reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Agnes - co do uśmieszków to już mi Aniaslu napisała, że muszę sprawdzić pewne rzeczy na swoim komputerze (zielonego pojęcia nie mam o czym ona pisze hihi wiec poproszę męża jak wróci z pracy)

Ja z Inga przyjechałyśmy tutaj dopiero na początku lipca tego roku, wiec z przyczyn oczywistych nie mogliśmy tego talonu dostać wcześniej. Fakt, mamy rok na założenie funduszu. A zakładałaś konto na chybił trafił czy ktoś Ci tak doradził?

reklama
Nikt mi nie doradzał, po prostu mamy w tym banku konto i dlatego zdecydowalismy się na ten bank:tak::happy:
pozdrawiam

Witam Mamusie!

Dzis przyjezdza moj z pl byl tam tydzien wiec sprzatanko i gotowanko pelna para!:-)Troche rozleniwilismy sie z synkiem bo ten czas poswiecalam tylku mu chodzilismy do dzieci i nie bylo nas calymi dniami w domu a dziecko szczesliwe i tak ma byc;-)
Brianek ma sie juz lepiej i ja tez:happy:przeziebienie przechodzi:-)

Anya wow az trzy-miesieczny urlopik to dosc sporo was nie bylo w uk:tak:napewno bylo wspaniale z tego co piszesz.Naprawde zamierzacie sie tam przeniesc?:szok:
Anyu jakbym mogla zapomniec o tobie!
A ty pracujesz czy w domku teraz siedzisz?widze ze Josh w przedszkolu fajnie ma kontakt z dzieciaczkami:happy:
Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia wasze:-)

Agnes Nathalie wlasnie ja tez mialam pytac tutaj o ten hild Trust Faund poniewaz ja tez nie zalozylam tego malemu nie wiedzialam gdzie mam z tym isc po drugie myslalam ze trzeba tam wplacac pieniazki co miesiac a jakos nie moglam siobie na to pozwolic teraz slyszalam ze wcale nie trzeba wplacac no i przyszlo mi jakies pismo ze Brainek juz ma gdzies konto zalozone:eek:a ja nie wiem gdzie na dodatek mi zaden nawet czek nie przyszedl zeby zalozyc mu to konto.Napiszcie jak to wygladalo u was plis!bede wdzieczna:-)

Wisienka witaj na forum!:-)

Mala-gorzatka faceci tacy sa mysla ze wszytsko powinna robic kobieta przy dziecku bo jest matka a to nie prawda czasy sie zmienily.
Mozesz np mu powiedzuiec zeby czasem uspal dziecko lub wykompal niekoniecznie musi do niego wstawac bo pracuje wiec to zrozumiale ale takie czynnosci jak usypianie czy komapnie przebieranie bawienie sie to mysle ze facet czasem powinien wykonac :-)
Ja ciebie dobrze rozumiem bo czasem tez mojego musze do tego gonic.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia- na razie tylko sobie mowimy jak to by bylo mieszkac na innym kontynencie, ale jak powiedzielismy rodzinie to od razu wybili nam to z glowy- dziadkowie (zarowno z jednej strony jak i z drugiej) nie byli zadowoleni, gdyz jest to szmat drogi- a bilety wiadomo sa strasznie drogie i nie odwiedzalibysmy sie tak czesto. Nie wybaczyliby nam tej przeprowadzki. Ale moze kiedys... na jakis czas tylko ;-) My jestesmy rzadni przygod, wiec nigdy nie wiadomo na co sie zdecydujemy :-)
Ja moja droga pracuje, oczywiscie- odkad skonczylo mi sie macierzynskie- hoho kiedy to bylo! Od tamtego czasu zmienilam prace dwukrotnie. Nie moglabym siedziec w domu. Mysle, ze bym zwariowala. Potrzebuje kontaktu z ludzmi jak tlenu! Mam jednak taki balans i moja praca z rola mamy jest bardzo zrownowazona, wiec jest SUPER! No i jak zwykle godze tez zycie uczuciowe z wyjsciami z przyjaciolmi. A co Ty porabiasz kochana? Pamietam ,ze jakis czas temu szukalas pracy jako opiekunka i chyba ktos mial Ci dac odpowiedz czy dostalas ta pozycje...? Co porabiasz? Jak zycie rodzinne? Buziaczki dla Brianka!

Hejka ale tu cichutko dzisiaj.
A nas dzień jak codzień.sprzatanko,pranko,jedzonko i zabawa z chłopakami.byłam dzis zwazyć tego mojego szkraba.Natan wazy już 5700,jest co dzwigać.no i urósł 5 cm, ma już 60cm.No a do tego jestem zadowolona bo dostałm już dzisiaj paszport.chociaż to dobre trzeba dwie godziny spedzić w konsulacie ale w tydzień i przysłali do domciu.czekałm na niego jak nazbzawinie bo bilety już kupione.no to teraz zaczne odliczac dni do wyjazdu.:-)

witaj dwojuna

życze miłego dnia pa

Witam was mamusie:-)
Nie pisze do was zbyt często,ale regularnie czytam.
Mam pytanie czy wypadały wam włoski po porodzie? I jakie stosowałyście kosmetyki polskie cz angielskie zeby pozbyc sie tego problemu.
Pozdrawiam:happy:

A my dzis bylismy na pierwszych szczepieniach ..ojej jaka ulga ze juz to mam za soba. U lekarza bylam twarda...ale jak wpadlam do domu to tulilam mala i plakalam ze kuli ja 3 razy. Alez krzyczala juz na drugim zastrzyku....ehhhh... narazie wogole nie marudka, nie ma goraczki...nie placze... wrecz w nadmiarze sie smieje i gaworzy jak najeta.

IZKA - moja byla mierzona tydzien temu i od narodzin urosla 10 cm !!!!! :-D Ma tez 60 cm :)

ok teraz lece, zmienie posciel :-)

czesc mamusie!
pewnie mnie nie pamietacie bo od dluzszego czasu sie nie udzielam na forum:zawstydzona/y:
10 sierpnia urodzilam Amelke:-)Porod byl tragiczny (trwal 4 dni)ale jakos dalam rade.Corcia jest grzeczna,malo placze ale od jakiegos czasu bardzo martwi mnie jej sluch.:-( Kiedy zadzwoni tel albo klasnie sie w rece to niby sie wystraszy( nie zawsze) ale kiedy jest cisza ona lezy w lozeczku to moge czaskac drzwiami,wolac ja a ona nie reaguje:-(Oczywiscie testu na sluch nie miala a w ksiazeczce widze ze dzieci w 1 msc maja miec test.
Mam pytanko! czy wasze dzieciaczki mialy juz ten test??jesli tak to gdzie go robiliscie ?? w szpitalu? czy gdzie? ja dzis dzwonilam i jedni mnie wysylali do drugich i nikt mi nie udzielil konktretnej odp.:angry:Jesli w szpitalu to czy musze sie specjalnie umawiac czy poprostu jechac tam i od reki mi to zrobia???? Z gory dziekuje za odpowiedzi!
Strasznie sie martwie:-(

reklama
gosiaczek mój synuś miał robione te badanie w domu.Przyszła HV z aparacikiem i sprawdzała.Jkaieś dwa tyg po porodzie.chyba wczesniej dziewczyny coś o tym pisały.jak to było u nich.Pewnie musisz wywalczyć u siebie w przychodni.Ale miałas poród, dobrze że wszystko ok.

Do góry