ZE PYTACIE I PAMIETACIE,MILO MI,na razie bez zmian czasmi bolo czasami nie,wyniki moze i sa ale nie miala kiedy dzwonic,zaesze mi uciekac,jak by bylo cos nie tak pewnie by dzwonili.Mama mowila,ze moze to przez moja tarczyce,podobno mam gesia skorke na szyji,choic ja nie wiedze:baffled::rofl2: ale moze jest niedoleczona,wiec na swieta ide sie zbadac w pl:tak:

mamausia syncio uroczy;-):-)

gosieczek widze nie nie byla jedynka,ktorej niec o tym badaniu nie mowili:wściekła/y::no: sprawdza,mala np z jej uszkiem zadzwon grzechotka jak sie odwroci w ta strone to dobrze,potem moze szepnij jak zereaguje to +,wydawany dziewk mozesz oddalac.a o badnie laska walcz.Ciezki porod mialas:nerd::crazy:Ale juz a toba i krusznka jest z wami,sliczne imiem.wOGOLE BARDZO DO CIEBIE PODOBNA

mala-gorzatka,my mamy bardziej przezywamy te szczepienia,ale nuie martw sie ona nie bedzie pamietac,aby rob jej przed kazdym szczepienie masarz uda i powinno pomoc,buzka dla malej.A z facetem pogadaj tak szczerze,powiedz,ze mu nie zabraniasz siedziec,ale bylo by milo jak by pare godzin rowniez i wam posiecil wieczorem,daj mu do zrozumienia tak doslownie ze ci go brakuje nie czujesz sie wspierana itp;-)oby zrobilo sie gorecej;-)

izka chlop dab ci rosnie,brawo:tak: paszport jest,wszytsko wiedz bardzo gladko poszlo;-)

maggusia i jak noc z mezem,pewnie upojna i romantyczna,jak szkrabeks ie czuje,zadowolony ze tat jest:tak::-)

sorki,ze nie odpisze kazdej,ale jakos dzis nie mam sily,rozmyslam ,w koncu to dzien zmarlych i tak mnie naszlo:sorry::-:)zawstydzona/y:

zapalan wiec swieczke dla tych co odeszli
(*)(*)(*)​

spokojnej nocy dobranoc

witam :-D:-)
cisza jak nie wiem .. hehe
chyba wszystkie zyjecie moim slubem:laugh2::rofl2::-p u nas wszystko OK

ja na momencik bo nie mam czasu na nic, dzis mega sprzatanie dom do gory nogami stanol jak sie wzielammm:-Dto zaden kurz sie umknol.
u nas juz prawie wszysto gotowe, tylko jutro moj do fryzjera odebrac kwiaty, bukiety, i przywiesc rodzicow i reszte gosci ,musze dokupic kilka szczegolow do tortu i cala dekoracje okolo 100balonow :rofl2::rofl2:i dla Blanki na raczke najladniejszy:-p;-):tak: hehehe hihihi wszyscy zyjemy juz sobota, moj nie spi nie jje i ma wysokie cisnienie:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:hihihi sercemu kolacze a mi sie trzesa rece , ale jazzzzzda co :szok::szok::eek::eek::eek::-D:-D
wczoraj bylam u manikiurzystki :tak: jestem zadowolona...szczesliwa:tak:strasznie, podekscytowana, zestresowana,podniecona, i boje sie aaaaaaaaaaaaaa...wogule to humor zmienia mi sie z chwili na chwile :confused2::no::crazy: hihihihihi bukiet moj mi sie strasznie podoba z diamencikami i roznymi koralikami:happy::-):tak: piekny wybralam ale cena tez odpowiednia:baffled::nerd: hehe a co tam raz sie bierze slub na cale zycie . musi byc jak w bajce ...a tyle kasy na to idzie :szok::szok::szok: olaaaa boga :sorry::cool2::unsure:ale juz sie nie moge doczekac efektu koncowego.....:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
napewno we wtorek lub w poniedzialek w nocy wkleje zdjecia ;-):tak::-) obiecane wiec oczekujcie...jejcia ale mna targaja emocjeee a to jeszcze tylko jutrooo:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

ok pozdrawiam ....bo nudze:-p:sorry:
odezwe sie juz w nowym stanie jako mezatka

Witam wszystkich z rana.Ojej ale dziś pogoda pochmurna.jeden dzień ładny a na drugi dzień pada.

Buziaczku no to stres jest ja to chodziłam jak bomba. dopiero mi przeszło jak zatańczyłam pierwszy taniec.
a to dla Was:
W dniu tak wielkiej decyzji podjęcia Waszego ślubu dla serca i szczęścia chcemy złożyc Wam życzenia niezmiennego powodzenia, jak ogień gorącej miłości, co dotrwa do późnej starości, wyjścia z każdej sytuacji i pozytywnych wibracji.

Oczywiście musiało mi sie wyłączyć BB.normalka

Buziaczku a to jeszcze dla ciebie

Maxin czyżby dopadał cie jesienna chandra.
A ja wczoraj też chodziłam zamyślona. Ja pierwszy raz w życiu nie byłam na cmentarzu 1 listopada.Pewnie dla tego.
Życze wiec Ci dużo radości i usmiechu.

Mamuśka fajniutki ten twój synus już taki bobasek.Mój Natan to jeszcze taki chudziutki i nie moge sie doczekac aż bedzie taki pulchniutki i stabilny.

reklama
ojejku,ale tu cisza dzis..:szok::szok:
ja tez na momencik tylko,mala cos sie mi wierci i musialam ja przeniesc do salonu na kanape i dopiero zasnela:no::no:
buziaczek cosik dla Ciebie i Twojego Meza:

W maleńkiej obrączce uczuć świat cały, miłość obowiązek i wzniosłe ideały.... Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele - na całe życie włożona w kościele...

Załączniki

• bubble4.gif
    bubble4.gif
    16,5 KB · Wyświetleń: 24
Do góry